2009 Aralık Anneleri

ilaçla ilgili bilgi burada var CALGEL 20 GR JEL Prospektüs Bilgileri
aşağı tarafta endikasyonları-kontrendikasyonlarına vs tıkladığında ayrıntılarını da okuyabilirsin ama ne olursa olsun mutlaka doktoruna danış canım benim kaydirigubbakcemile5
hamilelerde kullanıma dair hiçbir şey bulamadım ben
Calgel 20 Gr Jel
Sistemik Antiinfektifler, Antibiyotikler»Analjezik, Antipiretik

Formülü:
CALGEL suda çözünen şekersiz bazlı saydam sarı renkte olup %0.33 a/a lidokain hidroklorür ve %0.10 a/a setilpiridinyum klorür içerir. Yardımcı maddeler: Sorbitol çözeltisi, ksilitol, alkol, sodyum sakarin, mentol, herbal tadlandırıcı, karamel.
Farmakolojik özellikleri:
CALGEL mukoza yüzeyine uygulandığında lokal anestezik etkili lidokain içeren, topikal analjezik bir üründür. Setilpiridinyum klorür ise antiseptik etkilidir.
Endikasyonları:
CALGEL diş çıkarma ağrılarında ve gingiva stomatitise bağlı rahatsızlık ve huzursuzluğun giderilmesinde endikedir, antiseptik özelliği vardır (CALGEL çabuk etkileyerek ağrıyı dindirip, bebeğin diş etlerini rahatlatır).
Kontrendikasyonları:
CALGEL lidokain hidroklorür, setilpiridinyum klorür veya ürünün kendisine alerjik olan bebeklerde kullanılmamalıdır.
Uyarılar/Önlemler:
Tavsiye edilen doz aşılmamalıdır. Herhangi bir istenmeyen yan etki görüldüğünde veya aşırı doz durumunda ilacın kullanımı kesilmeli ve doktora başvurulmalıdır. Tüp ilk kullanımdan önce açılmışsa kullanmayınız.
Yan etkiler/Advers etkiler:
Açıklandığı şekilde uygulandığında yan etkiler oluşmaz fakat lidokaine aşırı hassasiyet görülen vakalar bildirilmiştir. Tedavi sırasında aşırı hassasiyet tespit edilirse CALGEL uygulamasına son verilmelidir.
ılaç etkileşimleri:
Herhangi Bir ılaç Etkileşimi Bildirilmemiştir.
Kullanım şekli ve dozu:
Diş çıkarma ağrıları oluştuğunda az bir miktar CALGEL (7.5 mm kadar) bir parça pamuğa veya temiz bir parmağa sürülüp bebeğin diş etleri yavaşça TM : Tescilli marka ovulur. Doktor tavsiyesine göre, doktorun özel bir tavsiyesi olmadığı takdirde 20 dakika sonra tekrarlanır, eğer gerekliyse günde 6 keze kadar uygulanabilir. Tavsiye edilen doz aşılmamalıdır. CALGEL şekersiz olup hoş bir tadı vardır. CALGEL 3 aylık ve üzerindeki bebeklerde kullanılır. Diş çıkarma ağrısı devam ediyorsa CALPOL Süspansiyon ek olarak kullanılabilir. Kapağı ters çevirerek tüpü deliniz.

Son düzenleme:
cnm ben hamileliğim başından buyana
gyno ferro sanol kullanıyorum
içeriğinde B12 vitamin, demir ve folik asit var

bende aynısından kullanıyorum kol ve bacaklarımda kaşıntı olduğu için cilt doktoruma gittim yaptığı tahlilde ferritinin düşmüş dedi kan ilaçını günde iki tane al dedi siz kaç tane alıyorsunuz

Fatma çok geçmiş olsun. Lütfen ilaç kullanmamak için bu kadar diretme. Sonuçta dişindeki enfeksiyonun bebeğe vereceği zarar antibiyotiğin vereceğinden fazla olabilir.
Hamilelikte de güvenle kullanılabilecek antibiyotikler var doktorun bunların arasından vermiştir eminim. Hem bebeğin artık bayağı büyüdü annesi organ gelişimi falan tamamlandı. Bu saatten sonra zaten sorun olmaz.

benimki maltofer (çiğneme tableti) 2. kutu bitti henüz almadım randevudan sonra alıcam.. şimdilik pekmez takviyesi yapıyorum kendime:1rolleyes:

canım ben şekerli yiyemiyorum gebelik diyabeti çıktı maltoferden günlük kaçtane kullanıyorsun

süt / yoğurdu unuttuk :tomato:
bari su içelim kızlar hadi :içelim:
sonra da yemeğe doğru hareketleneyim ben sizlere de afiyet şeker bebişlerinize ilik kemik olsun cokacimcoook

canım ben şekerli yiyemiyorum gebelik diyabeti çıktı maltoferden günlük kaçtane kullanıyorsun

ilk başta bir tane aç karna vermişti doktor, sonra tekrar kan testi yapıldığında kansızlık yine çıktı 2 ye çıkarttırdı.. 2. kutuyu 2 şer tane alarak bitirdim işte.. tabi o hapı alınca üstünden 2 saat geçene kadar süt ve süt ürünleri tüketmiyosun.. ben pek de düzenli kullanmamıştım ilk kutuyu, malum o dönem başşımıza gelen büyük acı nedeniyle ilaçlarımı almak aklıma gelmiyordu.. annem her dakika hatırlatsada herşey boş geliyordu.. ama 2. kutuyu düzenli kullandım. haftaya cumartesi bakıcaz artık tekrar verir belki.. genellikle kan hapını kansızlık varsa eğer gebeliğin sonuna kadar hatta lohusalık döneminin sonuna kadar veriyorlar.. sana da mı verdi????

sonra da yemeğe doğru hareketleneyim ben sizlere de afiyet şeker bebişlerinize ilik kemik olsun cokacimcoook

afiyet olsun bilgeciiim ve minik umut.. bizim yemek 12:30 da hazır oluyor.. kokularda yayıldıı... ımmmmmm!!!! nasıl acıktım varyaaacokacimcoookdelikafadulden

ya canlarım ben dün bir sitede bebek eşyaları filan bakmıştım, google a yazmadığım şey kalmadı valla şimdik de bulamıyorum o siteyi çok kaliteli şeyler vardı.. öznur un aldığı beşiktende vardı.. ismi de aklımın ucunda bile kalmamış, dün kimbilir ne yazdımda girdim oraya kaydirigubbakcemile3

cnm ya ii gelirmi acaba yarın kontrolüm var zaten sorayım doktoruma o olmasa bile belki başka bir merhem gibi bişey verir.

cnm bnm doğru diyorsun ama içlerini okuduğunda ilaçların hamileler için kesin bişey yazmıyor fayda zarar doğrultusunda kullanıklır gebeblik için tam araştırma yok yazıyor güvenemeiyoru ayrıca pek ilaç içemiyorum ben yutamıyorum o yüzdenn vitamişn bile alamdım baştan beri kan şilacımıda şurup oalarak alıyorummm

Bari su içelim kızlar hadi :içelim:
Sonra da yemeğe doğru hareketleneyim ben sizlere de afiyet şeker bebişlerinize ilik kemik olsun cokacimcoook

koca bardak içiyorum bilgecşim afiyet olsun herkeseeee.

GÜZEL DİLEKLERİN İÇİN TEŞEKKÜRLER CNM.
ANNELİK BAŞKA BİRŞEYMİŞ BUNU İÇİMİZDEKİ CANLI HEREKETLENMEYE BAŞLADIKÇA DAHA İYİ ANLIYORUZ
HELEDE YÜZÜNÜ GÖRDÜĞÜMÜZDE :Saruboceq:

MELEK ARKDAŞIM BENİM
SEN MERAK ETME DEŞİLECEK KİŞİLER OLURSA BEN ANIND AMÜDAHALE EDİP ORTADAN KALDIRIYORUMkaydirigubbakcemile
ANNELİK RUHUNU YUMAŞŞATTI SANIRIM BİLGE HI NE DERSİNyerimseniben

BAK BU CALPOL'Ü BEBİŞLER İÇİN ÇOK KULLANIRIZ KIZLAR

CANIM BENİM PAROL SANIRIM EN UYGUN OLAN AĞRI KESİCİ

merhaba hamişleeeer
nasılsınız? bebişler nasıl ? sizinkide benim yaramaz gibi akşam olupda dinlenmeye geçince içerde salsa yapıyormu?
kızlar benim göğsümden süt gibi birşey gelmeye başladı bir kaç kişiye sordum ağız sütü denilirmiş bazılarının erkenden gelmeye başlarmış aslında benim 3. ayda da olmuştu biraz ama sonra hemen geçmişti şimdiyse kıyafetlerime birkaç damlada olsa bulaşacak kadar geliyor oğlumun sütü şimdiden hazır diye seviniyorum ama arada bıçak saplanır gibi ağrı da giriyor

hoşgeldin canım uzun zamandır göremiyordum seni iyisindir inşallah gebelik şekeri doğumdan sonra kayboluyormuş canım inşallah geçer öpüyorum seniŞeniz
meraaaaaaaaaal nerdesin?sana mesaj attım canım müsait olursan bir bak olurmu?
hadi gelirim ben yine byeeeee

hoşgeldin canım uzun zamandır göremiyordum seni iyisindir inşallah gebelik şekeri doğumdan sonra kayboluyormuş canım inşallah geçer öpüyorum seni
[/QUOTE]

sağol canım sen nasılsın

ben sabahları aç karınına 1 tane alıyorum canım

tüh unuttuk vallaakannehir
içelim güzelleşelim kızlar:bbo:
sana afiyet olsun bende ufaktan ufaktan yemekhanen,n yolunu tutatyım baricokacimcoook

afiyet olsun bilgeciiim ve minik umut.. bizim yemek 12:30 da hazır oluyor.. kokularda yayıldıı... ımmmmmm!!!! nasıl acıktım varyaaacokacimcoookdelikafadulden

arzu sanada afiyet olsun cnm.
valla bende sory kızımla ikimizde çok acıktık

MERHABALAR GÜZELLER.NE ZAMANDIR BAKAMADIMM...
Salı günü gece benim kocatanla (ki resmen kocattı beni) çok kotu tartıstık malum ısım meselesi...sonra ben sabaha kadar aglayınca yüzümde tepsi kadar şişti...sabah da karın agrılarım baslıyınca doktora gıttim hemen,doktor kasılmaların onemlı normal denebilir ama yüzünün bu kadar şişmesi hiç hayra alamet değill dedi.apar topar bir yıgın tahlil,4 tüp kan verdim,,tahlıllerın sonu bugun alınacak.bebegede dopler yaptılar 700 gr.çıktı.çok iri dedi doktor bu haftada bu kadar olmaması gerekiyomuş...çok canım sıkıldı benimde,annemde burda yok izmire gitti,hastaneye falan hep tek basıma gıttım o da cok dokundu; hamilelik işte...aksam kaynana tekrar aramıs koymazsanızda ben yıne bulent derim herke se de bulent dedirtirim diyoo..SEYTAN DEDı AL KOCATANIN ELıNDEN TELEFONU SAYY BEN BURDA NELERLE UGRASIYORUM SENıN YAPTIGINA BAKK...amaan bulasmadım velhasıl 1 kere daha ne halleri varsa gorsunler;kocatanla da konusmuyorum o da ne hali varsa gorsun... :çok üzgünüm:

merveeeeeeeeeeeee
canım ne haber:lepi:
kız bende süt namına birşey yok daha:sinifsinif: ,benim öykümün sütü ne zaman gelecek peki:kedi:
demek senin oğlanda öykü gibi yaramaz olacak anlaşıldı.
artık ağırlıkları ve kütleleri artıkça hareketleride şiddetli hissediyoruz hıkaydirigubbakcemile3
şükür biz iyiyiz bugün iğne günmüz
yarnda dr randevumuz var bakalım
seninde iyi olmana çok sevindim.
öpüyorum
veeeeeee yemeğe gidiyorum
çok acıktık:kedi:

buldum buldum:lepi: funnababy mişşşşşşhihoyyyt

bu arada arzucum satlarımız aynı yaa arda kac gr.bi de sekere kacıncı haftada baktıracaksın?benim doktorum 26.haftada bakarız demişti ama bebek iri cıkınca pazartesi yaptırıcaz çok korkuyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…