2009 Ekim Anneleri

kıslarr bu kokoş kaçar arkidişler bekliyo beni tatlımm size ii kaynatmalarrr ben akşam gelir yetişirim size inş.

"Bebek annenin karnındayken, su içinde yüzer pozisyondadır ve bu nedenle akciğerleri suyla dolmuştur. Normal doğumda önce bebeğin kafası, ardından basınçla göğüs kafesi çıkar. Bu sırada bebeğin ciğerlerindeki sıvı boşalır ve ağlamaya başlar. Ağlamayla birlikte akciğerlere hava gider. Oysa sezaryende basınç olmadığı için bebek ciğerlerindeki suyu atmadan doğuyor. Sezaryenle doğan bebek, normal yolla doğan bebeğe oranla üç gün boyunca daha hızlı nefes alıp veriyor ki ciğerlerindeki sıvıyı atabilsin. Ayrıca sezaryen yöntemiyle doğumda bebek anestezi aldığı için uyanmıyor, emzirmeye daha geç başlanıyor. Oysa ki ideal olan, bebeğin doğduktan sonra ilk yarım saatte emzirilmesidir."

Dr. Özgeneci, gerekmedikçe sezaryenle doğum yapmanın annenin sağlığını da olumsuz etkileyebilecek yönleri olduğunu şöyle anlattı: "Doğumdan sonra ağrı olduğu için anne hayata geç başlayabiliyor. Normal doğum yapan anne ve bebeği yaklaşık 24 saat sonra taburcu edebilirken, sezaryende bu süre 72 saattir. 'Bebeğin sarılığı var mı, solunumu iyi mi, annede bir sorun görülüyor mu?' Bütün bu risklerin düşünülmesi gerekiyor. Sezaryenle doğum yapan annelerin uzun süre ağır işlerden kaçınması gerekiyor. Çünkü dikiş yerlerinde ağrılar da oluyor. Sezaryenle doğum yapan anneler normal doğum yapanlara göre de daha geç kilo veriyor."

yasemn sabahtan beri okadr çok çene çaldıkki.herkesin sağlam nefes lamaya iht vardı..kimi yemkte kimi iş yapıo.kimi dinlenmeye gitti bende biraz topluom bras oturuomm.

yaaa kızlarr bugün sabahtan beri karnım ağrıyoo bide sölemesi ayıp ishal olmuşum (( acaba ondan dolayımı ağrıyodur karnım, yürürken falan baya ağrıdı:kedi:

yasemin maşallah sonucun güzel çıkmış hadi atlattın darısı bizlerin başına

ılkay canım inş. sonucun iyi çıkar canım ya

dandanım görsen varyaa karnım bölee tamm göbemin oralar nasıl ağrıyoo kızıma bişey olmuyodur dimi ((

elacım sen geçen gün bebişin hareketleri azaldı diyodun ne oldu normale döndümü şimdide iki gündür benim ki pek bi tembel merak ediyorum ya herşey yolunda mı diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…