2009 Eylül Anneleri

duruma göre değişiyo ama benim kızım normal bardaktan içiyo suyu bir buçuk çay bardağı içiyodur aşağ yukarı ..

ebrucum teşekkür ederim canım bebişler biraz büyüsede onlarda gezdiklerini anlasa bizde anlasak :)

geldimmmm canım ya sorma kızımla uğraşıyorum durmuyor ek gıda verdim ıkı kaşık yedi ağlamaya başladı zorlamadım ardından memiş emdi şimdide bacağımda sallıyorumçok yoruldummmmm...daha öncesinde de düdüklü tencerede bir kavanoz kadar oldu gün kurusu pişirdim iyice ezip süzgeçten geçirdim geçmeyen posasıda iyice ezilmişti onuda içine kattım artık yoğurtla vs karıştırıp vericem sabah prinçli sütlü vs de soya letini olan mamaları almayın diyordu direk kutularda görünce çöpe attım şimdi organik gıdaya tam dönüş yaptık...
yaaa işte bende böyle sen nasılsın ne yapıyosun?bu arada gül uzun zaman oldu girmiyor yada denk gelemedik dimi

tüm bunların arasında eşime yemek hazırladım bulaşıklar yıkandı bebeğin yiyecek kapları steril edildi ek gıda hazırlandı eş postalandı işe ...bu gece yoğun cuma yemin töreni varya hazırlıkları varmış...
canım valla yakın olsaydık bana gel derdim film takar çay yada kahve içer konusurduk:içelim:

canım gülün msn filan açık ama pek burada yazmıyo galiba

anne sütü gibisi yok valla en azından hazırlama derdin yok delerdide inanmazdım hakkatten çok zor ya ek gıda işi şimdi bende kızıma çorba yapıcam bakalım ..

gökşenin vucudunda hep egzema var krem vermişti dr umuz kullnıyım geçmesse cildiyeye gidicem bebekelerde çok sık olurmuş ama yinede insan tereddüt ediyo

ben gökşen günde 3 öğün veriyorum ek gıda sabah kahvaltı yapıyo öğlen çorba içiyo akşam da isterse çorba yada muhallebi ki sevmiyo pek ama yinede bazen veriyorum yoğurtlada pek aramız kalmadı çok yedi balşta bıktı sonra şimdide meyveleride pişirip şekersiz komposto olarak veriyorum öteki türlü pek sevmiyo ama katı meyva sıkacağı alıp bi denicem mevsm meyvelerini belki sever onun dışında gecede dahil hep emiyo sütüm var ama doymasa zaten hep ağlıyo o zaman anlıyorum hemen takviye veriyorum oda sütüm azalırsa oluyo zaten çorbaların içine bebe bisküvisi koyuyorum yada buğday ekmekleri var ya zenginleştirilmiş ondan koyuyorum sadece çorba ile doymaz diye tutsun diye düşünsene sıvı sıvı çoçuk ne hale gelir :))

onun dışında bu aralar oek iştahımız yok dişimiz çıktı ikicisi patladı dün ateşi var hala

sorma çok iii olurdu:) eşimde 10 da gelicek gökşeni yıkıcaz tabi gökşen uyanırsa :)
gündüz pek uyumuyo artık dün saat sekizde kalktı akşam 9 a kadar bir buçuk saat uyudu tüm gün bugunde 9 da kalktısabah gece 5buçukta bi kalktı sonra 7 de bi kslktı yarım saat oynadı geriye benimle göğsümde 9 a kadar uyudu sonra yine bugun 1 saat uyudu oda dışarda arabada :)

kıyamam kuzuma MaşallahAllah nazarlardan korusun dişlerini yerim ben...bizimkinin halen diş etleri şiş duruyor çıkamadı bir türlü((
bu arada bebek bisküvüsi ve pirinçli sütlü veya karışımları kullanma canım ben milupa kurtlu diye bebelac ve hero baby almıştım bugün kutulara baktım soya letini yani emülagatör var hemen attım GDO var ...Allah korusun kuzularımızı ya....
Maşallah bebişine ne güzel benimkide babasının koynuşunda mest oluyor bana gelince deliriyor ne varsaDDbeni yemek olarak görüyor sanırımkaydirigubbakcemile3
bu arada kızımı tek yıkamaya alıştım ilk nasıl korkuyordum şimdi eşim hep işte ya mecbur kaldım bide eşim alıştı yıkamama sen ne güzel yıkıyosun diye geçiştiriyor-tatlicadiarzu-

bu arada sağol özlem teyzesi güzel sözlerin için :) dişleir çıkması yakındır özlem ama bazı çoçukalr yaşına kadar çıkarmaya biliyomuş bu i birazda genetik sizde ne zaman çıkmış benim ki tam gökşen gibiyken çıkmış kızımda 6 aylıkken çıkardı

kızım ayağımda durmadıda tek elle yazdım zor belaDD
valla en iyisi anne sütü ...ne steril nede hazırlama derdi vardı ...şimdi tüm günümü alıyorama sağlıklı olsunlar yorgunluk önemli değil olumunekankayizsmile
ben günde bir kez muhallebi veriyordum artı bugünden sora bir küp keçi peyniri tuzu alınmış çeyrek yumurta sarısı, gün kurusu ve içine azcık irmik yada pekmez vericem sabahları...
günde en az 8 kez emziriyorum öğlen yada akşama doğru patates havuç kereviz pirinç ve ıspanak karışımını veriyorum içine bir çay kaşığı zeytinyağı /yediği iki en fazla üç kaşık-tatlicadiarzu-
arada hep anne sütü birde elma muz karışımı cam rendede ezip veriyorum onuda bugün başladım

rica ederim canım benim Allah uzun sağlıklı huzurlu ömürler versin hem senin bebişe hem benim bebişe hemde tüm bebişlere..hemde bizlere...
bizim ailede kız çocukları hep erken çıkarmış dişleri 5 aylıkken çıkmış benimkiler..babasının geç çıkmış ona benzedi sanırım valla burnumdan emdiğim sütü getirdi dişi çıkana kadar bende boynuz çıkıcak stresten...
Banyo konusunda ben halen bebek küvetinde yıkıyorum:smiley-cool:babası korkuyor gibime geldi birazda alıştıran ben oldum yorgun geliyordu ya kıyamıyordum şimdi kötü oldu

peki değişik şeylerden tattırıyomusun bugune kadar şunu farkettim çoçukların bi damak datı var mesela bizim yemeiğimiz şeyleri onlarda yemek istemyolar kendi yemeğimden gökşen çok güzel yerken kendi çorbasını pek sevmiyo

amin canım :)

merak etme yazın hevesle yıkamana yardım eder hem bebişlerde daha büyümüş olur daha zevkli olur banyo merasımi :)))

canım gökşenime geçmiş olsun benim kızında yanağında var alerji dermatolojiye götürdük yün giydirme sabun tozu kullan vs dedi halen geçmedi krem işe yaramıyor...sabun tozu kullanıyorum omo baby ve dalin kullanıyordum artık bıraktım sabun tozuna geçiş yaptım hoş işe yaramadı amaCADIARZU

valla bende verneli bıraktım çamaşırları kazık gibi oluyo ama napıım omo baby ile yıkıyorum onun dışında pek bişi yapmıyorum bakalım geçmesse dr gidicem belki bişeye alerjisi vardır

pazar günü dışarıdaydık hava güzeldi burada patates kızartması aldı eşim bir döndüm bebişin ağzına içini veriyor patatesin kızımda nasıl şapur şupur yiyornormal patatesi yemiyor havuç ıspanak kereviz ayrı ayrı denedim maalesef yemedi ama bizim yediğimizşeylere atlıyor hemen mesela muzu babası elinde ezip verince neredeyse tamamını ağzına lıcak ezip verdiğimde yüzünü buruşturuyor anlamadım gitti tadı da aynı valla bebklerimz çok akıllı işlerine nasıl geliyorsa onu yiyorlara.s

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…