Can son 2 haftadır tam anlamıyla yürümeye başladı. alkisalkisalkisMesela biz salonda otururken alıp başını yatak odasına kadar gidiyor. tabii ben de peşinden eyvahedigeldismile:) Ama hala emeklemeyi bırakmadı. Kısa mesafelerde emekliyor. :) İlk adımlarını Kasım ortasında atmıştı ( babası gaza getirmek için binbir numara yapıyordu), sonra bir ara cesareti gitti, tekrar elimizi tutup yürümeye başladı. Ve nihayet tam anlamıyla yürüme cesaretimiz geldi.Şimdi de odada tutamıyoruz sürekli peşinden gezmek zorunda kalıyoruz.kaydirigubbakcemile
canımkızım elleriyle kanepeye sehpaya tutunarak ayakta kendi durabiliyor, elinden tutarak geziyor ama sıralamıyorda tek başınada yürümüyor. 2-3 saniye bir yere tutunmadan durabiliyor fazlası yok :))) herhalde zamanla sıralamaya yürümeye başlar (inşallah ) yürüyen tümbebişlere maşallah diyeyim darısı bizlere inşallah. bebişleri yürüyen arkadaşlar acaba farklı yöntemler falan kullandınızmı yürümeleri için yoksa kendiliğindenmi yürümeye başladılar ? önereceğiniz bir uygulama varmı?
Canım bizimki ile babası çok ilgilendi. Koltuğa sırtını dayayıp ona doğru yürümesi için her türlü alkış, şarkı vs ne varsa yapıyordu. Önceleri aradaki mesafeyi 2-3 adımlık bırakıyordu. sonra yavaş yavaş koltuktan daha uzağa oturmaya başladı. 7-8 adım kendi kendine atıyordu. Tabii Can ona doğru yürüyünce ödül olarak kucağında zıplatıyordu :)
Ben de aynı şekilde boynuma değişik kolyeler ve Canın oyuncaklarından asıyordum :roflol:
Mesela kafama onun normalde görmediği şapka vs takıyordum, yüzümü onun battaniyesiyle örtüyordum. sırf o oyuncakları, şapkayı almak yada yüzümdeki battaniyeyi çekip cee eee yapmak için yürümeye başladı.
nemim oğlum 9,5 aylık emeklemeden yürümeye başladı.şuan koşuyor.evde kovalamaca oynuyoruz.babasıda bende erken yürümüşüz.bize benzedi sanırsam.artık evde kendi başına dolanıyo.bi odadan diğerine koşuyo.yaz gelsede bahçede koşup oynasa
bizzde bugüün 15 adım attııık,son 3 gündür yoğun antreman yapıyoduk ama,önce sarhoş gbi çok sallanıp düştü ama kendiliğinden dengeyi sağladı doğumgününü yürüteçte geçirmeyelimm,yürüteliimm:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?