günaydın kızlar...
kızlar ben de çok yanlış şeyler yapıyormuşum, tracy hoggun kitabının beslenme bölümünü okudum, annemle konuştuk şimdi düzellttik Allaha şükür... biz rüzgara resmen yüklenmişiz... muhallebi kıvamında gıdaları anne sütüne çevirmek isterseniz 3 ile çarpın, yani 70 cc muhallebi 210 cc anne sütü kadar sıvı demekmiş... besinsel değerinden değilde sıvı miktarı olarak söylüyorum... biz rüzgara 2 yada 2,5 saatte bir 120 cc muhallebi yediriyoduk... yani 360 cc sıvı demek... oynatarak falan yediriyoduk işte... sonra rüzgar geçen haftadan beri ağzını kilitlemeyi öğrendi, kesinlikle açmıyordu. sonra tracy hoggu okudum beslenme kısmını, ne kadar yanlış yaptığımı farkettim... ve 3 gündür aLLAHA ŞÜKÜR DÜZELTTİK SADECE 70 CC YE KADAR MUHALLEBİYİ ÇOK GÜZEL YİYOR, AĞZINI KAPATTIĞI AN HEMEN ÇEKİYORUZ BİZ DE KAŞIĞI.... kızlar kitapta şöyle yazıyo, sizde deneyin kesinlikle daha iştahlı yiyecekler,
1-öğün saatleri oluşturun, o saatleri fazla geciktirmeyin.
2- mama sandalyesinde yediriyorsanız çok önceden mama sandalyesine oturturmayın, mamasını hazırlayıp oturturun yoksa sıkılırlar.
3- kesinlikle oyunla yedirmeyin, kaşığı uçak geliyo geliyo demeyin, o zaman yemeğin kötü birşey olduğunu o yüzden de oyunla yedirildiğini düşünürler...
4- yedikten sonra hemen mama sandalyesinden alın... yoksa kendini orada mahkum gibi hissederler, oturmak istemezler bir daha.
5- ağızlarını kilitlerlerse, başlarını sağa sola sallarlarsa, püskürtlerse, bellerini ay şeklinde kıvırırlarsa vermeyin, bir süre sonra tekrar deneyin yine böyle yaparlarsa vermeyin
biz tümden rüzgarı yanlış beslemişiz... hep oyunla besledik daha fazla yesin diye, sonra yedikten sonra 5 dakika mama sandalyesinde tuttuk, kusmasın falan diye... kızımı kaldırırken koltuktan resmen bağırıyodu, nasıl sıkılmış kimbilir.... bir de çok fazla vermişiz cc olarak. şimdi rüzgar 3 gündür maşallah öğününü 5 dakika da yiyor, tünm bunlara uyuyoruz harfi harfine, çok faydasını gördük.
Benim doktorum kesinlikle tavsiye etmedi 10 dk rahatlama sağlayan bir şey için alerjiye sebebiyet verebilcek şeyi kullanmaya hiç gerek yokmuş Ve ciddi sonuçlar doğurabiliyormuş bana onun yerine içisu doldurulan diş kaşıyıcısı tavsiye etti.Onu buzdolabında soğutup verince sakinleşiyor.diş çıkarken sürülen bir jel vardı adı neydi onun
kızlar bizde dr dan geldik nefes alırken gün içinde tıkanıyor demiştim ya onu kontrol ettirdik artı göbek deliğine tekrar baktırdık ve son olarak kızımda kapalılık varmı yokmu diye baktırdık...Çok şükür Maşallah bir sorun çıkmadı ama kilosunu az buldu dr:gitme:
dilekcim maşallah defne bizim kızla aynı kiloda, ama sen tek anne sütüyle bunu becerdin, ben son 1 aydır muhallebi veriyorum.... yani bu işi beceremedim.... bu arada canım sen çok hassassın her konuda, yani senin yapın bu şekilde, herkesin bir yapısı vardır ve bunu değiştiremezsin. mesela benim annem de kızım benim annecim diye rüzgarı seviyor, benim aklıma en ufak bişey gelmiyor, hatta bana diyorki sen birtane daha doğur ben rüzgarı sana vermem diyor, yine ben aldırmıyorum...çünkü benim yapım böyle... ama senin yapın farklı olduğundan sen daha farklı tepki verebilirisn.... sonuçta burada doğru ya da yanlış olan şey yok ki canım, o yüzden bu senin hislerin ve senin için doğru olan budur, benim için de bu yani sen rahat ol ..... kendini yargılama canım. ama yine de fazla ayrıntılara takılma, dediklerini desinler. önemli olan icraatta doğru olanı yapıyorlar mı asıl önemli olan bu... bak mesela kaşıkla ver demişsin tümüyle katılıyorum sana, yemiyorsa kaşıkla vermesi gerek, en azından uğraşması gerek... o anda bebek bibveronla değilde belki kaşıkla içmek isteyecektir... sonuçta içtiği miktarı biliyorsun sen, eğer daha az cc içmişse genele göre, o zaman dediğin gibi bir sorun aramak gerek.
canım benim teşekkür ederim kilosu 6600 bu ay içinde kilo almamış neredeyseGeçmiş olsun Özlemcim. Kilosu ne kadarki merak ettim?
canım benim teşekkür ederim kilosu 6600 bu ay içinde kilo almamış neredeyse
Ya öyle aman amanda az değil kilosu be güzelim. Peki ek gıda ile ilgili birşey dedimi? başlayacakmısınız?
canım ek gıdaya başla dediben sırf anne sütü verdim bugüne kadar aslında kilosu ayına göre iyi ama 24 günde 250gr almış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?