2009 Aralık Anneleri

merhaba sende yedikçe yiyosun maşaallah:)
Arkadaşım benim doktorum (çapanın prof u) dediki normal diyet yap.günde 2 bardak sütü geçirme en fazla 3 dilim ekmek ye. haftada 2 gün et ve balık ızgara, diger günler sebze ye dedi. sabah aç karnına 3 tane tam ceviz ve meyve sınırsız degil az miktarda aralarda küçük yogurtlar yada meyve ye dedi.bebek beslenmez dedim sen merak etme bunları ye tosun gibi olur dedi.
Ben geçen gebeliğimde çok kilo almıştım. 3 aylıkken 5 kilo falan almıştım. şimdi 1 kilo aldım almadım.Fazla kilo alışı vücutta ödem olmasına, tansiyona çok büyük etken oluyor. zaten kilomuzu da ileriki aylarda bol bolllll alıcaz.
Boşver o kadar yediğini düşünme bizim bebişler allahın izniyle büyürler....

Tabiki buyurler onemli olan saglikli buyumesi. Kilo vs takintim da yok tabiki sagligim icin almamak istiyorum . Benim aklima takilan yeterli beslenip beslenmemek acikcasi.

HERKESE MERHABAAAA

ay inşallahhhhhhh çünkü kızımda sütüm çok azdı bari bunda çok olur inşallah ikizleri doyurmak kolay olmayacak :CüvCüv:

Ayyy senin ikizin mi olacakkkksositososito çok güzel yaaa. Evvet zor olacak ama harika bişey bnce. Hem de tek gebelikte iki yavru opuyorumnanaktan

Kızlar ben bugün doktora gittim Tansiyonumla ilgili bilmeyenler vardır belki ben geçen sene 28 haftalıkken bebeğimi kaybetmiştim. Ve şimdi hamile kalınca her ay düzenli kontrole gidiyorum. Orada beklerken bir çok hamilelikte tansiyonu çıkmış bayanla tanıştım.Biliyosun tansiyon gebelikte sinsice ilerliyor.
Aman kızlar tuzdan, çok şekerli şeylerden, hamur işlerinden kaçıyoruz.Mümkün oldugunca hafif şeyler yemeye çalışalım. Benden söylemesi........:)
Heepimize yüce allah saglıklı gebelikler nasip etsin...

Offf mediha, haklısın da... bn tuzu hissetmeden yemeğin tadını alamıyorum, zaten fazla yemıyorum. Sen de tekrar örnekli bi şekilde yazınca tırsıklığım bi kat arttı.CADIARZU Tşk bilgine:1rolleyes:

benimde tansiyonum 12 ye 8 falan cikiyo doktor normal diyoda ama bence yuksek 2 kontroldede ayni cikti sizlerinki kac cikiyo

hamilelikte tansiyon normalden farklı oluyomuş zaten ama aralığını bilmiyorum ben artık merdiven inip çıkarken nefes nefese kalıyorum kalbimin hızlı çalıştığını farkettirecek kadar.geçen gün bi dedeyle beraber apartmanda merdiven çıkıyoruz dedecik nefes nefese kaldı bende onla beraber utancımdan nefesimi belli etmemeye çalışıyorum karında yokki bak hamileyim ondan diyeyim.adam ne biçim gençsin derdi diye utandım :)

esra sende kılo aldım çok dıyordun bastan göbiş çıkmdımı yınede
bu arada senın birdahakı kontrolun ne zaman

esra sende kılo aldım çok dıyordun bastan göbiş çıkmdımı yınede
bu arada senın birdahakı kontrolun ne zaman

evet çok kilo aldım 6 kilo oldu dikkatli yiyorum yürüyüş falan arrtırmamak için yoksa şimdiye 10 kiloyu geçmiştim göbek çıktıda hamile göbeği değil ama gitgide şişiyo :)) hafyata çarşamba gidicem haftaya çoğumuzun cinsiyet işi tamam olacak galiba

slm arkadaşlar dün komşular söledi biz evde yoktuk sağlık ocağından gelmişler aşı olmam gerekiomuş sağlık ocağına gidecekmişim ne aşısı ki bu ya sabah gidicez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…