2009 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

ya ben bide yatakta cok gerinirim sabah tam gerinecem birden aklima geliyo toplaniyorum cok zor ya ben bunu her sabah yasiyorum ne zaman biterki bu uzanma olayi

valla 4 doktora gittim, hiçbiri de "ağır kaldırma!" dışında bişey söylemediler...
bak şimdi yaa korkuttunuz, karnım ağrımaya başladı....

hiç bişey yoktur merak etme. yormayın kendınızı. bırakın ev pis kalsın. kımse kusurunuza bakmaz. gecen gun halıma çay dokuldu silmedim bile. yapmam. eşim sağolsun ben sadece toplama ve toz alma ıle gorevlıyım. çok agır ısler oluncada kadın gelır. yapacak bişey yok. kuzularımız ıyı olsun yeterkı

ya ben bide yatakta cok gerinirim sabah tam gerinecem birden aklima geliyo toplaniyorum cok zor ya ben bunu her sabah yasiyorum ne zaman biterki bu uzanma olayi

gerinme aksine faydalıymış ama uzanmak ayrı bişey sanırım...

yapmıyordum kiii... ama dayanamadım, doktor "ilacı bırakabiliriz, tehlike yok diyebiliriz artık." dediği için camlarımı bile sildim c.tesi...
bi daha elimi sile sürmem ki !

valla 4 doktora gittim, hiçbiri de "ağır kaldırma!" dışında bişey söylemediler...
bak şimdi yaa korkuttunuz, karnım ağrımaya başladı....

bana tüp bebek merkezlerı bıle soylemedı bunu. ama çok uzanmak falan dogru değil. sen masaya cıkmıssın çok uzanmamıssın zaten ama yapma gerek yok. herseyı hallet esın assın

ya çok şükür hepimiz düşük tehlikesi riski olan haftaları bitirdik ama yinede uzanma gibi halı silmek gibi yorucu iişler yapmayın boşverin titz kadınlara kocaları madalya takmıyor arkadaşlar bırakın dağınık kalsın benim salonumu gören korkar kaçar valla ama yapmıyorum bişiy bir iki haftaya kadın tutacam o yapsın kasmam valla

ya ben normalde acayip evhamliyim ama hamileligimi yalniz almanyada geciriyorum bu yüzden kendi kendimi sürekli telkin ediyorum. korkma korma diye. eskiden tarlada bagda bahcede calisirlarmis eski kadinlara bisey olmuyormus diye avutuyorum yoksa varya eyvah diyorum. cekilmez olurum benim babaannem sagolsun anneme hamileyken yapmadigini birakmamis hemde düsük tehlikesi varken. bunlari düsünüp avunuyorum bisey olmaz diye

haklısın canım ya bide üşütmemeye dikkat kızlar

dilekcim geçmiş olsun canım..

Teşekkür ederim tatlım.

Mervecim dikkat edin kendinize. Merak etmeyin bir seferlik birşey olmamıştır Allah korusun ama en azından bundan sonra yapmayın..

Amin canımmmm. Allah yokluklarını göstermesin.

bana tüp bebek merkezlerı bıle soylemedı bunu. ama çok uzanmak falan dogru değil. sen masaya cıkmıssın çok uzanmamıssın zaten ama yapma gerek yok. herseyı hallet esın assın

öyle yapıcam zaten, diğer perdelerim duruyor daha onları da asıversin :dilcikar:
Allah razı olsun söylemeden yardım ediyor şanslıym...
ama daha onsuz iş yapmam :roflol:

haklısın, en pis mi temiz mi farketmiyorlar bile -tatlicadiarzu-
benimki diyor kadın tut diye, içime sinmez diyorum... akıllı mıyım neyim :roflol: :roflol:
bi daha kadın çağırayım bari -tatlicadiarzu-

kızlar sizde benim gibi yapın işe başlıyrum sabahta akşama kadar yavaş yavaş dinlene dinlene yapıyorum :)) ama cam silmeyin benim tavan alçak teras katta oturuyorum san dalyeninin üzerine çeksem kafama tavana değer ama ben yine de tülleri yıkamıyorum kadın alıcam bahar temizliği yapılacak zamanı geldi ağır işleri yapmayın gerisini yapın ama bütün işlerider bırakmayın evinizi süpürün toz alın toplayın bundan bişi olmaz sadece yorulduğunuz zaman dinlenin :) dr bana da uzanmak yasak dedi zaten bir sürü şey yasakladı ya ev süpürme demedi :)

Türkiyede normal halimde kadin tutuyordum almanyada yokki öyle kadin tutuma falan sorucam birine dalga gececekler diye korkuyorum burdaki kadinlar alismis valla calismaya hamile mamile demiyorlar. gecen esime söyledim doguma yakin kadin bulalim diye almanyada bir ilki yaparsin herhalde diyo türk evine bir türk temizlige gidecek. bende simdiden göbisim cikmadan silip silip kaldirayim diye düsünüyordum, yaz geldi nasil olsa.

tamamm asmam pekı.burussun sıze utuletıcemmm
dıleksım sımdı baktım:1/38000 yazıo

ev kadınları için evet canım ama biz çalışanlar için bu durum zor iki günde dinlenecek miyiz çarşı işini mi halledeceğiz yoksa iş mi yapacağız bazı arkadaşlar hatta cumarteside çalışıyor ev de olmak güzel bende çalışmasam yavaş yavaş yapardım akşam valla eve gidince külçe gibiyim

dilek canım 3'lü testininde güzel çıkmasına çok sevindim canım

kızlar benim camları çok kirli ama duruyor öyle işte

Kızıma...

Sevgili kızım,

Dilerim senin de anne olduğun günleri görebilirim. Ve belki ben de kendi annem gibi, torunum büyürken yetişkinliğimi temize çekebilirim...

Daha dört yaşında bile değilsin bu satırları
yazdığımda. Emin ol, tek başına büyümüyorsun. Elinden tuttun, anneni de büyütüyorsun.

Soruların, çevrene ve olup bitenlere tepkilerin, bazen gözümün ta içine bakarak kabul ettirdiğin kararlar şaşırtıyor beni.

Ben hiçbir masalın sonunu merak etmemiştim mesela.

Ama sen merak ediyorsun.

Seninle bir bebek gibi konuşulmasından hoşlanmıyorsun.

"Sibi sibiyorum anne" dediğin ilk günden beri,
bunun ne kadar gerçek bir cümle olduğunu her söyleyişinde müthiş bir mutlulukla hissettiriyorsun.

Bazen keşke hep böyle kalsan diyorum.

Geceleri boynuma sarılan ellerini okşarken, bana böylesine bağlı bu küçük mucizenin bir gün verdiğim kararlar ya da dünyaya düşürdüğüm gölge yüzünden beni eleştireceğini bilmek ürkütücü geliyor.

Benden bağımsız, yetişkin bir kadın olduğun günü görmeyi, bunu yaşamayı delicesine istiyorum ve ama korkuyorum da, elleri ellerimin içinde kaybolan minik prensesim bir gün benden kopabilir...

Belki gün gelecek, hiç uzlaşamayacağız seninle.

Ya da ben olamayacağım yanında.

O zaman ne olur bu yazıyı çıkar ve oku.

Seni ne kadar, ne kadar çok sevdiğimi hatırla.

Dokuz aylık bir bebektin ilk uzun ayrılığı yaşadığımızda. Altı gün görememiştik birbirimizi. Van'da bir film çekimindeydim. Eve döndüğümde kapıda beni görünce ağzındaki emzik düşmüştü sevinçten. Hiç unutamam bunu, hiç!..

Gittiğim her uzak şehirden aynı günün akşamı sana dönmek için yaşadığım yol maceralarının hiçbir anlamı olamaz biliyorum. Senin zamanından çalmanın yüreğime verdiği ağırlığı anlatmam öyle zor ki...

Ama bilmeni istediğim bir şey var küçüğüm...

Bir yaşını yeni bitirmiştin. Çok gergin geçmiş bir günün gecesinde seni uyutmak için çabalıyor ama başaramıyordum. Sürekli ağlıyordun. Karşılıklı mücadele veriyorduk. Sonra ben de ağlamaya başladım. Birden o kocaman erik gözlerini açıp bana bakmış, yumuk ellerinle gözümdeki yaşı silmiştin. Sonra birbirimize sarıldık sıkı sıkı... Hiç sesin çıkmıyordu. Bir süre sonra fark ettim ki uyumuşsun...

Ben sakinsem sen de sakinleşiyordun.

Ben mutluysam sen iki kati mutlu oluyordun.

Anladım ki ben neysem o, sensin!

Anneler bazen zor kararlar vermek zorunda kalır. Sen de göreceksin, ne yazık ki hayat onlan hep dik yokuşlara sürer. Ama yokuşun sonunda yeşil bir ormana ulaşacağına, o ormanın orada olduğuna inandıysa eğer, umursamaz yorgunluğunu...

Sen de anne olduğunda unutma bunu.

Ancak sen mutlu olursan mutlu edebilirsin çocuğunu.

O yüzden cesur ol kızım!

Sakın korkma hayattan.

Sen daha doğmadan bir mektup yazmıştım sana. Anımsayacaksın, diyordum ki o mektupta:

"Hayat iki seçenek sunuyor sana. Ya payına düşen kederi parlatacaksın ya da ömrünle iyi geçinmeye bakacaksın. Sen ikincisini tercih edersin umarım."

Güzel bebeğim...

Kendinden başkalarının da; hayvanların ve bitkilerin de yaşadığını unutma hiç. Bütün çiçek adlarını ezberle. Düşmanlarının adını ezberlemekten çok daha lezzetli ve anlamlıdır...

Ve bil ki hayat bir kere, kısa, senin ve her şeye rağmen güzel!

haklısınız canım çalışan kadın olmak zor ben bütün gün evdeyim aheste aheste oda oda temizliyorum zaten evim büyük taksit taksit yapmazssam olmaz :) neyse yinede siz kendinizi çok yormadan vakit buldukça hafif işleri yapın :) olmadı bi kadın tutun belirli aralıklarla kıyı köşe temizlesin :) benim eşim temizlik manyağı olduğu için çok dikkat ediyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…