• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Aralık Anneleri

allah hepimizin tüm testlerini tertemiz sonuçlarla almayı nasip etsin kızlar :Saruboceq:
ben de cumartesi 3lüye gircem neler yapıyolar üçlüde???

Üçlüde üç parametrenin sonucuna bakıyorlar kandan. Birincisi E3, ikincisi hCG üçüncüsü AFP.
Down sendromu, trizomi 18 ve nöral tüp defekti gibi rahatsızlık riskleri hesaplanıyor. Aslında ikili test daha hassasmış. Down ve trizomi 18 için ama üçlü de de bakılan AFP sonucu nöral tüp defekti gibi bir risk olup olmadığı anlaşılabiliyormuş. ıkilide buna bakılamıyormuş.

Üçlüde üç parametrenin sonucuna bakıyorlar kandan. Birincisi E3, ikincisi hCG üçüncüsü AFP.
Down sendromu, trizomi 18 ve nöral tüp defekti gibi rahatsızlık riskleri hesaplanıyor. Aslında ikili test daha hassasmış. Down ve trizomi 18 için ama üçlü de de bakılan AFP sonucu nöral tüp defekti gibi bir risk olup olmadığı anlaşılabiliyormuş. İkilide buna bakılamıyormuş.

teşekkür ederim :çok üzgünüm: ben de ikili gibi laylaylom geçer diye düşünmüştüm CADIARZU

hııııııııııı ayrıca yine ayrıntılı ultrason yok mu yani bunda?

yok cnm o ense klınlıgı sadece 2li teste bakılıyor daha sonra tespit edılemyrmuş zaten
18-22. haftalar arası ayrıntılı ultrason yapıldıgında anca buyumuş oluyormuş yanı sonuçları net görebiliyormuş doktorlar ayrıntılıda

Merak etme canım. ıkili testin duyarlığı üçlü teste göre çok daha yüksek. ıkilide sorun çıkmadıysa üçlüde de çıkmayacaktır Allah'ın izniyle. Bazı doktorlar ikiliyi yaptırınca ve sonuç iyiyse üçlüye gerek duymuyorlar. Cerrahpaşa'da yapılmadı mesela bana üçlü.
Nöral tüp defektide zaten çoğunlukla ultrasonda anlaşılabiliyormuş.
Kalbini ferah tut hiçbir şey çıkmayacak inşallah.

yok cnm o ense klınlıgı sadece 2li teste bakılıyor daha sonra tespit edılemyrmuş zaten
18-22. haftalar arası ayrıntılı ultrason yapıldıgında anca buyumuş oluyormuş yanı sonuçları net görebiliyormuş doktorlar ayrıntılıda

bu haftasonu göremicem yani bebişimi :1rolleyes: ben de cinsiyet de kesinleşir diyodum

Merak etme canım. İkili testin duyarlığı üçlü teste göre çok daha yüksek. İkilide sorun çıkmadıysa üçlüde de çıkmayacaktır Allah'ın izniyle. Bazı doktorlar ikiliyi yaptırınca ve sonuç iyiyse üçlüye gerek duymuyorlar. Cerrahpaşa'da yapılmadı mesela bana üçlü.
Nöral tüp defektide zaten çoğunlukla ultrasonda anlaşılabiliyormuş.
Kalbini ferah tut hiçbir şey çıkmayacak inşallah.

teşekkürler canım :Saruboceq: inşallah hiçbirimiz sorunla karşılaşmıycaz :CüvCüv:
ben de ikili üçlüyü belli eder lafını duymuştum o yüzden pek bi laylaylomdum da birden down, trizomi, nöral tüp defekti falan ağır geldi :bbo:

benmde üçlüm çıkacak inşallah cmaya bende ii haberlerle gelriim inşallah .gerçi bu testlerede hiç güvnm kalmdı iklide normal çıkan üüçlüde sotunlu çıkıyor.normal çıksa bile sonuç %100 değilmiş.sorunlu çıkarsada %100 değilmiş.madem öle niye insanların duygularıyla oynarlarki adam akıllı bir test yapsınlarda insanlarda güvensinnnnn.kaç kişiye özürlü deyip normal çocuklar doğurmuş insanlarrr.

bu haftasonu göremicem yani bebişimi :1rolleyes: ben de cinsiyet de kesinleşir diyodum

teşekkürler canım :Saruboceq: inşallah hiçbirimiz sorunla karşılaşmıycaz :CüvCüv:
ben de ikili üçlüyü belli eder lafını duymuştum o yüzden pek bi laylaylomdum da birden down, trizomi, nöral tüp defekti falan ağır geldi :bbo:

Aslında bazen ben de düşünüyorum da bunları bilmemek, araştırmamak ve böylece hiç de strese girmemek daha mı iyi olurdu.
Ama ben araştırmadan duramıyorum. Zaten biyoloji öğretmeniyim daha önce de ilaç sektöründe çalıştım beş yıl. Alanımla da yakın olunca elime ne geçerse okuyorum. Olgu sunumları, çalışmalar, istatistikler bilmem ne o zamanda kafam kazan oluyor işte. Ama yine de çok stres yapmadan bilinçli olmak daha doğru gibime geliyor.

benmde üçlüm çıkacak inşallah cmaya bende ii haberlerle gelriim inşallah .gerçi bu testlerede hiç güvnm kalmdı iklide normal çıkan üüçlüde sotunlu çıkıyor.normal çıksa bile sonuç %100 değilmiş.sorunlu çıkarsada %100 değilmiş.madem öle niye insanların duygularıyla oynarlarki adam akıllı bir test yapsınlarda insanlarda güvensinnnnn.kaç kişiye özürlü deyip normal çocuklar doğurmuş insanlarrr.

Üçlü testte sadece riski gösteriyor. 1/200 gibi bir risk çıkarsa bebekte sorun olabilir diye düşünüyorlar. Yani 200'de bir ihtimal. Bu durumda da zaten amniyosentez yapıyorlar. İkili testiniz iyiyse üçlüde zaten hiiiiç sorun çıkmıyor. Şimdiki ultrasonlar çok iyi çünkü. İçinizi ferah tutun. Ben ikiliye girmedim. Üçlüyü de 7 veya 8 temmuzda yaptıracağım. Merak ediyorum şimdiden.

Back
X