bizimki de mezhep değiştirmeye kalkmıştı mehir olayını duyunca. hanefilerde 4 ay geçindirecek kadar altın, şafilerde 1 yüzük bile olurmuş. bizimki bunu duydu hanefiydi hocaya soruyor şafi olabilirmiyim diye. tabi benim mehir falan da hikaye düğünde gelen 3-5 altını da düğün eşya borcuna harcadık. nerde yatırım hala 2 senelik kredi borcumuz var anacum.
ben bunuda bıkaç ay önce duydum ılk defa hiç bılmıyodum arkadasım yenı evlendı o anlattı başından geçen olayı ımam nıkahı kıyılcagı zaman kaynanası gelmış demiş hoca mehır falan sorarsa bız anlaştık de demiş...arkadasım diyo ben safmıyım sankı çocuk kandırıyo hiç bişey istemıcektım dıyo kendı kaşındı dedi...nıkah kıyılırken sormuş hoca sormuş ne istiyon dıyo oda 300 gr altın demiş kocasının gözleri faltaşı gibi açılmış eee o durumda bişey diyemıcek mecbur kabul etmış.....
ben bunuda bıkaç ay önce duydum ılk defa hiç bılmıyodum arkadasım yenı evlendı o anlattı başından geçen olayı ımam nıkahı kıyılcagı zaman kaynanası gelmış demiş hoca mehır falan sorarsa bız anlaştık de demiş...arkadasım diyo ben safmıyım sankı çocuk kandırıyo hiç bişey istemıcektım dıyo kendı kaşındı dedi...nıkah kıyılırken sormuş hoca sormuş ne istiyon dıyo oda 300 gr altın demiş kocasının gözleri faltaşı gibi açılmış eee o durumda bişey diyemıcek mecbur kabul etmış.....
poooof benim esimde bana bisey alir mi bilmem
cunku ne zaman bana hediye almamizi gerektiren bi durum olsa iste dogumgunu, evlilik yildonumu felan, ben sana bisey begenemem ki beraber alalim diyor.
benimde oyle bir huyum olmadigindan arada kaynayip gidiyor hediyeler
ama kayinvalidemlerden iyi bir sey bekliyorum acikcasi
cunku ne zaman bana hediye almamizi gerektiren bi durum olsa iste dogumgunu, evlilik yildonumu felan, ben sana bisey begenemem ki beraber alalim diyor.
seker esin koc burcumukaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 CÜNKÜ ayniseyi bende kocisime yapiyorum gel beraber alalim ne begenirsen diyorummmmmmm:kedi::kedi::kedi: sen gene bekliyorsun ben hayal bile etmiyorum kaynana tarafindan birseyyyyyyyyyyyylmaz: lmaz:
canım senin ne güzel ev kredin var diyorsun ki bir yatırımım var. biz ev eşyamız düğündü aman geçinelimdi derken çok açıldık toparlayamadık bir türlü. şimdik 2 sene onu ödicez bir de kaynım evlencek ona yardım derken gene açık gene açık.canım be benim daha 5 yıllık kredim var.... bebek okula başlayınca bitecek anacım....
ana bana da sorsaydı eline uzun bi liste verirdim hocanın....
canım hep aynı şeyler işte. aman ne bileyim konuştukça düşündükçe delleniyom walla.Baharcım valla biz mezhebi onu bunu bilmiyoruz , ben imama sordum en az nedir diye ne salağım evleniyorum hala kocamı düşünüyorum , çeyiz çıkarken para alınır damadın babasından , bir de gelin çıkarken ben çok kızardım Allah için ailemde benle aynı fikirdeydi ama küçük kuzenim vardı ilkokula giden o dedi ben durucam tamam dedik , eşim gelmiş kapıya normalde babasının gelmesi lazımdı ,ama anneyle baba güya onlarda evde beklermiş gelin ağır olsun diye neyse cebim gösterdi cebinde beş kuruş yok ben dedim açın kapıyı zorlamayın çocuğu diye , ama onlar bu davranışları cahilce görüp ayıpladıkları halde görümcem evlenirken damat tarafından herşeyi beklediler ... yani kendileri alırken ayıp ama kız verirken ayıp değil ama eşimö benim karşımda utandı ya o bana yeter .... Biz düğün gecesi takılan paralarla geçindik, balayına gittik... Bütün eşyalarını kendi aldı eşim, düğününde de her masrafı kendi karşıladı şimdi unutuldu o günler laylay lom ...
bizim 10 cumhuriyet altınıydı galiba hoca yazdı verdi elimde delilim bile var
doğum hediyesine gelince beğendiğim tarz kolyeler var sanırım onlardan alacak geçenlerde kuyumcunun önünden geçerken bunları mı beğeniyordun dedi bende hiç anlamadım kaydirigubbakcemile3
aaa aynisindan bende de var, annemler bu anneler gununde aldilar bana :)
tülay hoşgeldın canım nasılsın elada iyiymiş ohh sevındım deseydın dügün zamanı yormasın kendısını
canım dün konuşurken elektrık gıttı bak nasıl bı yerde yaşıyoz sonra geldı ama koçiş falan geldı açamadım bıdaha netı kusura bakma yani....
Baharcım valla biz mezhebi onu bunu bilmiyoruz , ben imama sordum en az nedir diye ne salağım evleniyorum hala kocamı düşünüyorum , çeyiz çıkarken para alınır damadın babasından , bir de gelin çıkarken ben çok kızardım Allah için ailemde benle aynı fikirdeydi ama küçük kuzenim vardı ilkokula giden o dedi ben durucam tamam dedik , eşim gelmiş kapıya normalde babasının gelmesi lazımdı ,ama anneyle baba güya onlarda evde beklermiş gelin ağır olsun diye neyse cebim gösterdi cebinde beş kuruş yok ben dedim açın kapıyı zorlamayın çocuğu diye , ama onlar bu davranışları cahilce görüp ayıpladıkları halde görümcem evlenirken damat tarafından herşeyi beklediler ... yani kendileri alırken ayıp ama kız verirken ayıp değil ama eşimö benim karşımda utandı ya o bana yeter .... Biz düğün gecesi takılan paralarla geçindik, balayına gittik... Bütün eşyalarını kendi aldı eşim, düğününde de her masrafı kendi karşıladı şimdi unutuldu o günler laylay lom ...
valla koc burcu ay cok komik oldu :)))
valla koc burcu ay cok komik oldu :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?