2009 Eylül Anneleri

bılıp bılmeden yazmayalım lutfen. kimse kimseye gel zorla benim bebeğime bak demedi. bu kendi tercihleri sebeplerini bilmeden bu tarz şeyler yazman ne kadar hoş oldu sence?? benımkılerı ele alıyım bandırmada masrafları çok butce toparlamak ıcın bekar oğluna gelecektı ama bebegım olunca bır tasla ıkı kuş yaptı. sen bunu bılıyormusunda mesela bana bu tarz seyler yazıyorsun. benım burada ınsanlarla paylaşmak beni rahatlatıyor çokmu rahatsız oldun o zaman bu tarz konular aktifken okuma.

ek gıdayamı başlasam mamamı versem yoksa süte devam edip bir on gün daha devammı etsem arada kaldım((
siz görmediniz resmini hic dimi durun koyayım

Gözünüzaydın canım merak etme ek gıdalara geçersiniz eskisi gibi kilo almaya başlar kuzun hiç endişelenme.

Tatlım kızacak birşey yok ki bunda kimseyi birşeyleri yapmaya zorlamıyoruz ne annemi zorluyorum ne kayınvalidemi bakmak istemeyen bakmaz önemli olan benim bebeğimin en iyi şekilde büyütülmesi birileri aman kırılmasın diye bebeğimin gelişimi konusunda riske giremem. Bakıcı tutamayacak kadar maddi açıdan problemimizde yok eve kamerayı döşerim veririm bakıcıya parayı istediğim gibi bakıtırım. Ama annem ve kayınvalidem kendileri istemiyor bakıcıya vermemi olmaz diyor ikiside o zaman ben nasıl istiyorsam öyle bakacaklar bunu kabul etmek o kadar zor olmamalı.

gulaycım butun gun hıpp ın de olsa muhallebı sonucta cok daha fazla karbonhısratlı.onun yerıne devam sutune senın sutunle yapsanız olur mu kı?

Boşver Meryemcim rahatsız olan varsa okumaz dediğin gibi olur biter kendileri de bizim gibi çalışmak zorunda kalsalardı anlarlardı o zaman, takılma canım o bize kızamıyormuş boşver kızsın:))) ben ona niye kızayım ki herkesin ne düşündüğü umrumda bile değil.

kızlar aslında ben kitapların işe yaramayacağını düşünenelerdendim ama valla bu kitap bir şekilde işe yraıyor, özellikle okudukça işte bu benim çocuğum diyorsunuz... yani hatun olayları iyi gözlemlemiş... sonuçta biz yatır kaldırı uygulayamaıyoruz, çünkü annemi bu konuda daha da zorlamak istemem, yani alışana kadar yatır kaldıra annem de Allah göstermesin yatar ama kalkamaz duruma gelir. ama en azından beslenmeyle ilgili kısmından yararlandım bayağı....

dilek bilmeyenin hariçten gazel okuması kolay zaten. bir gün evladımdan ayrı kalmak bana ne kadar acı veriyor bılemez. üstüne bırde benım saatlerce arastırıp uykumdan feragat edip öğrendiğim bişey sadece ıstemedı dıye yapmayınca beler hıssetıgımı elbette anlayamaz akidem.

ek gıdayamı başlasam mamamı versem yoksa süte devam edip bir on gün daha devammı etsem arada kaldım((
siz görmediniz resmini hic dimi durun koyayım

Bence canım artık ek gıdalara başla yavaş yavaş önce sütünü ver içtiği kadar içsin ardından da ek gıda ver yediği kadar yesin derim ben.

herkes her konuda aynı dusunecek aynı davranacak dıye bısey yok nıe bırbırımızın dusuncelerıne daha anlayıslı yaklasamıyoruz kı burda.kımı sıkayet eder kımı memnun olur kımı boyle dusunene kızar hepsı de normal seyler.eger onu okumaktan hoslanmmıyorsak kı bu gayet dogal hepımız bambaska dusunuo olabılırız o zaman ya daha yumusak olalım ya da su bırkac sayfayı okumayalım konu degsınce yıne sohbete devam edelım sengulcum neden kızdın bakım sen bu kadar?:hulya:

Son düzenleme:
Şengülcüm bazen hakkaten empati yapmadan ani çıkışlar veriyosun. Burda kimse bebeğini bırakıp gidip çalışmak istemez. En önce işe başlayanlardan biri bendim. bebeğim 3 aylıktı. Aklın kalıyor tabiki ister istemez. Annen veya kayınvaliden baksın. ısterse mükemmel baksınlar. Çünkü o senin bebeğin. Sen en fazla kaç saat bıraktın bebeğini birine merak ediyorum?

arkadaşım neden sürekli ders verme bişeyleri çat diye söyleme akıl verme modundasın anlamadım. inan burda kimse kimseye akıl vermek ya da akıl almak için bulunmuyor. günahımızla sevabımızla hepimiz burda bişeyleri paylaşıyoruz. kimse kimseyi körü körüne desteklemiyor tabi ki yanlışlarımızı söylüyoruz ama güzellikle, kırmadan yapmaya çalışıyoruz.belki de bu nedenle bu kadar iyi dostluklar kurduk. lütfen yazılarında biraz daha dikkat.... ANLAYIŞ BİRAZ.....

bende o kitaba çok şey borçluyum gülay. tamamını okumadım. ben ilgili konuları değil tumunu okumaya calısıyorum ama akşamları pilim bitiyor resmen çocukla ilgili herseyı yetıstırmeye calısırken. en son uyuturken hergun 15 20 sayfa ana okuyorum

filiz maşallah kuzuna çok guzel yzu var

teşekkür ederiz.

Anneye öff bile denmez hele ki çocuğuma bakıyorsa gıg bile çıkarılmaz.Annemin gelip ben bakarım demesi bile onu tersleyebileceğim istediğimi söyleyebileceğim anlamına gelmez.
Tabikide rahatsız oldum sence doğrumu...Sende annesin..Söyle eşine ben istemiyorum bakıcı tutucam diye.Ya ben annemi çocuğa kola tattırırken gördüm siz kıymet bilmiyorsunuz..Hem istediğimi okurum istediğim yorumuda yaparım tabi doğrular söylenince işinine gelmedi ya neyse arkadaşım senin gibi bende tüm gece uykusuzdum..Hadi allaha emanet ol.
.

Aynen öyle canım muhalefet olmak çok kolay insan yaşamadan anlayamaz bazı şeyleri. İşte benimde kızdığım bu ben ilgisiz bir anne değilim ki.. keşke akideminki gibi sadece eşimin çalışmasıyla ev dönüyor olsaydı da bende defneme tek başıma bakabilseydim biz ne dersek diyelim kendimizi anlatamayız tatlım ama ben çalışmaktanda memnunum her ikisinin kendine göre avantajları var doğrusu eşimin çalıştığıyla ev dönüyor olsaydı da çalışırdım hayatın ne getirip ne götüreceğini kimse bilemez şu an kendime güvenim tam allah korusun bir gün yalnız kalsam bile kızıma kimseye muhtaç kalmadan paşa paşa bakarım bunu bilmek o kadar güzel ki...

FıLıZCıM maşallah canım kuzuna. çok şeker gerçekten Allah nazarlardankorusun...
kızlar kusura bakmayın çat diye daldım ama çok sinirlendim gerçekten. selamlar hepinize. umarım herkes iyidir.

filiz kuzuna maşallah, ne kadar güzel suratlı öyle, su gibi maşallah...

valla akidemin yazdıkları bir kulağımdan girdi okurken bir kulağımdan çıktı.... o kadar sinir stres içinde uğraşamıcam.....

sen anneni küçücük bebeğine kola tattırırken görüp sesini çıkartamıcak kadar koyun zihniyetliysen sözün bittiği yerdeyiz zaten.... ne desek anlamıcaksın....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…