2009 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

gülaycım hoşbulduk canım benımkı gerçekten saglık amaçlı hazır bebk ölümü açılmışken burda eşimin arkadasının eşi 7,5 aylık dogum yaptı haftasını tam bılmıyorum bebek 1800 gr dogdu yaşamadı tamam kaderınde varsa yaşıcak falan ama burda hiç bi saglık ımkanı yokkkmafoldumben

kayınvaliden gelemiyecekmiymis yani yanına dogum sonrası? neden ki canım.......senin kendi annen gelemez mi canım sonra yanına

Doğum, yerine göre hayatî tehlike arz eden bir ameliyat olabilir. Böylesine ciddî bir olay, elbette sadece mânevi dua ile geçiştiritlemez. Önce maddi tedbirler alınır, yâni gereken ebeye, doktora gidilir, alâka ve muayenesi temin edilir, Bundan sonra sıra manevî tedbire, yâni duaya gelir.

Nasıl sadece doktor kesin şifaya vasıta değilse, sadece dua da öyle kesin şifaya sebep olmaz. Zira ikisini de Rabbimiz emretmekte, hem maddî, hem de manevî tedbiri dinimiz istemektedir. Birini icra edip ötekini ihmal eden, elbette yarım iş yapmış olur. Tek kanatlı kuşun uçtuğu kadar başarı temin edilir.

Maddî tedbirden sonra alınacak manevî tedbiri, yâni okunacak duayı, Efendimiz şöyle tavsiye buyurmuştur:

Doğum yapacak hanımın sıhhat ve kolaylıkla doğumunu yapması niyetiyle, Önce Âyete’l-Kürsî okunur, sonra (Felâk ve Nâs) sûreleri okunur. Bunlardan sonra da şu âyet okunur:

ınne rabbekümüllahüllezi halekas semavati vel erda fi sitteti eyyamin sümmesteva alel arşi yuğşil leylen nehara yatlübühu hasisev veş şemse vel kamera ven nücume müsehharatim bi emrih ela lehül halku vel emr tebarakellahü rabbül alemin. (Araf 54)

Resul-i Ekrem Efendimiz kızı Fâtıma validemizin doğumunda bu duayı okutmuş, netice sevindirici şekilde huzurlu ve sıhhatli bir doğum olarak tecelli etmiştir, Mübarek nesil Hazret-i Hasan ve Hüseyin Efendilerimiz böyle dualarla dünyaya gelmişlerdir. Sıhhatli bir doğum haberini alınca Allah’a şükretmek, konu komşuda bulunan yoksullara yardım etmek, münasip olan bîr cömertliktir.

Ahmed ŞAHıN

ємєℓ;8225294 .!.:
yasemin ben o hesaplayıcıya baktım verilenleri yazdım sonç NAN diye bisey çıktı olmadı sanırım

Emelcim virgülü bir ileri kaydırarak yaz mm cinsinden istiyo çünkü ben yaptım doğru çıktı

selam kızlar geçmişe bakamadıms.ya çantam hazır değil ,ufak tefek ağrılarım var karnımda.annem tutmuş evde bisürü miş yapıyor ay ben yandım yani ani bi hastaneye gitsek ev dandini şu anda.dün sokaklardaydık anam ağladı ama hallolması gereken işler vardı yorgan şilte lohusa şerbeti kurdelası tülü falan aldıms.kendime gecelikti külottu falan.ama eksikler bitmiyor listemde.valla bu sıcakta bu ağrılarla yarabbim yardım ettt.

yok tatlım biliyorum senin asıl nedenini, tabi insan elindeki olanaklar dahilinde tam teşekküllü bir yerde doğurmak istiyor, herşeyin önlemini almak lazım.

Anacım çok küsellerrrrr ama bebek nevresimine bu kadar para da çok , kumaş alıp diktirmek daha mantıklı ....
bende çok beğendim canım..evet çok pahalı..:kedi:
çok güzelller biz küçük bir beşik alacağız ilk zamanlar orada yatacak onun için nevresime gerek olmaz, oda takımının uyku seti var şimdilik nevresim düşünmedim doğumdan sonra bunlardan istiyorum
benimde annem dikicek aldık kumaşlarını az öncede yıkayıp astımm..:lepi:
canım çok guzekde çok pahalı. biz ozdılekten 35 tl aldık nevresım takımını
çok iyi almışsın canım biz sadece kumaşına 25 tl verdik..
ємєℓ;8224840 .!.:
aysecim bak burdakiler de çok tatlıymıs yaaa simdi tesadufen buldum fiyatlarda uygun alasım geliyo valla :dance:

bunlarda çok güzell... fiyatları daha iyi tabii...

çamaşırları yaıkadım astımm.. küçük küçük...çok tatlı yaa.. ilk defa makinemizde bebek eşyası yıkandııı:lepi: hamdolsun Allahımm...

Ayfercim Allah kolaylık versin:Ben işlerin çoğunu hallettim bi evim kaldı..En geç haftaya o da biter.Sonra doğumdan önce bir kez daha kadın alırım olur biter

hosgeldin ayfercim . . . . .isleri bence bir an once toparlasınız iyi olur....sende oturdugun yerden cantanı falan hazırla bence

ємєℓ;8225341 .!.:
kayınvaliden gelemiyecekmiymis yani yanına dogum sonrası? neden ki canım.......senin kendi annen gelemez mi canım sonra yanına

onlar ızmırede gelmek istiyo ben ızmırde ıstemıyorum onları annem zaten calışan kadın benımdogumda izin alcak ramazan bı yandan onlarla mı ılgılencek bana mı bakcak gelen gıden mısafır olur hangı bırıne koşturcak işin açıgı anneme okadar yük olmak ıstemıyorum...işin özü yok onlar illa biz gelcez diyolarsa benım dogum burda olcak..haa dogumdan sonra buraya gelsınler başımın üstünde yerı var bakalım artık....

virgul degilde nokta koyarak yapınca oldu hilkam :) benim kagıtta 2.250 idi hesaplayıcı 2.400 çıkardı :)

ємєℓ;8225083 .!.:
benim en sınırımı bozan popom ve bacaklarım oldu . . . .ben hayatımda selulit bilmezdim aynaya bakamıyorum yaaa....dogumdan sonra toparlanır toparlanmaz caresine bakmak lazım

Ay ay sorma , hep balık etliydim ama ne selülit ne çatlak vardı bende , şu an gördükçe sinir oluyorum ...Ama karnıma bakınca da diyorum ne yapalım kuzucuk senin hatıran bunlar bana diye .. Yanlız Allah kısmet ederde sağlıkla doğum yaparsam göğüs altından başlayan ayak bileğine kadar inen korslerden alıcam , Kışa da denk geldiği için rahatlıkla giyerim diye ümit ediyorum .

Selam canım ,hiç değilse bir kısmını halletmişsin, belki valiz hazırlamak kimine göre kolaydır ama ben 3 saat uğraşmışstım tek tek ütüle yerleştir aciliyet sırasına göre düşün düşün kaşın ne koyacam diye baya vaktimi aldı , bence hanımlar iyice ağırlaşmadan halledin derim ben ...

yok tatlım biliyorum senin asıl nedenini, tabi insan elindeki olanaklar dahilinde tam teşekküllü bir yerde doğurmak istiyor, herşeyin önlemini almak lazım.

Ben geldimmmm. Sıkıntıdan poğaça ve tatlı yaptım. allah sonumu hayır etsin zaten. yiyip yiyip yatıyorum :kedi: Tarif vereyimmi kızlar.? Özellikle poğaça çok kolay ...

ayfercım hoşgeldın tatlım ahh canım benım yaaa yorulmusun keske bukadar sonlara bırakmasaydın...kız topla ortalıgı ne olcagı belli olmaz ben bazen bulaşıkları toplamazdım akşam bırakırdım sabaha ama artık evım hep toplu neolur ne olmaz dımı ama

ємєℓ;8225585 .!.:
virgul degilde nokta koyarak yapınca oldu hilkam :) benim kagıtta 2.250 idi hesaplayıcı 2.400 çıkardı :)

Pardon cenım umarım hesaplayıcı doğrudur çünkü benim oğlum zaten küçük daha da küçülmesin bu arada adım hilal

tatlım o kadar büyütme bnm komşumda doğum yaptı annesi tunceli deymiş kayın validesi de manisa da ama kavgalılarmış2 dünür annesi gelmiş 2 gün durmuş gitmiş kayın validede 3 gün yanlız valla bi geleni gideni var ...biz gidiyoz bi komşum tecrübeli bebişi yıkarken onu çağırıyo yazık ama hiç şikayet etmiyo napçen başageldimiiii...rüzgar bebkle annesi yanlızzzzz Allah yardım eder inş.

Ben geldimmmm. Sıkıntıdan poğaça ve tatlı yaptım. allah sonumu hayır etsin zaten. yiyip yiyip yatıyorum :kedi: Tarif vereyimmi kızlar.? Özellikle poğaça çok kolay ...

İnanmıyorum şimdi sıcak bi poğaça olsa da yesem diye geçiriyordum.Çok canım çekti

hoşgeldın özgecim bakkk canım çektii amaaa:kedi:şaka maka ver valla pogaça yapmasını hiç beceremem bi türlü ayarı tutmuyooo:umursamaz:

aynııı bende dün hamurlu bişiler yaptım eşim geldi üstüne gülüyo banaaaa ev hanımı oldun diyoooooooodelikafadulden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…