2009 ekim annelerinden 2010 ekim annelerine ek gıda yardımmıı!!!

bitterrr

Durunun annesiii
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2010
1.074
15
118
36
Selam kızlar hepimizin bebişleri 3 ayına ya geldi yada geçiyor ve ben ne zaman ek gıda vermemiz ne şekilde vermemiz ve tam ne zaman başlamamız gerektiğini bilmiorum bizim forumdaki arkadaşlarda benim durumumdadır diye düşünüyorum bize tecrübelerinizi yazarmısınız???

canım eğer çok gerekli değilse şu anda çok erken derim ben...bora tam doymadığı için 5. ayında sadece akşamları çok az aptamil kaşık muhallebisi veriyordum...daha sonraları öğlen havuç suyu elma suyu ile ve sonra da yoğurt vermiştik...6. aydan sonra da çorba takviyesine başladık...
eğer dr'unuz gerekli görmüyorsa gidebildiğiniz kadar anne sütüyle devam edin...
bebişlerinize ve sizlere sağlıklı ve mutlu yıllar dilerim

çok çok teşekkür ederizz canım bende erken dönemde ek gıdaya karşıyım zaten ama hani ihtiyacı olan annlerin bakabileceği bir sayfa olsun die açtım bu konuyu bide bazı kuzular erken alıştırmayınca sonradanda almıomuşuz ek gıdayı yani 6 aydan sonra bakalım nolcak:)

seninde yeni yılını en içten dileklerimle kutluyorummm:):81::81:

Biberona alıştırmanızı tavsiye ediyorum .Ara sırada olsa kendi sütünüzü ,ıhlamuru biberonla verin ileride almıyorlar.En azından benimki öyle biberona alışmadığından bitki çayları, süt veremiyorum uykuda biberonla besliyemiyorum ve sık kalkıyor.Bide meyve suları meyvayı yedirdiğimden suyunu vermediğim den olsa gerek meyva sularını almıyor.Malum kış ayı bunlar lazım.....

çok güzel bir konu olmuş......en azından 3 ay sonra hepimiz ek gıdaya geçicez
herkese yön göstereceğine eminim

hepsi sağlıkla büyüsünler inşallah...
ben kızımı 6. ayı bitirdikten sonra ek gıdaya başlattım. ilk ay biraz sorun yaşadık ama kısa sürede rayına oturdu düzeni.. başlangıçta herşeyi tek tek tattırmanızda fayda var ki herşeyin lezzetini alabilsin. yani meyve kokteylleri ya da meyveli yoğurdu tercih etmeyin. sade yoğurtta bir müddet ısrar etmeli.. bu ısrarımdan mıdır bilmem benim kızım bayılır yoğurda. hiçbir yemeği soğutmak için çabalamıyorum, derhal yoğurt takviyesi ..
yanıltmak istemem ama hani püre vermeyin derler ya.. ben verdim açıkçası ve hala verdiğim oluyor. buna rağmen taneli besinleri de çok rahat yiyor, hiç problem olmadı bu..
biz doktorumuzun verdiği listelere bağlı gittik 3-4 ay, biraz ağırdan alıyordu kendisi.. isteyen olursa paylaşmaya çalışırım listeleri, saklamaktayım hala.

canımm çok teşekkür ederiz elbettekii isteriz paylaşımı :)) sonuçta doktora giden var gidemeyen var maksat herkese yardımcı olmak ve ben ayrıca aile sağlığı merkezlerininde bu konuda çok sağlıklı bilgiler verdiğini düşünüyorum:)

eğer iyi bir ebeye denk gelinirse asm ler çok faydalı.. misal, biz şehir değişikliği yaptık yakın zamanda, izmir' deki ebemiz müthişti. her ne kadar ik yıl özel bir doktora da devam etmiş olsak, 12. ay aşılarında istanbu' daki hastane doktorunu değil, telefon açıp sorduğum ebemizi dinledim. işini iyi yapan herkese helal olsun. ama maalesef bazı asm ler çok yoğun olabiliyormuş.. ben kızımdan fırsat bulduğumda yazarım listelerimizi, belki faydası dokunur..

kesinlikle bende denizlideyim ebemiz var öle ii ve işini doğru yapan biriki bende sürekli doktor takibinde olduğum halde hep ebenin sözünü dinledim herşeyimizi çok güsel takip etti saolsun biçok kişi ebe ye gitmeye üşenio ama bi çok doktordan ii tabiki bazıları:)

Bu konuyu açan arkadaşa teşekkür ediyorum. Ben de acaba yavaş yavaş değişik tatları hissetmeleri gerekir mi diye düşünüyordum. Çok vermesek de acaba kaşığın ucuyla meyce suyu falan versek mi? Ne güzel kızlar maşallah doğurduk da 3 ayımız geride kaldı bile..

bizde 5. ayımıza kadar emdik sonra zaten 2-3 dk. emip kiloda almıyordu mamaya geçtik 5. ayda. 6. ayda ise yavaş yavaş meyve,çorba,yoğurt ve gece yatmadan önce muhallebilere başladık.

meyve olarak başlarda elma suyu ile başladık. cam rendede rendeleyip tülbentten sıkıp suyunu içiriyordum. sonra havuç ekledim. ilerleyen aylarda ise suyunu değil meyve püresi verdik.

çorba olarakta başlarda sebze çorbası ile başladık.kabak-patates-havuç-pirinç gibi. sonra alıştıkça sebze ekledik. zamanlada tarhana,domates çorbası gibi çeşitlendirdik.

yoğurt olarakta başlarda evde yoğurt mayaladık ama defne bir türlü ev yoğurdunu sevmedi. içerisine meyvede eklesem ııııhh yemedi. dr. babymix yoğurt verdi elmalısını sevdi. sonra sürekli elmalıya alışmasın diye sade yoğurda döndük. babymix sade yoğurdunu 1 yaşına kadar yedi ve şu an bizim yediğimiz yoğurtlardan yiyor.

gece muhallebi ise, milupanın kaşık mamalarından aldık. tahıllı olanlar geceleri tok tuttuğundan dolayı çoğunlukla ondan veriyoruz. birde hero babynin organik irmikli muhallebisini çok severek yiyor.

tabi bunların hepsini 6. ayından sonra başladık.

bitter çok ii yapmışsın canım bu konuyu açmakla...ben daha başlamadım ama 5.ay bitince yavaş yavaş başlamayı düşünüyorum...

süper süper süper ellerinize sağlık kızlarr bakalım daha neler öğrenicezz :)))))

biterrr gercekten ellerine saglik tamda ihtiyacimiz olan bir konuydu artik ek gidaya gectigimizdfe buraya bakariz

Biz 3 hafta sonra ek gıdaya geçiyoruz doktorumuz 4. ayda başlıycaz dedi birde liste verdi sanırım doktorların hepsi zamanı geldiğinde bu listeyi verecek.

Ben birçok şeyden tattırıyorum dedim, tamam zaten önceden 3 aydan sonra başlatıyorduk ama genel olarak 4-6 ay arası uygun görüldüğü için 4. ayda başlatıyoruz artık dedi.

bizim doktorumuz da önümüzdeki ay ek gıdaları konuşacağız 6. ayı bekletmiyorum ben dedi. elma armut suyu, yoğurt gibi şeylerle başlayacakmışız. liste vereceğim dedi. cam rende yada robot kullan asla metal rende yok dedi. birde bebeklerin ağız yapısına uygun kaşık alınacak.

kızlar ekim annesiyim ama 2008 kasım annesiyim aynı zamanda..
ben aklımda kalanları payşamak istiyorum unutmadan..

oğlum 4. ayında az kilo alınca dr ek gıdaya başlatmıştı..mama almıyordu..biberon yoktu sadece anne sütü..

4,5 aylıkken
milupanın 4. aydan itibaren pirinçli muhallebileri var..sabahları vermeye başladım..ölçüsü üzerinde yazıyor..

4,5 aylıkken havuç suyu ile başladık..slikon kaşıkla cam rendeden geçmiş,tülbentten geçirdim suyu verdim..3-5 kaşıkla başlıyoruz..hergün arttırıyoruz..sonra püreye geçtik ama hiç almadı püre malesef..
havuç suyuna 1 damla zeytinyağı damlatın kılzar sindirimi zor.

4-5 aylıkken yoğurta da başladık..1-2 kaşıkla başladık..1 aya sonunda 1 çay bardağı olacak şekilde arttır dedi dr.

yalnız ilk başladığınızda hepsini bir anda değil..önce meyve suyu öbürgün yoğurt gidin..1-2 n sonra ikisi de olsun..tepkisini takip ediyoruz besinlere.

meyve sabah öğününde yoğurt ikindi de vermiştik..

çorbaya 5 ay 3 haftada geçtik..onuda ileryene günlerde eklerim..çorba kolay..ve anne istediği gibi yapabilir..ilk başlardaki zaten standart sebze çorbası olacak..

kızlar mevsim meyvesi tercih ediyoruz..

bir de domates,çilek,bal,patlıcan vermiyoruz..hani tattırıyoruz ya yemek sularından..domates ve çilek alerjen..bal yasak 1 yaşına kadar.
patlıcak karın ağrıtıyor..

şimdilik bu kadar..

aa nevyascım paylassana lıstenı bende 4 ayda baslamayı dusunuyorum yavas yavas ta olsaaa ama gene doktoruma dasnıscam tabiiii

Kızlar henüz ek gıdalar için erken bize. Önceleri tattırıcaz sadece ek gıdaya 6.7. ayda balanacakmış. Bugünlerde dr'a gdemedik, gidince bakalım o ne diyecek?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…