2009 Aralık Anneleri

İnternetten bunu buldum
YAY BURCU ÇOCUĞU

amanııııııııın bittik desenize yahu :1shok:

bu arada baharcım öyle öküzler maalesef ankarada da var geçen gün birebir aynı şeyi ben de yaşadım... dün dolmuşta kadının biri inerken itiyor itme deyince de "orada durma o zaman" diyor... ki koca göbeğime rağmen bir allahın kulu yer vermediği gibi inecekler var diye olabilecek en uygun yere çekildim... üstelik de büyük ihtimalle çoluğu çocuğu olan bir kadındı bu ş..... neyyyyse klava: diyeceğim o ki doğurmuş bu yollardan geçmiş kadınlar yapıyorsa öküzlerin anlayış göstermesini beklemek ohooooooo :sinifsinif:

sen kızcağızının hatrına gerilme yerimseniben zaten plakayı almışsın yap yapacağını ama sakin sakin tamam mı cicim a.s.

bende şimdi eşime mail attım
öykü'nün burcu oku babası diye

bakalım ne yorum gelecek babamızdan:uhm:

Günaydın kılzlar ne habersiniz benm işyerimde tadilat yapılıyor boya vs.ve kutularailaç kaldırmayerlerine dizme derken mahvolucam ve 2 kiiiyiz yapmazsam olmaz ayıp olur diye düşünüyorum sonuçta yıllardır burdayım ama bebeğim ekilenirmi kızlarya nabıcam beeen

Müsait Olunca Beni Sever misin?

ıçeri girer girmez neşeyle bağırdı:
-Anne biliyor musun bugün yuvada ne oldu?
- Görmüyor musun ? Telefonla konuşuyorum.
Kimsenin sevdiği şey birbirine benzemiyordu. Annesi telefonu, babası arabayı seviyordu.

Herşey erteleniyordu, telefon ve araba söz konusu olduğunda... Bir de eve misafir gelecek oldu mu kendisine hiç yer kalmıyordu.
Nerelere gitseydi? Annesi kapattı telefonu.

Mutfaktan tencere sesleri geliyordu. Koşarak yanına gitti:

-Sana yardım edeyim mi ? dedi, en sevimli halini takınarak. Annesi manalı manalı baktı:
-Hayırdır? Bir yaramazlık mı var? Bak bir de seninle uğrasmayayım. Çok yorgunum zaten.

Yorgunluk nasıl bir şeydi ? Bazen elinde oyuncağıyla uykuya daldığında anneannesi oyuncağı yavaşça elinden alır :
-'Nasıl yorulmuş yavrucak. Uykunun gül kokulu kolları sarsın seni..'
diyerek alnına bir öpücük konduruverirdi.

Yorgunluk gül kokulu bir uykuya dalmaksa eğer, neden annesi kendisiyle böyle kızgın kızgın konuşuyordu.

—Anneciğim yorulduğun zaman gül kokulu uykulara dalarsın. Anneannem öyle söylüyor.

—Uykuya dalayım da, gül kokuları kusur kalsın. Yorgunluktan ölüyorum.

Bu kelimeden nefret ediyordu.'Yorgunum, yorgun olduğumdan, böyle yorgunken'....

—Anneciğim sen yorulma, diye...

—Yemekte konuşuruz çocuğum. Bankada işler yetişmedi. Baban gelene kadar bunları bitirmem lazım. Hadi sen oyna biraz.

Hani siz yoruluyorsunuz ya...Eeee....Bende oynamaktan yoruluyorum. Ne yapayım bilmem?

Yapılmaması gerekenleri biliyordu da büyükler, yapılması gerekenleri hiç bilmiyorlardı.

Işıklar söndü birden.
Annesi öfkeyle söylenmeye başladı.

—Mum da yok! diye diye karıştırdı dolapları el yordamıyla.

Çocuk sırtüstü yatıp, anneannesinin köyünü düşündü. Gaz lambasının ışığında deli tavşan masalını anlatışını.

Deli tavsanın duvardaki aksini getirdi gözlerinin önüne. Anneannesi gibi iki ellerini birleştirip işaret parmaklarını yukarı kaldırarak
tavşan kafası yaptı.

''Bak deli tavşan'' diyerek parmaklarını oynattı. Yoldan geçen arabaların farları duvardaki tavşana yol açtı. Tavşan alabildiğine hür
dolaştı sağda solda. Otlarla kuşlarla konuştu. Sonra yorgun düştü. Duvardaki görüntü minik avuçların açılmasıyla kayboldu. Kolu yavaşça
kanepeden aşağı sarktı.

Sonra ışıklar geldi.

Kadın çocuğun hiç konuşmadığını akıl etti. Birden kanepeye koştu. Küçücük dizlerini karnına doğru çekerek uykuya dalmıştı.

Masanın üstündeki dosyalara baktı iğrenerek. Dindirilmez bir pişmanlık doldurdu içini.

Uyandırmaktan korka korka küçük alnına bir öpücük kondurdu.

Çocuk sanki bir ipucu bekliyormuşcasına aralanan gözleriyle mırıldandı;

— ışin bitince beni sever misin anne? dedi.

Kadın, sevilmek için randevu alan çocuğuna bakarak sabaha kadar ağladı.

Lütfen sevgimizi yarınlara ertelemeyelim. Hayat telaşına kaptırıp kendimizi, sevdiklerimizi ihmal etmeyelim.

Unutmayalım ki, yaşamın en güzel yanı sevgidir.

Unutmayalım ki yarın kimseye vaat edilmemiştir.

günaydın kızlar nsılsınız bklm baharcım geçmiş olsun öküz dolu ortalık napacaksınn ..

tanıdık polisler var cnm onları aradım. eşimde gitti şimdi. hamile olmasam bu kadar üstüne düşmem meral ama sabah sbah bebeğimle beni zıplattı. dengemi sağlamasam yere bile düşebilirdim.
aman iyi o zman tatlım
allah korusun düşebilirdinde tabi
saygısızlık diz boyu
günaydın kızlar nsılsınız bklm baharcım geçmiş olsun öküz dolu ortalık napacaksınn ..
günaydın fatmacım
biz iyi olmaya gayret ediyoruz
sen nasılsın?

gunaydın kızlar
bahar geçmiş olsun Allah beterınden saklasın bu arada bende çok begendım oyumu sıladan yana kullanıyorum haberin olsun :)
bugun dışarlarda olacagım işim var bıraz
yo yoooo mınaya alışveriş degil :)

kızlar bugün müdürlerimin ikiside yok, istanbuldalar...
bulmaca çözüp gazeteleri kurcalıyorum. bugün çok rahatım şükürler olsun ki
cuma cuma çok iyi geldi valla

darısı sizlerinde başına
amiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnn

bizde ii olmaya çalışıyoruz cnm .nasıl gidiyor hamilelik kızlar ağrılar falan arttımıbenm hala sağ kürek ve tam öntarafı sağ göğsümün altı hala ağrıyor sırtım eskisei nazaran daha ii ama göğüs altı ağrısı daha falalaştı sanki bir organıma kaburgam batıyor gibi.sanırım doğuma kadrda devam edecek çünkü bişey çıkmadı kontrollerde hamileli,kten kaynaklı dediler hep

günaydın peliiiiiiiiin
yorma ama kendini ne olur ve dışarıdaki öküzlere karşıda dikkatli ol cnm...

günaydın pelincim hadi hadi daynamaz alırsın kesin bişeyler sen

aminnnnnnnnnnnnnnnn

yavas yavas dahada agrılar sızılar çıkıyor cnm ya
çogu gıttı azı kaldı artık dayanacagız

günaydın peliiiiiiiiin
yorma ama kendini ne olur ve dışarıdaki öküzlere karşıda dikkatli ol cnm...

tamam cnm merka etme sen
sende rahatmışsın bugun ohhh keyıf yap valla

günaydın pelincim hadi hadi daynamaz alırsın kesin bişeyler sen

yok yok artık almıyorum emınönunden alcak bişey kalmadı nerdeyse ordanda bayım birkaçparça gidince :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…