2009 Eylül Anneleri

ebrucum yaklasık 1 ay olacak ek besıne gecelı bu yuzden boyle bır sıkıntı yok gaz falan değil yanı derdımız ne çözemiyoruz:) ama aşılar etkıledı bızı

tubacim biz sadece sogani butun olarak haslama suyuna koyup pure yapmadan once cikartiyoruz diger dediklerinide henuz kullanmadim ama pirasa bu hafta vericez
ben haftalik yemek programi yaptim bakicimiza
o ondaki sebzelere ve saatlere uyarak yapip veriyor
bu haftaki menude pirasa var
ben su ana kadar alinin corbalarina kereviz havuc patates kabak bal kabagi brokoli pancar ispanak kirmizi biber ve kiyma kattim

oyşşşş lokma demeeee deme lokmaaaaa. bitiyorum bayılıyorum ama burda bulamıyorummmmmm tam yemeğin üstüne of offffff.... lokmaaaaaaaa... :1shok:

:roflol::roflol::roflol:
izmiri biliyorsun sokağa her çıktıgında illaki bir yerde lokma dökülüyordur :)))

aa bizimde asilardan sonra siddetlendi aslinda

filiz masallah ikinizede
cok sekersiniz

tubacim valla alis daha bile kotu
cunku sadece sabah degil gece surekli aglayarak uyaniyor ve cok zor uyutuyorum

oo ebru baya ıyı denemıssınız bızden sonra basladınız. bizimde havuc patates bal kabagı. brokolı ıspanak kabak bezelye kırmızı bıber kullandım. hepsini en az 3 gun bekleyerek kullandım ama sız bızden 10 15 gun sonra basladınız masallah

tubacım hoşgeldin canımm kıyamam ben defneme yaa ne oldu ki böyle yaa nazar falanmı değdiki kınasında acaba yaaaa (
filizcim sizede kocaman bi maşallahhh çok güzelsiniz

bazılarını ben daha denememiştim, deniyim bari sagol ebrucum.

aa bizimde asilardan sonra siddetlendi aslinda

filiz masallah ikinizede
cok sekersiniz

tubacim valla alis daha bile kotu
cunku sadece sabah degil gece surekli aglayarak uyaniyor ve cok zor uyutuyorum

kıyamam ya umarım bir an once geçer ya. boyle ilk dogunca uslu olup sonradan uykusuzluk başlayınca o da çok kotu oluyor yaa. alıştırmadılar bizi tabi :)

bir de kızlar ben blendar pek kullanmıyordum ama 1 haftadır az pütürlü bırakarak çorba veya meyve püresi için kullanıyorum. çünkü defne farklı günlerde 5-6 kez çıkardı yediklerini, içi kalktı pütürden. çok sinir bozunu bir durum.. siz nasıl yapıyorsunuz?

meryem biz hic 3 gun beklemedik o yuzden hizli yol aldik
boyle yapmak yanlis belki ama benim hic aklima yatmadi o 3 gun bekleme isi
ailede kimsenin herhangi bir yiyecege alerjisi yok
sebzede alerji yapmaz gibi geliyor

selam hanımlar, kızı uyuttum, çorbasını ocağa koydum, işler beni bekler
ama herkeşler toplanmış bikaç dk durmadan gidemicem

tubacım canım ek besinler, diş çıkarma derken çocuklarda strese giriyo sanırım
uyku yeme düzenleri bozuldu, aynı sorunlar bizde de var

biz şuana kadar çorbalarımıza, patates, havuç, pırasa, karalahana, beyaz lahana, ıspanak, maydanoz, pirin ve irmik kattık
bugün bezelye koydum
soğan, sarmısak, et, tavuk ve tuz koymadım
7, ayında koyarız sanırım, bakalım doktorumuzun verdiği listeye göre hazırlıyorum çorbalarını

bende blendir kullaniyorum su an
bizde ilk basta catalla ezip eriyorduk cok zor yedi
anne sutude kilo aldirmiyor beslemiyor artik
ac kalmasin diye blendirdan geciriyoruz
doktorumuzda aceleye gerek yok 8. aya kadar alistircaz lokma lokma yedirmeye korkma deyince endise etmeyi biraktim
biz ilk olarak sabah kahvaltilarinda peynir yumurtayi parca parca yedirmeye baslayip sonra sebzeleri kucuk kucuk vermeye baslicaz
doktorumuzun istegi alinin 8. ayinda artik bizim yedigimiz yemeklerden yemeye baslamasi

ebru bizdede alerjı yok ama mecburen bekledım ben çünkü alitunaın taa ilk zaman soylemıstım vucudu çok hassas hemen tepkiş verıyor bu yuzden bız hep bekledık.

tubacım ben tel süzgecten gecırıyorum esim almıs bı tane üstünde aparatı sen cevırıyorsun o ezıp verıyor. kasıkka ugrasmıyorsun yanı. hemde oldukca pratik bişey

canım ben meyesini cam rendede rendeleyip pütürlü veriyorum ancak çorbasını blandere vuruyorum
süzgeçten geçirip veriim dedim, o daha beter , suyunu süzdü, posası kaldı, blanderde hafif parçalayınca daha iyi oluyor, yemeside kolaylaşıyor

aynı şekilde bende bi sebzeyi 3 gün verdikten sonra başka bir sebzeye geçiş yapıyorum, oda aynı şekilde 3 gün bekleyerek
hem tadını sevip sevmediğini anlıyorum, hemde alerji durumuna
doktorumuzda böyle yapmamı önermişti
henüz alışık olmadıkları için, alerji yapma olasılığı olabilir

ah bi de benimki uyusa maşallah hanneye ve darısı başımıza....aglayıp duruyo offffff napsam memnun olmuyo .(((((((((((((((((((((((((

lahanalar sorun olmadı demek. sagol cnm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…