2009 Aralık Anneleri

canım daha önce şeker yüklemesi yapılmadımı kaçıncı haftadasın

hahaha ilk abimizi de unutmayın haa!!! adını koymuşlar mı? kelebeğin bebeği?

ben kahvaltı hazırlayayım da... öpüyorum hepinizi... arada uğrarım yine.. hatta pc yi mutfağa götüreyim loo =)))

hahahahahahaa

Su sivi olayi icin sunu soyliiiim dip not :) Benim ilk doktorum soylemisti. Bi tane boyle ped gibi bisey varmis. Eger ilerki aylarda demisti cok mu suphelendin filan onu alirsin koyarsin . Iste atiyorum pembe olunca amniyo sivisi yesil olunca normal akinti gibi bi sonuc veriyormus . Ama tr de varmi yoksa yurtdisi icin mi demisti hatirlamiyorum onu .

inşallah o günleride görücez hep beraber sağlıcakla bilge.. ben bodylere bile bakarken, duygulanıyorum.. şu anki duygularımız doğup kucağımıza aldığımızda solda sıfır kalacak sanırım, o minik eller ayaklar, o mis koku, o gı gıııww sesleri, o kıpırdanışlar aşık olucazz bebişlere resmen.. inşallah inşallah:Saruboceq: tüm sevdiklerimizle beraber inşallah..

ben gitmiycem kızlar karar verdim.epilasyona devam etcem.kaş bile aldırırken acıyor artık ,hamile kaldığımdan beri.şimdi 7. ay , epilasyondan dönmüş olcam ağdaya.cesaret edemiyorum valla.artık kendim devam edicem, epilasyona.ne yapayım artık.

eldiven dene

Damadima bak be :) Kocaman olmus. Masallahhh 32.haftadan sonra 15 gunde bir gidicez benimki de oyle demisti. Son ayda haftada bir mis.

napsın kuzum eylüle yetişmeye çalışıyo kayın annesiiiiiiiiii Şeniz

bilgecim kandırmadım da erken bitti işim opuyorumnanaktan
hem ne güzel sabah sabah sesimizi duuyduk fenamı oldu?

fena olur mu yahu kaydirigubbakcemile5 çok da mutlu oldum bilakis "ne kadar düşünüyoruz birbirimizi ne güzel bir dayanışma içerisindeyiz" diye sırıta sırıta bi hal oldum canım benim teşekkür ederim opuyorumnanaktan

dur hatırladıklarımı yazayım
* bu haftaya kadar tansiyon yükselmesi sizin bünyenizle ilgili kabul edilir ama buradan sonra artık yükselen tansiyonu gebeliğe bağlarız ve risk görürüz o yüzden yükselme veya çok oynama görülürse hemen gelin
* varis, ödem vs dönemindesiniz sıvı almayı asla ihmal etmeyin suyu çok bol için, akşamları ayaklarınızı kalça hizasından yukarıda tutmaya devam edin, her zamankinden fazla şişerseniz hemen gelin
* arabada arka koltukta oturun mutlaka kemer takma inadındaysanız göbekten (arka koltuğun ortasındaki) olanı mümkün olduğunca aşağıdan takın
* karnınıza darbe almayın alırsanız mutlaka gelin
* ani hareketlerden, oturup kalkmaktan kaçının
* günlük etinizi, sütünüzü ihmal etmeyin ama çocuğu obez de etmeyin (ki hem sağlıklı olsun hem normal doğurabilesiniz!!!)
* sadece rahat ayakkabılar giyin kan dolaşımınızı engelleyecek ayakkabı ve kıyafetlerden kaçının
* 15te bir kontrole gelin sıvısına ve plasentada kireçlenme var mı ona bakalım dedi... sanırım doğum yaklaştıkça plasentada kireçlenme başlıyormuş oradan doğuma kalan süreye dair fikir ediniyorlarmış galiba (onu çok önce açıklamıştı da net hatırlamıyorum) o yüzden sık kontrol etmek istiyor işte
bu kadarını hatırlayabildim bernacım

canım daha önce şeker yüklemesi yapılmadımı kaçıncı haftadasın

yapılmadı dün 28. haftam bitti bu hafta sonu falan bakılacak şekerime

adını koymuşlar sanki Emin ve bi isim daha vardı da bak yine unuttum
allahım ne balık hafızayım ben yaaaaa akannehir

kahvaltı hazırlayan arkadaşımm ne hazırlıyonn aceppp,,bende hazırlıcam eşimi kaldıracamda oleee duşunurum ne yapsam dıye??
8 den berı beklıyorum korkumdan bışey yıyemedım yenı mıgdem kalkcak dıye,,hal bole olunca ne haızrlayayım bılemedım:umursamaz:

ben hamile kalmadan önce emla die bir krem var belki biliyorsunuzdur. uyuşturucu bir krem. onunla ağda yaptırıyordum hiç acımıyordu. gebelikte arkadaşlarım yaptırdı bu aralar ben ara verdim ama tekrar kremle başlıcam. isterseniz dr a sorun.
bunu buldum bu arada
Ben sordum şimdi doktorumonline sitesine aşağıdaki cevap geldi

Gebelikte emla krem kullanımı

Başlık: Gebelikte emla krem kullanımı Gönderilme zamanı: 16.07.2009 1912

Soru: 3 aylık hamileyim.Epilasyon sırasında acı çekmemek için emla krem ile uyuşturup öyle epilasyon yapan arkadaşlar var. Gebelikte bu kremin bikini bölgesinde kullanımı sakıncalı mıdır? Ayrıca gebelik dışında da sürekli bikini bölgesinde kullanımda cinsel ilişki sırasında hissizliğe neden olur mu?

Cevaplar :
Op. Dr. Hüseyin ŞAHıN

lokan anestezik maddelerin gebelikte bilinen bir sakıncası yoktur, iyi günler
Cevap Zamanı : 16.07.2009 20:04:28

yok canım ya ben hamile değilken denedim eldivenle yapamıyorum.yukarıyı alıyorum, aşağılar kalıyor ben devam etcem epilasyon aletine ne yapayım (

Ben emlayi kullaniyordum super oluyordu . Doktora sordum . Gorunen etkisi yok ama kullanmamani tavsiye ederim dedi. Kurt dustu tabi icime o yuzden kullanmadim bende. Ama gebelik bitince yine doncem ona .

tabiki düşünüyoruz bilgecim. çok güzel bir paylaşım var burda. kendim kadar hepimizin sağlıklı olmasını hayırlısıyla bebeklerimizi kucağımıza almayı istiyorum.

o kremi biliyorum canım ya , ama doktoruma soramam ki bunu.doktoruma sormadan da korkuyorum kullanamam. benim illk gebeliğim kürtajla sonuçlandı, bebeğimin kalbi durdu aldılar. çok iğne ilaç kullandım bu hamileleiğimin ilk 3 ayında, çok gözetim altındaydım.çok zor bebeğimi bu aylara getirdim. o yüzden çok kokuyorm bir şey olur diye (

DıKKAT .............arkadaşlar kimimiz 28 kimimiz 30...vshaftalardayız hamileliğin 30ve 33 haftaları arasında ultrasona girdiğimizde böbrek ölçümlerine ve mesaneden böbreğe çıkan damarlara iyi bakılmalıymış varsa bir problem bu haftalarda oluşur ve görünürmüş doktora gittiğinizde israrla böbreklerini ölçdürün

Ben emlayi kullaniyordum super oluyordu . Doktora sordum . Gorunen etkisi yok ama kullanmamani tavsiye ederim dedi. Kurt dustu tabi icime o yuzden kullanmadim bende. Ama gebelik bitince yine doncem ona .

doğrudur cnm. doğuranların çocuklarında şimdilik bir sorun yok :)) hepsi tüysüz doğdu lülülülülülü
son belki doğuma giderken yaptırırm ama mucize krem valla

ayrıca
* "ishal ya da idrar yolları enfeksiyonu" olmayın ikisi de erken doğumu tetikleyebilir dedi ishalden dolayı idrar yolları enfeksiyonu da olabilirsiniz dedi
* yiyeceklerin kalitesinden emin olmadığınız yerlerde artık yemek yemeyin dedi
* yediğiniz özellikle yeşilliklerin çok çok iyi yıkandığından emin olun dedi

evet canım ben de idrar yolu enfeksiyonu oldu geçen gün krem kullandım.orası kaygan olduğu için bebek erken gelebilirmiş,tehlikeliymiş yani.soğukalarda geliyor aman dikkat kızlar koruyalım kendimizi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…