2009 Ekim Bebekleri'nin hareketleri :)))

bizimki de gülücük dağıtıyor hep. bide müzik açınca müzikle beraber sesler çıkarıp şarkı söylüyor kendince.çok geveze meme emerken arada memeyi bırakıp sesler çıkarıyor sonra tekrar memeye yapışıyor. çok komik.

Son günlerde ellerini birleştirip oynamayı öğrendii =))
bide habire dil çıkarıo,
meme emerken karnı doydkdan sonra oyun oynuyo alıo geri bırakıyo alıyo geri bırakıyo sıpammzemuszemus

biz son bi kaç gündür göbek atmaya başladık anası gibi oynak olcak oğlum :))) oh oh dediğimde elleini birleştirip sallıyo aşaya yukarı breraber bi kıvırtıyoz bi kıvırtıyoz :)))

benimkide 5 hafta erken doğdu şuan 3 ay 1 haftalık doktor 1 ay geriden takip edin ddiyo ama bizim kız şimdiden kilosuyla filan yakaladı aydaşlarını. hareketleride şöyle gııı gguu die ara sıra onla konuşurken ses çıkartıyo ama öle hep diil bikaç kere. azından tükürükler yapıyo çıkartıyo. ağzını aça aça gülüyo özellikle ben gülerken ve bacaklarıma yaslayıp öle konuşuyorum oynuyorum onunla kafasını kaldırıyo baya ellerini ağzına götürüyo devamlı ellerini tutuyo ama daha ellerine dikkatli bakmıyo oyuncaklara dikkatli dikkatli bakıp gülüyo heycanlanıyo.hatta bugün bi oyuncak vardı elimde bıbıbııbı die ses çıkartıp yaklaştırdım bi anda dudaklarını büke büke sıçradı ağlamaya başladı kafasını çevirdi şok oldum korkmayada başladı artık kıyamam :) acıktığı zaman dudaklarını büke büke nazlı nazlı ağlıyo tamam annecim hemen yapıyorum filan ddiyorum hemen susuyo hıııııııı hııııııı hııı die ses çıkartıyo bide uyumadan önce kendi kendine kızarak eeeeee eeeee eee dio emzik azındayken :) şimdilik aklıma gelenler bunlar

Bizim minik yanina geldigimizi fark ediyor susuyor ellerini kaldiriyor cirpiniyor kaldirin diye adeta yalvariyor hele gülmesi kahkaha atmaya basladi gercekten harika birsey , yattigi yerden ellerini tutunca kalkmaya calisiyor kendini kaldiriyor , bez degistirmek mesele poposunu belini kaldiriyor hic durmuyor , ama henuz objeleri kendisi alamiyor , parmak emmek en buyuk zevki , yatmayi sevmiyor uyannikken surekli oturur pozisyonda olmak istiyor ama bu zararli henuz kucakta hafif oturur vaziyette tutuyoruz tv izlemeye bayiliyor :))

Uyandiginda gunaydin annecim diyorum kocaman bir gulumsemeyle karsilik veriyor insallah her zaman boyle olur uyandiginda huysuz olmaz ,yattigi yerde dogrulmaya calisiyor kafasini kaldiriyor oturmak istermis gibi

kızlar geçen bir bebek mağazasında tesedüfen elime bir kitap geçti ve okudukça iyiki almışım demeye başladım kitap bebeklerin hareket gelişimiyle ilgili.üstelik okudukça mutluda olmaya başladım bazı şeylerde geriden takip etsede bazı hareketlerinde aydaşlarının önünde olduğunu gördüm tavsiye ederim. kitabın adı: Bebek Jimlastiği, Yazarı: Barbara Zukunft-Huber yayın evi: Optimist çok güzel anlatımları yalın ve anlaşılır ayrıca resimlerlede desteklenmiş. hem merak ettiğimiz pek çok soruyada direk yanıtlar veriyor.bebek ne zaman oturtulmalı hangi bebek arabası yürüteç kullanılmalımı gibi.

Uyandiginda gunaydin annecim diyorum kocaman bir gulumsemeyle karsilik veriyor insallah her zaman boyle olur uyandiginda huysuz olmaz ,yattigi yerde dogrulmaya calisiyor kafasini kaldiriyor oturmak istermis gibi

aynene tekrar yazmama gerek kalmadı :lepi:

tek bir yaratıcı olduguna kanıt bu topic arkadaşlar ne zaman okusam subhanallah diyorum. eger iddia edildigi gibi tesadüf eseri olsaydı insanın varlığı birbirini tanımayan gormeyen bir bilgi sahibi olmayan bu bebekler aynı gelişme cagında aynı hareketleri yaparlar mıydı deil mi?
nasıl ki bir iğne ustasız olmuyor bu kainat da ustasız olmuyor...

EVEETTT benim cicim bugün ilk kez ellerine baktı..çok komikti bakışları..ikisini birleştirdi havaya kaldırdı ve bir müddet onları inceledi..bunlarda ne der gibi bakıyordu..çok komikti ya bayıldım o haline...

oğlum uyuyacağı zaman eliyle yüzünü kapatıyor sanki aman ışık gelmesin rahatsız oluyorum der gibi bide daha tam çıngırağı tutamıyor

kızlar;
bebişler dönebilyomu sağa sola kendi başlarına ?
bide ellerine oyuncak vs.veriyomusunz tutabiliyolarmı ?
ben bazen yumuşak ufak ayıcıkları filan veriyorum ama tutamıyo henüz..

Bizde de sabahları ve alt değiştirirken bide oturduğu yerden kaldırılacağını anladığında gülücük saçıyoruz Bunun dışında ayaklarımızla kıpraşıyoruz sürekli itelemeye çalışıyoruz yattığımız yerden kendimizi ellerimizi seviyoruz inceliyoruız vede dayanamayıp yiyoruz opuyorumnanaktan oyuncaklara çok ilgimiz yok tv sesine hayranız alkisalkisalkis

benim fıstık 3 gündür acayip parmak emiyor uykusunda. cıkarıyorum agzından tekrar koyuyor agzına. dün gece kollarını sardım da uyuttum battaniyeyi de sıkıştırıyorum cunku tekmeliyor battaniyeyi üstünü acıyor hep. ha bi de nesneleri henüz tutmuyor sağa sola cevirdiysem sırtüstüne dönüyor o kadar. ole sağa sola donmuyor daha

kızlar bir tavsiye üzerine yumuşak küçük toplar olur ya onlardan aldım bi tane kucağıma oturtup bir elimle uzatıyorum yavaş yavaş ellerini açıp tutmaya başladı daha doğrusu tutmaya çalışıyo ve çok hoş halleri oluyo.birde üstümüzü başımızı çekiştirmeye bayılıyoruz.önlük yan dönüyo oynarken. :)))

Antikacım,bayadır görünmüyodun,hoş geldin..
Herşey yolundadır umarımopuyorumnanaktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…