2009 Aralık Anneleri

ay süperim valla, dün gördüm ya bebişimi hattta yanılmıyorsam bibişini =))
2 gün sonra da sen görecekmişsin. o zaman tüy kadar hafifliyorsun valla.

Bernacım görmek evet harika bir duygu. Bnm bi aklım erkek istiyor. Bi aklım; saçmalama, sağlık, ahlak istemekten vazgeçme, hem kızına bacı olur kız olursa, diyor. bakcaz bakalım, en güzeli olsun :)

hehe asıl çok konuşan benim be =)) rahat ol canım!
ben bursa'lıyım. burda eşimle öğretmenlik yapıyoruz. 2-3 yıl daha burdayız, iyi ihtimalle. bakalım hayat bizi nerelere sürükleyecek. 15 tatil, yaz tatili 2 ay o da, dışında hep burdayız. içim dışım beyaz oldu, kar saolsun! heee bi de bir dil daha öğrenmeye yaklaştım kürtçe =))

kesinlikle canım ama ben cinsiyetini çok merak ediyorum benim 10,5 haftalık daha:teselli:

günaydın kızlarrrr..yeni gelen arkadaşlarımız siz de hoşgeldiniz...oku oku bitiremedim ayoll yine ..sırf daha iyi takip etmek için eve neti bu hafta p.tesi yazdıracağımmm..ben buralardayım nilüfere bi ulaşayım ona canım sıkıldı geliyorum şekerler...

Bernacım görmek evet harika bir duygu. Bnm bi aklım erkek istiyor. Bi aklım; saçmalama, sağlık, ahlak istemekten vazgeçme, hem kızına bacı olur kız olursa, diyor. bakcaz bakalım, en güzeli olsun :)
diğer çocuğun kız ya erkek istemekte haklısın bence. ama dediğin gibi sağlıklı olsun da... :Saruboceq: ya bu arada isim ne bacım kaydirigubbakcemile3
kesinlikle canım ama ben cinsiyetini çok merak ediyorum benim 10,5 haftalık daha:teselli:

ya ben dün dr.da idim. geçen yazıları okudun mu bilmiyorum ama erkek dediğimde olabilir ama daha erken, sonra net bişey söylerim falan dedi. ki 11+5 tik dün. tabii ine diyorum sağlıklı olsun, gerisi önemli değil! :Saruboceq:
ya aslında size bişey diyeyim mi. onlar anlıyorlar. daha beli değil diyorlar da.. hani bu eski zamanlarda erkek doğurmak önemli idi ya, hala o zihniyette olan insanlar eğer kız olursa aldırır diye söylemiyorlar bence. çünkü bu tür vakalar zamanında çok yaşanmış. 4. ayda söylenir dedikleri o. yoksa şu an organlar kabak gibi gözüküyor. ben bile gördüm.. ha kız çıkar yarın öbür gün dalganızı geçersiniz o zaman benle kaydirigubbakcemile3

hoşgeldin canıııııııım! nasılsın iyisin maşallah yine kıpır kıpır, hee hadi yarın da tatil inşallah kaydirigubbakcemile5
seçil niloş'a da dedim. bi buluşup görüşelim inşallah, hatta olursa eskişehir bile yaparız valla, meral duymasın kalbine iner =))))) kaydirigubbakcemile3

ben geldim tekrar :) ben de berna gibi bişi itiraf edeyim bariiii...biz biliyorsunuz dr. dan görüntülerini cd ye kaydettirdik yaa ben de erkek gibi gördüm ama dalga geçmeyin annem de kızım söyleme öyle belli olmaz dedii dayanamadım berna dan güç aldım söyledimmm... ama bugün rüyamda da dr. bana kızınız olacak dediii..bakalım rüya mı gerçek benim gördüğümü sandığım mı

; anne adaylarını az pişmiş yumurtadan, deniz ürünlerine
kadar pek çok besinden uzak durmaları için uyarıyor.

Anne adayları bebeklerini korumak amacıyla hamilelikte nelerin
zararlı olup olmadığını bilmek isterler. Hamileyken kendi
sağlığınıza dikkat etmek, bebeğinizi de korumanın en iyi
yoludur. Hamilelik boyunca neler yiyebileceğiniz ve
yiyemeyeceğiniz konusunda kendinizi çok sıkmayın. Başlangıçta
size kocaman görünen 'hamilelikteki yasaklar listesi' aslında
düşündüğünüz kadar korkutucu değildir. Pek çok yasak besinin
zarar verme riski düşüktür ama siz yine de emniyetli olan yolu
seçmelisiniz. ışte, hamilelikte beslenme konusunda dikkat
etmeniz gerekenler...

Küflü ve pastörize edilmemiş sütten yapılan peynirler: Küflü ve
pastörize edilmemiş sütten yapılan peynirler güvenilir değildir.
Pastörize edilmemiş yumuşak peynirlerde; erken doğum, düşük ve
doğum kusurlarına yol açan listeria (tehlikeli bir bakteri
cinsi) bulunur. Pastörize sütten yapılmış her tür beyaz peynir,
kaşar peyniri ya da diğer tür peynirler rahatlıkla yenebilir.
Peynir iyi bir kalsiyum kaynağı olduğundan, hamileler için
gereklidir. Bebeğinizin kemik ve diş gelişimine faydası olur.

Yumurta: Az pişmiş yumurta ve pişmemiş yumurta içeren mayonez
gibi yiyecekler hamileyken tüketilmemeli. Çiğ ve az pişmiş
yumurta, şiddetli besin zehirlenmesine neden olan salmonella'nın
kaynağı olabilir. ıyi pişmiş ya da katılaşana kadar kaynamış
yumurtanın bir zararı olmaz. Güvenilir, mümkünse markalı
yumurtalar alın ve iyice pişirdikten sonra yiyin.

Az pişmiş ya da çiğ et: Çiğ ya da az pişmiş et kesinlikle
yenmemeli. Az pişmiş ve çiğ ette toksoplazma riski vardır.
Toksoplazma, düşüğe ve doğum kusurlarına neden olabilir. Et ve
tavukları, hiç pembelik kalmayana kadar pişirmelisiniz.
Buzluktan çıkan etleri, iyice çözülmeden pişirmeyin.

Deniz ürünleri: Midye, istiridye, karides gibi çiğ ve az pişmiş
kabuklu deniz ürünleri yenmemeli. Sushi de hamilelikte
tüketilmemelidir. Çiğ deniz ürünleri salmonella nedeniyle
zehirlenmeye neden olabilir. Aynı zamanda, campylobacter (hem
hayvanlarda hem de insanlarda hastalık yapan bir bakteri) ve
listeria da taşıyabilirler. Deniz ürünlerini, bakterilerinin
ölmesini sağlamak için iyice pişirdikten sonra yiyebilirsiniz.

Balık: Konserve balıkları haftada iki kereden fazla yemeyin.
Köpek balığı ve kılıç balığından da uzak durmalısınız. Bu
balıklar cıva gibi ağır metaller içerebilir ve bunlar da
bebeğinizin sinir sistemine zarar verebilir. Hamilelere
özellikle; lüfer, palamut, levrek, sardalye, uskumru ve somon
tavsiye edilir. Yeter ki, iyice pişmiş olsunlar.

valla canım yaa şöyle bir bursa dan eskişehir'e çıkartma yapalımmm meralin kalbine insinnn:))))))))) hadi ağutos gel gelllll geeeeeeeeelllllllllllllll:sm_confused:

kızlarrr sizde de var mı benim bebiş zaten zararlı olan şeylerii kendiliğinden istemiyor...mesela kola manyağı idimm şimdi içim almıyoo,ayran içmezdim şimdi içiyorummm,çay ve kahve olmazsa olmazımdı şimdi kokusu bile kötüü hele etten nefret eder oldummmm..bana meyve versinler 24 saat kabulummmm

mediha'cığım bilgilendirme için çok teşekkürler!!! devamını bekleriz =)

ben de rüyamda iki kere kız görmüştüm ya. tersi mi çıkacak ne=) ya seçil senin bebek kaçıncı haftada 7.5 cm di? yuh maşallah yaa =) dünyanın en uzun adamı o olacak herhalde. dedim de adam dedim yaa.. hayrola? merale de kız demiştim...:uhm:

valla canım yaa şöyle bir bursa dan eskişehir'e çıkartma yapalımmm meralin kalbine insinnn:))))))))) hadi ağutos gel gelllll geeeeeeeeelllllllllllllll:sm_confused:

geliyorum inşallah canım, çoooook özledim bursa'yı hele çınar'a gittiğinizde öyle bi aşerdim ki! gıcık seniiiii !!!! kaydirigubbakcemile3
etten hakkaten nefret ediyorum. ama hani piknikte yapılan var ya söylemeyeyim diyorum ama, ondan hapur hupur götürdüm valla, yağlı salçalı şeylerin kokusu bile yetiyor bana yiyemiyorum. evde de bi süre yapılmadı hatta. dayanamıyorum kokusuna. meyve meyve meyve! katılıyorum ama gülmekteeeennnnnkaydirigubbakcemile3:roflol:

:ecrin_bebek:
yok canım yaa 7,5cm diil daha yeni 10 haftalık oldu teyjesiii ama ultrasona göre 10,5 haftalık çıkıyoo biz boy ölçüsü alamamıştık kıpırdaklığından baş popo 1 hafta önce 3 cm. di minicikk:ecrin_bebek:

kızlaaaaaaar nerdesiniz ama ya? 7 kişi gözüküyor, e bu da eder 14 kişi kaydirigubbakcemile3 ama sadece bebğimle ben varız hade bekliyoruz sizi=)

bu arada şu cinsiyet tahminini naptınız? yapan var mı?

yaaa evet, minicikler ama maşallah kıpır kıpırlar canlarım yaaaaaaaaa=))))

benim sana şöyleeeeeeee güsel mi güsell ferah mı ferahhh çınar borcumm var tamam mı şekerimmmmmmmmm hihoyyyt

bahh canın çekmesin die daha gittiğim ve hatta bu gece gideceğim yeri söylemiyorummm ona göreeesengözlerimebaksanab

kısacasıı ben sensiz bursayı az buçuk yaşıyorummm :lepi:

milletin, zavallı personelimin ve kocacımın içinde yaz meyveleri ağacı çıkacak valla( bu arada bak isim vermiyorum yoksa uçarsın ordan buraya doğruuuuuuuu)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…