2009 Eylül Anneleri

valla özgecim mesela biz bugun bir yumurtanın sarısını kayısı kıvamında yedik üstüne bi tatlı kaşığı labne peyniri yedi biraz da kek yapmıştım kek yedi su filan içti bazen 2 3 çay kaşığı pekmez veriyorum reçel filan sevmiyo verniyorum zaten üstünede baya bi emdi hatta emdikten sonra fazlasını bile çıkardı :))

selam kzılar uzun zaman sonra artık aranızdayım zeyneb çok şükür kendi kendine hiç bi ilaç olmadan sizlerin dualar sayesinde ve anne sütü sayesinde kendine geldi kan dsgerleri şükür yükselip normal seviyesine gelmiş evimizi ve babamızı çok özledik şükür 15gün sonra kavuştuk zeyneb uyudu yarında erteledigimiz aşımızı yaptırcaz

Az değil mi kızlar ne bileyim bana az gibi geldi , gerçi iştahsızdı bu dönemde diş çıkardı , emmeyi kesti . Yine de ben gece için mama almayı düşünüyorum sütüm su gibi duru rejimde yapmıyorum ama demek ki benim sütüm çok yaramıyormuş, kendimi çok kötü annelerden hissediyorum ... Bebek olmadan önce derdim ben bir yaşında bırakıcam emzirmeyi diye demek ki Allahın gücüne gitmiş o benim irademe bırakmadan aldı elimden bu lütfu çok içime dokunuyor .

Özgecim bende milupanın 8 tahıllısını kullanıyorum ama şöyle test edince daha verimli oldu , ben pekmezle labneyi karıştırıyordum pek iştahlı yemiyordu ama şimdi peyniri ve pekmezi ayrı veriyorum çok güzel yiyor hele bu hafta sonu normal peyniri suda bekletip verdim çiğneye çiğneye yedi maşallah ... Bir de sebze çorbasını sevmiyor benim ki bende sebzeleri haşladığım suyla tarhana yaptım biraz da içine ezdim onu da çok güzel yedi .Yoğurt zaten favorimiz ama babymixi sevmiyor :) Bir de milupanın muhallebisini hayatta yemiyor onuda yine milupanın tahıllısı var gece için onunla karıştırıp yediriyorum .

slm kızlar hepiniz iyisinizdir inş.

kahvaltıdan bahsetmişsiniz ben kahvaltıyı bulamaç yapıp veriyorum ama cok mantıksız geliyor sizce tek tek versemmi siz nasıl veriyorsunuz.

dün dr gittik sadece 300 gr almış.hala kabızlığı devam ediyor o yüzden cok huzursuz dr bağırsak düzenleyici şurup verdi inş işe yarar.yoksa mahvokldu kıım kabızlıktan.korkudan ek gıdayı azalttım kabız olmasın diye ama hiç bir işe yaramadı hatta bu yüzden az kilo almış kızım.

canım yaa gözün aydın çok geçmiş olsun allah dermansız hastalıklar vermesin peki nedeni neymiş düşmesinin tekrar yaşatmasın rabbim bütün bebekler sağlıl versin:ecrin_bebek:

canım bize dr duphalac dıye bır ılac verdı çok süper bişi kabız değil ama çok katı yapıyordu rahatladı kuzum

canım bende bulamaç yapıp veriyorum doktor öle demişti

yasemincim boyle kendine eziyet etme nolur
sen o emiyorsa da sag ver
benim sutum hic duru deil baya sari rengi yagli yani oyle azalmadi da sagdigimda eger basarabilirsem bi tanesinden 100-120 cc cikiyor ama ona ragmen ali sadece 250 gr almis
kendileri yuzunden hem az emiyorlar hem cok hareketliler yapcak bisey yok
o yuzden sende kendini uzme bosuna

sagdigini icmezse corbalarina meyvalarina kahvaltisina kat
ben sut kalirsa oyle yapiyorum mesela

musyas cok gecmis olsun
kizinin iyilesmesine cok sevindim allah bundan sonra hastalk vermesin insallah

ozgecim bizde peynir ve yumurtayi tek tek kasikla veriyoruz oyle yiyor cok sevmiyor ama napalim sonra da anne sutu iciyor ustune

baharcim cok fazla muhallebi verme
bizim doktorumuz muhallebi verceksen iki gunde 1 tek ogun ver faydasi yok cunku dedi
birde o hazir olanlarin icinde epey katkı maddesi var pirinc unundan ya da kendiniz meyvalardan muhallebi hazirlayin dedi
ben mesela aksam muz pirinc ve az tereyagini anne sutunde pisirip blendirdan gecirip vercem aliye

hoşgeldin yasemin zeynebede maşallah inşallah daha ii olucak annesi aşılarınızda şimdiden yarasın inşallah :)

yasemincim bnce bu kadar üzülme çünkü elimizden geleni yapıyoruz evlatlarımız için sende moralini bozma ki sütüne etki etmesin çok şükür evladının sağlığı yerinde allah başaka dert vermesin ayrıca efenin aldığı kilo hiçde az değil normalde kaç kilo ki zaten dr da söylerdi eğer tersi bi durum olsa mama yada gerek yok bence artık ek besine geçti bide sen eğer faydalı şeyler yemiyosan sütün kalitesi düşmüştür bi dene böle vitaminli besin değeri yüksek şeyler ye hemen sütüne etki eder mesela balık acaip sütün kalityesini arttıran bi yiyecek

saolun kızlar amin kızlar biz 15gündür ishaldik ve kusuyoduk mide bagırsak enfeksiyonu yüzünden hastane hastane gedk istde kızım 6800dü kilo verdi bayagı 6300oldu şimdi anca 1haftada 7010 olmuş ne verebilirim kendini bian önce toparlaması için anne sütü alıyo hero baby meyveli tahıllı mama alıyo yogurt yiyo birküp muz yiyo bitane bide elmalkı muhalebi yiyo

salihas ben muzverdigim icin alide kabiz oldu zorlanarak misket kadar yapip duruyordu sık aralıklarla
sonra muz vermedim sebzesinin icine kabak ve bal kabagi verdim
meyva olarakta armut verdim direk duzeldi ve bol bol biriktirdigini yapti
simdi kabiz deil cok sukur
sende dene istersen

bende kahvaltıyı tek tek veriyorum kendim bulamaç olarak yiyemiyceğim için kızımda yiyiemez diye dşünüyorum belkide ondan pek karışım olarak vemiyorum

özgem ben de hero baby pekmezli peynirli muhallebisini veriyorum sonra da yumurtsa ve peynir veriyom azcık. ev muhallebi sennetine döndü. değişik ne görsem alır oldum :)

Aynen ya heryerde muhallebi vardı bizdede bir ara :)

Zeynep maşallah kekmi yiyor :)

Geçmişler olsun cnm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…