2009 Eylül Anneleri

dilek geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda toparlanır

Sağol canım...

Tamam canım bende deneyeyim bakalım acaba diyorum hiç süt vermeyip haftasonu sadece ek gıda yemesi için aç mı bıraksam diyorum... Şimdi sütle karnı doyuyor yaa belki canı onun içinde istemiyor olabilir. Aynı sorun tabiki bizde de var 2 gecedir deli etti beni bir önceki gece 5 saat sonra 60ml süt içti zorla o da uyudu gecede 70ml falan içti bu kadar , dün gece de yine 5 saat sonra yani saat 22:30'da 75ml içti gecede 95ml falan içti hanım gece hiçbirşey yemiyecekte içmeyecekte.

Offf bilmiyroum ki Defne de beni ondan ayırıyor mudur acaba? Kayınvalidem desen illa ki geceleri de kucağına alıp sevmek istiyor bende açıkca söylüyorum vermek istemediğimi dün gece şey diyor bak bana gelcek senin yüzünü tırmalıyor(( Yine aynı muhabbet eve gelince Dilek geldi diyor yine uyardım bakalım daha kaç kez yapacak??? Ben kaç kez uyarıcam...

Ebru üst dişler biraz daha zorlarmış Sanırım Efenin huysuzluğuda biraz ondan , hem aşı hem dişler ama şükür gece uyudu da bende azıcık dinlendim.Ben sırf bu yatıp kalkmalardan odasını ayıramdım ,bir düzene girse odasına gidecek de .

Elacım 7. ayınız kutlu olsun... Darısı bizim başımıza bizimde 6 günümüz kaldı.

Canım hani Meryem'in kayınvalidesi gece de onlarda kalıyor yaa ondan ona sordum eskiden ne iyiydi bir hafta annem bir hafta kvalidem bakıyordu kızımda hiçbirine tam alışmıyordu. Sen ne güzel kendini rahatlatma yöntemini bulmuşsun bende sadece gündüzleri görüyor olsa aynısını yaparım ama geceleri de bitişiğimizde olup sürekli Defne'ye kızım kızım diye laf atınca benim gelenler geliyor...

benimde babaanne bakıyo ama bizimki anne baba farkını öğretiyo şimdiden bak oğlum annen baabn geldi artık onlarlasın diye ama tabi alıp sevmek istiyo ona gülünce bende kıskanıyorum ama bir yazı okudum ve düşündüm buna engel olmamalıyız. ha demek kolay kıskançlıktan çatlıyorum ama bütün gün onlarla ve birbirlerini sevmeleri lazım en azından emin ellerdeler. sabiha paktuna keskinin anne iş'te diye bir kitabı var orda güzel şeylerden bahsediyo rahatlatıyo insanı tavsiye ederim

dilekcim anne sutu vermeden ek gida ile basla gune arkasindan emzir
ilk sebze puresi yedir sonra anne sutu ver acken belki daha istekli yer hem anne sutude almis olur
ben doyar emmez diyordum ama cocuk kati gida yedikten sonra daha bir istahli emiyor beni

ali de bakicisindan gozlerini alamiyor nasil alsin
kiz butun gun onunla oynuyor masal anlatiyor kitap okuyor sarki soyluyor disarida gezdiriyor
cocuk hasta resmen kiza
biliyorsun bende ilk baslarda cok kiskanmistim ama simdi bu beni mutlu etmeye basladi
bende yasemin gibi dusunuyorum en azindan tum gun sevdigi ona iyi bakan birinin yaninda

yasemincim ben bu kadar titiz deilim esim saolsun
iste meryem biliyor cok takik kendisi bu konulara
surekli arastiriyor zararli biseyler vermeyelim faydali bir seyi atlamayalim diye
bazen cok bunaltiyor ama ise de yariyor dogrusu

elacim kefiri yapmak cok kolay dediler bilmiyorum
kayinvalidem yapcak sutleri de o alcak zaten yapip getiririm diyor

meryemcim sanirim bunlari boole kabullenmekten baska caremiz yok uyaniyorlar iste
benim moralimi bozan eskiden boyle olmamasi ne guzel uyuyordu daha once
basindan boyle olsa insan daha kolay alisir ama eskiden uyuyup artik uyumayinca neden diye kendi kendimi yiyorum resmen
yani acaba yanlis birsey mi yaptim
ya da bi agrisi derdi var caremi bulamiyorum diye uzuluyorum
ali tuna nasildi eskiden daha iyi mi uyuyordu o da

kayınvalidem der ki ben onu altın kafeslerdede büyütsem dört dörtlükte baksam yine anne yine anne

dilek bizimki ben varken yanasmıyor. yanaşmaya kalkınca odadan gıdıyoruz cunku bılıyor:) bırde alituna onların oturdugu odayı sevmıyor artık mecbur bıraz daha içerdeyiz. oğlum eşim ve ben yanında olunca çok mutlu acaıp. biz varken çöok fazla istemıyor onları yüzünü tırmalaması falan bunlar kesınlıkle kaynananın dediği gibi bişey değil. hani bizde kanımız kaynar boyle sıkarız falan ya cocukları yada herhangı bırını oyle yorumluyorum ben. çocuk annesınden fazla kımseye düşkün olmaz dilek sanmıyorum. ilgisiz anneler için gecerlı değil tabı bu dedıgım.

ya kıymaları ayoramıorum bırbırınden nasıl anlıcam yaa

Canım hangi eti vermek daha doğruymuş?

Yaa benim kayınvalidem de diyor annesi gelmiş falan filan diye ama işte bazen diğer türlüsünü de yapıyor... Söylediğin kitabı araştırayım hemen belki iyi gelir yoksa psikolojim bozulacak kıskançlıktan( Off ya Defne 2 yaşına gelse de hemen yollasam kreşe...

yok ebru benımkının uykusu hep sorundu. ama bir ara sabah 5 e kadar uıyuyordu. sonra 4 de uyanmaya basladı sonra 3 vs vs huy oldu kaldı sık uyanmalar. ama napalım dediğin gibi kabullenıcez baska yolu yok:)

aslinda kuzu eti daha faydali ama bebeklere agir gelebilir diye dana eti ile baslatiyorlar
yalniz ben simdi 2008 eylul annelerinin ek gidalar icin actigi topigi okuyorumda orda kuzu eti veren var ela ve birsey olmamis

ben çocuğumu kıskandığım kadar kimseyi kıskanmadım anne olmak bambaşka bişi ama kitabı tavsitye ederim

Sağol canım.Kenarda değildi ama dönerek kenara gelebiliyor neyseki bişey olmadı! Bu arada ismim Özlem canım.

özlem geçmiş olsun canım artık çok hareketliler. çok dikkat etmek lazım

dilekçim annene çok geçmiş olsun Allah şifa versin
Sağol canım.
Bizimkinin süt allerjisi var o yüzden hep keçi sütü kullanıyorum. Bolona diye bir marka var nette satış yerleri var. Ayrıca onun kadar iyi değil ama KAy pastörize keçi sütü var canım. Ayrıca maşallah bu söylediklerini yiyorsa kuzucuk gayet iyi bence.

dana etı verılmelı dılek

ebru ıcımı rahatlattın cunku allaha amanet ıcgudulerıme dayanarak bırını koydum pısmeye umarım dana olandır.ama kuzunun da bısey yapmamasına sevındım canım saolasın

Aynı kitap bende de var . Okuyamadım ama şöyle bir göz attım Güzel şeyler var gibi...

özlem alıntıdan gordum canım gecmıs olsun.gecende babası da eymenı dusurdu allahtan bısy olmadı melek onlar korunuolar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…