2009 Ekim Bebekleri'nin hareketleri :)))

benim kızım 3 ay 23 günlük ama dönemiyooooooo. ama eline çıngırak verdiğimde sallaya biliyo dişliklerini azına götürüyo.bide çok şükür artık koliğimiz azaldı

kızlar dönmeleri için daha erken değilmi oğlum salyalar akıtıyo yumruğunu ağzından çıkarmıyo bide emzik emerken yandan parmağınıda sokup damağını kaşıyo sanırım

bnim kızımda dönemiyor daha elide sürekli ağzında salyalrı hep akıyor meleğimin bide dün gıdıkladık ilk defa sesli gülücü attı ayyy o an ne yapacagımı bilemedim çok mutlu oldumm kurban olurum ben meleğime

benim kizda donemiyor.dun aylik kontrol vardi
doktora sordum kucagimda oturu pozisyonda tutabilirmiyim diye kisa bir sure tutabilirsin
donene kadar oturmasa daha iyi olur dedi.onu yuz ustu yatir kendini kaldirmaya ve donmeye ugrassin tembellesmesin dedi bende gun icinde ara ara koyuyorum..

Antikacım,bayadır görünmüyodun,hoş geldin..
Herşey yolundadır umarımopuyorumnanaktan

yolunda canım yolunda başka bir topikte takıldım kaldım arada uğruyom bu tarafa :))) sen nasılsın maşallah kuzucuk koç olma yolunda

benim oğluşum yan dönebiliooo maşallahhhh diimmm....ve oyuncaklara saldırıoo tututooo sallıo atıooo.....ve yüzüstü duruken kafasını kaldırıo...emzirme yastığına yüzüstü koyunca kendini itioo sıpa ama çok hareketli zatennn maşallahhhhh
birde mız mız olmasaa süper olacakkk

oyuncaklara nasıl saldrıyo benım kızıma elıne bışey verınce tutuyo bırakmıyo ama blınçsiz.
normal mi

bizimkide bir haftadır isterse yan dönüyor ve çıngıraklarını tutup hoop ağzına götürüyor... artık eline ne geçerse ağzında :)) yüzüstü yatırdığımda yüzüyormuş gibi hareket yapıyor kafayı kaldırıp... az önce altını almaya çalışırken ayaklarıyla vücudunu ittirip yan döndü maşallah diyeyim bende... kızlar gelişimi çok farklı olabiliyor bebeklerin birkaç hafta içinde eminim onlarda başlarlar

bnkıde henuz tam dönemıyor ama dönme cabalarında :) yuzustu yatırıyorum kafayı kaldırıyo cırpınıyo :) masallah oğlusuma ... ellerını ağzından alamıyorum... emzık veren anneler emzıği değiştiren var mı bızımkı eskıdı mı ne faşfuş sesler cıkıyo emerken değiştirsemmı acaba?

benim tosunumda mümkün olsa iki elini ağzına sokacak :) alt değiştirme ise tam facia gıdıklandığı için baya bir uğraş veriyoruz gülmeler cevap vermeler oohh daha neler yapacaklar bakalım :)

oyuncaklara nasıl saldrıyo benım kızıma elıne bışey verınce tutuyo bırakmıyo ama blınçsiz.
normal mi

canım sadece oyuncaklara değil yemek masasındaki herşeye saldırıo mesela..tutmak almak istiyor ....özellikle benim şifonyerimin üzerinde birsürü şey var onları görünce hemen atılıo ve almaya çalışıoooo ve alıoda maşallahhhh ....ve bu normallll....
blucum dediğin gibi bütün bebişlerin gelişim aşamaları farklı oluo mesela kızımla oğluşu düşününce ikisi çok farklıııı.....
bu arada maşallah adaşımızaaaa......

buara salıncagının iki yanında tutunuyo resmen dönenceyle konuşuyo susunca dönenecesi kavga ediyo bagırıyo elleriyle hareketer yapıyo ellerine bakıyo parmaklarıyla oynuyo dönüyo sürekli yürüteçte geziniyo dünden beri götüröeye başladı bayagı i,lerledi şükür kızım ya zeyneb diyince hemen gülücük atıyo anlıyo nasıl seslendigimi

musyas canim yürütecemi bindiriyorsun prensesi ? benmi yanlis anladim ohaoldumsmile bel kaslari icin uygun olmadigini duymustum kafam karisti

slm kızlar ben size bişey sormak istiyorum benim fıstık 2 gündür ellerini tuttugumda hop die kaldırıyo kendini oturuveriyo yatırmaya calıştıgımda da taş kesilio yatmıo direnio. siz dr'a fln sordunuz mu yada biyerlerde gordunuz mu bunu yapmasının sakıncalı olup olmadıgını? mekik hareketine benzio ya yapınca biyerleri agrır mı die endişeleniyorum.

Hiç endişelenme canım, tam vaktidir. kendini oturmaya hazırlıyormuş. Bak biz 1 aydır şu hareketi yapıyoruz: İki elimin işaret parmağını veriyorum, ama onun dışında hiç tutmuyorum. Yapışıp kendi kendini kaldırıyor, fış fış kayıkçı yapıyoruz 10-15 kere:)) Bazen havasındaysa pat diye ayağa da kalkıyor bu şekilde. Önemle belirteyim, ben bu hareketleri yatakta yaptırıyorum, yorganı da Elifim düşerse destek olacak şekle sokuyorum ki hem canı yanmasın hem de özgüveni kaybolmasın diye. Ben geçen ayki kontrolde doktora sormuştum, kendi gücünü kullanarak yaptığı hareketlerin faydası bile varmış, ama kesinlikle zorlamayın dedi.

Tontişikim bu aralar ayaklarına çok ilgili sürekli ayaklarıyla oynuyor, ağzına götürmeye çalışıyor tabi sakin olduğu zamanlar zira bu aralar çok huzursuz

hehe oyle seviniyor ve tatlı gorunuyor ki bunu yaparken sevindim zararı olmamasına :) cok sağol canım

endişelenme canım benim bebeğim onu 1,5 aydır yapıyor ve zaten çok hareketli kucağımdayken hep hoplamak istiyor.kurbağa gibi bacaklarını yaylandırıyor

kızlar dönmeleri için daha erken değilmi oğlum salyalar akıtıyo yumruğunu ağzından çıkarmıyo bide emzik emerken yandan parmağınıda sokup damağını kaşıyo sanırım

canım bence tam zamanı benim oğlum 2 haftadır dönüyo...maşallah oğluşuma

ben de ceylini ellerinen tutunca pat diye ayaga kalkiyor hic oturma niyetlisi degil direk yuruyecek heralde kalkip :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…