2009 Eylül Anneleri

kızımı babannesiyle görümceme gönderdim :)
bizim binada 7. katta oturuyo :)
uzak olsa gönderemem heralde.
bende temizlk yapcam.
bugün cok enerjikim :)))

Günaydın herkese,

Geçmişi okumadım umarım keyifler yerindedir. Ben size birşey sormak istiyorum artık Defnenin sebze pürelerine veya çorbalarına kıyma koymak istiyorum.
Dün eşime kıyma al dana eti yağsız ve fazla çekilmiş olsun dedim o da 6 kez çektirmiş:))
Neyse bugün kayınvalidem koyacak çorbasına ama tam olarak nasıl pişireceğimizi bilmiyoruz...

Günaydın Hanımlar ,umarım herkezin keytfi yerindedir :) Geçmişe pek göz atamadım ...

Dilekçim 2 kere çektirse yeterdi he he :)) Ben köfte dışında kullanmadım ama haşlasak iyi olur gibi düşünüyorum ...

İşte demek ki fazlasından zarar gelmez diye düşündü ya da benim çenemden korktu:)))
Başka bir sitede biri şey yazmış zeytinyağında kavuruyorum sonra onun üstüne sebzeleri, bulguru ve suyu koyup pişiriyorum...

Olabilir Dilekçim o şekilde de olur bence , önemli olan çok yağda kızartma gibi yapmamak , ama ben kendimiz için şehriye yaparken kıymayı kavuruyordum sonra haşlama yöntemiyle yapmaya başlayınca et daha yumuşak oldu sanki , deneme yanılma yöntemi yapmak lazım sanırım ... Bir de eti haşlayınca suyunuda kaybetmemiş oluruz diye düşünüyorum .

bende dün sormuştum aynı soruyu bizde bugün kıymaya başlıyooz hayırlısıyla bakalım.. bende kavurmadan koycam çorbasının içine pişerken.

dilekcim gunaydin
biz soyle yapiyoruz
alinin tum sebzelerini ve bir koftelik kiymasini buharda 10 dakika pisirip sonra pisirme suyunda pure yapiyorum

Canım haftasonu bende buharda pişireceğim ama kayınvalidem maalesef buharlı pişiricimizin nasıl kullanıldığını bilmiyor o öğrenene kadar suda yapacak artık en kısa sürede öğretmem lazım...

bende dün sormuştum aynı soruyu bizde bugün kıymaya başlıyooz hayırlısıyla bakalım.. bende kavurmadan koycam çorbasının içine pişerken.

Evet canım şimdi geçmişe baktım biraz gördüm dün de sen sormuşsun ama cevap alamamışsın sanırım. Ne tesadüf Bade ve Defne aynı gün bakacaklar etin tadına:)))

Evet canım başka bir sitede biri daha yazmış kavurma yöntemi ile yaparsanız kıyma sert olur o nedenle su da haşlamak daha iyi oluyor diye..

Dilekçim etler sadece konulduğunda suyunu salar ya onu demek istiyor , bende kavurmaları öyle yaparım , kıymanın suyuda onu pişirmeye yeter , kontrol edersin kavrulma kıvamına gelmeden alırsın ateşten .

valla ben bilmiyorum dilekcim ozsuyu nasıl oluyor :)
Demek ki bu konuda bir cahil ben değilmişim:)))

Dilekçim etler sadece konulduğunda suyunu salar ya onu demek istiyor , bende kavurmaları öyle yaparım , kıymanın suyuda onu pişirmeye yeter , kontrol edersin kavrulma kıvamına gelmeden alırsın ateşten .

Ama bu bir risk değil mi o zaman et kavrulabilir ve sertleşebilir. Su da haşlamak daha mantıklı değil mi farkı ne acaba sağlık açısından.

bende hep özsuyunda (bu kavramıda yeni öğrendim) pişiririm önce etleri ama iş badeye gelince iki kere düşünüyo insan nasıl yapsam diye.. dün balığı çok severek yedi.. inşallah etide beğenir. gerçi an baba etçi muhtemelen sever gibime geliyo
defnede severek yer umarım dilekcim :) ben hemen hemen bütün sebzelerden veriyom ..karışık sebze yemnekten içi dışına çıktı yavrumun siz nasıl yapıyonuz..

ya kızlar dün 4 kutu muhallebi attım evde. hem içim cız etti. bazı yerlerde bebeklerin anne sütü olmayınca nelerle beslendiğini düşününce böyle savurmak gücüme gitti ama bilerek te oğluma yediremezdim. Allah affetsin beni. kendimi çok kötü biri gibi hissettim ama napiim.

herkese slm .. nsl gidio.. ben hala kıymaya başlamadım ama başlıcam en yakın zamanda . yumurta sarıse verdim. şimdide sebze çorbası koydum ocağa .. kabak havuç brokoli beyaz lahana ... bakalım tadı nsl olcak :)) gecen brokoli patates haşlamıştım yemedi ama yogurdun içine kattım yedi.. bugün değişik olarak avakado vercem meyve siz hiç verdinizmi ? bebekler için iyi diyolar aldık .. valla kendi yemediğimiz şeyleri bebeğe yediriyoz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…