2009 Eylül Anneleri

bir anne olarak bir annenın kıymetının hatırlatılmasına benim ihtiyacım yok diyorum ve bu konuda daha fazla yazmıyorum..

gulay dedıgım devam sutunu suyla yapıyoruz ya su yerıne senın sutunu koysan dıorum tubaydı galıba dr a sormustu olur demstı yanlıs htrlmıyosam.battanıye emmesıne uzulmkte hklısın eymen de benı gundz emmıo cunku ama oyunck bttanıye ne bulsa dıs kasımk ıcın saldırıyo.ama bu dıs kasımk ıcın ole dusun uzulme canım bnm.sımdıye kdr boll bol emdı ruzgar nasılsa

hoşbulduk tatlım selamımı bi sen gördün şekerim sağol hararetli bi tartışlmanın ortasına dalmışım :)) canım gökşende çook ii şimdi oyuncaklarıyla oynuyo oyuncaklarıyla oynamayı pek seviyoda :)) tatlım gökşendeki üfürüm için biz kalp hastanesine gittik kadıköyde özel bi dr du işte baktı zaten birden çok yerde delik vardı bi kısmı özellikle damar üzerindekiler kapanmıştı allahtan bizde temiz kan kirli kana buylaşıyodu tersi değil yani öle olsa direk kalp hastası oluyo ama zaten dr umuz dedi eğer kötü bi durumda olsa iştahsız yaşıtlarından geride zayıf ve çok çabuk yorulan bi bebek olur dedi ama gökşen bu sölediklerimin tam tersi saatlerce oynar dahada enerjisi bitmez :)) işte diğer kalp üzerinde olanlarda 6 aya kadar çoğunluğu kapanır dedi olmadı yaşında oda olmadı 2 yaşına kadar zaten kapanır dedi ama çok küçükte olsa kapanmama ihitmali var dedi ozaman koltuk altından cerrahi operasyonla kapatırız dedi kapalı ameliyet yani çok şükür geçen ay kontrolünde bizim kendi dr umuz ses duymadı çünkü o delikler ses çıkarıyodu kalbini dinliyodu özellikle drumuzda bu sefer ses gelmedi dedi bakalım 6. ayından sonra yine bi çoçuk kalp dr una gidicez inşallah kapanmıştır :) sen nasılsın tatlım defne kızım nasıl ?? bu arada sizdede vajina kapalığı vardı ne oldu ??

fatoşcum ali efe iyi tatlım şükür. sen nasılsın? oğluşun kabız olmuş sanırım. ben de arada zeytinyağı veriyorum bi çaykaşığı kadar iyi geliyo tatlım.
dilek benim imkanım olsaydı ilk 2 sene oğluma kendim bakardım...

Gülaycım ne hissettiğini çok iyi anlıyorum , ben de çok üzülmüştüm ilk reddettiğinde ağladım o kadar , ben ki sürekli başında duruyordum azıcık kımıldadı mı koşuyordum emzirmeye , hiç kendime vakit ayırmıyordum tek işim oğlumun uyksuunu yakalayıp emzirmekti ...Bizim de şansımız böyleymiş , şimdi gece de doğru düzgün almıyor 1 kere falan ama ben her zmaan onun kalktığı saatlerde otamatik kalkıyorum , emmesede memeyi ağzına vermeye çalışıyorum .Şimdi çalışmaya başlayınca o kadar takılmıyorum hiç değilse bu kadar ay da olsa anne sütü aldı diye seviniyorum elimden geldiğince sağıcam , bir şekilde az da olsa çok da olsa vericem .

Ayrıca benim burda tanıdığım bazı isimler var neredeyse hamileliğimin başından beri bildiğim , herkezin yapısı farklı olaylara bakış açımız da farklı kimin niye çalışmak zorunda olduğunu ya da çalışamayanların neden çalışamadıklarını biliyorum o yüzden dışardan ahkam kesenlere fazla takılmıyorum .Daha dün gibiydi , hangi emziği alalım hangi biberonu alalım diye tartışıyorduk , Allah kısmet ederse yarın da şöyle yürüdü , yürümedi diye tartışıcaz biz de böyle rahatlıyoruz , boşver emmeyi bırakan bebekler içinde kısmetleri bu kadarmış diyecez elimizden geleni yapıyoruz ya gerisi boş ,en azından şanslıyız ki çocuklarımıza sadece un çorbası ve pirinç unu muhallebi vermek zorunda değiliz , içinde bir sürü destek olan mamalar verebiliyoruz , ya da annelerimiz bebek bezi yıkamak zorunda değil ... Onlarda şanslı ellerine her şeyi hazır alıp koyuyoruz , ben gecenin 12 sinde çorabasını yoğurdunu yapıyorum , sabahın 5 inde kalkıp süt sağıyorum ve bu topikte bir sürü anne bu şekilde özveride bulunuyor , niye bakanlara yük olmasın bir de onlarla uğraşmasınlar diye ...Offfff çok yazdım yoruldum .mafoldumben

selam kızlarrrr nasılsınız
ölüyom ağrıdan çok fenayım dün antibiyotikde başladım bi kurtulsam şu hastalıktan yaa
biraz önce kaan la savaş verdim bi türlü yemiyo evde meyve püresi yoğurt yapıyodum tadını beğenmiyomu diye hazır aldım tadıda çok güzel ama güç bela ağzına sokuyom tükürüyo sonrada resmen ağzını kitliyo yaa deli olcam nasıl alışıyolar yaa sinanda hiç bölee bi sorun yaşamamıştım

boşver gülaycım ben senı anlıyorum sende benım gıbı tum calısan annelerı anlıyorsun.

geçmiş olsun ececim neyin var tatlım ?? kaanda alışır annesi inaşallah yalnız alışana kadar biz biraz yorukcaz galiba (

ya kızlar vallahi uzatmayalım..boş yere gününüzü zehir etmeyin..yani ben evde olduğum halde bazen babanne alıyor kızımı ama inanın o gece hiç uyumuyor..çünkü babanne ağlamasın diye sürekli elde sallayarak uyutuyor..ve kızım alıştı önceden beni emerken yada ayağımda uyurdu ama şimdi durmuyor ve üstüne basa basa söyledim kesinlikle ele alıştırmak istemiyorum diye ama nafile burda dursunda didem evde oyalar nasılsa..ama öyle olmuyor şimdi yatak odamın tavanına asılı bir salıncak var..hadi evde tamam dışarıda birde düşünün..şimdi kızmakta haksızmıyım..ya da ben kızıma hazır mama kullanmıyorum meyve suyunu yoğurdunu herşeyini kendim yapıyorum..kızı almaya gittiğimde boş mama kavonozlarını görüyorum..yaşlı değil daha 45 yaşında torunlarından uzak tutmak istemem ama zorluğunu ben çekiyorum..birde siz çalışanlar sonuna kadar haklısınız..

gülaycım bende sinan bebekken çalışıyordum emmiyo diye üzülüyodum şimdi evdeyim ama kaan a meme verene kadar akla karayı seçiyom parmağını emiyo memeyi o kadar emmiyo sağıp kaşıkla veriyom tükürüyoo asla çalıştığın için kendini suçlama evde olsanda bu tip sorunlar oluyo ben ikisinide gördüm yani ama evdeyken vicdan azabı çekmiyosun tabi bebeğimin yanında değilim diye bu rahatlatıyo biraz

canım baharım üzülme lütfen sen onun geleceği için çalışıyosun sonuçta evde iyi bakılıyo en azından bunu biliyosun tabiki özlüyorsun ben mutfakta yemek yaparken bile özlüyorum kuzumu anne olmak dünyanın en güzel şeyi ama ihtiyaçlarını karşılamak için uğraşıyosun sonuçta kıyamam sana üzülmeopuyorumnanaktan

gülaycım canım inan seni çok iyi anlıyorum canım...
zeynepcim sorunların düzelmesine çok sevindim canım. inşallah tamamen geçecek tatlım.

sen ne zaman geldün tatlıımmmmm... kaçırmışım kusura bakmaa... nasılsın hayatım?iyileştin mi biraz barim?
ya dün akşam ali efe de ağladı durdu meme almıyor falan biberonu veriyom cokcok emiyo boş biberonu ben de yatırdım verdim emmeye başlayınca çektim meme verim bir iki ağladı sonra baktı kaçış yok yapıştı memeye....
yazdıkların için saol canım. hepimiz birbirimizi anlıyoruz sonuçta. hepimiz anneyiz.

kızlar geçen gökşen kabız olduduydu ya 7 gün yapamdı hiç sorunda yaşamadı ama ben zorla fitille yaptırdım kıyamdım sonra yine 5 gün yapmadı bu sefer yapmak için çook uğraştı ve hep ağladı yine fittille yaptı sonra yine bi 7 gün daha yapamdı ama bu sefer ağlamdı tam fitil vericektim yaptı ama ne yapma her yer battı :) sonra 4 gün yine yapmadı şimdi yine yaptı kızlar ne zaman biş düzene giricek bu aylarda bebeklerde kabız çok görülüyomuş hemde ek besinlere alışıyo vucut ya bu sorunu yaşayanlar ne zaman rahata erdiniz ??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…