Aslında beni takip eden kendi doktorum çoook iyi birisi. Bu perinatolojiye de o yönlendirdi kisti görünce, bir uzman göz baksın diye. Ama ben hiçbir hayrını görmedim. Beni rahatlatan yine kendi doktorumun açıklamaları oldu. Bir de internetten araştırdıklarım.
peluse gecmisi okuyamadim canim. nedir bu kist hikayesi? sanirim epey canini sikmislar. benim de bir kistim var. hamile kalmadan once de vardi, su anda da var. hic ama hic onemli degil kist. bebeginin sagligini ve gelisimini etkilemez, hic merak etme.
doktorlarin davranisini okuyunca hayrete dustum. uzun sure Tr'den uzak yasayinca insan unutuyor orda hastaya verilmeyen degeri... kendi doktorun en dogrusunu soylemis...
merhaba kızlar bebeklerimiz dönmeye başlamış mıdır acaba, ultrasonda kafası soldaydı kuzumun ve hep solda batmalar oluyodu bugün sağda batmalar oldu bir iki kere sizde hep aynı yerde mi oluyo batmalar.
merhaba kızlar bebeklerimiz dönmeye başlamış mıdır acaba, ultrasonda kafası soldaydı kuzumun ve hep solda batmalar oluyodu bugün sağda batmalar oldu bir iki kere sizde hep aynı yerde mi oluyo batmalar.
bir de ilk sayfalarda yazmıştı arkadaşlar mcetin1 ve turkuaz&turkuaz eskişehirli onların mesajlarını aratırsan görebilirsin isimleri
hadi ben kaçtımmmmm:sm_cool:
rica ederim canım yalnız yanlış linki yapıştırdın sanırımgörünmüyor
peluse gecmisi okuyamadim canim. nedir bu kist hikayesi? sanirim epey canini sikmislar. benim de bir kistim var. hamile kalmadan once de vardi, su anda da var. hic ama hic onemli degil kist. bebeginin sagligini ve gelisimini etkilemez, hic merak etme.
doktorlarin davranisini okuyunca hayrete dustum. uzun sure Tr'den uzak yasayinca insan unutuyor orda hastaya verilmeyen degeri... kendi doktorun en dogrusunu soylemis...
Kist bende değil mambaa, bebeğimin beyninde iki taraflı milimetrik koroid pleksus kisti varmış. Bu kistler eğer başka bir anomaliyle birlikte değilse klinik olarak pek bir önem taşımıyormuş. Ama trizomi 18 gibi çok ağır anomalilerde de görülebildiği için araştırılması gerekiyormuş. Yalnız böyle bir durum varsa tarama testlerinin riskli çıkması ya da ultarasonda başka anomalilerin görülmesi kuvvetle muhtemelmiş.
Beni o yüzden doktorum üniversitlerin riskli gebelikler alanında uzmanlaşmış bölümüne gönderdi iyice bir bakılsın diye. Çok şükür orada da başka bir yerinde problem çıkmadı bebeğin. Zaten 26. hafta gibi geçiyormuş kistler. Geçmesede bir sorun teşkil etmiyormuş.Yani bebeğin nörolojik gelişimine etkisi yokmuş. Tek korkulan işte trizomi 18 sendromuna sahip bebeklerin de 1/3 ' ünde bu kistlerin görülmesi. Ama dediğim gibi başka bir anomali yok şu an çok şükür bende. Yarın dörtlü testimin sonucunu alıcam o da iyi çıkarsa bir de fetal MR yazdı doktor onda da sorun yoksa Allah'a bırakıcam artık.
Benim gittiğim Cerrahpaşa Tıp Fakültesi riskli gebelikler bölümüydü Bilemiyorum belki benim şansızlığım böyle bir muameleyle karşılaştım. Şimdiye kadar ilk defa başıma geldi. Hiç hoş değildi gerçekten. Ancak kendi doktorum da o şahısla ilgili pek hoş şeyler söylemedi zaten. Neyse önemli olan bunlar değil önemli olan bebeğimin sağlıklı olması.
Artık ben de hamileliğin tadını çıkarmak istiyorum.
Merhaba Peluse çok çok geçmiş olsun..umarım diğer testlerde çok iyi çıkar da sağlıcakla kucağına alırsın yavrunu..
Kesinlikle dönmeye başladılar hatta uzun süredir dönüyorlar 12 haftalıkken ultrasonda taklalar atiyordu :) bende ilk hareketi bugün hissettim 16+4 haftalık hamileyim..ilk gebeliğimde 18 haftalıkken hissetmiştim kitaplarda ikinci gebelik 16 haftalıkken hissedilir diyordu gerçekten doğruymuş..ilk gebeliğim olsaydi anlamazdim..öne doğru biraz eğilince onun varlığını hissettim..sonra da sağ kasiğimda belli belirsiz hareket oldu..ilkinde kelebek kanat çırpar gibi birşeyler hissetmiştim..yani iyice dikkat kesil bazen gaz hareketliliğiyle bile karışabiliyor zira bugün önce gaz sandim sonra jeton düstü ve ağlamaya başladım ikinci de olsa yaşadığın duygu aynı kalıyor ve eşime çok acıdım erkek olduğun için çok şanssızsın bunun nasıl muhteşem bir duygu olduğunu hiç öğrenemeyeceksin dedim :)))
merhaba canım bende 1 gün giriyiorsam 3 gün giremiyorum nete. biz iyiyiz oğluşumla 17+4 olduk bugün. 2li test ve gebelik afp miz gayet iyi çıktı. 3 lü test olmadı bana ikilide sorun olmadığı için sadece arkasından gebelik afpsi diye bir testi yaptırdı drum. tatilede gittim iki hafta önce bol bol yüzdüm koylarda havuzada girdim dr gir dedi. safari turuna bile katıldım fethiyeye gittim. yani bir hafta bizim oğlanın feleği şaştı gece gündüz:1shok::)
canım bişey sorcam aşıyı sağlık ocağımı yapıyor beni aramadılar daha oradan aşımıda olmadım olmak zorunlumu acaba?
Çok teşekkür ederim canım..umarım başarmışımdır..bu arada Eskişehir'de yaşayan arkadaşlar ne olur doktor tavsiyelerinizi bekliyorum..
Kist bende değil mambaa, bebeğimin beyninde iki taraflı milimetrik koroid pleksus kisti varmış. Bu kistler eğer başka bir anomaliyle birlikte değilse klinik olarak pek bir önem taşımıyormuş. Ama trizomi 18 gibi çok ağır anomalilerde de görülebildiği için araştırılması gerekiyormuş. Yalnız böyle bir durum varsa tarama testlerinin riskli çıkması ya da ultarasonda başka anomalilerin görülmesi kuvvetle muhtemelmiş.
Beni o yüzden doktorum üniversitlerin riskli gebelikler alanında uzmanlaşmış bölümüne gönderdi iyice bir bakılsın diye. Çok şükür orada da başka bir yerinde problem çıkmadı bebeğin. Zaten 26. hafta gibi geçiyormuş kistler. Geçmesede bir sorun teşkil etmiyormuş.Yani bebeğin nörolojik gelişimine etkisi yokmuş. Tek korkulan işte trizomi 18 sendromuna sahip bebeklerin de 1/3 ' ünde bu kistlerin görülmesi. Ama dediğim gibi başka bir anomali yok şu an çok şükür bende. Yarın dörtlü testimin sonucunu alıcam o da iyi çıkarsa bir de fetal MR yazdı doktor onda da sorun yoksa Allah'a bırakıcam artık.
Benim gittiğim Cerrahpaşa Tıp Fakültesi riskli gebelikler bölümüydü Bilemiyorum belki benim şansızlığım böyle bir muameleyle karşılaştım. Şimdiye kadar ilk defa başıma geldi. Hiç hoş değildi gerçekten. Ancak kendi doktorum da o şahısla ilgili pek hoş şeyler söylemedi zaten. Neyse önemli olan bunlar değil önemli olan bebeğimin sağlıklı olması.
Artık ben de hamileliğin tadını çıkarmak istiyorum.
İnşallah canım. inşallah.eminim hicbir sey cikmiyacak canim, test sonucundan da MR sonucundan da... insallah gebeliginin geri kalanini endsesiz gecireceksin. iyi haberlerini bekliyoruz...
:Saruboceq:
günaydın kızlar.çok mutluyum bugün dün ayrıntılı ultrasonum vardı.harika birşeydi.hepinize tavsiye ederim.buarada nehircim oğlum oluyor benim cinsiyet kesinleşti.düzeltirmisin.çok mutluyum herşeyi ile gördüm bebeğimi hemde çok net. 22 . haftaya kadar çektirebilirsinzi sonrasında görüntü kötüleşiyormuş.bebeğim 5 gün önden gidiyormuş.maşallah 256 gr olmuş.bir gülücükler atıyor anlatamam size çok güzel birşey tam bir bebek üç boyutlu ve renkli damarlarına kadar görüyorsunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?