2009 Eylül Anneleri

yasemincim benimkinin derdi inat değil. yorum katmak. yaa ben bu çocugu biliyorum ne kadar beslenır bılıyorum. yapman gerekenı soyluyorum nıye yapmıyorsun değilmi. elbette uykusuzluk umurumda değil. ama uykusuzlugumun sebebi ne kadar sacma. buzlukta 230 cc kadar süt var. ee napıcaz bunu alituna içmeyecekse kime kalacak. ek besine geciyoruz işte. çocugu tam doyurmamanın anlamı ne?? düşnsene çocugu saat 7:30 emzirmişim eve gelişim 18:00 ama en son saat 4:30 beslendıgı için bir daha 19:30 da beslıyorum. ve bu 12 saatte çocugumun içtigi 8 10 kaşık çorba+280 cc süt

Günaydın kızlar. Nabersiniz?

Elacım geçmiş olsun canım ya 6. ay aşıları başa bela demekki

Ovvvvvv meryemden dumanlar çıkıyor yine. Hayırdır canım? Kaynana beslemiyormu Ali Tunayı?

gnydn herkese elacım geçmiş olsun ...

bizde çok huysusuz yaaa napsam durmuyo huzursuuz elleri ağzında çenemi bi yakalrsa yada parmağımı offf nsl sürtüyo... çok üzülüyorum yapıcak bişey de yok ...

Alla alla kafasına göre takılıyor yani. Çocuk doymuyordurki belli yani. Ne demek süte gerek yok içirmeyim.

bazen içmiyor biliyorum ama hiç çocuk o kadar az sütle doyarmı? ben corbayı içerse süt çözülmüş olmasın zıyan olmasın dıye assagıya ındırmedım oda sagolsun içmeyınce soylememe ragmen vermedı. ;Allahtan kitabı okudumda gündüz düzgün beslenmezse acından uyumayacagı aklıma geldı. yoksa ben düşünürdümki 7:30 da yoğurt verdım ustune ıkı gogsumu emdı 9:30 da muhallebısını verdım 11:00 da da 140 cc süt içti. akşam besledim bitti derdim ama değilmiş işte. kalktım devam sütü hazırladım daha içerken uyudu yavrum

günayydın güzel hatunlar.. ela çok geçmiş olsun canım neyse alatmışsınız çok şükür bizimde haftaya var aşımız bende dikkatli olayım bari..
meryem ve yasemin allah sabır versin kızlar valla.. çok zor bebeğin iki düzeni olması ama anlasınlar canım annesi sizsizniz nasıl diyosanız öyle yapsınlar diycem ama yurdum kaynanası işte herşeyi kendi bildiği gibi yapcak klava:

Oyyy kıyamam ben ona ya. Evet gündüz beslenmesi hakikaten çok önemli. Canım sen Ali tunayı kayınvalidene bırakmadan sabah kahvaltı ettirsende öyle bıraksan. Çünkü bana kalırsa Ali tuna sütle doymuyor artık.

saat 10 olsunda arıycam bıldıgı gıbı yapmanın benı ne kadar sıkıntıya soktugunu anlatıcam valla..
filiz genelde kullanılan calgel

canım alituan gece uykusundan saat 9:30 10 gibi kalkıyor.. erken kalksa yaptırırım uykusundan da kaldırıp yaptırsam zaten yemez. sütle doyuyor aslında. yanı c.tesı pazar ben besledım ya uyudu gece. ama tabı ben bakıyorum sütü az içti hopp bişekılde telafı edıyorum. ama o sabıtlenmiş 90 cc süt varsa yeter. nasıl yeter koca cocuk en az 120 cc içmesi lazım 1 ögunde

Meryemcim , benim erken olduğu halde bilerek başladım ek gıdaya başıma gelecekleri bildiğim için tek bir süte mahkum olmasını istemediğimden , zaten sütüm öyle aşırı değil efe emmiyor , hiç değilse süt olmasada bir şekilde doysun yavrum diye ... Benim kide buzlukta ki sütleri nasıl çözdürüyorsa geldiğimde kokmuş buluyorum oyüzden artık buzlu süt bırakmıyorum mümkün mertebe sıvı bırakıyorum , anne bu ekşimiş kokuyor diyorum ben koku almıyorum acaba sütten mi diyor asla kendine kabahat bulmaz ... Halbuki ben evde aynı şeyi yapıyorum koku moku yok.

Ayyy yetermi hiç 90 cc koca cocuğa. Tabi içmeyince karnıda doymayınca huysuzlanıyor oda normal olarak. Devam sütü içiyormu Ali tuna? Eğer vermiyorsanız bence 1 kutu bırak kayınvalidene. Eğer üşeniyorsa sütü ısıtmaya onu yapması daha kolay. En azından çocuk süt içmiş olur

devam sütü veriyorum canım. gecelerı yatırırken verıyorum. çünkü mümkün oldugunca gunduze süt bırakmak için yatmadan oncede sagıyorum gögsümü. devem sütü hazırlamayı beceremeybılır. üşendiğinden değil özgecim one göre o yetmiştir. ama olsaydı daha içirirdi. bugun bak 360 cc süt bıraktım çorbada var. çorbasının yanına peynırı koydum içine eklemeyı unutmazsa alituna içer çorbadan ve o sütüde bitirir kuzum.

Efe ne yazık ki 100 cc yi geçmiyor bazen 80 de bırakıyor bir öğünde , gerçi ben öğün olmadan ara ara ver diyorum.. Evdeyken de öğünle değilde her 2 saatte bir bir şekilde besle diyorum , acıkırsa kkrize girmesin hep tok kalsın diye ...

Güzelim sen o zaman sürekli arıcaksın. Yani öğünleri sen kafana göre belirle. Ona telefon aç söyle içir , yedir diye. aklımada başka bişi gelmiyo valla. ama düzene girmesi lazım

Aman aman bu karılar bizi ,çat diye çatlatmazsa iyi.. arkadaşım ek gıdaya başladığında , gündüz hiç süt sağıp bırakmamış kayınvalidesine sütleri ziyan eder diye ama onun ki akşam bir gidiyorsu sabaha kadar memede , gece alıyordu yani sütünü Efe de öyle olsa ben de hiç bırakmam ben bir damlası ziyan olacak diye ödüm patlıyor .

her yemek saatınde mutlkaka arıyorum. ama olmuıyor işte. şimdi aradım sabahta bak 10 da kalkan çocuk 9 da kalkmıs. dedımkı anne dün sana içir dedim sütü içmediğinden doymadıgından cocuk tum gece uyumadı. Allah Allah dıyo ama içirdim ben memeyi çiğnedi diyo. dedımkı çiğner dişi kaşınıyor. ama içirmeye devam edınce alır. tam doyduguna emin ol dedım. ıkımızde uykusuz işe geldik dedım. merak edıyorum ne olacak bugun..

günaydın kızlar...

nasılsınız..

ben oğluma kahvaltı yaptırmıyorum..şimdi tam 5 aylık oldu..ne zaman başlamam lazım ve neler vermem lazım...sadece meyve püresi ve muhallebi veriyorum..arada gece yatarken de devam maması veriyorum 90 cc içiyor...arada anne sütü...bu kadar...

Meryemcim al birini vur ötekini kayınvalidenin kayınvalidemden en küçük farkı yok yorum katıp inadına bildiğini yapmakta üstüne yok dün bende çok sinirlendim eve varınca kayınvalidem dün 17.00'de evine gitti sabah 8:00'den 17:00'e kadar 350ml süt içirmiş sadece 50ml'de annem içirmiş 17:00'den sonra yani toplam 400ml yani Ali Tunadan pek farkı yok. Biliyorum ben kızımı evet diliyle itiyor bazen içmek istemiyor ama öyle durumlarda kaçıkla ver diyorum ama yok hııı tamam tamam deyip geçiştirip herşeyi kendi kafasına göre yapıyor annem kaşıkla verseydin dediğinde kaşığa alışmasın diyormuş tabi bana böyle birşey diyemiyor akşam geldim eve baktım azıcık süt içmiş tüm gün hemen tel. açtım dedim niye içmedi bir rahatsızlığımı vardı yok diyor içmedi diliyle itti tabi anası mı ki bizim gibi düşünsün canı isteyince içer deyip bırakıyor zor geliyor herhalde. Neyse kaşıkla verseydin dedim verdim diyor ,neyse gittim baktım mutfağa kaşıklarının hiçbiri kullanılmamış yine aradım kaşıkların hiçbiri kullanılmamış çay kaşıyıla mı verdin evet dedi ama biliyorum ki yalaaaaaaannnnnnnnnnn:) ( Bu eşimin yorumu:)))
Neyse bugün sık sık arayıp denetliycem anlamıyorum ki niye bu kadar ısrar ediyorlar.
Dün gecede annemle kavga ettim defne çok ağladı dün gece durup durup kıyamam ben sana annem deyip duruyor deli oldum bende sen onun anneannesisin lütfen annem deme dedim bu nedenle bayağı bir tartıştık...((
Biz çalışan ve kayınvalidesinden dertliler olarak bir grup kuralım bari:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…