cnm ben hamileliğim başından buyana
gyno ferro sanol kullanıyorum
içeriğinde B12 vitamin, demir ve folik asit var
selma kızlar 2 gündür yoktum.çok kötü oldum eveli gün diş ağrım tuttu ve doktorlar hiç birşey yapamıyorlar çekilmesi lazım ama 7 aylık olduğumdan çekemediler ilaç verdiler onunda antibiyotiğini kullanmak istemiyorum ama ağrı okadar çokki ağrı kesici bile kesmedi koymadığım kalmadı diğime mahvoldum hiç uyuyamadığımdan işede gelemedim dün gecede çok tuttu.ağlaya ağlaya uyumuşum.şimdide hafif hafif ağrıyor ama akşamları çok çoğalaıyor saçımı başımı yolduruyor okada pis ki hiç böyle ağrı çekmemiştim hayatımda.inşallahb geçer çok var çünkü dasha ne yaparım bilmiyorum .
benimki maltofer (çiğneme tableti) 2. kutu bitti henüz almadım randevudan sonra alıcam.. şimdilik pekmez takviyesi yapıyorum kendime:1rolleyes:
canım ben şekerli yiyemiyorum gebelik diyabeti çıktı maltoferden günlük kaçtane kullanıyorsun
süt / yoğurdu unuttuk :tomato:
bari su içelim kızlar hadi :içelim:
sonra da yemeğe doğru hareketleneyim ben sizlere de afiyet şeker bebişlerinize ilik kemik olsun cokacimcoook
fatmacım doktoruna bir sorsana kullanabilirsen calgel var (calpol'ün jel versiyonu işte)... Bebekler, çocuklar diş çıkarırken dişlerine sürülür ve uyuşturucu etkisi vardır ağrıyı hafifletir yerimseniben neticede bebeklerde kullanılabiliyorsa hamilelerde de kullanmak belki mümkündür sositososito
cnm ya ii gelirmi acaba yarın kontrolüm var zaten sorayım doktoruma o olmasa bile belki başka bir merhem gibi bişey verir.ilaçla ilgili bilgi burada var calgel 20 gr jel prospektüs bilgileri
aşağı tarafta endikasyonları-kontrendikasyonlarına vs tıkladığında ayrıntılarını da okuyabilirsin ama ne olursa olsun mutlaka doktoruna danış canım benim kaydirigubbakcemile5
hamilelerde kullanıma dair hiçbir şey bulamadım ben
calgel 20 gr jel
sistemik antiinfektifler, antibiyotikler»analjezik, antipiretik
formülü:
Calgel suda çözünen şekersiz bazlı saydam sarı renkte olup %0.33 a/a lidokain hidroklorür ve %0.10 a/a setilpiridinyum klorür içerir. Yardımcı maddeler: Sorbitol çözeltisi, ksilitol, alkol, sodyum sakarin, mentol, herbal tadlandırıcı, karamel.
Farmakolojik özellikleri:
Calgel mukoza yüzeyine uygulandığında lokal anestezik etkili lidokain içeren, topikal analjezik bir üründür. Setilpiridinyum klorür ise antiseptik etkilidir.
Endikasyonları:
Calgel diş çıkarma ağrılarında ve gingiva stomatitise bağlı rahatsızlık ve huzursuzluğun giderilmesinde endikedir, antiseptik özelliği vardır (calgel çabuk etkileyerek ağrıyı dindirip, bebeğin diş etlerini rahatlatır).
Kontrendikasyonları:
Calgel lidokain hidroklorür, setilpiridinyum klorür veya ürünün kendisine alerjik olan bebeklerde kullanılmamalıdır.
Uyarılar/önlemler:
Tavsiye edilen doz aşılmamalıdır. Herhangi bir istenmeyen yan etki görüldüğünde veya aşırı doz durumunda ilacın kullanımı kesilmeli ve doktora başvurulmalıdır. Tüp ilk kullanımdan önce açılmışsa kullanmayınız.
Yan etkiler/advers etkiler:
Açıklandığı şekilde uygulandığında yan etkiler oluşmaz fakat lidokaine aşırı hassasiyet görülen vakalar bildirilmiştir. Tedavi sırasında aşırı hassasiyet tespit edilirse calgel uygulamasına son verilmelidir.
Ilaç etkileşimleri:
Herhangi bir ilaç etkileşimi bildirilmemiştir.
Kullanım şekli ve dozu:
Diş çıkarma ağrıları oluştuğunda az bir miktar calgel (7.5 mm kadar) bir parça pamuğa veya temiz bir parmağa sürülüp bebeğin diş etleri yavaşça tm : Tescilli marka ovulur. Doktor tavsiyesine göre, doktorun özel bir tavsiyesi olmadığı takdirde 20 dakika sonra tekrarlanır, eğer gerekliyse günde 6 keze kadar uygulanabilir. Tavsiye edilen doz aşılmamalıdır. Calgel şekersiz olup hoş bir tadı vardır. Calgel 3 aylık ve üzerindeki bebeklerde kullanılır. Diş çıkarma ağrısı devam ediyorsa calpol süspansiyon ek olarak kullanılabilir. Kapağı ters çevirerek tüpü deliniz.
cnm bnm doğru diyorsun ama içlerini okuduğunda ilaçların hamileler için kesin bişey yazmıyor fayda zarar doğrultusunda kullanıklır gebeblik için tam araştırma yok yazıyor güvenemeiyoru ayrıca pek ilaç içemiyorum ben yutamıyorum o yüzdenn vitamişn bile alamdım baştan beri kan şilacımıda şurup oalarak alıyorummmfatma çok geçmiş olsun. Lütfen ilaç kullanmamak için bu kadar diretme. Sonuçta dişindeki enfeksiyonun bebeğe vereceği zarar antibiyotiğin vereceğinden fazla olabilir.
Hamilelikte de güvenle kullanılabilecek antibiyotikler var doktorun bunların arasından vermiştir eminim. Hem bebeğin artık bayağı büyüdü annesi organ gelişimi falan tamamlandı. Bu saatten sonra zaten sorun olmaz.
süt / yoğurdu unuttuk :tomato:
Bari su içelim kızlar hadi :içelim:
Sonra da yemeğe doğru hareketleneyim ben sizlere de afiyet şeker bebişlerinize ilik kemik olsun cokacimcoook
GÜZEL DİLEKLERİN İÇİN TEŞEKKÜRLER CNM.Selam arkadaşlar uzun zamandır forumu takip etmeme rağmen nedense bişeyler yazmak içimden gelmemişti.Benim bebeğim 27 haftalık ve 1kg oldu.Bir kızım olacak inşalalh.Bütün tahlillerim normal şimdilik bir aksilik yok.Bebeğime sadece bir tulum aldım şimdiye kadar.Birde internetten belis mobilyalarına baktım buse bebek takımını çok beğendim.Ümraniye şubesine gidip görmek istiyorum.Gördükten sonra kesin kararımı veririm diye düşünüyorum.Bayramdan sonra eksiklerimizi tamamlarız.Bebeğimizde iyice büyümüş olur diye düşünüyorum.Anne olmak çok müthiş bir duygu Allah isteyen herkese nasip etsin.Kimsenin kucağını boş bırakmasın.
MELEK ARKDAŞIM BENİMyok be garip bir meleklik geldi üzerime eskiden daha gergin daha katil ruhluydum kaydirigubbakcemile3 şu sıra bir ila iki arasında kalır zannımca CADIARZU ama senin de deşileceklerin varsa aradan çıkarabilirim para konuşur şakkıdı
BAK BU CALPOL'Ü BEBİŞLER İÇİN ÇOK KULLANIRIZ KIZLARfatmacım doktoruna bir sorsana kullanabilirsen calgel var (calpol'ün jel versiyonu işte)... bebekler, çocuklar diş çıkarırken dişlerine sürülür ve uyuşturucu etkisi vardır ağrıyı hafifletir yerimseniben neticede bebeklerde kullanılabiliyorsa hamilelerde de kullanmak belki mümkündür sositososito
sağolun arkadaşlarım karanfil yağı dediler onu koydum rakıda koydum ama yok ağrı kesici minoset içtim birgün hiç işe yaramdı dün gece parol içtim o biraz işe yaramaış 3 saat kadar uyuttu beni öndceki gece hiç uyuyamadı.4 aylıkken bende 20lik diş çektirdim bişeycik olmamıştı ama 7 aylık diye müdahale etmiyorlar neyapacağım bilmiyorummm
canım ben şekerli yiyemiyorum gebelik diyabeti çıktı maltoferden günlük kaçtane kullanıyorsun
ben sabahları aç karınına 1 tane alıyorum canımbende aynısından kullanıyorum kol ve bacaklarımda kaşıntı olduğu için cilt doktoruma gittim yaptığı tahlilde ferritinin düşmüş dedi kan ilaçını günde iki tane al dedi siz kaç tane alıyorsunuz
tüh unuttuk vallaakannehirsüt / yoğurdu unuttuk :tomato:
bari su içelim kızlar hadi :içelim:
sonra da yemeğe doğru hareketleneyim ben sizlere de afiyet şeker bebişlerinize ilik kemik olsun cokacimcoook
afiyet olsun bilgeciiim ve minik umut.. bizim yemek 12:30 da hazır oluyor.. kokularda yayıldıı... ımmmmmm!!!! nasıl acıktım varyaaacokacimcoookdelikafadulden
buldum buldum:lepi: funnababy mişşşşşşhihoyyyt
merhaba hamişleeeer
nasılsınız? bebişler nasıl ? sizinkide benim yaramaz gibi akşam olupda dinlenmeye geçince içerde salsa yapıyormu?
kızlar benim göğsümden süt gibi birşey gelmeye başladı bir kaç kişiye sordum ağız sütü denilirmiş bazılarının erkenden gelmeye başlarmış aslında benim 3. ayda da olmuştu biraz ama sonra hemen geçmişti şimdiyse kıyafetlerime birkaç damlada olsa bulaşacak kadar geliyor oğlumun sütü şimdiden hazır diye seviniyorum ama arada bıçak saplanır gibi ağrı da giriyor
hoşgeldin canım uzun zamandır göremiyordum seni iyisindir inşallah gebelik şekeri doğumdan sonra kayboluyormuş canım inşallah geçer öpüyorum seniŞeniz
meraaaaaaaaaal nerdesin?sana mesaj attım canım müsait olursan bir bak olurmu?
hadi gelirim ben yine byeeeee
tam ben yazıyordum adını canım
çok güzel şeyler var gerçekten ama çok pahalı benim aldığım beşik orda iç tekstili ile birlikte 440 tl ben onu 75 e almıştım
buldum buldum:lepi: funnababy mişşşşşşhihoyyyt
nasıl yanii???:1shok: öznur????? sen beşikle iç takımını mı 75 e aldın????
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?