2009 Aralık Anneleri

selam kızlar birşey sorcaktım bizde ocak annesi olcaz inş.ama bizim göbüşlerimiz çok şişti eskisi gibi yiyemiyıorm bile şişmiyiz incekmi bu kıyafetlerimiz olmuyor sizde böylemi oldunuz..

canım ilk zamanlar gaz şişkinliği oluyor çok, kabızlık şikayetide eklenince öyle oluyor tabi. benim hamile kalmadan önce bile gazım olunca 3 aylık hamile gibi oluyodum:)) bu normal yani düzene girer sonrada kendi seyrinde rahim plesanta ve tabiki bebişimiz büyümeye başlıcak yani sen kıyafetlere yavaştan elveda de:))

Yaaa bugünn kimsecikleerr yokk herkess piknikk yerlerindemii ?????:1no2: sıkıldımm yaaa

geldim ben ikili test ve ense ölçümünden.çok cnm sıkkın dualarınıza ihtiyacımız var ense kalınlıgı çok yuksek çıktı 3,5 çıktı kabul edılebilir rakam 3 müş.down sendromu veya mongol degıldır çünku burnu gelişmiş dedi öyle olsa gelışmiyormuş.kan tahlılı sonuçları çarşamba çıkacak bakalım onlar nasıl çıkacak bilmiyrm ama.ense kalınlıgı kalp sorunu olabilecegıne işaretmış.eve kendımı nasıl attıgımı bılmıyrm kızlar

Canımm benim dualarım seninlee gönlünü ferahh tut.Daha 3lü testler var.Bebeklerimizz Allaha emanet Allahın izniylee sağlıklıı gelişiyorlardır.Bazen doktorlar ihtimallere göre korkutuyoolar.Sen strese girip hem kendini hem bebeğini üzmee.senağlama

canım ense kalınlığı ölçümü çok hassas bir ölçüm bunun için sertifika alıyor doktorlar normal bir k doğum dru ölçemiyor yani bizim hastanede prof var bir tane hastaların ayrıntılı ultrasonunu çekip ense kalınlığını bu dr. ölçüyor hep. dr lada alakalı olabilir. senin için internetten girdim baktım şansa burada bir arkadaşın "ense kalınlığı maceram"diye bir konusuna rastladım yazdıkları ayne şöyle;

ense kalınlığı maceram Mesaj Linki

--------------------------------------------------------------------------------

meraba kızlar. dün ense kalınlığı ölçümüm vardı. güle oynaya gittim dr uma. dr ölçer ölçmez biraz fazla dedi. 3.2 mm yani sınırda çıktı dedi ve ikili test istedi. ve kan verdim. dr yarın gel sonucu göster dedi. ve eve gider gitmez eşimle internette araştırma yaptık. gerçekten risk grubunda olduğum yazıyordu. tahmin edersiniz ki çok kötü bir gece geçirdim.

ve bugün ikili test sonucum çıktı. 1/50 idi risk. yani yüksek risk

allahtan arkadaşım yanımdaydı çünkü hastaneden ağlaya ağlaya çıktım hem de hüngür hüngür

eşimi aradım işi bırak gel dedim, geldi ve düşündük ne yapsak diye. sonra eski dr uma gitmeye karar verdik ve gittik. o da bi de ben bakayım dedi ve ben normal ölçtüm ama burda bi dr var bu işin uzmanı, ense kalınlığı noktasında da sertifikalı dedi. neyse ona gittik. 20 dak kadar içerde ultrasondaydım. sağa dön sola dön komutlarından sonra dr a sordum ve ne dediii: çok normal bu!!

ben de dün 3.2 mm idi dedim yalnış ölçüm dedi. dr uma götürdüm. boşuna üzmüşsün kendini dedi. amniyosentezi bırak ikili teste bile gerek yok dedi

sonuçta ağlayarak geçirdiğim bi gece yanıma kar kaldı, inşallah bebişim çok etkilenmemiştir.

siz siz olun olumsuz durumlarda bi kaç dr a görünmeden üzülmeyinn
canım lütfen rahat olmaya çalış merak etme birşey yoktur Allahın izni ile kalbini ferah tut.

tatlım bu test hiranında dediği gibi çok hssas.bazı doktorlar malesef çabucak ölçüp tam emin olmadan annenin moralini bozuyolar.bence hemen başka bi doktora daha görün,hem çarşamba belli olacakmış o güne kadar bi kez daha ölçtür.inşallah güzel haberlerini alıcaz canım içini ferah tut sen.dualarımdasın canım..

canım bence hiç teleşlanmana gerek yok ben kaç yerde okudum böle şeyler sonunda da herşey normal çıkıo merak etme bişi yoktur bebişinde başka bi yerde daha ölçtürürsün bak görüceksin sapasağlam doğcak bebişin ve boşuna üzülmüşüm diceksin

hira sen ne zaman gideceksin ikili teste ve nereye gideceksin ben nisa hastanesine gitmeye karar verdim iyi bi tercih mi bilmiorum birde arkadaşlar 11 haftalıkken mi yoksa 12 haftalıkken mi gitsem sizce?

sagolun arkadaşlar dualarınız için içimden kötu geçirmek istemyrm ii düşünmek istiyorum bende çok okumuştum yanlış ölçulmesının mumkun oldugunu ama doktor o kadar detaylı baktı kı ben zaten o an anladım kotu bişey oldugunu yarım saat ilgilendi benle tekrar tekrar ölçtu.Allah'ım çok buyuk derdimize derman bulacaktır yarabbim.kardeşimi aradım doktor bahsetmıştım sıze yuksek ama panık yapma dedi
karından su alarak en net ve kesın sonucu alıyorlarmış kromozon bozukluklarında çarşamba kendı kan tahlıllerini aldıktan sonra birdaha baktır bska yerde ultrasonla ense kalınlıgına dha sonra doktorun zaten ister karından su alınmasını dedi.lütfen her okuyan sadece bizim için Allah'tan ŞıFA ve Yardım dilesin sadece buna ihtiyacımız var

geçmiş olur inşallah canım yanlışlık vardır belki biraz bekle bakalım buda bir imtihan inşallah her şey yolundadadır

pln 79 canım dualarım seninle bitanem lütfen moralinii bozma ..henüz net değil,sen iyi düşün kii bebişin de iyi olsun tamam mı canımmm

Canım seroloji tahlilde oluyor ya sitomegalovirüs,rubelle,toxoplazma falan.Bende sitomegalovirüs igg pozitif çıktı..Bu arada çok teşekkür ederim yazdıkların için canım.Tanrım bize sağlıklı hamilelik bebişlerimize de sağlıklı gelişmeyi nasib etsin..

Canım bir arkadaşım da ikili testte senin gibi bir şey yaşamıştı morali bozulmuştu.3lü testte başka bir dr.a gitti ve öteki dr.un yanlış ölçüm yaptığı ortaya çıktı.Belki senin dr.und a yanlış ölçmüştür.mm lik ölçümler yapılıyor sonuçta yanlışlık olma ihtimali yüksek.bozma moralini:teselli:

canım sorma ya ne olacak halimiz zaten normalde de sulugözün tekiyim şimdi daha fena. birde çocuklara hiç dayanamıyorum bizde çocuk olduk sonuçta o çocuğun hislerini anlayabiliyorum. senağlama

Canım yazdığını okuyunca aklıma geldi benim de bir hikayem vardır. Sonuçta ben normal düzeyli bir ailenin çocuğuydum ellerinden geldiğince istediklerimizi almışlardır ki yeme içme konusunda hiç bir zaman kısıtlama olmazdı yani hepimiz gibi.Ama küçükken daha ilkokula gitmezken sokakta benim yaşlarımda komşu kızlarıyla oynuyordum.Onlar kardeşti.Babaları biz oynarken kızlarına tadelle getirip vermişti.Ben de o an çocukluk işte öyle bir bakmıştım ve canım çekmişti ki..Ama adam farkına bile varmamıştı.Annemden istesem alır elbet ama öyle bir durum olmuştu nedense bunu hiç unutamam ve tadelle görünce hep aklıma gelir hala

merhaba kızlar
benim 2gün önce hafif bir lekelenmem oldu korktum hastaneye gittim hemen yatış verdiler serum taktılar bugün öğlen çıktım tekrar lekelenmem olmadı ama hepsi sıkıntıdan stresden arkadaşlar
hamile kaldığımdan beri teker teker biri bitip biri başlıyor dertlerin buna da şükür diyorum allah başka yaşatmasın
bebeğime annen seni çok seviyor sen üzülme tamammı diyorum ama anlıyor benim üzgün olduğumu amaaaan annemin bu kadar sıkıntı çektiği dünyaya gelip napacam en iyisi cennete geri gideyim demez inşallah
hadi görüşürüz şekerler....

selam kızlar..sanırım bugün kötü gün...benimde kanamam oldu...cok kötüyüm.dr aradım ulaşamadım...cok kötüyüm(çok üzgünüm:

10.haftanın içindeyiz canım. bilmiyorumki sanki böle ağrıdıkca mıdemde bulanıyo.dedğiğin gibi geçmezse gidicem mutlaka. sanada geçmiş olsun acil şifalar.dikkat et kendıne sakın.
teşekkürler canım.. sana da geçmiş olsun şimdiden..[/FONT]

aman hadi gözün aydın...bizde bi rahatsızlık olsa bu kadar kafaya takmayız ama EVLAT işte :sm_cool: bebiş'in de hayırlı uğurlu olsun fıstık! :CüvCüv:

valla canım çok iyi yapmışsınız. ben bu tarz adamları hiç mi hiç anlamam.. alsan ne olacak odun kafalı! bi evlat sevindiricen. öküz her yerde öküz işte... çok şükür Allah'ıma, bazen sınandığımı düşünürüm, bana da denk gelir. teyze,amca olsun, küçük çocuklar olsun çok denk gelir bana. geçen simit alıyorum okula giderken. teyzenin biri geldi , kızım bana da alıver dedi. nolcak sanki alıverse gıccccık oluyorum! :kötükedihüso:

canıımmmm hepiniz için gezdim valla, bazılarınız közü kaldı herhala.s tam pikniğimizi yapıyoruz .. YAĞMUR! iki hamile başlar duaya, hadi bi güzel kesildi yiyecekler yendi, ardından deli gibi DOLU!!! arabalara nasıl koştular bizimkiler =) ben hiiiç istif bozmuyorum, üstüme çektim bi örtü nescafemi yudumlaya yudumlaya ağır adımlarla =) gülüyorlar ne keyifsin diye bana :roflol: inşallah şu burun tıkanıklığımız da geçer!!! :Saruboceq:

Ben de salçalı yemek yiyemiyorum. Kahvaltı iyi yapabildiğim tek öğün. Doktora pazartesi gideceğim, ikili testten bahseder herhalde o zaman

ah canım ben de salça kokusuna dayanamıyorum, et yiyemiyorum ok fena oluyo içim. Allah'a çok şükür bulantım ksmam olmadı şimdiye kadar..
[

canıııııııııım bak hira araştırmış ne güzel. başka dr.a gitmek şart oldu bence. iinnnşşşaallah:Saruboceq: heer şey yoluna girer canım:Saruboceq:. bi dr.a git bakalım o zaman konuşalım tekrar senle..

kız Allah korusun=) anasını o kadar seviyorsa yanında kalır sen merak etme
benim de içten kanamam vardı kese kadardı kanama 6. haftaydı. 2 hafta yattım dinlendim. çok şükür geçiyor canım. moralleri yüksek tutun KIZLARRR!!! kötükedihüso

selam kızlar..sanırım bugün kötü gün...benimde kanamam oldu...cok kötüyüm.dr aradım ulaşamadım...cok kötüyüm(çok üzgünüm:

serapcım sana da aynı şekilde moralinizi yüksek tutun. HER ŞEYİN BAŞI MORALLL!!!yerimseniben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…