diyetisyene gelince
bugün itibarıyla tavuk, pilav, makarna başlıyoruz
ay bilemedim nasıl anlatayım şimdi
öncelikle sağdığım sütler için milupa 7 tahıllıyla karıştırıp verelim öyle almazsa başka yöntem deniycez dedi...
1 yaşa geldiğinde evde pişenden yesin istiyorum o yüzden şimdiden sizin yemekleri salça, tuz ve baharat koymadan pişirin aynı tencereden yesin dedi
öğlen öğününde et, sebze ve karbonhidrat almasını istiyorum dedi, misal kabak dolması hepsini içeriyor büyükçe bir kabağın yarısı yeterlidir fazlasını isterse vermeyin dedi
öğlen etli sebze yemeği verirseniz susuz verin suyuyla midesini şişirmesin dedi
yiyecekleri bulamaç yapmayın yemeğine ekmek doğramayın her birinin tadını ayrı ayrı öğrensin dedi
bir ay sonra sabahları 1 bütün ceviz vermeye başlayın dedi
aşamalı olarak bakliyatlara başlayacağız o da şöyle, akşam öğününde sebze çorbasına 1-2 tatlı kaşığı mesela kırmızı mercimek atıcaz aşırı gaza sebebiyet vermezse ertesi günden itibaren normal mercimek çorbası da verebileceğiz... ondan bir hafta sonra bu kez nohut deniycez yine gaz sancısı olmazsa bir öğünde pilav-nohut yiyebilecek mesela.
dışardan süt ürünü alamadığımız için günde bir kez mutlaka mama takviyesi vermek zorundayız onu da muhallebi gibi yapıyoruz zaten ama yememeye başladığı için meyve katarak deneyeceğiz o da olmazsa az bir kakao ekleyerek deneyeceğiz.
başkaaaaaa?
ha bu arada günde 1 litreye kadar su içebilirlermiş 250ml az bile dedi (bu doktorun söylediklerinden biri)
melike???? konuştun mu?