2009 Eylül Anneleri

ben daha vermedim enginar ciktiysa verelim
organik aldigim icin sbzse meyveleri orda ne varsa onlari veriyorum mecbur
diger sebze meyvalara cesaret edemiyorum hormon ve ilaclar yuzunden

bizde aksam ogununde de sebze kiyma veriyoruz yasemin
sabahta bizim kahvaltimiz 1 yumurta sarisi bir kibrit kutusuna yakin keci peyniri 1 cay kasigi tereyag
1 tatli kasigi benim onceden kaynatip pure yaptigim gun kurusu ve uzerine anne sutu

slm kızlar nabersiniz kuzucuklar nasıl
ebrucum kıyamam sana ben yaa alişin nesi varki böyle yapıyor uzun zamandır uyku yok sizde çok zor yaa
yasemincim ben hiç milupa kullanmadım dr.umuz bize ek gıda listesini verirken kesinlik milupa kullanma onlarda GDO var
hipp al onlar tamamen organik özewllikle bu mevsinde olmayan meyveleri al ver demişti
muayneden çıkınca hemen eşimle hipp in bi çok ürünü aldık meyve falan onları veriyorum şimdi muz falanda yerli, muz aldık dikkat ediyoruz bizde elimizden geldiği kadar ama dr.umuz sağıolsun her konuda bilgi veriyor kesin yap al yada yapma dedigi şeyler var sağolsun

tatlım keçi peynirini suda bekletiyormusun çok tuzlu yaa ondan
biz labne lightını veriyoruz inek sütü allerjisi oldugu için ama oda dokundu dr. tahsildaroğlunun keçi peynirini ver ama onu suda beklet demişti
birde sen bana aliş için neler veriyorsun nasıl veriyorsun yazarmısın hangi saatlerde veriyorsun mesala canım

yine ek gıda meselesi.
hemen hemen herkes olayı çözmüş gibi görünüyor.
ya ben
kızım cok inatcı yemiyor.
bu aralar birde püskürtmeyi ögrendi agzına ne versem püskürtüyor. üstü bası benim elim yüzüm hep mahvoluyo.
dün corba içirirken böyle yaptı bednde bagırdım. ama reflex olarak sonra cok üzüldüm.
en ufak şeyde cocuga böyle bagırırsam benden anne olmaz diye cok kızdım kendime (

şimdi uyuyor havuc ve pırasayla sebze corbası yaptım azcıkda pirinc attım içine.
süzgecten gecirdim bekliyorum uyanınca vercem.
daha önce bikaç kez denedim yemedi sebzeyi. bu sefer inşallah yer.

canım benim yaa seni çok iyi anlıyorum çünkğ benim kızımda aynı oda bişey yemiyor
20 gün oldu ek gıdaya geçeli ama yoğurt ve muz dışında bişey yemiyor
muhallebiyi ağzına bile koymuyor nasıl ağlamak anlatamam sana daha 2 kaşık yemedi 20 günde
sadece tuba nişasta ve portakalla yapılan bir tarif vermişti onu yedi 8-10 kaşık kadar kaşığıda bilirsin minicik kaşıkla ne kadar yiyorsa artık :))
geçen gün patates ve havuç hasladım onu yemedi önce içine yoğurt kattım öyle yedi sonra gene yaptım yemedi tarhana yaptım yemedi dünde yine patates havuç ve bi kaşık ıspanak püresi yaptım yemedi içine 2 tatlı kaşığı yoğurt kattım yedi azcık 20 günde yedi şey bunlar :)))
labne allerji yaptı diye keçi peynirine geçtik ama ağzına bile koymuyor anlamadım ne yapcam ben bu kızla 1 ay oldu nerdeyse ama yemiyo dr. bu ay mayve ve yoğurt sebze ve çorbalara önümüzdeki ay geçeceğiz demişti ama yemeyince deniyorum yapıyorum çorba falan ne yapayım

ah emsalcim anlıyorum seni.
hergün diyorum bu kıza yemek yedirmek için harcadıgım enerjiyle 10 kişilik yemek yapabilirim.
tarhana corbasını biraz yiyor benim kız. sabahta uyku mahmurluguyla yogurt yedirdim. bakalım ne kadar yedirebilirsem o kar gözüyle bakıyorum.

bu kıza yemek yedirmeye ugraştıgım kadar baska bebege ugraşsam bi bu kadar daha olur diyorum hep :))

emsalcim
bizim ogunlerimiz soyle

sabah 7 de anne sut
8:30 da kahvalti : bir yumurta sarisi bir kibrit kutusuna yakin tuzu alinmis keci peyniri (aksamdan suya koyuyorum) 1 cay kasigi tereyagi bir tatli kasigi gun kurusunun puresi bunlar icatalla iyice zip birbirine yedirip 30-40 cc anne sutu ile bulamac yapip veriyoruz
arkasindanda 100 cc anne sutu icip uyuyor

oglen 11 de anne sutu
13:30 da meyva puresi
onarda genelde soyle
1/4 avokado + yarim muz
yarim elma + yarim muz + 1 tatli kasigi gun kurusu puresi
1 armut
sonra 2 gibi yine uyuyor

aksam
saat 4 te yemek
icerigi
havuc patates ıspanak kereviz brokoli kabak bal kabagi gibi sebzzelerin en az 3 tanesi ve 1 adet kofteyi (dana kiymasi yumurta sarisi maydonoz kimyon sarimsak sogandan kofte yapip buzlukta sakliyoruz)buharda 10 dakika pisirip tenceredeki suyla pure yapip 1 cay kasigi zeytinyagi katiyorum

saat 6 da anne sutu

saat 7 de kalan yemeginden kac kasik yerse

saat 7 bucukta anne sutu ve gece uykusu

umarim faydasi olmustur

kızlar ya soya lesitini benim kızıma aldığım bebelac ve hero baby de de var ne bu ya sinirlerim bozuldu...güya bende sabah kahvaltısında yediriyordum milupa iyi değil bebelac hero baby iyi diye kullanıyordum ama içinde GDO lu soya lesitini var şimdi kutuyu okudumklava:bebek maması üreten firmaları soya lesitini kullandıkları için şidetle kınıyorum bebeklerimize gözümüz gibi bakıp kıyamıyoruz onlar onca bebeğin yaşamıyla oynuyorlar...

goruldugu uzere biz hic tahil muhallebi mama ve bebe biskuvisi vermiyoruz
vermek itemeyenlere alternatif olmus oluyor

birde evde kefir yaptik onuda heralde aksam yatmadan once yedigi sebze ile karistirip eririz daha koymadik menusune

ebrucum en güzelini yapıyorsun senin tarifleri bebeğime uygulayabilirmiyim artık pirinçli sütlü tahıllı vs karışımı vermiycem sabah kalhvaltısında senin menüyü uygulayabilirmiyim erken mi olur yumurta organıc bulduk daha vermedim çeyrek yumurta ile başlıycam artı keçi peyniri ve gün kurusu

goruldugu uzere biz hic tahil muhallebi mama ve bebe biskuvisi vermiyoruz
vermek itemeyenlere alternatif olmus oluyor

birde evde kefir yaptik onuda heralde aksam yatmadan once yedigi sebze ile karistirip eririz daha koymadik menusune
canım maşallah afiyet bal şeker olsun kuzuma.
şimdi senin yazdıklarını okuyunca acaba ben kızımı azmı besliyorum diye düşünmedim degil.
ben hala sürekli emziriyorum.
sütüm hiç azalmadı cok şükür hala eskisi gibi.
yetiyormu yetmiyormu bilmiyorum.

tabi günde 2 ögün de yemek yediriyorum.
ama işte iştahla yemiyor hiç birşeyi.

ya sezeryanb dogum yapan arkadaslarrrrrr baya cesaretlisiniz yaaaaaaaa simdi sezeryan fotolarina baktimda karni kesip ayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy benim en cok korktugum dogum tarzi oldu tabiiiiiieyvahedigeldismile

ebrucum alisin menusu nekadar kalabalik masallah yiyorsaaaaaaa 6aylik bebege sutrtu bol olan anne icin sadece sut yeterliiiiiiii.diye biliyorum amaaasaaallah alise 10kg vardir bu menuyleeeeee:)))))))))))))

Son düzenleme:
slm kızlar nasılsınız bu gün pek kimse yok sanırım ben bi geçmöişe bakim

bu arada köfte vermeye başladınızmı ebrucum

ya sezeryanb dogum yapan arkadaslarrrrrr baya cesaretlisiniz yaaaaaaaa simdi sezeryan fotolarina baktimda karni kesip ayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy benim en cok korktugum dogum tarzi oldu tabiiiiiieyvahedigeldismile

canım hiç bişey hissetmiyosunki uynadığındada ağrın oluyo biraz ama sürekli ağrı kesici veriyolar dayanılmıycak gibi değil bide incecik belli belirsiz bi çizgi oluyo karnbında okadar::))))

bende dogumdan sonra merak ettim beni nasıl kesmişler diye video izlemiştim.
daha dogrusu izleyememiştim.

canım hiç bişey hissetmiyosunki uynadığındada ağrın oluyo biraz ama sürekli ağrı kesici veriyolar dayanılmıycak gibi değil bide incecik belli belirsiz bi çizgi oluyo karnbında okadar::))))
benim çizgim neden incecik degil.
belli belirsiz laf mı kabak gibi ortada (
pütür pütür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…