Bu kadar temizliklerine dikkat ediliyor gene de bir yerlerden mikrop kapıyorlar ya S:
ben saygının altını alırken surekli sampuanla yıkıyorm poposunu ön kısımlarını bacak aralarını .. hemen eli orda cekiyorm gene elliyor( pipisini alıtnı degiştirirkende elliyor surekli yıkıyorum ellerini agzına goturuyor cunku heryerden mikrop kapabilirler
elleri heryerde..
yerde geziyorlar napıcagımızı şaşırdık artık
zelldacım doğru diyosun oda kafamda soru işareti zaten acaba sulardanmı oldu... malum istanbulun suları
bence sulardan olabilir,ne kadar da dikkat etseler ilaclaniyor olsa da ben hic guvenemiyorum bu kullandigimiz sulara,ayrica satilan sise sulara bile guvenmiyorum ama gene de ceylin dogdugundan beri hic cesmeden su kullanmadik,ben sutum olsun diye hep bol su ictim ama bebek sulari aldim ve hala da devam ediyorum emzirdigim icin.Ama ceylin de hic kilo almiyor,belkide enfeksiyondandir,ben de cok hareketli ondan diye bahane etmeyeyim, daha fazla ihmal etmeden gideyim doktora.
canım içilen sulardan ziyade şeyine temas eden sular daha tehlikeli.....eğer ceylin de çok uzun süredsir kilo almıyosa bi götür canım.. ama idrar kültürü yaptır.. tahlil güvenilir olmuyo...
Bahair'cim çok sevindim ciddi bişeyinizin olmadığna..
Şuan en zor zamanlarımız,herşeyi merak ediyolar,herşeye elliyolar.
Mikroplarda heryerde..Sular konusuna gelince,evet kesinlikle olabilir..'2 Hafta öncesinde sanırım,yiğitin vücudunda kızarıklıklar oldu,kolları özellikle..Bişey alerji yaptı yada sıcaklardan dedik önce..Ama bi bakdım ki karşı komşumun 15 aylık kızının,üst komşumun 3 aylık bebeğinin,ve binadaki diğer komşumun 13 aylık kızınında kolları ayn şekilde..(bizim bina kreş gibi)Bu durumda aklıma ilk gelen sular oldu..
Suyu kaynattık bi süre banyo yaptırırken şükür geçti 1 hafta içinde..Yani sularda sanırım bi ara bişeyler vardı..belki o zmn kaptı nil kızısı..
Geçmişler olsun tekrar
canım benim ohhh vala bak korkulacak bişey yok, nilim atlatıcak bak iyiki gittin doktora yoksa aklını kemircekdi okudukların pazartesine kadar, kaldıki tedaviyede erken başlıycaksın. Pazartesi bende senin başına gelenden sonra hem tahlil hemde kültür yapılmasını istiycem. Lakin bende hareketliliğine vuruyordum birazda. Şimdi beni bir korku saldı iyi mi? Zeynep'te sürekli kurcalıyor altını açtığımda, doktor bişey olmaz yapsın engelleme, ellerini yıkarsın dedi. Ben şimdi sadece kaka yaptığı zaman yıkıyorum, tümden banyo yaptırıyorum. Günde 1 kez kaka yapıyor zaten.
Valla nekadar dikkat etsekde oluyor, olucakda. Çocuğun mikrop almasıda lazım, bünyesi alışsın. Kreş dönemi daha sonrasında çok sıkıntılı geçiyormuş lakin. Toz toprak oynasın sakınmayın.
Tekrardan geçmiş olsun bahaircim ve nilim.
kızlar çok teşekkür ederim hepnize... Allah tüm kuzuları her türlü kötülükten hastalıktan korusun inşallah...
şimdi dr dan geldim... dr idarar kültürlerine baktı... evet tehliklikeli bi mikrop dedi. antibiyotik verdi... adam öyle sakin bi adam ki... dedim ben mikropla ilgili intermetten bişeyler okudum çok korktum... çok ciddi şeyler yazıyodu ölüme kadar gittiğini okudum dedim dedim.. dr da evet yazılanlar doğru ama mikrobun böbreklere ulaşması durumunda dedi...peki ulaşmadığını nerden biliyosunuz dedim.. çocuğunuzun vücut formundan dedi.. ne demek dedim. ateş yok huysuzluk yok dedi... kağıda çizdi bişeyler anlattı... kötü tarafı dedi bu mikrop çoğu ilaca dirençli hassas olduğu toplam 4 ilaç var... 2 si sadece çocukalrda kullanılabiliyo ve 1 tanesi iğne...umarım ilaç sonuç verirde zaten şuncacık çocuk 4. antibiyotiği bari iğne olmadan atlatsın... of aklımı oynatacaktım nerdeyse... çok şükür ki ilerlememiş. iyiki sonuçlara almışım hemen.. yoksa p.tesi alacaktım sonuçları...
yok canım kendimde aramıyorum zaten... bu kadar önlemi almama rağmen nasıl tekrar ediyo onu anlayamıyorum canım...
canım benım oğlum doğdunda ıdrar yolu ıltıhabı vardı yanlız nasıl olur bende anlıyamadım galıba gerçekten hastanede olmuş yanlız ben anlıyamamiştım 3 ay boyunca bu çocuk ağladı sureklı gaz deyıp geçtıler.artık ıdrar ve kan tahlılı yaptırdığımda okadar çoğalmiştı kı artık mıkrop kana bulaşıp kırmızı al yuvarlaklar sayısı bayağ azalmiştı kanserden şuphelenıp ankaraya gıttı kan öğrneyı çok şukur ıyıleştı ama 10 tane şğne olduk hesmde 3 aylıkken .anlatmak ıstedım çok daha ılerlemişinı yaşadım çok şukur geçtı .sende meraketme ınşallah en kısa zamanda ıyıleşır bebişimız.
amin canım.. inşallah...çok geçmiş olsun canııımm,
takipteydim nil kuzuyuu,iyi haberinize sevindim,
Arbbim kimsenin yavrularına sıkıntı hastalık vermesiinnn,şu mübarek günler yüzü suyu hürmetine:Saruboceq:
Bahair çok geçmiş olsun Nil'e inşallah antibiyotik sonuç verir. Dediğin gibi bu kadar da dikkat ediyosun, belki de dış faktörlerden değildir. CADIARZU
ne kadar dikkat etsen kız bebeklerde bu olsasılık çok yüksek açık sonuçta
bi paket bezi 1 ay kullananlar var ben 1 haftayı kurtarırsa vay iyi gitti diyorum okadar sık değişiyor altı ama olunca oluyor ne yazıkki
inş çabuk atlatır ilerlemez nilim için dua ediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?