2009 Eylül Anneleri

Gülaycım merhaba canım , senin anlattığın yeme stili bizde de mevcut yanlız benim ki hemen kitliyor ağzını , bende her türlü şebekliği yaparak yediriyordum şimdi o görevi kayınvalidem üstlendi ....

gulaycım hg cnım.
sız nıe ruzgara devam sutu ya da anne sutu dııl de 2.5 satte bır muhallebı verıodunuz ben orayı anlamadım caım ya.muhallebının gunde enn fazla 2 kere verılmesı onerılıo cunku.sabah ve aksam olarak.ben sadece gece verıorum muhallebıyı yatrken.ama beslenmesının duzeldıgıne sevındım ruzgarın.
ben eymenı mama sandalyesınde otrtuyorum normalde de ama koltukta otrtamam kı kucagımda olmayacagı zamna.orası onun ıcın hem guvenlı hem yanımda olabılıoçhem de oturusu her daım dogru bır pozısyonda oluo.mama yemeyecegı zaman kucagımda da olmayaksa zaten artık yatmak ıstemıolar o zaman napıocakmısız pekı?ne dıo kıtapta.

Gülaycım Günaydın. Muhallebiyi çok veriyorsunuz gibi geldi canım. Normalde günde 2 seferden fazla verilmemeli diye biliyorum ben. Bu ağız kitleme olayı bizdede var, hatta oyunla yedirmek falan. Ama ben biliyorum doyduğunda yapıyor genelde bunu. Yani son 1-2 kaşık kala. Bizde zorluyoruz galiba biraz çocuğu hepsini yesin diye. Mama sandalyesinden başka biyerdede oyalanmıyor ezgi. o yüzden orası hayat kurtarıyor bazen.

yasemincim annemde 2 yada 2-5 saatte bir veriyor, çünkü benim kız da biberonu ve memeyi bıraktı... memei çok açken yada gece alıyor, gözü açıkken almıyor, hatta memei gördüğünde bağırıyor resmen... aç olunca resmen kriz geçiriyor, o kadar sinirli oluyor ki ağzına bişey verebilene aşk olsun. o yüzden annem de hafif acıkmnaya başladığında veriyor, yani sizin gibi. böylece daha rahat yiyor, o yüzden seni çok iyi anlıyorum canım....

dilekcim maşallah defne bizim kızla aynı kiloda, ama sen tek anne sütüyle bunu becerdin, ben son 1 aydır muhallebi veriyorum.... yani bu işi beceremedim.... bu arada canım sen çok hassassın her konuda, yani senin yapın bu şekilde, herkesin bir yapısı vardır ve bunu değiştiremezsin. mesela benim annem de kızım benim annecim diye rüzgarı seviyor, benim aklıma en ufak bişey gelmiyor, hatta bana diyorki sen birtane daha doğur ben rüzgarı sana vermem diyor, yine ben aldırmıyorum...çünkü benim yapım böyle... ama senin yapın farklı olduğundan sen daha farklı tepki verebilirisn.... sonuçta burada doğru ya da yanlış olan şey yok ki canım, o yüzden bu senin hislerin ve senin için doğru olan budur, benim için de bu yani sen rahat ol ..... kendini yargılama canım. ama yine de fazla ayrıntılara takılma, dediklerini desinler. önemli olan icraatta doğru olanı yapıyorlar mı asıl önemli olan bu... bak mesela kaşıkla ver demişsin tümüyle katılıyorum sana, yemiyorsa kaşıkla vermesi gerek, en azından uğraşması gerek... o anda bebek bibveronla değilde belki kaşıkla içmek isteyecektir... sonuçta içtiği miktarı biliyorsun sen, eğer daha az cc içmişse genele göre, o zaman dediğin gibi bir sorun aramak gerek.

diş çıkarken sürülen bir jel vardı adı neydi onun
Benim doktorum kesinlikle tavsiye etmedi 10 dk rahatlama sağlayan bir şey için alerjiye sebebiyet verebilcek şeyi kullanmaya hiç gerek yokmuş Ve ciddi sonuçlar doğurabiliyormuş bana onun yerine içisu doldurulan diş kaşıyıcısı tavsiye etti.Onu buzdolabında soğutup verince sakinleşiyor.

kızlar benimki hiçbir şekilde anne sütü almıyor, yani kaşık biberon farketmez... ben normal muhallebi den sabah kahvaltısını, öğlen çorbasını akşam yatarken gece muhallebisini veriyoruz... geri kalan da benim sütüme hippin pirinçli muhallebisi katılarak sadece anne sütüyle yapılan muhallebi o çünkü onu veriyor annem... doktorla konuştum, verebilirisn dedi. hatta sütün yaramıyorsa sütün besin değeri de artar dedi... onun dışında işten gelince annem uyutuyor ben geldiğimi göğsümden süt içiyor, bir yatarken hep süt ümü içiyor... onun dışında bu şekilde beslenme düzenimiz... doktorumuz da okeyledi, bir de muhallebimiz böyle muhallebi kıvamında değil hiçbbiri çok cıcık özellikle benim sütümle yapılan.... rüzgar sulu birşey içmiyor malesef, hafif katımsı olacak.... ben de bu konuda birçok doktora sordum bu şekilde verebilrisin dedi.... umarım bir sorum çıkmaz başka şansımız kalmadı, sıkarak da içmiyor artık çünkü....

kızlar bizde dr dan geldik nefes alırken gün içinde tıkanıyor demiştim ya onu kontrol ettirdik artı göbek deliğine tekrar baktırdık ve son olarak kızımda kapalılık varmı yokmu diye baktırdık...Çok şükür Maşallah bir sorun çıkmadı ama kilosunu az buldu dr:gitme:

Geçmiş olsun Özlemcim. Kilosu ne kadarki merak ettim?

elacım hatta kitaba göre biz mama sandalyesinde oturtmamamız gerekiyor çünkü tek başlarına oturacak duruma gelen bebekler mama sandalyesinde oturtulmaları gerekiyor... ama tabi ben de oturtuyorum... yani kitapta ne diyorsa zaten uygulamamaız mümkün değil, sonuçta orada üzerinde inceleme yaptığı annelerin durumları bizlerden çok çok farklı, çoğunun da yardımcısı falan vardır... dediğin gibi biz mecburan bazen oturtmak zorunda kalıyoruz...

ama tracy hoggun kastettiği çoçuğun öğünlerinin farkına varması, yemek yiyeceği yeri, yemek yiyeceği zamanı, yemeğin oyun olmadığını farkına vardırmak... biz de normalde oturtuyorduk mama sandalyesinde ama ben kitabı okuduğumdan beriş oturtmuyorum... rüzgarı mama sandalyesine koyar koymaz sanki daha bir farkına vardı yemek yiyeceğinin...

Gülaycım ne güzel bilgiler edinmişsin yanlış yapa yapa doğruyu öğreniyoruz hepimiz. evet oyunlarla veya tv karşısında birşeyler yedirmek hiç doğru değilmiş bende ek gıda konusunda hiç zorlamamayı düşünüyorum ama sütü içmesi konusunda yine zorlarım yoksa aç aç oturur yine ağlamaz Defne iştahsız bir bebek. Çok doğru söylemişsin canım annemle yaşadıklarım konusunda,bazen insanları olduğu gibi kabul etmek gerekiyor işte annem bunu yapamıyor. Bugün artık kayınvalidemi de denetleyip duruyorum sık sık arayp tabi yaa ben günlük içtiği mikatrı bilmez miyim en kötü günde bile Defne 750ml süt içen bir bebekti ama dün 670ml içti dediğim gibi diş acısından biberonu almıyor ama kaşıkla verince şapur şupur yutuyor. Canım rüzgar kaç kilo doğmuştu ve 6.aydan sonra vitamin takviyesine başlamayı düşünüyor musun?

Ya ben bazı yorumlar görüyorum çok kızıyorum hayır sanki annelerimiz ,kayınvalidelerimiz bizim çocuklarımıza bakmak zorundaymış gibi ..Bide kızıp sinirleniyoruz bakıcı tut o zaman ...Minnet duygusu biraz...

anladım dılek.ben eymenı uykusunun arasında bıberonla beslıyebılıyorum.defne de bıberon aldıgı ıcın 2.5 saat gecınce verırsın ıcer dıe dusundum.ama oyle bellı bı cc den sonra almama gıbı bıseyler oluosa uykuda.o zaman dogru gundz daha fazla yuklenılmelı.mama evet, daha uzun sure tok tutuo.ama mama yıyen cocukların mıdelerı genısledıgınden, anne sutu ıle beslenen cocuklar mama yıyenlere gore, bır ogunde daha az sut tuketıyolardır dıye dusundugum ıcın yeterlıdır kanımca dedım.anlasıldı:)

dilekcim rüzgar 2590 doğdu, 2450 hastaneden çıktı...

canım ben şuan rüzgara multivitamin kullanıyorum, ismi sanasol, portakal gibi tadı var.... içine demir ilacını damlatıyorum yarım ölçek multivitamine sabah 3 damla akşam dört damla... toplamda gün içinde 7 damla ediyor... ben artık rüzgarı kurum doktoruna götürmeye karar verdim, o artık d vitaminini kesip multivitamina başla dedi, ve tarif ettiği gibi de rüzgara veriyorum....

hatta verirken hiç zorlanmıyoruz kan ilacını, çünkü sanasolle birleşince tadı çok güzel oluyor... kaşıkla vermeyi denedik ağzını kilitledi... şimdi şu şekilde veriyorum, hani burun için aldığımız serum fizyolojiğin serumu varya plastik onun içini sıcak suyu içine çekip çekip bırakarak temizledim. ilacı bir yerde karıştırıp o plastiğin içine çekiyorum, sonra o yerde oyun oynarken ağzına hafif hafif sıkıyorum, farkına bile varmıyor hatta yalanıyor..... sonra tekrar serum fizyolojiğin plastiğini içine sıcak su çekerek temizliyorm... aslında küçün şırıngayla da verilebilir....

gunaydınn kızlarrrrrrrrrrrr kahvaltımı edip hemen geliyommm coookk kaynatmayınnnnnnnn okuyamıyom sonraaaaa:)))

zaten uyurken emiyor bir yoksa uyanıkken meme almıyor zorla tıkıyorum kendini geriye atıp ağlıyor bende zor bela uyutup öyle meme veriyordum acaba ondan olmuş olabilirmi dişi çıksa rahatlıycak ama şiş şiş duruyor...çıkmadı gitti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…