kızlar eşime dedim ki bizim kızlar hiç kilolu değilsin kesin o tartı yanlıştır sadece göbeğin var fazla kilon yok falan diyorlar dedim. onlar sana arkadan bakmamışlar herhalde dedi bana yaaaa(
medelanın ii olduğunu duymuştum canım.elektrikliler ii süt cıkarıyormus ama cok hızlı cektiği içingöğüs ucunu cok zedeliyormus canım ya bende o yüzden kararsızım.
baklım canım ne etsem bende bilmiyorum.
bende senin gibi sonra almayı düşünüyordum ama doğumdan sonra süt hemen gelmezse pompa cok yardımcı oluyormuş.öyle diyorlar.
baharcim yaa senin esinin cani oklava istiyor galibaaa, cik cik senin nerende ne var yaw.
gorduk iste. hem onlar kendilerine baksinlar. masallah bi dertleri yok kilolarini 3 haftaya bir olcup hesap soran yok agri yok cile yok.
biz 9 ay her tur sikintisini cekelim onlar sefasini sursun soora da yok toton soyle yok gobeeen boyle, ay catladin patladin.
bak sinirlendim simdi
canım ben doğum hemşiresi değilim ameliyathane hemşiresiyim :))
1- hurma rahimi beslermi bilmiyorum ama bebeğe kilo aldıracağı kesin erken doğuma neden olmaz günde bir yada iki hurma yemek lazım
2- ankarada doğum öncesi kurslar varmı bilmiyorum ama hacettepe fizik tedavi rehabilitasyon merkezinde kadın doğum bölümü var orada doğumu kolaylaştıracak fizik tedavi hareketleri veriyorlar ama bana kalırsa eğer kolay doğum yapmak istiyorsan bol bol yürüyüş yap birde vajene saf zeytin yağı sürmeninde normal doğumu kolaylaştırdığını duymuştum
ayrıca doğum öncesi kurslara gidenler pek bir faydasını görmüyormuş :)) boş yere para verme bence :))
canım göğüs pompası alırken dikkat etmen gereken en önemli nokta çekim aralığı bazı göğüs pompaları sürekli çektiği için göğüs uçlarını yara yapıyor manuel kesinlikle tavsiye etmem arkadaşım almıştı hiç işine yaramadı sonra oda medela aldı medelanın elektriklisi 10 saniye çekiyorsa beş saniye çekmiyor bu hareket hem bebek çenesiymiş gibi işlev görmesine sebep oluyor hemde göğüs uçlarını tahriş etmiyor
valla bizim gittigimiz ucretsiz, amerikan hastanesininkine daha once benim bir arkadasim gitti. o cok memnun kaldim dedigi icin bizde kayit yaptirdik.
bakalim faydali olcak mi? ama bebegi emzirme gibi kisimlarin faydali olacagini dusunuyorum ben.
baharcim yaa senin esinin cani oklava istiyor galibaaa, cik cik senin nerende ne var yaw.
gorduk iste. hem onlar kendilerine baksinlar. masallah bi dertleri yok kilolarini 3 haftaya bir olcup hesap soran yok agri yok cile yok.
biz 9 ay her tur sikintisini cekelim onlar sefasini sursun soora da yok toton soyle yok gobeeen boyle, ay catladin patladin.
bak sinirlendim simdi
kızlar walla benim de şöle sağlam bi tepesim geldi kendisini. sonra bozulunca diyo ki doğumdan sonra gider gider. aman kendi göbeğine baksın o. e azından benim ki kutsal bir amaca yönelik :)
canım zaten ücretsiz olanlara giderim, şu dakikadan sonra fazladan verecek tek kuruşum yok :) fatih üniversitesi hastanesindeki ücretsiz , katılmak istersen önümüzdeki hafta cuma günü saat 2 den sonra, sanırım dışarıdan da alım var.... ben eşimle katılıcam, onunda bilgi sahibi olmasını istiyorum. bebek bakımı da vardı kursun içeriğinde. hem işten izin almam için bir neden, he he:)
zeytinyağı olayını deneyemem bile, yağlı şeyleri hiç sevmiyorum, krem bile kullanamam, sanırım benim kuku yağsız doğuracak....
selam hatunlar dün gece iyi geçmemiş çogumuz için benimde içimde bir sıkıntı vardı anlatamam buhran geçiriyodum nerdeyse hepimize geçmiş olsun bugünkü göbeğimi ekliiim kızlar size yarın görücez erkeği bakalım kilosu noolmuş merak ediyorum
ben almadım çok gerekli bişimi bu pompaaa????
tülaycım ben de almadım şimdilik, çalışan anneler için daha çok gerekli, bir de sütü fazla olanların saklamaları için gerekli. ama tülaycım açıkcası ben şimdilik düşünmüyorum. süt durumuna bakacam. süt gelmeyen göğüsü sağsan ne sağmasan ne :) gelmeyince gelnez heralde......
bu arada ben geçen hafta okuduğum kitaptaki egzersizleri yapıyorum mememe. meme uçlarımı siyah halkasından kavrayarak çekip bırakıyorum, her birine 10 kere. hem meme uçlarını büyütüyor, hem süt gelmesini kolaylaştırıyormuş doğumdan sonra.
geçen oturdum koltuğa, çıkarttım üzerimi çekiyorum böyle öne doğru uçlarını, eşim beni görünce adamcağızın suratı beyazladı. demiştir, bizimki tümden kaçırdı ....kaydirigubbakcemile2
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?