hepsi sağlıkla büyüsünler inşallah...
ben kızımı 6. ayı bitirdikten sonra ek gıdaya başlattım. ilk ay biraz sorun yaşadık ama kısa sürede rayına oturdu düzeni.. başlangıçta herşeyi tek tek tattırmanızda fayda var ki herşeyin lezzetini alabilsin. yani meyve kokteylleri ya da meyveli yoğurdu tercih etmeyin. sade yoğurtta bir müddet ısrar etmeli.. bu ısrarımdan mıdır bilmem benim kızım bayılır yoğurda. hiçbir yemeği soğutmak için çabalamıyorum, derhal yoğurt takviyesi..
yanıltmak istemem ama hani püre vermeyin derler ya.. ben verdim açıkçası ve hala verdiğim oluyor. buna rağmen taneli besinleri de çok rahat yiyor, hiç problem olmadı bu..
biz doktorumuzun verdiği listelere bağlı gittik 3-4 ay, biraz ağırdan alıyordu kendisi.. isteyen olursa paylaşmaya çalışırım listeleri, saklamaktayım hala.
canımm çok teşekkür ederiz elbettekii isteriz paylaşımı :)) sonuçta doktora giden var gidemeyen var maksat herkese yardımcı olmak ve ben ayrıca aile sağlığı merkezlerininde bu konuda çok sağlıklı bilgiler verdiğini düşünüyorum:)
eğer iyi bir ebeye denk gelinirse asm ler çok faydalı.. misal, biz şehir değişikliği yaptık yakın zamanda, izmir' deki ebemiz müthişti. her ne kadar ik yıl özel bir doktora da devam etmiş olsak, 12. ay aşılarında istanbu' daki hastane doktorunu değil, telefon açıp sorduğum ebemizi dinledim. işini iyi yapan herkese helal olsun. ama maalesef bazı asm ler çok yoğun olabiliyormuş.. ben kızımdan fırsat bulduğumda yazarım listelerimizi, belki faydası dokunur..
Biz 3 hafta sonra ek gıdaya geçiyoruz doktorumuz 4. ayda başlıycaz dedi birde liste verdi sanırım doktorların hepsi zamanı geldiğinde bu listeyi verecek.
Ben birçok şeyden tattırıyorum dedim, tamam zaten önceden 3 aydan sonra başlatıyorduk ama genel olarak 4-6 ay arası uygun görüldüğü için 4. ayda başlatıyoruz artık dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?