Üçlü test; gebeliğin 16-20 haftaları arasında anne kanından alınan örnekte b-HCG, alfa feto protein (AFP), ve estriol (E3) denilen üç biyokimyasal maddenin ölçümü ile yapılır. Bu ölçümler gebelik haftasına göre annenin yaşı, vücut ağırlığı, ırkı, annede diyabet olup olmaması ile birlikte değerlendirilir. Gelişmekte olan bebekte olabilecek nöral tüp defekti ve bazı kromozomal anormalliklerle (Down sendromu ve trizomi 18) karşılaşılma riski hesaplanır.
Üçlü test bir tanı testi değildir. Testin amacı bebek ve anne açısından riskli yöntemleri kullanmadan bebekte olabilecek anomali riskini saptamaktır. Eğer test sonucunda risk belirli bir düzeyin üzerinde çıkarsa (genel olarak 1/270 den fazla olması) daha ileri testler yapılarak kesin tanı konmaktadır.a.s.
Canım bu yazıya göre benimki kötü o zaman yoksa ben mi okuduğumu anlayamayacak kadar kötüyüm(
Kızlar aradım ve normal olduğunu söyledi ...ohhhhh beeeeeeeeeeeeee.
Annelik ne zormuş:)))
kızlar karnı kuruyup pul pul dökülen varmı :? dilekçim gönlünü ferah tut testler her zaman doğru yantı tam olarak veremiolarki
benim ilk zamandan beri siyah ne giydiysem resmen minicik minicik pul pul dökülmüş belli olyor tüm vücudum...
göğüs uçlarım da soyuluyor ve müthiş kaşınıyor..
hemen bebeyağına sarılıyorum tabii -tatlicadiarzu-
kızlar aradım ve normal olduğunu söyledi ...ohhhhh beeeeeeeeeeeeee.
:1no2:senağlama
...
Canım bebeyağına çok güvenme takviye bir şeyler daha kullan ...
...
Kötü değil tatlım. Eğer o 1:270 deki 1 yüksek olursa yani 270 e yakın olursa kötü demek. Seninki gayet iyi. Zaten 2 li testinde iyi çıktı senin dimi?
evet canım sen doğru söylüyorsun. Doktor şimdi canım benim sağolsun tekrar aradı beni o kadar panik halinde görünce:))) Sonuçların iyi merak etme baktım şimdi dedi.
Evet benim ikili testimde güzel çıkmıştı.. Çok mutlu oldum kızlar sağolun destekleriniz için. Darısı hepinizin başına inşallah...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?