2009 Aralık Anneleri

Yok yaptırmadım ve herhalde de yaptırmayacağım testlerimin sonuçlarını bir alayım kesin karar veririm. Kendi doktorum dedi ki bu bebek çok sağlıklı görünüyor senin amniyosentezle yaratacağın risk, bu kistin riskinden fazla bana kalırsa yaptırma dedi. Ben de herhalde yaptırmayacağım. Zaten ben yavruma dört senelik bir hasretten sonra kavuştum. Bir de amniyosentezde bir şey olursa ömür boyu ben iflah olmam herhalde.

peluse gecmisi okuyamadim canim. nedir bu kist hikayesi? sanirim epey canini sikmislar. benim de bir kistim var. hamile kalmadan once de vardi, su anda da var. hic ama hic onemli degil kist. bebeginin sagligini ve gelisimini etkilemez, hic merak etme.

doktorlarin davranisini okuyunca hayrete dustum. uzun sure Tr'den uzak yasayinca insan unutuyor orda hastaya verilmeyen degeri... kendi doktorun en dogrusunu soylemis...

mamba aslında arkadaşlarda katılacaktır eminim türküyede sağlık sektörü epey yol katetti artık özel hastaneler devreye girdiğinden beri eski o hakaretvari davranışlara pek rastlamıyoruz rastlanırsada büyük tepki veriliyo ama işte kalıntılar var hala emekli olasalrda kurtulsak.eski doğum hikayelerini dinliyorumda .çok bağırdığı için dayak yiyen doktor sıkıldığı uğraşmak istemediği için doğumu hastabakıcıya bırakılan anneler varmış.canını korkusunumu düşünsün bebeğimi doktorların hareketlerinimi.bi arkadaşım ikinci bebeğini ikibuçuk kiloluk kistle yapmıştı bi nevi ikiz doğum yapmıştı hiç bisorun olmadı allaha sükür

merhaba kızlar bebeklerimiz dönmeye başlamış mıdır acaba, ultrasonda kafası soldaydı kuzumun ve hep solda batmalar oluyodu bugün sağda batmalar oldu bir iki kere sizde hep aynı yerde mi oluyo batmalar.

merhaba kızlar bebeklerimiz dönmeye başlamış mıdır acaba, ultrasonda kafası soldaydı kuzumun ve hep solda batmalar oluyodu bugün sağda batmalar oldu bir iki kere sizde hep aynı yerde mi oluyo batmalar.

Kesinlikle dönmeye başladılar hatta uzun süredir dönüyorlar 12 haftalıkken ultrasonda taklalar atiyordu :) bende ilk hareketi bugün hissettim 16+4 haftalık hamileyim..ilk gebeliğimde 18 haftalıkken hissetmiştim kitaplarda ikinci gebelik 16 haftalıkken hissedilir diyordu gerçekten doğruymuş..ilk gebeliğim olsaydi anlamazdim..öne doğru biraz eğilince onun varlığını hissettim..sonra da sağ kasiğimda belli belirsiz hareket oldu..ilkinde kelebek kanat çırpar gibi birşeyler hissetmiştim..yani iyice dikkat kesil bazen gaz hareketliliğiyle bile karışabiliyor zira bugün önce gaz sandim sonra jeton düstü ve ağlamaya başladım ikinci de olsa yaşadığın duygu aynı kalıyor ve eşime çok acıdım erkek olduğun için çok şanssızsın bunun nasıl muhteşem bir duygu olduğunu hiç öğrenemeyeceksin dedim :)))

bir de ilk sayfalarda yazmıştı arkadaşlar mcetin1 ve turkuaz&turkuaz eskişehirli onların mesajlarını aratırsan görebilirsin isimleri

hadi ben kaçtımmmmm:sm_cool:

Nerden, nasıl aratacağım? malum henüz çok yeniyim de :)))

Kist bende değil mambaa, bebeğimin beyninde iki taraflı milimetrik koroid pleksus kisti varmış. Bu kistler eğer başka bir anomaliyle birlikte değilse klinik olarak pek bir önem taşımıyormuş. Ama trizomi 18 gibi çok ağır anomalilerde de görülebildiği için araştırılması gerekiyormuş. Yalnız böyle bir durum varsa tarama testlerinin riskli çıkması ya da ultarasonda başka anomalilerin görülmesi kuvvetle muhtemelmiş.
Beni o yüzden doktorum üniversitlerin riskli gebelikler alanında uzmanlaşmış bölümüne gönderdi iyice bir bakılsın diye. Çok şükür orada da başka bir yerinde problem çıkmadı bebeğin. Zaten 26. hafta gibi geçiyormuş kistler. Geçmesede bir sorun teşkil etmiyormuş.Yani bebeğin nörolojik gelişimine etkisi yokmuş. Tek korkulan işte trizomi 18 sendromuna sahip bebeklerin de 1/3 ' ünde bu kistlerin görülmesi. Ama dediğim gibi başka bir anomali yok şu an çok şükür bende. Yarın dörtlü testimin sonucunu alıcam o da iyi çıkarsa bir de fetal MR yazdı doktor onda da sorun yoksa Allah'a bırakıcam artık.

Benim gittiğim Cerrahpaşa Tıp Fakültesi riskli gebelikler bölümüydü Bilemiyorum belki benim şansızlığım böyle bir muameleyle karşılaştım. Şimdiye kadar ilk defa başıma geldi. Hiç hoş değildi gerçekten. Ancak kendi doktorum da o şahısla ilgili pek hoş şeyler söylemedi zaten. Neyse önemli olan bunlar değil önemli olan bebeğimin sağlıklı olması.
Artık ben de hamileliğin tadını çıkarmak istiyorum.

Merhaba Peluse çok çok geçmiş olsun..umarım diğer testlerde çok iyi çıkar da sağlıcakla kucağına alırsın yavrunu..

evet canım allahın kadınlara verdiği en büyük hediye budur. bi insanın yaşayabileceği en güzel duygu :) çok şanslıyız gerçekten.

evet canım allahın kadınlara verdiği en büyük hediye budur. bi insanın yaşayabileceği en güzel duygu :) çok şanslıyız gerçekten.

Yaşadığın yerde aile hekimliği uygulaması varsa sağlık ocağına kayıt yaptırman gerekiyor.Daha doğrusu hamile olduğunu bildirmen gerekiyor.Ondan sonra sana telefonla yada evine gelerek haber veriyorlar.Yapılan aşı tetanoz aşısı neden yapılıyor bilmiyorum:)

Çok teşekkür ederim canım..umarım başarmışımdır..bu arada Eskişehir'de yaşayan arkadaşlar ne olur doktor tavsiyelerinizi bekliyorum..

Merhaba ben de eskişehir de yaşıyorum.hihoyyyt burda meral ve turkuaz var benden başka.Ama hepimizin doktoru anadolu hastanesinde.Benim ve Meral in Ramazan bayırlı.Turkuaz ın Abdurrahman akçay.Bildiğim kadarıyla turkuaz da çok memnun doktorundan meral de ee tabi ben de memnunum.Çok güzel konuşuyor tek tek her ayrıntıyı anlatıyor tavsiye ederim.Onvak ta sebahattin bey varmış o da iyiymiş.Ama hiç gitmedim bilmiyorum.İlk Hükmen e gitmiştim asla tavsiye etmiyorum.1no2:
Başka sormak istediğin varsa pm den ulaşabilirsin çünkü ben nete pek giremiyorum ama turkuaz ve meral genelde online oluyorlar.Görüşmek üzere.Ha bu arada aramızda sadece 1 gün var::)

eminim hicbir sey cikmiyacak canim, test sonucundan da MR sonucundan da... insallah gebeliginin geri kalanini endsesiz gecireceksin. iyi haberlerini bekliyoruz...

:Saruboceq:

[table="head"]|....KK Nick....|SAT|Tahmini D.T.|Cinsiyet|Güncel notları...
01|sermus|23 Şubat|01 Aralık||6+3'te kalp atışını duydu
02|Gamze..|24 Şubat|01 Aralık||5+1'de kese görüldü,8+3'te kalp atışı duyuldu
03|RuzgarDeniz|25 Şubat|02 Aralık||5+3'te kese, 7+3'te kalp atışı görüldü
04|hazan007|25 Şubat|02 Aralık|Kız|5+3 kese,6+3 kalp atışı görüldü.
05|*YAĞMUR*|26 Şubat|03 Aralık|Erkek|6.Haftada kese görüldü,7+2'de kalp atışı duyuldu
06|penses |26 Şubat|03 Aralık||4.Haftada iki kese görüldü,7.Haftada kalp atışları duyuldu
07|fsm|26 Şubat|03 Aralık|Kız|4.Haftada kese görüldü,9.Haftada kalp atışı duyuldu
08|lalsuu|26 Şubat|03 Aralık|Kız
09|hazanx|27 Şubat|04 Aralık
10|minik kelebek|27 Şubat|04 Aralık|Erkek|5+4'te kese,7+0'da kalp atışı görüldü.
11|Eliffffffff|27 Şubat|04 Aralık|
12|honeybaby|28 Şubat|05 Aralık|Erkek
13|pln79|28 Şubat|05 Aralık|Kız
14|turkuaz_turkuaz|28 Şubat|05 Aralık|Erkek|5.Haftada kese görüldü,7.Haftada kalp atışı duyuldu
15|gıdacı elif| 28 Şubat |05 Aralık
16|buneyaa|28 Şubat|05 Aralık|Kız
17|Rukal|28 Şubat|05 Aralık
18|mudoavea|28 Şubat|05 Aralık||5+4'te kese görüldü,6+4'te kalp atışları duyuldu
19|serayp|20 Şubat|05 Aralık|Kız|6+1'de kese,7+2'de kalp atışı görüldü
20|sefamolsun|01 Mart|06 Aralık
21|hazanx|01 Mart|06 Aralık|Erkek+Erkek|ikizler geliyor:)
22|secill|01 Mart|06 Aralık
23|peluse|01 Mart|06 Aralık|Erkek|5.Haftada kese görüldü,6+3'te kalp atışı duyuldu
24|esrtml|07 Mart|06 Aralık|Kız|7+1'de kalp atışı duyuldu
25|mcetin1|02 Mart|07 Aralık|Kız|6.Haftada kalp atışı duyuldu
26|sarach|02 Mart|07 Aralık|Erkek
27|esraie|03 Mart|08 Aralık||7+3'te kalp atışı görüldü
28|hira.|03 Mart|07 Aralık|Erkek|4+3 kese görüldü,7.haftada kalp atışı duyuldu
29|BernaZDL|03 Mart|07 Aralık|Kız|5.Haftada kalp atışları duyuldu.
30|candy2009|03 Mart|07 Aralık|Erkek
31|Eyhayat|04 Mart|09 Aralık||8 Haftalıkken kalp atışları duyuldu
32|myhusbandandme|06 Mart|11 Aralık
33|gulsah1985|06 Mart|11 Aralık|Kız|6+1 hem kese görüldü,hem de kalp atışları duyuldu
34|Christian_Louboutin|06 Mart|11 Aralık
35|HFZ|07 Mart|12 Aralık
36|bkaban|28 Şubat|12 Aralık|Kız|tutu görüldü
37|vip_anne|07 Mart|12 Aralık||Cinsiyet öğrenmek istiyoruz:)
38|Melike|07 Mart|12 Aralık
39|sedabiçer|8 Mart|13 Aralık||7+4'te kalp atışı duyuldu.
40|siyaz|09 Mart|14 Aralık
41|tavuskusu77|10 Mart|14 Aralık||7.Haftada kalp atışları duyuldu
42|sadecebu|10 Mart|15 Aralık|Kız+Kız|6+3 hem kese görüldü,hem kalp atışı duyuldu.2 küçük hanımefendi:)
43|wavy|10 Mart|15 Aralık
44|rapunzel_sb|10 Mart|15 Aralık|Erkek|5.Hafta kese görüldü,6.Hafta kalp atışı duyuldu
45|realist34|10 Mart|15 Aralık|Erkek|Ege bebek geliyor:)
46|oznurss|10 Mart|15 Aralık|Erkek
47|bhcg|11 Mart|16 Aralık||8.Haftada kalp atışı duyuldu
48|eslemim|11 Mart|16 Aralık|Erkek|5+5'te kesesini gördü,7+5'te kalp atışı duyuldu
49|berfin01|11 Mart|16 Aralık||9.Haftada kalp atışı görüldü
50|nefican|11 Mart|16 Aralık|Erkek
51|183621|11 Mart|16 Aralık|Erkek|7+1'de kalp atışı duyuldu.
52|esinn35|11 Mart|16 Aralık||7.Haftada kalp atışları duyuldu.
53|Japon Kız|12 Mart|17 Aralık|Erkek|7+1 kalp atışı görüldü
54|prettybaby|13 Mart|18 Aralık|Kız
55|mambaa|17 Mart|18 Aralık||6+6'da minik pıt pıtları duydu:)
56|Sevalka|12 Mart|19 Aralık
57|gulsila|14 Mart|19 Aralık||7.Haftada kalp atışı duyuldu
58|heja|16 Mart|21 Aralık
59|beyazbeyaz|16 Mart|21 Aralık|Erkek|5+4'te kalp atışı görüldü.Arda bebek geliyor:)
60|green.blue.eyes|17 Mart|22 Aralık||5+4'te kese,6+3'te kalp atışı görüldü
61|mediha74|18 Mart|23 Aralık
62|ayesbirim|18 Mart|23 Aralık
63|Gurbet_gelini|19 Mart|24 Aralık
64|çilek84|19 Mart|24 Aralık||6+3'te kese,7+5'te kalp atışı görüldü
65|sevgii:)|19 Mart|24 Aralık
66|edalim35|19 Mart|24 Aralık|Erkek|8.haftada kalp atışları duyuldu
67|b_i_o|19 Mart|24 Aralık|Erkek|6+0'da kese,8+1'de kalp atışı görüldü.
68|pringles|20 Mart|25 Aralık||7+1 kese görüldü ve kalp atışı duyuldu
69|DrGunay|21 Mart|26 Aralık||5+2'de kese görüldü
70|Nehir67|22 Mart|27 Aralık|Erkek|5+6'da kese,6+6'da kalp atışı görüldü
71|little_princess|22 Mart|20 Aralık||5.Haftada kese görüldü,7+5'te kalp atışı duyuldu.
72|blue_eye|24 Mart|29 Aralık||6+1'de kalp atışları duyuldu
73|alp2009|24 Mart|29 Aralık||2'li test sonucunu bekliyoruz
74|cancer|26 Mart|31 Aralık||5+5'te kese,7+5'te kalp atışı görüldü
[/table]

14 Kız + 21 Erkek oldu minişlerimizopuyorumnanaktan
Ayy erkekler fark atmaya başladı:jeyyarpuyorumnanaktan

günaydın kızlar.çok mutluyum bugün dün ayrıntılı ultrasonum vardı.harika birşeydi.hepinize tavsiye ederim.buarada nehircim oğlum oluyor benim cinsiyet kesinleşti.düzeltirmisin.çok mutluyum herşeyi ile gördüm bebeğimi hemde çok net. 22 . haftaya kadar çektirebilirsinzi sonrasında görüntü kötüleşiyormuş.bebeğim 5 gün önden gidiyormuş.maşallah 256 gr olmuş.bir gülücükler atıyor anlatamam size çok güzel birşey tam bir bebek üç boyutlu ve renkli damarlarına kadar görüyorsunuz.

eminim hicbir sey cikmiyacak canim, test sonucundan da MR sonucundan da... insallah gebeliginin geri kalanini endsesiz gecireceksin. iyi haberlerini bekliyoruz...

:Saruboceq:
İnşallah canım. inşallah.

Oh gözün aydın. Bebişin çok iyiymiş maaşallah. Kız derken oğlan çıktı bir de ha. Neyse fazla alıştırmadan belli olmuş asıl cinsiyeti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…