2009 Eylül Anneleri

Baharcım eee türk kahvesiyle bir de sigara ne güzel gider :))

Tülaycım bizde yeni boyut ağzını kitlemeden sorna açarsa eğer yutmama :) Sen ne kadar taktik geliştirirsen geliştir o yeni bişeyler yapıyor :)

yasemin eski bir tiryaki olarak sigaraya savaş açmış bulunuyorum. hiç te aklıma gelmiyor sigara içmek şükür. eskiden gecenin bir yarısı babanemle yollara düşer açık tekel bayii arardık o boyuttaydım düşün. ama oğlumun sevgisi unutturdu bana.
meryem göçmeniz annem biz de. hem de gavur izmirliyiz.

ayyy yazık bebişlere yaaaa çaysız bir kahvaltı düşünemiyorum. hele pazar günleri hemen arkasından Türk kahvesi olmazsa olmaz.
ilahiiiii baharrrr alemsinnnn

ya Allah tan ağzında biriktirmiyo bnmki yada dikkatini dağıtıp yutturuom maymunum gözünü açtı vallaönce tadıyo canı isterse yiyooo

neyse ben kaçar oğluş uyudu bende mutfağa topliyim accık
gelürüm yineee size doyamıyom vallaaaaaa

slm kızlar
nasılsınız keyifler nasıl?

dün akşam ilk kez kızımdan ayrı kaldım bi kaç saat düğün için babaanneye bıraktım ay ne zormuş çalışan anneler allah yard. olsun :)

kayısı veren annişler nasıl ekliosunuz mamalara kayısıyı rende felan mı?

ya arkidişler ek gıda kaç cc yiyor bebeleriniz merak ettim yaff bri desinnn

kahvaltıda 100cc dewam sütüne yapıom 4 te 3 ünü anca yiyo

çorbasıda meyve püresi kavanozu kadar veriom

yoğurt bi küp bide yediği kadar meyva

muhallebi pek vermiom arada o da üzerindeki miktar kadar ama tam bitiremio

Hemen atlayayım ,ben hafta sonu yaptım suda haşladım sonra rondodan geçirdim sanki hazır kavanoz maması gibi oldu , onu hem kahvaltısına hem de yoğurduna koydum , elimlede yedirdim hoşuna gitti gibi .

nihal hoşgeldin canım. ben kayısı vermedim daha ama kaynatıp blendrdan geçirip veriyorlarmış canım. bizimki elmalı yoğurduda sevmedi hatta muz ve bisk koydum onu da sevmedi. ama yoğurt hakkaten çok ekşi ya. kendim yapcam herhalde artık...

baharcım 100 cc anne sütü yada dewam sütüne 1 çay kaşığı ÜZÜM PEKMEZİ 1 çay kaşığı tuzu alınmıi peynir 1 adet bisküvi ekliosun üstünede tercih ettiğin bi kahvaltı maması. ben çavdarlı mısırlı veriom. 10 gün sonra kayısı 20 gün sonra ceviz eklencek dedi dr.

Arada emiyor mu peki seni canım , ya da biebronla süt veriyormusun ? Şimdi 6 aylık bir bebeğin günlük ihtiyacı 500 ml sütmüş ama ben ek gıdalarla birlikte o kadar süt mümkünatı yok içiremiyorum dıkanıyo çocuk , bir öğünü bitmeden diğeri başlamış oluyor .

canım bu kadar besine kalkıp break dans yapmasın bebişler :)) okurken yoruldum yahu :)))

Ben bu hafta sonundan itibaren porsiyonunu daha da küçülttüm Efenin elmasını muzunu en küçüklerinden aldım , çorbasını da çok az yaptım verdim kayınvalideme , kahvaltısınıda az yap dedim .

Hemen atlayayım ,ben hafta sonu yaptım suda haşladım sonra rondodan geçirdim sanki hazır kavanoz maması gibi oldu , onu hem kahvaltısına hem de yoğurduna koydum , elimlede yedirdim hoşuna gitti gibi .

canım suyunu nasıl ayarladın ya fazla su oldumu çorba gibi olur göz kararı konup gerektikçe su ekledin sanırsam. ee ne kadar dayanır bu acep kaç günde bi yenisini yapmalı?

h.b canıım
bak inatçı yemedi demek bide kendin yapmayı dene tabi yemessede 3-4 gün arayla tattır ara ara. bizde çorbayla 5 gün mücadele ettik alıştı sonunda dr. gitçektin yanlışmı hatırlıom bişi demedimi.

he bide not: kayınvalidem söledi yoğurt mayalarken püf verdi . bi çoğunu bilioz sallanmıcak vs. bizimki dediki
1 soğuk yoğurtla mayalama
2 petek yerine bi fırın içinde felan tut dedi heni petek havaya göre duruo çalışıo felan ısı değişirmiş
3 yoğurdun kaymağı ile mayala sonuca saşırcaksın

evet canım corba öğününden kahvaltıya kadar emişioz şöle anlatıyım
11 de kahvaltı etti uyuyo şimdi kalkınca elma vercem 1 gibi sonra emziririm 4-5 gibi
yoğurt yeriz akşama çorba sonra anne sütü dewam çok aranırsa muhallebide yapıom..

canım bu kadar besine kalkıp break dans yapmasın bebişler :)) okurken yoruldum yahu :)))

heheh ilahi bahar :)) sorma dün beren biraz bıraktı kahvaltısını kociş e verdim amaaan bayıldı banada yap dio adam :))

ek gıdalarda kilosu inanılmaz fark etti ama 20 günde yarım kilo aldık

yasemın bende meyva püresini öyle yapıyorum ama ben muhallebısıne katıyorum birde yoğurdun yanında verıyorum ıkı sefer :)

Hımmm Nihalcim bende kayınvaliden dediği gibi mayalarım bu sefer :))

Ben suyunu ayarlıyorum artık göz kararı biliyorum nasıl olacağını ama artık rondo kullanmıyorum süzgeçten geçiriyorum , bu sefer içine kırmızı biber ( salçalık ) ondan koydum inşallah beğenir . Bir de ben akşam yapıyorum 2 gün yiyor her akşam yapmıyorum yani .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…