2009 Eylül Anneleri

eşim gelip yazmış pis pis gülmesinden anlamalıydım ...valla ikinci bebiş o oldu...

Son düzenleme:

teşekkür ederim canım benim inan verdiğin bilgiler çok iyi oldu...labne vermiyordun dimi bende akşama keçi peyniri aldırıp yarından ihtibaren başlıycam...gün kurusunuda verdiğin tarife göre yapıyım akşamdan ihtibaren...bu arada yaptığın gün kurusunu kaç gün kullanabiliyorsun?

bakicimiz cok iyi baharcim aman dilimi isirayim
yani kendi cocugu olsa bu kadar iyi bakar
icim cok rahat

oh aman nazar değmesin canım. evladını güvendiğin insana bırakmak önemli tabi. hem canını hem malını emanet ediyorsun sonuçta.
öf ben de sıkıldım walla ya. bitmek bilmedi sanki bugün.

amin baharcim
hakkaten cocuk baska hic bir seye benzemiyormus
cok guvendik sevdik bu kizcagizi insallah bizi yaniltmaz hep boyle iyi gider
ali krese baslayana kadar ayni bakiciyla devam ederiz insallah

ozlem biz hic labne kullanmadik
gun kurusunuda buzdolabinda kapali kavanozda olunca cok uzun kullanabiliyorsun canim
hic bir sey olmuyor zaten arada tadini kontrol ediyorum
bizimki bitmek uzere bende yenisini yapicam

gün kurusunun kavanozda saklanması olayını yeni duydum
sağolun arkadaşlar ya
biz de haftaya pazartesi gidicez doktora kahvaltıya ondan sonra başlicaz sanırım
ben de hazır mama vs vermemek konusunda çok direndim
akşamları sütüm yettiği zamanlarda muhallebi vermedim ama yetmediğinde muz pekmez vs. ekleyerek pirinçunuyla muhallebi yaptım
sadece son zamanlarda milupanın tahıllı muhallebisini yapıyodum
ama şimdi burda konuşulduktan sonra artık onu da vermem herhalde
akşam menüsüne muhallebiden başka ne olabilir bilemediğimden bocalıyorum
ebrunun sebze çorbası mantıklı geldi
doktora da sorucam bu gittiğimde

tekrar teşekkür ederim Ebrucum inan o kadar makbule geçti ki anlatamam...a.s.

ben 8 den sonra pek bişi vermiyom gece kalkıp beni emsin diye 8 den sonra bitki çayo veriyorum rezene ve papatya rezene ve anasondan oluşan hipp in karışık çayını sizler veriyomusunuz

ebrucum biz de aynı bakıcımızla devam etcez inşallah :) babanem kreşe gidene kadar bakarım dedi. arada birkaç hafta izmire kaçmak şartıyla. kıyamam bırakamam diyo. ikimize de kıyamazmış :) o olmasaydı ne yapardık bilemiyorum gerçekten. gün kurusunu ben de yapmıştım canım. birçok şeyin içine koyuyorum hem tat veriyor hem de kabızlığı önlüyo dicem ama ali efe arada kabız oluyor hemen duphalac veriyorum düzeliyo şükür.

inan bana çok faydalı bilgiler bundan sonra bebeğimin beslenmesi konusunda örnek alıcam neden dersen hem organık hem sağlıklı besinler veriyorsun hem de sen ve eşin bu konuda titiz çok güzel bir şey...daha dün dr a gittik bize milupa muhallebi ver dedi yani bizm buradaki sağlıkçılar çok da umursamıyor bebekleri maalesef ...ve aile büyüğü vs de yok öyle kala kaldım ne nasıl vericem diye. bu bilgiler çok işime yarıycak...

Baharcım babannemize Maşallah keşke bizde de öyle naif büyükler olsa...ellerinde öp yerime...

aksam muhallebi yerine yogurt icine meyva rendeleyerek de verebilirsin

reca ederim faydamiz olduysa ne mutlu
ama tabi bunlar sonucta kural degil
ben size fikir olsun diye bizim neler verdigimizi anlattim

tabii fikir oluyor gerçekten de
sonuçta basmakalıp şeyler yerine taze tecrübeler daha çok makbule geçiyor

yoğurt içine meyva gaz yapmaz mı akşam yatmadan verirsem

ben yatmadan önce birşeyler yedirmek zorundayım
zaten sütüm azaldı bu ara
bir de göğüs yarası kabusum geri döndü
daha bu sabah bi baktım kızım gayet iyi emdi ama ağzı kan olmuş :sinifsinif:
o yüzden ek gıdaya daha çok ağırlık vermem gerekicek

bahar maşallah canım babaannene
Allah başınızdan eksik etmesin Alinin düğününü de görsün inşallah
ne kadar tatlı bir yüreği var

ozlemcim istedigin zaman istedigin seyi sorabilirsin
sonucta super tecrubeli deilim ama esim bu konuya cok merakli ve surekli arastiriyor
ingilizcesi de cok iyi oldugundan yabanci kaynaklari okuyabiliyor ben ne yazik ki onun kadar hakim olamiyorum konuya :/((
o yuzden her zaman yardimci olmaya calisirim

yogurt icine meyvayi benim mudurum veriyor kizina ve hic sorun yasamamislar
tabi dennemek lazim her bebekte ayni etkiyi yapcak diye birsey yok
denersin gazi olur uykusu bolunurse bir daha vermezsin

baharcim babannene masallah
ne kadar iyi ve dusunceli
bebek bakmanin ne kadar zor zahmetli bir sey oldugunu hepimiz tecrube ettik ediyoruz
ben bu halimle bazen dayanamiyorum gucum tukeniyor pilim bitiyor
o o yasta canla basla ali efeye bakiyor
gercekten cok degerli bir insan
cok selamlarimizi ilet kendisine

saolun kızlar iyi dilekleriniz için. Gerçekten hep yanımdaydı o yaşına rağmen hastanelerde sabahladı bizimle. şükrediyorum ki Rabbim öyle bir güzelliği bana vermiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…