2009 Eylül Anneleri

Bende kutunun üzerindeki ölçüde yapınca cıvık oluyor , zaten bekleyince cıvıyor o yüzden göz kararı yapıyorum 3 çorba kaşığı diyorsa sıvı miktarını kendim ayarlıyorum ...Baharcım inşallah senin oğlan yer afiyetle benim ki başta iştahlıydı ben evde yedirirken şimdi zorla yediriyoruz .

baharcım valla hepsi ayrı bir dert benim kız da biberon almıyor biliyosun şöyle içse cok cok süt keşke.... rüzgar katı gıdaları seviyo hatun sıvıları sevmiyo.....

bu arada ben yoğurdun içine bebek bisküvisi katarak yediriyorum, yoğurdu sevmiyor bizim hatunda... en azında öyle yiyor...

yasemincim benim ki muz kattıkları daha iyi yedi gibi.. genelde annem sütüme hippin pirincini katıyor bebek bizküvisi yada muz katıyor içine de... onları yiyor....

Kızlar herkes bebeğinin en çok neyi severek yediğini bir söylesin hayrına bir de onları deneyeyim ben .

yasemin benim cins kızım meyve püresini hiç yemiyo artık öğürüyo resmen
ama o tatsız tuzsuz bence iğrenç olan çorbayı hüpletiyo valla
bi de biz yerken karnabahar vermiştim azcık ezip onu da çok sevdi
sonuç: sanırsam sebze seviyo ama meyve sevmiyo

Gülaycım Allah senin iyiliğini versin emi he he taktığın şeye bak , ne derse desin bişey değişmeyecek her çocuk farklı bünyede işte mıçımızı da yırtsak yapacak bişey yok görümcen ne derse desin boşver.

Biz sütü kaşıkla içiriyoruz , ben uykuya dalarken 50/60 cc biberonla da içirebiliyorum ama kayınvalidem kaşıkla veriyor ... bardakla içirmeyi becersem ne güzel olur keşke içse öyle .

yasemincim walla biz baya zorlancaz gibi geliyor ve her geçen gün hevesim kırlıyor desem yeridir bu ek gıdayla ilgili. yoğurt verdim yemedi öğürdü, bebe bisk.ile denedim almadı.çeşit muhallebi deniyom ama azcık azcık yiyo. bakalım ctesi doktor ne dicek ya. pof. dıkandım ben yine.

Oy oy bu çocukların hepsi ayrı telden çalıyor desenize , benim ağzına elimle sokarsam her şeyi yiyecek ama çorba muhallebi elle sokulmuyor ki :umursamaz:

benimki de elimle çok güzel yiyor. labneyi elimle veriyorum yalanıyor, kaşıkla veriyorum ağzını kapatıyor oyy ya...

yasemincim takıyorum işte ya... onun çenesi susmayacak. ben de yedirirken iyice sinir stres olcam... şimdi kayınvalidemler falan varken çemkiremem de...

ben süt sağmaya gidip geliyorum....

yasemincim ben de dünn çeyrek muzu elimle yedirdim ama kaşıkla yemiyor.. ay bazen kendimi de suçluyorum hemencecik herşeye alışsın istiyorum... ama olmuyor işte... yemeyince de sinirleniyorum....

başkalarının yanında hiç yedirmedim kendi ailem dışında henüz emininm zordur bakarlar nsl yediriyo diye ne yediriyo filan karışırlar iyice elimiz ayağımız dolanır ... Geçen gün eşimin babannesi bizdeydi muhallebi yediriyodum diyo çok şeker katmasaydın az duruyo gene çok şeker katmasaydın diyo dedim yok babanne buna şeker ztn katılmıyo... :)

gülaycım ay herkes bişi dicek yine ya. yok şöyle ver yok onu verme bunu ver. bi de aman çok dikkat etme biz nasıl büyüdük ne yiyorsan suyundan ver (yemeğin suyu dedikleri de salça ve yağdan oluşan kısım) tereyağlı pilavı yedirmeye kalkarlar. ay bunlar benim de başıma gelecek sanırsam. amannnn walla arıza çıkar... heee heee deyip geçmek te bir yere kadar.

yaa kaan da hiç yemiyo baharcım 1 kaşık bile deli olcam biberon zati almıyo su bile içmiyo sadece beni emiyo ama süt gelmiyo deli gibi bağırıyo emerken açlıktan napacağımı şaşırmış durumdayım
Kızlar herkes bebeğinin en çok neyi severek yediğini bir söylesin hayrına bir de onları deneyeyim ben .
hiçbişi sevmiyo yasemin
boşver güzelim takma görümceni üstlerine vazifeymiş gibi herşeye karışıyolar bide kıyaslama yapıyolar takma diycem ama insan sinir oluyo tabe
selam kızlar. keyifler nasıl? geçmişi okuyamıyorum bu ara. bi özet geçen olur mu Allah rızası için?

bildiğim kadarıyla didem le burcunun bebişleri diş çıkarmış başkada bişi hatırlamıyom

Valla Gülaycım sırf bu yüzden doğduğundan beri eziyet çekiyorum ,Efe doğduğu günden ebri uykuluyken emmeye alışıktı bir yere gidemiyordum , emzirmek zorun diye, sonra biberon faslı başladı ee biberona alışcak verme diyorlardı ama zaten alışmıştı biberonla verince içiyordu yavrum yoksa ağzını açıp memeyi emmiyordu , şimdi de yedirememe faslımız başladı gidip geldiğim yerleri iyi ayarlıyorum karnını doyurup çıkarıyorum çocuğu ama yapacak bişey yok 3/5 ay daha uğraşıcaz sonra elimizle veririz , dün akşam artık patladım iyi ki babannen bakıyor sana yoksa ben sinir krizi geçirirdim ,bu arada geçen pazar avm de bir babymix verdim hüpletti millet diyor maşallah ne iştahlı alakası yok başka şeyi asla o şekilde yemez ama ...

Gülay sende Rüzgar en çok neyi seviyorsa onu ver onların yanında .

yasemincim ben de dünn çeyrek muzu elimle yedirdim ama kaşıkla yemiyor.. ay bazen kendimi de suçluyorum hemencecik herşeye alışsın istiyorum... ama olmuyor işte... yemeyince de sinirleniyorum....

aynı gülaycım kaşıklada biberonlada yemiyodu kaan elimle minicik bi parça muz verdim ezmeden yedi bi kaç kere o kadar banada geliyolar soldan soldan

ya valla ben çok takmam kim de demiş he he derim geçerim ama tepeme dikilir de ben yemek yedirirken seyirlik gözle bakan olursa, bir de çenesi de çalışırsa o esnada ağzıma sahip çıkamam... bunu da görümcem yapacak eminim... ben de kendime sahip çıkamıcam... en kötüsü de kayınvalidemlerin yanında falan ayıp olacak... çünkü laf dalaşına girmek istemem onların yanında.... off ya haftasonunun stresi şimdiden aldı beni.

aman baharcım sakın muhallebiye alıştırma ben sinanda bi onu yiyo diye milupanın muhallebilerini veriyodum hala yeme problemimiz var biliyosun 3 yaşına geldi hala sebze meyve yemiyo hamur işi tatlı muhallebi istiyo kilo aldı başını gitti dr rejim verdi biliyosun aç bırakıyom çocuğu yinede sebze meyve et yemiyo 2 taneyle uğraşıyom yaa walla yakında keçileri kaçıracam

ya kızlar sinir stres yapmayın... minicik bebeler herhalde bilerek eziyet olsun diye bize böyle yapacak değiller. kendinizi yıpratmayın lütfen. ali efe de aç geziyo ama napiim elimden geleni yapıyom.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…