2009 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

GÜNAYDIN CNM EVET YAAA HELE BEN EN SONA KALMIŞIM BİDE GÖSTERMEZSEE ÖÖH YANİ DİCEMMM
delikafadulden

Ay bugun burası nıe boyle ya. sessız fff

yaz saatine alisamamislardir canimmmmmmmmmm sendeeeeee, oglusun nasil bakalim ya erkekleri gecti kiz sayisihihoyyyt ogrenenler cinsiyet tablosuna eklesinler kendilerini tabi nerdeyse tablo.

GÜNAYDIN CNM EVET YAAA HELE BEN EN SONA KALMIŞIM BİDE GÖSTERMEZSEE ÖÖH YANİ DİCEMMM
delikafadulden

yok canim:teselli: daha ogrenmeyenler var ama bebislerimiz keyif yaparsa bacak bacak ustune atip gene biraz zor ogreniriz gibiiiiiiiiiiiiiiii offfffffff benimkisi 2kere ole yapti

Ay bugun burası nıe boyle ya. sessız fff

İyi ben konuşayım o zaman , bugün inanılmaz moralim bozuk , sabah gözlerimi açtım dedim ki biz maddi olarak nasıl yetiştiricez bu kadar şeyi ,yeni ev aldık bir sene olacak neredeyse ( krediyle) , çoğu harcamadan kısıyoruz ikimizinde işi iyi sayılır ama özel sektör .... Patronlarım çok iyi ama piyasaya göre fazla maaş vermiyorlar , bebeğime ben kendim bakmak istiyordum ama sanırım ancak 2 / 3 ay bakabilecem ondan sonra iş aramak zorundayım , ondan sonra akşamları ancak 2 saat görücem düşündükçe bile gözlerim doluyor bugün niye böyle olduysa anlamıyorum ,bir yandan günde iki saat bebeğimi görmekle nasıl annelik yapacağımı düşünüyorum ... Bu zamana kadar maddiyatın maneviyatın önüne geçmemesi gerektiğini düşünürdüm ama şimdi diyorum ki şartlar daha elverişli olsaydı böyle düşünmek zorunda kalmazdım ... Al sana konu Elacım , yine de çok şükür halimize ...

zeytin gözlü lütfen üzülme ben az önce okudum beni rahatlattı umarım senide rahatlatır....

Çalışan Anneler
Çocuklarını çalışarak büyüten anneler bunun yaşamlarındaki en zor şey olduğunu söylerler. Çalışan annelerin bir bölümü ekonomik yetersizlikler nedeniyle çalışmak zorunda oldukları, diğer bir bölümü ise ekonomik bağımsızlıklarını kaybetmemek veya mesleklerinden uzak kalmamak için çalışır. Her iki koşulda da çalışan annelerin en önemli sorunları aşağıdaki şekilde gruplandırılabilir;

Çocuk bakıcısı arayışı,
Aşırı sorumluluk yüklenme, zihinsel ve bedensel yorgunluk,
Suçluluk duygusu.
a. çocuk bakıcısı arayışı
Çocuğunuza kimin bakacağına doğumdan önce anne ve baba birlikte karar verin.

Çocuğunuza bakmasına karar verdiğiniz kişi bir akraba ise:

Bu kişinin çocuğunuza bakmaya gerçekten gönüllü ve uygun olduğundan emin olun,

Bu kişiden çocuğunuza mümkünse kendi evinizde bakılmasını isteyin,

Çocuğunuzun geceleri ve hafta sonları sizinle kalmasını sağlayın,

Bu kişiye çocuğunuzun bakımı ve eğitimi ile ilgili tüm beklentilerinizi açık bir şekilde ve anne-baba biraradayken bildirin.

Çocuğunuza bakmasına karar verdiğiniz kişi bir çocuk bakıcısı ise,

Bu kişinin çocuk bakıcılığı için gerçekten yeterli ve uygun olduğundan emin olun,

Bu kişiden çocuğunuza kendi evinizde bakılmasını isteyin,

Evinizde yatılı kalarak çocuğunuza bakmasını talep etmeyin,

Bakıcının çalışma düzenini ve iş tanımını önceden belirleyin, çocuğunuzun bakımı ve eğitimi ile ilgili tüm beklentilerinizle birlikte açık bir şekilde ve anne-baba biraradayken bu kişiye bildirin,

Yeterli bir süre çocuğunuza bu kişiyle birlikte bakın ve çalışmaya başlamadan önce aşamalı olarak günün belirli saatlerinde evden uzaklaşarak çocuğunuzu bu uzun süreli ayrılığa yavaş yavaş alıştırın.

Çocuğunuza bakıcı ararken şunlara dikkat edin;

Bakıcıda aradığınız özellikleri önceden sıralayın ve önceliklerinizi belirleyin (tıpatıp beklentilerinize uygun biri karşınıza çıkmayabilir),

Bakıcıyı mümkünse evinde ziyaret edin, çocuklarıyla ilişkisini gözlemleyin,

Referanslarıyla ve komşularıyla görüşün, gerekli belgeleri temin edin.

Çocuğunuza bakıcı ararken şu özelliklere sahip olmasına dikkat edin;

Temiz, düzenli ve dürüst olmasına,

Aile yaşantısının düzenli olmasına,

Dakik ve elinin çabuk olmasına,

Sevecen ve güleryüzlü olmasına,

Esnek ve hoşgörülü olmasına, katı-kuralcı olmamasına,

Yeniliğe ve değişime açık olmasına, sabit fikirli olmamasına,

Sorumluluk ve insiyatif sahibi olmasına,

İletişim becerisinin olmasına,

Yaş ve kişilik olarak bakılacak çocuğun annesine benzemesine,

Sabırlı olmasına,

Eğitimli, kendini yetiştirmiş ve bilinçli olmasına,

Çocuğu ya da işe devamını etkileyecek bir rahatsızlığının olmamasına,

Sigara içmemesine.

b. aşırı sorumluluk yüklenme, zihinsel ve bedensel yorgunluk
Çalışan annenin en önemli sorunu aşırı sorumluluk yüklenmesi ve yorgunluktur; çünkü bu sorun annelere çözümsüz ve başa çıkılamaz gibi görünür. Alışıldık bir düzen vardır; evde ve işte yapılacaklar zaten belirlidir, şimdi hepsine geceyi gündüze katan bir bebek eklenmiştir ve gün 24 saattir, dolayısıyla yorgunluk kaçınılmazdır. Böyle değerlendirince, gerçekten de çalışan anne için yapılacak pek birşey yok gibi görünüyor. Oysa ki, durum hiç de öyle umutsuz değil, çalışan anneler iş listelerini pekala hafifletebilirler;

Gerek evde gerekse işte, yükünüzün arttığı dönemlerde bir süre yalnızca acil ve önemli olan işlerinizle ilgilenin

Bazı işleri başkalarına devretmeyi deneyin, işyerinde iş arkadaşlarınızdan; evde ise eşinizden, varsa diğer çocuklarınızdan veya yakınlarınızdan yardım isteyin. Çocuğunuz yokken evinizle, kadın olduğunuz için eşinizden daha çok ilgilenmiş olabilirsiniz, bu aynı düzenin devam edeceği anlamına gelmez.
Eşiniz yeni doğan bebeğinizi emziremez belki ama, bugüne kadar hep sizin hazırladığınız akşam yemeğini hazırlayabilir. Aile içinde yapılabilecek ufak düzenlemeler size kısacık da olsa rahat bir nefes alma olanağı sağlayacaktır.

Yükünüzün çok arttığını hissettiğiniz yerde bazı alışkanlıklarınızdan tamamen vazgeçin, bunun için kendinize önceden "vazgeçilebilirler listesi" bile hazırlayabilirsiniz. Örneğin, ev işleri için düzenli bir yardımcı alamıyorsunuz ve iki haftada bir mutlaka mutfağın dolaplarının temizlenmesini gerekli buluyorsunuz ve artık buna ayıracak zamanınız yok. Eşiniz hayatta yapmaz böyle bir işi, anneniz çok yaşlı, akadaşınıza böyle bir şeyi teklif etmeyi düşünemezsiniz bile… O zaman bu alışkanlığınızdan vazgeçin ya da bu düşüncenizi terkedin; iki haftada bir mutlaka mutfağının dolaplarının silinmesini gerekli bulan bir kadın değilsiniz artık. Mutfak dolapları bekleyebilir, arkadaşlarınız bekleyebilir, müşteriler ve hatta müdürünüz bile bekleyebilir, ama çocuğunuz bekleyemez. İnsan yaşamında pek çok şeyden istifa edebilir herhalde, ancak annelikten istifa edemez.

c. suçluluk duygusu
Dozu değişmekle birlikte hemen her çalışan annenin yaşadığı bir duygudur suçluluk. Bu duyguyu hafifletmek için şöyle düşünebilirsiniz;

- çalışmak zorundayım (çocuğum için para kazanmam gerekiyor)

- çalışmayı seviyorum (çocuğum mutlu bir anneyi hakediyor)

Çalışan annelerin çoğu (ekonomik zorunluluklar nedeniyle doğumdan sonra işe başlayanlar dışında) çocuk sahibi olmadan önce de, çalışan kadınlardır. Önceden çalışma hayatı olan, üretken bir kadının uzun süre evde oturması, mesleki kaygılar, sosyal ve duygusal tatminsizlikler doğurur. Oysa her çocuk mutlu, üretken, kendisiyle barışık bir anneyi, kendisi için işini terketmiş, saçını süpürge etmiş bir anneye tercih eder. Unutmayın ki çocuğunuz sizin aynanızdır; siz mutluysanız o da mutlu olur, siz kaygılıysanız o da kaygılıdır, siz hayatla hep kavga ederseniz o da kavga eder.

İşlerinizi planlı yaparak, hiçbir şey için çocuğunuza ayırdığınız zamandan çalmayarak ve bu zamanı en verimli şekilde değerlendirerek suçluluk duygusundan kurtulmaya çalışın. Hafta sonu onunla başbaşa yapacağınız bir doğa gezisi, haftanın 5 günü sabahtan akşama kadar onunla birlikte olup hiçbir şey paylaşmamaktan çok daha iyidir. Çocuğunuzla birlikte olduğunuz süre değil, bu süreyi nasıl değerlendirdiğiniz önemlidir. Bu sürenin azlığına ya da çokluğuna değil, çocuğunuzla kurduğunuz ilişkinin kalitesine ve bunu geliştirmeye odaklanmaya çalışın.

Suçluluk duygusundan kurtulmaya çalışırken pratikte sizi zorlayan durumlarla karşılaşırsınız, bunların üzerinde çok fazla durmamaya gayret edin. Örneğin; çocuğunuzu kreşe veya bakıcı annesine bırakıp işe giderken ilk zamanlar arkanızdan bir süre ağlayacaktır, bu çok doğaldır.* Çocuğunuz bazen size bir yabancı gibi davranacaktır, babaannesine daha düşkün olacaktır veya bakıcı annesine "anne" diyecektir. Bunlar kuşkusuz her anneyi üzer ve suçluluk duygusunu artırır. Bu gibi durumları çocuğunuza bakan kişiye atfetmemeye çalışın, hatta çocuğunuz kendisine bakan kişiyi bu kadar sevdiği için sevinin. Bu durumları çocuğunuzun size verdiği bir mesaj olarak da algılayabilirsiniz; onunla daha çok birlikte olun ve oynayın.*2

Unutmayın,
çalışan bir annenin çocuğu olmak hayatta insana kaybettirdiklerinden çok daha fazla şey kazandırır.

www.bebekbakımı.net

zeytingözlüm maddiyatı en son düşün allah sağlıkla gelmesini nasib etsin de gerisi kolay. ilkokula kadar çok da fazla masraf olmaz o zamana kadar inşallah toparlarsınız zaten. ama çocuğa bakmak ayrı bir konu. belki doğunca ayrılamazsın zaten. bir lokma olsun yavrıumla olsun dersin belki. yorma kafanı fazla.

bak peti dayanamadı kendini bahçeye attı

canım böyle düşünememek lazım. onun geleceği için anneleri calışacak. bende çalışıcam. ne yapalım. o rahat etsın dıe. zaten çalışmaya alıştıgımızdan sanırım evde olmakta zor olur. ondan uzak olmakta zor olacak. Allah bızede bebeklerımızede yardım etsın

Aynı dertten bende muzdaribim cnm. Bende çalışmak zorundayım. Anca bebeğime 2-3 ay bakabilirim. Ama dediğin gibi bunada şükür napalım

çalışan annelerin en büyük sorunu bebek bakımı biz özel sektörde çalışanlara göre gene daha şanslı sayılırız. ders programını ayarlatabilirsenm yarım gün çalışıcam ama onu bile şimdiden dert ediyorum. allah size daha büyük kolaylık versin canlarım..

Gammacım okudum gerçekten , çok güzel bir yazı çok da haklı şeylerden bahsediyor , ben zaten onun için işi bırakırım demiyorum sadece bir seneyi birlikte geçirebilseydik ondan sonrası kolay olurdu benim için , şimdiden üzülüyorum o zaman ne yapıcam kimbilir ...

kıyamam ben sana herşeyi olcağına bırak bence şimdi daha da hassas dönemdeyiz bu yüzden kılı kırk yarıyoruz ...herşey yoluna girer inş.bebişleri bi kucağımıza alalımda hayırlısıyla tmm sıkma canını tatlım beniiiimmmm:1hug:

zeytın çalısabıldıgın kadar dogumdan once calıs. ben oyle yapıcam. içerde kullanılmamıs 3 hafta ıznım var. agustos ıtıbarı ıle 3 haftam daha olacak. eylul basında ızın kullanıp sonra 1 gun işe gelip artık işi bırakırım dıe düşünüyorum. sut ızınlerını bırlestırır 1 ayda oyle kalırım. bı ıkı haftada yıllık ızın. 5 ay kadar kuzumla kalırım

canım bencede sıkma bu kadar canını hepimiz bir şekilde zorluk cekiyoruz kendini üzerek bebişide üzmüş oluyorsun Allah herşeyin hayırlsını versin sen iyi olki bebişde iyi olsun annesii

canım maaelsef keşke çalışmasak her anlarını görebilsek bende çok isterdim ama kısmet onlara iyi bir gelecek için çalışıyoruz bu kriz ortamında en azında bir işimiz var diye seviniyorum açıkcası

evet Allah herkese kolaylık versin biz de ben en azından bebişim 2-3 yaşına gelene kadar bakiyim diye planladık eşimle karar verdik ama şimdi bi düşünyom kaç yıllık sigortam var illaki çalışıp emekli olmak istiyorum nasip bakalım gün ola harman olaa

Bende öyle düşünüyorum her gün şükrediyorum , şu an ofiste hiç iş yok yine de oturuyorum krizde çok büyük lüks ama ne bileyim bugün böyleyim yarına geçer , ben de istemem kuzumu hiç bir şeyden mahrum etmeyi onun için çalışıcam zaten , bugün böyleyim işte tadım yok ...

Yasemincim ve 5848BL çok teşekkür ederim kızlar cicilerimize yorumlarınız için...

Yasemincim canım sıkma canını bu sadece senin derdin değil inan bu Türkiye şartlarında.
Eşim ve bende özel sektörde çalışıyoruz. Ve doğumdan sonrada kızımızın geleceği için çalışmak zorundayım... 3 ay sonunda onu nasıl emanet edeceğimi şimdiden kara kara düşünür oldum. Eminim günde 50 kere evi ararım artık.Aklım hep onda olacak. Ama geceleri en azından yanında olacağız tatlım , sonra haftasonları var. Çok bebek tanıyorum etrafımda bu şekilde büyüyen önemli olan birlikte geçirdiğin zamanın kalitesidir uzunluğu değil.. Benim o yandan korkum yok ama Allah korusun ben çok evhamlıyım ya başına birşey gelirse diye artık bütün gün evhamdan ölürüm kesin.

zeytingözlü canım bak benim annemde çalışan bayanlardandı evet çok zor oldu büyümem bakmayanın hatrı kaldı babaannem - halam - komşular en son bir kiracımız annem az para alıyordu oda bana bakıyordu çok özlerdim annemi hafta sonları akşamları hiç yanımdan ayrılmazdı nerde yemek kokusu duysam hemen hala ne yemek yapıldığını kokusundan anlarım ve annem hala der şu yemek kokusunu unutturamadım sana ama şimdi diyorumki iyiki annem çalışmış maddi durumları iyi ve bana ablama bile destek oluyorlar ben annemin evinde oturuyorum ablamında sigortasını ödüyorlar eğer annem çalışmamış olsaydı şuan bende kirada olucaktım ve çok zorlanıcaktım.Belki doğumdan önce özel sektörde olduğum için işten çıkarta bilirler eğer çıkartırlarsa 1 yaşına kadar çalışmam işsizlik sigortası alırım zaten ozamana kadar ve tazminatımıda alır faize veririm ama 1 yaşına girdimi yine herşey bebişim için çıkar çalışırım daha rahat olur yoksa tek eşimin maaşınla geçiniriz ama gelecek bebeğim için çok zor olur onun için yine çalışırım oda büyüdüğünde beni anlıcak ve annem bizi büyütemediği için ona çok daha güzel bakıcak ablamın oğlunun üstüne titriyor bütün güzelliklerin zorlukları var canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…