Ya arkadaşlar, böyle bir soruyu sormak dahi garip geliyor ama başka da danışacak kimse yok. Ben paket bölge temizliği için salona hiç gitmedim, daha doğrusu hayatımda bacaklarıma bile ağda yaptırmadım, şimdiye kadar hep epilasyon makinesi ve jiletle bu işi hallettim. Ama jilet çok yaygınlaştırdı ve güçlendirdi, epilasyonun da acısına dayanmam zor bu durumdayken, acaba ağdaya gitsemmi diyorum ama nasıl yapıldığını bilmediğim için cesaret edemiyorum, birde neye dikkat etmek gerekir, çok acıtırmı gibi aklıma sorular takılıyor. Cevap veren olursa sevinirim.
Ya arkadaşlar, böyle bir soruyu sormak dahi garip geliyor ama başka da danışacak kimse yok. Ben paket bölge temizliği için salona hiç gitmedim, daha doğrusu hayatımda bacaklarıma bile ağda yaptırmadım, şimdiye kadar hep epilasyon makinesi ve jiletle bu işi hallettim. Ama jilet çok yaygınlaştırdı ve güçlendirdi, epilasyonun da acısına dayanmam zor bu durumdayken, acaba ağdaya gitsemmi diyorum ama nasıl yapıldığını bilmediğim için cesaret edemiyorum, birde neye dikkat etmek gerekir, çok acıtırmı gibi aklıma sorular takılıyor. Cevap veren olursa sevinirim.
canım içini rahat tut allahın izniyle birsey olmaz...kac tane tanıdıgım ınsanda boyle olumsuz ıhtımllerden soz ettıler ama bısey cıkmadı..bu arada bende ıkıncı bebegımı dogurucam aralıkta kısmetse
geçenlerde birisi bana aslında 2li test yaptırmasan daha iyi çünkü sonuçlar hep kötü çıkıyor ben direk 3lü test yaptırdım dedi şimdi formu okudukça mantıklı geliyor eğer 2li test iyi çıkmazsa 4. ayın sonuna kadar yani 3lü test zamanına kadar stresli bir bekleyiş olucak iyice kafam karıştı
yok cnm öyle düşünme 2 li test baska birşey 3 lu baska birşeymiş.bana 3 lu teste de gerek duymadan amnıosentez yapılacak mesela.ikili testekı ense kalınlıgı ölçumu 3 lu teste yapılmıyor kı 3lu teste kan alınıyor ve bu zamandakı ense kalınlıgı önumuzdekı haftalarda bakılsa belli olmayacakmış.bence yaptırmak lazım sonuçta beklemek kötude olsa riskleri degerlendirmek hiçbirşey çıkmasa bile gereklı tabi bu benım duşuncem.zaten anne babaya bırakıyolar kararı ama amniosentez onermek zorunda doktor hatta bana önerildi diye imza alındı benden. yaptırıp yaptırmamak bana kalmış olsada doktor anlatmak zorunda olması bile işin ciddiyetini ortaya koyuyor bence[/QUOTE
Birde ikili testte eğer sonuç hayli riskli çıkarsa yeni bir yöntem var, plesentadan biyopsi ile parça alıyorlar, yani amniyosenteze kadar beklemeden genetik inceleme yapabiliyorlar. Bir arkadaşımın 2 li testi 1/40 gibi bişey çıkmıştı, yaptılar, bebekte down değil ama başka ciddi bir sorun çıktı, zaten doğsa bile yaşama şansı yoktu, 4. ayında sonlandırdılar. Başka bir arkadaşımın amniyosentez yapıldı, başka bir genetik bozukluk çıktı, onun taa 5,5 -6 ay da sonlandı ve çok zor oldu. Bu tür şeyler çok zor ama biraz mantıklı düşünmek lazım, 2 li testte ciddi bir sorun varsa olasılık baya yüksek çıkıyor ama sınıra yakınsa filan çıkmama ihtimali daha yüksek oluyor.
yok cnm öyle düşünme 2 li test baska birşey 3 lu baska birşeymiş.bana 3 lu teste de gerek duymadan amnıosentez yapılacak mesela.ikili testekı ense kalınlıgı ölçumu 3 lu teste yapılmıyor kı 3lu teste kan alınıyor ve bu zamandakı ense kalınlıgı önumuzdekı haftalarda bakılsa belli olmayacakmış.bence yaptırmak lazım sonuçta beklemek kötude olsa riskleri degerlendirmek hiçbirşey çıkmasa bile gereklı tabi bu benım duşuncem.zaten anne babaya bırakıyolar kararı ama amniosentez onermek zorunda doktor hatta bana önerildi diye imza alındı benden. yaptırıp yaptırmamak bana kalmış olsada doktor anlatmak zorunda olması bile işin ciddiyetini ortaya koyuyor bence
yok cnm öyle düşünme 2 li test baska birşey 3 lu baska birşeymiş.bana 3 lu teste de gerek duymadan amnıosentez yapılacak mesela.ikili testekı ense kalınlıgı ölçumu 3 lu teste yapılmıyor kı 3lu teste kan alınıyor ve bu zamandakı ense kalınlıgı önumuzdekı haftalarda bakılsa belli olmayacakmış.bence yaptırmak lazım sonuçta beklemek kötude olsa riskleri degerlendirmek hiçbirşey çıkmasa bile gereklı tabi bu benım duşuncem.zaten anne babaya bırakıyolar kararı ama amniosentez onermek zorunda doktor hatta bana önerildi diye imza alındı benden. yaptırıp yaptırmamak bana kalmış olsada doktor anlatmak zorunda olması bile işin ciddiyetini ortaya koyuyor bence
selam annişler tunaydın nasılsınız bugun siz ve minik bızdıklar
selam canım,biz iyiyiz çok şükür,alerji dışında.öksürük ve buruun tıkanıklığım var.
ama bebeğim iyi çok şükür.çarşamba gittim doktora,herşey yolunda rabbime şükür.
sen nasılsın?
seçilcim nbr güzelim nasılsın bugün işler yğun mu
bunun utanılacak sıklacak bir yanı yok arkadaşım.Ya arkadaşlar, böyle bir soruyu sormak dahi garip geliyor ama başka da danışacak kimse yok. Ben paket bölge temizliği için salona hiç gitmedim, daha doğrusu hayatımda bacaklarıma bile ağda yaptırmadım, şimdiye kadar hep epilasyon makinesi ve jiletle bu işi hallettim. Ama jilet çok yaygınlaştırdı ve güçlendirdi, epilasyonun da acısına dayanmam zor bu durumdayken, acaba ağdaya gitsemmi diyorum ama nasıl yapıldığını bilmediğim için cesaret edemiyorum, birde neye dikkat etmek gerekir, çok acıtırmı gibi aklıma sorular takılıyor. Cevap veren olursa sevinirim.
ya anlmayoyorum bunun nesiden utanalımki. temizlik imandan gelir. bu da vücut temizliği.mudoavea ben daha önceden 4-5 kes gittim. çok rahat bişi tabi ilk zamanlarda insan utanıo sıkılo aslında en iyiyis laser epilasyon la kökten çözüm şimdi kendim ilgileniyorum ama göbek büyüyünce gene devam ederim büyük ihtimalle. ( annem geçenlerde komşularla anlatıodu bide o iş için kuaföre gidiolarmış utanmadan die ) Bilmio ki kızıda gidio :) he he
selam.merhaba arkadaşlar,
benim sat 14 mart ben de aralık annesi olucam inşallah.hihoyyyt
canım çok iyiyimm herkese hayırlı cumalarrr..oku oku hala bitmedi dünden bu yana bir yandan da gelinlerimi provaya çağırıyorumm...senin yazını okurken adımı gördüm hemen cevap yazayım dedimmm....
dün d&r dan bebek ile ilgili belgesel aldım muhteşem bişi ilk döllenmeden 9 aya kadar herşeyi gösteriyor...
mudoavea ben daha önceden 4-5 kes gittim. çok rahat bişi tabi ilk zamanlarda insan utanıo sıkılo aslında en iyiyis laser epilasyon la kökten çözüm şimdi kendim ilgileniyorum ama göbek büyüyünce gene devam ederim büyük ihtimalle. ( annem geçenlerde komşularla anlatıodu bide o iş için kuaföre gidiolarmış utanmadan die ) Bilmio ki kızıda gidio :) he he
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?