2009 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

demetçim, allah sabırlar versin çok zor bir durum insan ister istemez etkileniyor benim burda gözlerim yaşardığına göre sen de üzüleceksin kaçış yok ama kendini kasma canım yavrunu düşün.

Günyadın kızlar; benim doğum yapacağım gün belli oldu: 29 Ağustos saat 9:00'da... Off bir heyecanlıyım ki sormayın hele de gün aldık ki... hep eksik ne var diye düşünüp duruyorum.... Kızım 2300 kilo şu an boyu da 43 cm... doğuma kadar 3000 olur dedi doktor ... inşallah bir problem çıkmaz... yarım spinal anesteziyle sezeryan olcağım.. dua edin..

canım ben de bebeğinizi beklerken sizi neler bekler diye bi kitap var orada:

oradan sana yazıyım şimdi işyerimde yanımda da kitap:

sIRTÜSTÜ UZANIN, DİZLERİNİZİ BÜKÜN, AYAKLARINIZ BİRBİRİNDEN 30. CM KADAR AYRIK DURSUN, TABANLARINIZ YERE DÜZ DEĞSİN, BAŞINIZI VE OMZUNUZU BİR YASTIKLA DESTEKLEYİN. KOLLARINIZI İKİ YANINIZA UZATIN. KEGEL ALIŞTIRMALARINA BAŞLAMAK İÇİN ÖNCE VAJİNA VE MAKAT ÇEVRESİNDEKİ KASLARI KASIN. DAYANABİLDİĞİNİZ KADAR BU HALDE DAYANIN (8-10 SANİYE), SONRA KASLARI YAVAŞÇA GEVŞETİN. BUNLARI AYRICA OTURURKEN, AYAKTA, İDRAR YAPARKEN YAPABİLİRSİNİZ, DÖRDÜNCÜ AYDAN SONRA MUTLAKA YAPMALISINIZ. GÜN BOYU FARKLI ZAMANLARDA 25 KEZ YİNELEMELİSİNİZ.
NOT: DÖRDÜNCÜ AYDAN SONRA BÜYÜYEN RAHİM KAN DAMARLARI ÜZERİNDE BASKI YAPACAĞINDAN YATAK YAPILMASI ÖNERİLMEZ.

diyor tatlım kitapta. demekki gün boyu aklımıza geldikçe sıkabildiğimiz kadar sıkıp yavaşca bırakcaz.... çok önemliymiş bu hareket. ama ben oldukça geç kaldım, kitap 4. aydan itibaren diyo, tabi kitabı geç okursan böyle olur...

canım hayırlısıyla kucağına al inşallah ne güzel belli olmuş artık o günü bekleyeceksin dualrımız seninle :Saruboceq:

hadi hayırlısı olsun cnm.........

hadi bvakalım canım az kalmış.. bende aynı hafta sezeryan olacağım inşallah ama tarih kesin belirlemedi doktor...zaman azaldıkça insan daha da çok heyecan yapıyo..

300 kez mi ebrucum, offff , 10 saniye kadar sıkmakta zorlanıyorum ben, bi de benim sıkarken içim bi tuhaf oluyor, sanki tam sıkamıyormuşum vajinamı gibi geliyor..... tam kontrol edemediğimiz bir yer değilya, hani elim falan olsa tüm gücümle sıkarım... sende de oluyor mu.

canım hayırlısıyla kucağına al inşallah ne güzel belli olmuş artık o günü bekleyeceksin dualrımız seninle :Saruboceq:

benim dualarım da sizinle canım çok sağol

hadi hayırlısı olsun cnm.........

sağol canım, hepimize inşallah

hadi bvakalım canım az kalmış.. bende aynı hafta sezeryan olacağım inşallah ama tarih kesin belirlemedi doktor...zaman azaldıkça insan daha da çok heyecan yapıyo..

evet ya, uff çok heyecanlıyım... aslında kızlar doktor ağrısız normal doğum dedi ama dinlemedim.. yapabiliyorsanız siz yapın bari... ben cesaretli davranamadım.. arkadaşım yaptı ne acı ne sızı bir de eve kalktı gitti...

evet iste canim bende tam yapamiyormusum gibi geldigi icin yapasim kalmiyor (

300 kez diyor ama 5 sn kadar sikili tutup gevsetin diyor. 10 sn cok uzun bence sende 5 sn tut.

Hayırlısı olsun cnm. Allah sağ salim kucağına almak nasip etsin inş.

insallah bizde arkadasin gibi agrisiz sizisiz dogum yapariz. aslinda son zamanlarda normali de epiduralsiz mi yapsam diye dusunmeye basladim.
cunku agri esigim epey yuksek, dayanirim gibi geliyor. bi de epidural olunca iyi ikinamiyorsun dogum uzuyor diyenlerde olunca biraz sogudum sanki epiduralden ama yine de tabi iyi arastirmak lazim.

kizlar doktorum su ana kadar dogumla ilgili hic konusmadi benimle, sizce bu iyi mi kotu mu?
yani ne sezeryan ne normal hic bisey demiyo, gerci ben bi oncekinde normal istedigimi soylemistim ama yine de simdiye kadar konusmamiz gerekmez miydi az kaldi sonuc olarak

ya siz de de var mı benim yaşadığım durum ben artık başka çocukları sevemiyorum içimden gelmiyor eskiden severdim çocukları ama son 4-5 aydır zerre sevmiyorum kendi bebeğime haksızlık falan gibi geliyor garip bişiy yakın arkadaşlarımın bile bebeğini ya da çocuğunu sevemiyorum

canım ben de dün konuştum bu epidural işini.4 cm e kadar sancı çekeceksin bakarız sonrasında sorunsuz gidiyorsa düşünürüz dedi. ama açılman yavaş olursa ıkınmayı da güçleştirdiğinden yapmayız dedi. sezeryan için dayanamazsan epidurali hiç düşünme dedi. o kadar süre sırt üstü yatmak tansiyonu düşürüyor kusmaya çalışanlar panikleyenler olabiliyor dedi.

cnm bende daha 4.ayda bi sorun olmazsa normal isitiyorum demiştim bi daha raporu alırken konuştuk herşeyde normaldi ben yine normal dedim sezaryenin s sini anmadı bana normal istediğini bildiği için bencee

Hayırlısı olsun cnm. Allah sağ salim kucağına almak nasip etsin inş.

sağol canım... cümlemize nasip etsin

eğer cesaretliysen hiç düşünme bile.. epiduralde de ıkınan çok kişi gördüm herşey senin elinde...

evet konuşabilirdi, belki boşuna seni telaşa sokmak istemiyordur.. ama bu gittiğinde konuyu sen aç artık..hatta sezeryansa gün alman da gerekebilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…