2009 Eylül Anneleri

ebrucum eymen yarın 7.ayını dolduruo nasıpse.ben bu ayı hındı ve kıymayla gecırmeyı onumuzdekı ay da balıga baslamayı dusunuorum.evet once senın soyledıklerın verılıomus.hadı ıns onu da sounsuz yerler de barı yeme yonunden uzulmeyız

oo ebrucum yıne onden gidiyorsun:) yaa ben hala et falan baslamadım. dr umuz basla demedı. baslanacakları saydı ıcınde et falan yoktu

kizlar tereyag cok faydaliymissiz veriyormusunuz
biz sabah kahvaltilarinda peynir yumurta ve bir parca tereyagi veiryoruz anne sutuyle

birde avokado inanilmaz faydaliymis
esim yabanci kaynaklardan arastirdi bebekler icin cok faydali ve sindirim sistemlerini yormayan bir ilk besinmis mutlaka verin diyorlardi
hindistan cevizi de oyle
dun armut rendesine birazda hindistan cevizi rendeledik cok sevdi kuzu

ya kızlar esım vandan kıyma aldırdı hem kuzu hem dana almıslar yanlıslıkla yagsz yerınden 3 kez cekmelerını ıstemıstım ıkısnı de aynı o yuzden.ben bunları nasıl anlıcam hangısı dana???

Aaa siz et mi veriyorsunuz , ben de dün akşam ilk defa verdim ( ya da ben ilk olduğunu sanıyorum , bilen bilir ) neyse köftenin iç kısmından verdim bayıla bayıla yedi , 7 aydan itibaren deyince listemizde ben korkmuştum arada bir kaçırabilirim ağzına o zmaan .

kızlar ben geldim ama kızımla yemek savaşı veripte geldi dün akşama sürekli uyandı durdu ağlayarak uyanıyor ama...
bugünde ağzını tam kitledi üç çeşit ürünü tek tek denedim banamısın demedi yaboshayallersmilepirinçli meyveli yaptım ağzını kitledi öyk ledi bir kaşık yemedi ardından sadesini denedim aynı şey oldu en sonda pirinçli bisküvili muzlu denedim aynısı oldu kriz geldi yamafoldumbennasıl bir inat anlamıyorum elleri kolları ile elimdekine müdahale ediyor şebek şebek gülüyor üstüne benide güldürüyor napıcam bu kızla ben:)))

meryem bizimki verin bu ay dedi biz direk basladik
protein cocuklarin buyumesinde en onemli sey o yuzden biz doktorun agzindan duyar duymaz verdik ama soylemeseydi de okudugumuz yerlerde verin dedigi icin biz ufak ufak baslardik

esim bu konularda cok hassas
biliyorsun hamilelikte benim beslenmeme takmisti simdi alinin :)))

evet elacim yaaa en buyuk istegim faydali herseyi yemesi
insallah hic sorun cikmaz hepsini yerler

aşımız önümüzdeki hafta yasemincim efe atatmış ne güzl, darısı bize...

ebrucum ne güzel önden gidiyo aliş, bakalım benim kız ne yapcak... anası etci babası etçi, kendi nasıl olacak... vejeteryan falan olurmuş hehe :) bizim aile için kabus sanırım....

elacım sağol canım rüzgar için.... valla ben bu vitamin işini hiç anlamıyorum, peynir yemem yoğurt yemem süt fazla içmezdim eskiden.... ama ben de kalsiyum fazlalığı var.... yani birazda bünye meselesi sanırım....

bu arada rüzgar da sabahları yarım yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı dolu dolu peynir yiyor... acaba kahvaltıda başka ne verebilirim şimdilik....

meryem etı 6.ayı doldurunca baslatıolar azar azar baslayabılrısın aslında her seferınde deıl de ara ara ver alıssın

kahvaltısına ben de tereyagı koymaya basladım 15 gundur.fındık kadar koyuyorum.labne,yarım yumurta sarısı haftada 2 kere,pekmez koyuyodum bundan sonra ayrı verıcem,yarım cevız koyuyorum,fındık kadar tahin koydum bu sabah ve tahıllı mama koyup ıhlamurla ıslatıyorum.bazı gun de sulandırılmıs portakal suyuyla ıslatıyorum.ama avokado vermedım faydalı oldugunu duydum du bulursam verım

ebrucum tereyağını nerden alıyorsunuz, ben hazır olanlarına güvenemedim ya...

bu arada evet avakoado ilk verilen meyvelerden... okuduğum kitaplarda yazıyor. e vitamini açısından çok zengin... ben de bayılırım , ezip bal katacaksın harika olur... ama malesef ankarada uğradığım marketlerde bulamadım. ama mersine gidince bol bol alıp yedircem....

biliyorum eşini ebru:) ne biliyim dr söylemedikce başlamayı düşünmüyorum bende.

gülaycım maşallah bır ara korkuttular kılo almıyorlar dıye ama Allaha sukur artık kılo konusunda sıkıntı yok

gulaycım hanı demıssın ya bende kalsıyum fazlalıgı var dıe.balık yagı ıctım demıstın onda d vıtamını var cok ıctıysen kucukken,d vıt fazlalıgı kalsıyum bırıkmesıne neden oluo.sendekı fazlalık o yuzdendır canım.benım kastettıgım oydu.aaamaan ne cok karıstım be :)

ya eymene bızım yedıklerımızden verıorum putrlu hata baya putrlu yıyo nası cıgnıo mssallh ama kednınınkılerde putr fazla gelsın oguruo ya.nıe kı?

ben bugun tarhana corbası yaptım içine de 1 cay kasıgı sehrıye attım.onlar kabarınca tam olmus kıvamı.severek yedı cok sukur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…