- Konu Sahibi gulshenidil
-
iyi ne güzel cnm ailesel olsun bak sende herhangi bir sorun yok tosunumuzda da olmaz meraklanma.....Dilek doğduğunda da zaten küçükmüş,belki kendi kafa yapısı küçük olacak.Kafa çapının küçük olması neye işaret ki,bir de bıngıldağının bundan sonra kapanması normal herhalde dimi?Bizimki daha kapanmadı,yani herhalde kapanmadı,elimle yokladığımda hala içe çöküyor?
büüyük ihtimalle dediğin gibi kendi yapısı öyle olacak,kafa çapının beklenenden küçük olması beyin gelişiminde duraklama ,kafatası kemiklerinin erken birleşmesi yani bıngıldağın erken kapanması (kraniosinositozis) veya ailesel nedenli olabilir,bizimki muhtemelen ailesel anneme sordum bugün senin de ufaktı dedi
bıngıldak 3-18 aylar arası kapanır erken veya geç kapanması durumunda bazı rahatsızlıkları belirtebilir,mirayınki de normal canımm en geç 18. ayda kapanması gerekiyor
bebişlerimizede aferim ne güzel büyümüşler.....
nisan anneleri
benim bebişim 5 ayında 8.950 gr 67 cm anne sütü alıyor
dr bana az emzir dedi böle bişe var mı
ben kızımı memeden uzak tutamıyom illa azında durucak sanki bütün dünyası o
normalde 500 gr alması gerekirken 1000 gr alıyomuş
benim gibi böyle sıkıntısı olan var mı ayrıca biberonu da reddediyor içinde anne sütü bile olsa asla reddiyor
nisan anneleri
benim gibi böyle sıkıntısı olan var mı ayrıca biberonu da reddediyor içinde anne sütü bile olsa asla reddiyor
dr.un az mı emzir dediakannehir
bu konuda dr.unu dinleme derim.
keşke sütüm olsaydı da ege sürekli emseydii....
bu arada cancan 5 ay 1 haftalık 9460 dr fazla kilosu dedi ama kilo alımı yavaşlamış Allahıma şükür böyle devam ederse normale döner dedi
maşallah cana boyuda çok iyi
oğuz a da maşallah bizden şişmanıda varmış kaydirigubbakcemile3
elada 9400 civarı hala 2 haftadır nerdeyse hiç kilo almadıiyi bişey demekki..
oğuza cana elaya maaşalllaaaaaaahhhh
bizimki 7700 gram 66 cm,ek gıdaya başlayınca kilo artmış bşiraz,esas sorunumuz kafa çapı ,41 cm , doğduğunda da çok küçüktü 32.5 cm ama bıngıldağı da kapanmak üzere gelecek ay beyin cerrahisine danışırız dedi doktorumuz(
sizin bebelere maşallah bzıım kontrolumu vardı selen hala ıstıkrarlı bişekilde her ay 800 gr almaya devam ediyo bu aay erken gıtıık aşı var dıye genede tarttı boy 65 sm kılo 6700 kafa 40.5 doktoruma göre gelişimi gayet düzgün bi sorun yok ama bana göre sankı zayıf diş çıkıyomuş o yuzden dah iştahsız olabilir dedi offf ya bırde ayına göre motor gelişimi önde maşallah çok hareketlı o yuzdende dokto kılo bekleme sen bunda dedi gerçi babasıda bende küçükken minyonmuşuk ben 19 kıloyla ilk okulu bıtırdım ma o öyle olsun istemiyorum offf offff
oğuz 10,060 kg ile hala tombiş.boy 69 da kaldı.yumurta sarısına yeni başladım.meyveyi azaltıcam.meyvenin asidi oğlumun pipisini tahris etmiş.doktor krem verdi.sizde dikkat edin meyvede böyle bi sıkıntı var.ben biraz fazla yediriyordum ama bi süre ara vericem.bütün gece anne sütü alıyor.gündüz ek gıda.yürümeye başlayana kadar ne verirsem kar.sonra keyifleri yeterse yiyorlarmış.yaşıcaz görücez bakalım
:):)
benim bebişde salı günü ölçüldü..6,5 kg ve 66 cm boyu var..kafa çapı 40,7 cm..doğduğunda beimkininde kafası küçüktü..ama ben de minyon insanım..öyle ki hatırlıyorumda ilkokul 4 e giderken 18 kiloydum bende:)..hamile kaldığımda 39..doğuma girdiğimde 54..doğumdan çıktığımda 47,5...ne zamndır tartılmadım..banyadoki tartının üzerine çıkmaya üşenşyorum sanrsam..ama 42 civarıyım şu anda ve boyumda 1,59..eşimde minyon..1,73 boyunda ve 71 kg falan..o yüzden dev bir çocuk beklemiyoruz bizde..benim ve eşimin kafalrımız küçük bebişde bize çekti büyük ihtimalle kaydirigubbakcemile3
bizim bıngıldak için de erken kapanıyor gibi laflar sölemişlerdi sağlık ocağından ama doktorumuz endişe edecek bişey yok normal dedi..
ayın 5 indede bizim aşılarımız var..umarım huzursuz olmaz o gün...
benim kızımın kafası küçük owwwww küçük kafalım benim.....şeftalim benim,mürdüm eriğim,yumurta kafalım....aşkım depreşti zaar:1rolleyes:
benim yeğenimde anne sütüyle çok kiloluydu şimdi 8 yaşında çok zayıfladı emzirmeye devam et bence cnmnisan anneleri
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?