2009 Eylül Anneleri

canım ama gündüz süt alması lazım. bırde 2 saatte bır çok kısa aralık. kıtaba göre konusuyorum o zaman atıstırmacı bebek oluoyrmus. hatırlarsanız ben işe baslamadan once coocuk uyumuyor dıye gelıyordum hep. 2 saatte bır emzırıyordum 3 satte bıre gecırınce cocuk uyumaya basladı. hatta bu zamanda 4 saat olması lazımmıs ama o bana çok uzun geldı:) sütü eminim cezvede falan ısıtıyordur. benımkı ısıtma konusunu çözdü çok şükür. hiç sütüm ziyan olmuyor buna eminim ama benımkı biberon sevıyor

ahh dilekcım bak yıne 400 ml diyorsun benımkı dun yavrum 280 ml içti ve benımkının kaşığa ıhtıyacı yok. bazen arada tekrar gazını cıkartmak gerekıyor sonra yıne devam edıyor yavrum çok zor böyle olan bişeyı yemedıgı için uykusuz kaldı beni geç ona uyku şart

maşallah diyelim özge. gözün arkada kalmıyorsa ne ala.. benım kendı annem baksa o tecrubelı daja ıyı olurdu..

hepnız saolun kızlar atesı dustu sukur sımdı uyuyo ben de bıtkınım ama sıze kostum:)

meryemcım 90 cc sutle doymadıgına neden ınanmak ıstemııo bu kadın akıl sır erdıremedım dogrusu.artık buyuduler.ve sen evdeyken dıyosun kı 9.30da muhallebı verdım 11 de de 140 cc sut verdım.muhallebı eymenı tam 4.5 saat tok tutuo.sen 1.5 saat sonra sut verdıgıne gore demk kı alı tuna baya baya ıstahlı bı cocouk.e oyle olunca aclıktan uyuyamamıs demekkı yavrum.cunku bazı gunler huysuz oluolar oyundan ayrılıp uyumakıstemolar dırenıolar bır sure osnra ya mama yerken ya kucakta sızıolar alı tuna da oyle olmustr belkı aclıktan dııldır dıcem ama kayınvalıden eger 90 cc sutle doydugunu dusunuosa ogun basına actır yavrum muhtemelen.kıyamam ben ona.bı bebek evde sut varken hele hele,nasıl ac brakılır olan sut nıye verılmez anlamıorum aklım almıo.gıcık oldum suan o kadına var ya kusura bakma meryemcım ama valla kuzucugu dusunup kuruldum resmen.neyse özgenın dedıgı gıbı sen bugun ıyıce sıkıstr onu aksam neden uyumadugını ve daha sonra nasıl daldıgını da soyle kı dank etsın ııcene.

UFak tefek benimde aklıma takılan durumlar oluyor ama o kadar kusur kadı kızındada olur diyip üstüne bile düşmüyorum MEryemcim napalım

Ben de geçen hafta , yoğurdu yediremiyor diye götürmemiştim ama hafta sonu ve dün verdik bayıla bayıla yediği şey , bundan sonra ihmal etmicem mutlaka mayalıcam , en azından kalsiyum , Bir şekilde çocukların açığını kapatmak ayarlamak bize düşüyor ... Ben iki gündür çorba yapmıyorum hazır ver dedim ve istemese de yiyecek diye söyledim .

valla kızlar işiniz zr bee.. allah hepinize sabır versin ben günde 4 saat çalışıyom ana bile aç mı kaldı diye eve koşarak gidiyom.. tüm gün çok daha zormuş hele birde üstüne kaynanalarla uğraşmak

Evet canım 400ml ama onun yanında hiçbir şey yok seninkide 8-10 kaşık çorba içmiş tabi çorba daha doyurucu yani hemen hemen aynı içtikleri. Defnenin sanırım diş acısından dolayı bazen biberonu almak istemiyor. İşte öyle zamanlarda kaşıkla vermek gerekiyor ama kayınvalidem resmen diretiyor. Bildikleri var uygulamakta ısrarcı. Ek gıdalarla ilgili hazırladığım bir kaç sayfalık kağıt vardı dün çıktısını aldım eve bıraktım oku demedim okuyacağını bildiğim için:)) Sabah baktım okuyor birşeyler öğrensin bari de ek gıdalarda sorun yaşamayalım diye bıraktım o da tuzağıma düştü:)))) Zaten çok önemli olanları koca koca puntolarla yazıp A4şeklinde çıktı alıp evin heryerine yapıştırcam anlasın diye:)))

Günaydın Esincim. Valla ben kahvaltı, sebze çorbası, meyvesi yoğurdu herşeyi veriyorum. çünkü benim sütümle doymuyor artık. Beni aparatif olarak emiyor. Seninkinin doyma durumu ve uykusu nasıl bilmediğim için bir yorum yapamıcam şekerim. Ama şuan için verdiklerin iyi bence

ela muhallabıyı tam yemıyor. ama dun akşam kaşıkla almayınca ıcıne elmada rendelemıstım geniş uçlu emziği takıp bıberınla verdım. yaklasık yarım porsiyon yedı:)iştahlı çocuk çok sukur. ama aclıktan agladıgına hiç şahıt olmadım. 3 saati hiç gecirmedim çünkü. düğn gece bile agklamıyor sadece uyuyamıyor ve yuzumuze bakıyor cocuk.. yorgunluk falan sanmıyorum oyun yok ışık yok odada ayagımızda saallıyoruz ama uyumuyordu taki emip doyana kadar

Meryemcim biliyorum , 3 saatte bir yada 4 saatte bir beslenmesi gerektiğini ,Efe biberon alırken bende 3 saatte bir besliyordum öğünlü bir şekilde ama şimdi biberonu bıraktı ve uykuda bile eliyle itiyor gözü kapalı olduğu halde o yüzden bende acıkmasına fırsat vermiyorum ( en azından ben öyle yapıyorum ) kriz anında kaşıkla bir şey vermek çok zor olabilir , dua et tatlım ek gıdaya başlayınca Ali Tuna biberonu bırakmasın ...

Elacım evde olan süt niye verilmiyor , sana söyleyeyim mi bir türlü ona sıra gelmiyor diyor benim ki ,ya da aç olsa ağlar diyor ...

Benim annem baktığında da ben sorun yaşıyorum ben mi çok geçimsizim acaba yaaa.
Kıskandığımı açık açık anlattım dün gece anneme. Bir sen mi çalışıyorsun canım herkes çalışıyor onlarda anne değil mi diyor. Bende her doğurana anne diyorlar kendimi kimseyle aynı kategoriye sokmuyorum etraftan tanıdığı 3 farklı anneden örnekler verdim ne dedim ben gece 10:00'da yatıp sabah 9:00'da kalkıp bebeğimi mama yedirmeye mahkum bırakıyorum, ne bebeğim beşikten düşünce bunu gülerek anlatabiliyorum ne de işten akşam eve gelince çocuğum benim üstümden gitsinde kim bakarsa baksın diyorum bunlarda anne ama ne kadar hakkını veriyorlar kusura bakma ama ben onlar gibi olamam dedim...

özge ufak tefek ben kendım baktıgımda da kafama takılıyor:) o kadar olur canım. yanında olmadıkca asla herseyi tamda yapsalar akıl rahat olmaz o kesin

Bu dönemde öğrendiklerim 2. çocuğum olursa :

- Uygun bir dönemde olsun ve çalışmak zorunda kalmayayım
-Asla kendi annemde olsa bir haftadan fazla biri olmasın evde
-Biberon ve mama asla vermicem , emsin cokur cokur
-Eşimin her şeye bu kadar karışmasına izin vermicem

dılek 400 ml sut 10 saat ıcın normal dııl mı sadece anne sutu alıo cunku defne.mama yıyen cocouklar gıbı bır kerede 120-140 ıcmıodur dıye dusunuorum.o yuzden 2.5 saat aralıkla 100 cc ıcse yetmıo mu defneye.sabaha kadar da sabah 8e kadar da bı oakdar ıcse yeterlı zaten ayına ve kılosuna gore bence.sen az oldugunu mu dusunuosun

günaydın kızlar...

kızlar ben de çok yanlış şeyler yapıyormuşum, tracy hoggun kitabının beslenme bölümünü okudum, annemle konuştuk şimdi düzellttik Allaha şükür... biz rüzgara resmen yüklenmişiz... muhallebi kıvamında gıdaları anne sütüne çevirmek isterseniz 3 ile çarpın, yani 70 cc muhallebi 210 cc anne sütü kadar sıvı demekmiş... besinsel değerinden değilde sıvı miktarı olarak söylüyorum... biz rüzgara 2 yada 2,5 saatte bir 120 cc muhallebi yediriyoduk... yani 360 cc sıvı demek... oynatarak falan yediriyoduk işte... sonra rüzgar geçen haftadan beri ağzını kilitlemeyi öğrendi, kesinlikle açmıyordu. sonra tracy hoggu okudum beslenme kısmını, ne kadar yanlış yaptığımı farkettim... ve 3 gündür aLLAHA ŞÜKÜR DÜZELTTİK SADECE 70 CC YE KADAR MUHALLEBİYİ ÇOK GÜZEL YİYOR, AĞZINI KAPATTIĞI AN HEMEN ÇEKİYORUZ BİZ DE KAŞIĞI.... kızlar kitapta şöyle yazıyo, sizde deneyin kesinlikle daha iştahlı yiyecekler,

1-öğün saatleri oluşturun, o saatleri fazla geciktirmeyin.
2- mama sandalyesinde yediriyorsanız çok önceden mama sandalyesine oturturmayın, mamasını hazırlayıp oturturun yoksa sıkılırlar.
3- kesinlikle oyunla yedirmeyin, kaşığı uçak geliyo geliyo demeyin, o zaman yemeğin kötü birşey olduğunu o yüzden de oyunla yedirildiğini düşünürler...
4- yedikten sonra hemen mama sandalyesinden alın... yoksa kendini orada mahkum gibi hissederler, oturmak istemezler bir daha.
5- ağızlarını kilitlerlerse, başlarını sağa sola sallarlarsa, püskürtlerse, bellerini ay şeklinde kıvırırlarsa vermeyin, bir süre sonra tekrar deneyin yine böyle yaparlarsa vermeyin

biz tümden rüzgarı yanlış beslemişiz... hep oyunla besledik daha fazla yesin diye, sonra yedikten sonra 5 dakika mama sandalyesinde tuttuk, kusmasın falan diye... kızımı kaldırırken koltuktan resmen bağırıyodu, nasıl sıkılmış kimbilir.... bir de çok fazla vermişiz cc olarak. şimdi rüzgar 3 gündür maşallah öğününü 5 dakika da yiyor, tünm bunlara uyuyoruz harfi harfine, çok faydasını gördük.

ben 4 saat aralıklarla beslenmeyı nasıl yapıolar anlamıorum.eymen bır kerede normalde yedıgınden fazlasını yemelı kı 4 saat tok kalsın.ama o zaman da fazlasını aldıgından mıdesı kabul etmeyup cıkarıyo bu sefer hepsını.10 cc bıle fazla ıcse o ankı ıstahla 5 dksonra gerı gelıo.o yuzden ben 2.5 saatte bır beslıorum mutlaka.az ve sık yanı mantıgımız

Evet canım az çünkü benim onu besleyebileceğim sadece 3 öğün kalıyor eve gidince 125ml'i zorla içirdim, yatarken yani 4 saat sonra 90ml içti ama yarısını kusmuştur uykusunu bölmemek için daha fazla zorlamadım gecede 100ml içti uykusunun içinde. yani toplam 270ml içti gece. Ama geceler gündüz gibi değil ki uykusunun içinde içiyor zaten 2 tanesini nasıl kaşıkla verebilirim ki mecburum biberonla içtiği kadar vermeye ama gündüz öyle değil uyanık uykusu bölünecek derdi yok ver verebildiğin kadar. 6 aylık bir bebek için toplam 670ml çok az bir gün için anne sütü sindirimi en kolay gıda mamaların tok tutma süresi çok daha fazla.Senin söylediğin gibi yani 2,5 saatte 100ml içse günde nerdeyse 1kg süt içmiş olur benimde ona lafım yok ki...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…