Günaydın Hanımlar ,umarım herkezin keytfi yerindedir :) Geçmişe pek göz atamadım ...
Dilekçim 2 kere çektirse yeterdi he he :)) Ben köfte dışında kullanmadım ama haşlasak iyi olur gibi düşünüyorum ...
dilekcim gunaydin
biz soyle yapiyoruz
alinin tum sebzelerini ve bir koftelik kiymasini buharda 10 dakika pisirip sonra pisirme suyunda pure yapiyorum
bende dün sormuştum aynı soruyu bizde bugün kıymaya başlıyooz hayırlısıyla bakalım.. bende kavurmadan koycam çorbasının içine pişerken.
Olabilir Dilekçim o şekilde de olur bence , önemli olan çok yağda kızartma gibi yapmamak , ama ben kendimiz için şehriye yaparken kıymayı kavuruyordum sonra haşlama yöntemiyle yapmaya başlayınca et daha yumuşak oldu sanki , deneme yanılma yöntemi yapmak lazım sanırım ... Bir de eti haşlayınca suyunuda kaybetmemiş oluruz diye düşünüyorum .
Demek ki bu konuda bir cahil ben değilmişim:)))valla ben bilmiyorum dilekcim ozsuyu nasıl oluyor :)
Dilekçim etler sadece konulduğunda suyunu salar ya onu demek istiyor , bende kavurmaları öyle yaparım , kıymanın suyuda onu pişirmeye yeter , kontrol edersin kavrulma kıvamına gelmeden alırsın ateşten .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?