Kist bende değil mambaa, bebeğimin beyninde iki taraflı milimetrik koroid pleksus kisti varmış. Bu kistler eğer başka bir anomaliyle birlikte değilse klinik olarak pek bir önem taşımıyormuş. Ama trizomi 18 gibi çok ağır anomalilerde de görülebildiği için araştırılması gerekiyormuş. Yalnız böyle bir durum varsa tarama testlerinin riskli çıkması ya da ultarasonda başka anomalilerin görülmesi kuvvetle muhtemelmiş.
Beni o yüzden doktorum üniversitlerin riskli gebelikler alanında uzmanlaşmış bölümüne gönderdi iyice bir bakılsın diye. Çok şükür orada da başka bir yerinde problem çıkmadı bebeğin. Zaten 26. hafta gibi geçiyormuş kistler. Geçmesede bir sorun teşkil etmiyormuş.Yani bebeğin nörolojik gelişimine etkisi yokmuş. Tek korkulan işte trizomi 18 sendromuna sahip bebeklerin de 1/3 ' ünde bu kistlerin görülmesi. Ama dediğim gibi başka bir anomali yok şu an çok şükür bende. Yarın dörtlü testimin sonucunu alıcam o da iyi çıkarsa bir de fetal MR yazdı doktor onda da sorun yoksa Allah'a bırakıcam artık.
Benim gittiğim Cerrahpaşa Tıp Fakültesi riskli gebelikler bölümüydü Bilemiyorum belki benim şansızlığım böyle bir muameleyle karşılaştım. Şimdiye kadar ilk defa başıma geldi. Hiç hoş değildi gerçekten. Ancak kendi doktorum da o şahısla ilgili pek hoş şeyler söylemedi zaten. Neyse önemli olan bunlar değil önemli olan bebeğimin sağlıklı olması.
Artık ben de hamileliğin tadını çıkarmak istiyorum.
İnşallah canım. inşallah.
Oh gözün aydın. Bebişin çok iyiymiş maaşallah. Kız derken oğlan çıktı bir de ha. Neyse fazla alıştırmadan belli olmuş asıl cinsiyeti.
günaydııııın zemuszemus zemuszemus
fatmacım ne güzel görmüşsün oğlunu maşallah çok sevindim.Kocaman olmuş..
sana kesin kızmı demişlerdi ki
bende nugün kontrole gidicem görücez bakalım yaramaz oğlum napıyooo
bide ben şimdi gidince kız demesinler bana yavvv
Hayırlı günler arkadaşlar. Sağlıklı günler diliyorum. Ümran ve Berfin arkadaşlar hiç görünmüyorlar. Bilgisi olan var mı ?
günaydın cnm yok benm hiç haberim onlardan sen nasılsıl bklm nasıl gidiyor.cnm sen izmirde nerde oturuyrdunnn.
günaydın cnm yok benm hiç haberim onlardan sen nasılsıl bklm nasıl gidiyor.cnm sen izmirde nerde oturuyrdunnn.
Teşekkürler arkadaşım iyiyim. Siz de umarım iyisinizdir. Bornovada oturuyoruz. Ya siz?
selam herkeseee...arkadaşlarr bende aralık annesi olucam inş...sat mart4 kızımm olacak inşş:)
benı de lısteye ve aranza alırsanız cokk sevınırımm...:kedi:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?