ben 2 hafta once tavuk ıle basladım et vermeye tavuk gogsu verıyom.taz aldım tavugu soksuz olarak gogus etını ayırdım ufak kusbası kesp derın dondurucuya attım sızde oyle yapın sade gogus almayın.butun tavuk alıp ayırsanız daha ıyıymıs.cunku sade gogus etı bıraz bekleyınce hafıf eksırmıs
kavındalıdemın yaptıgı acısız tarhana var marketlerde bulamadım acısız ev yapımı tarhana.k.valıdemın yaptıgını verıyoum bende 1 ufak kusbası kesılmıs tavugun bır parcasını alıp haslıyorum 1 cay bardagı suda sonra bır cay kasıgı dolusu tarhanayla beraber ıyıce pısırıyorum suzgecte suzup z.yagını koyup verıyorum.arada bıraz yogurt ve devam sutunde n 1 kasık atıp karıstırıp verıyorum.sızde deneyın guze oluyor[/QUOTE
cevabı yazmıssın bile:) yoğurdun içinemi koyuyorsun tavuğu kuzumegem?
ben tavuk eti vermiycem. köy tavugu bulmadıktan sonra.. hamıleyken kendım bile ymıyordum onlara antıbıyotık verıyorlar.
kavındalıdemın yaptıgı acısız tarhana var marketlerde bulamadım acısız ev yapımı tarhana.k.valıdemın yaptıgını verıyoum bende 1 ufak kusbası kesılmıs tavugun bır parcasını alıp haslıyorum 1 cay bardagı suda sonra bır cay kasıgı dolusu tarhanayla beraber ıyıce pısırıyorum suzgecte suzup z.yagını koyup verıyorum.arada bıraz yogurt ve devam sutunde n 1 kasık atıp karıstırıp verıyorum.sızde deneyın guze oluyor[/QUOTE
cevabı yazmıssın bile:) yoğurdun içinemi koyuyorsun tavuğu kuzumegem?
hayır hayır. ılk once bır cevız buyuklegunde tavuk goguslerını kesıp dondurucuya koyyorum cunku kolay cıkarabıleyım dıye.bır cevız buyuklugunde aldıgım bır parca tavuk gogsunu yıne pısırmeden once ufak ufak parcalara ayırıyorum celık tencerede 1 cay bardagı hazır su ıle ıyıce pısırıyorum.sonra yıne bıraz daha su ekleyıp tavuklara bır cay kasıgı dolusu tarhana atıp tekrar pısırıyorum.et oldugu ıcın cokıyı pısırmeye ozen gosterıyorum ne olur ne olmaz dıye.pıstıkten sonra tel suzgecten ıyıce ezerek gecırıyorum.tavu kolay ezılıyır.bıraz ugrasmak lazım tabı.sonra bır tatlı kasıgı z.yagı aatıyorum.sonrada bır eyemek kasıgı yogurt koyuyorum ıcıne.yogurt pısırılmeyecek yanı.
demetcim çok haklısın tabiki ama hem çok az yaptırıyorum asla zorlamıyorum yüzüstü yatırınca çok çırpındığını farketmiştim ve alttan kaldırınca emeklediğini görünce çok hoşuma gitmişti yani illa emeklesin demiyorum.. zaten bu dr lar göre herşey zararlıı ne yapcaz şaştık kaldıkk...
canım gün kurusu-kayısı ekleyeblirsin suyunu ihmall etme mama çok susatır. çorbandaki patatesi azalt o da kabız yaparek gıdaya gectım yogurt verıyorum corba yapıyordum patates havuclu kabız dıye onuda veremıyorum pirinc unu ıle muhallebı yapıyordum oda nuda kestım kabız dıye ne verecegımı sasırdım anlayacagınız bana yardım edın bıde yapacagım corbaların tarıflerını yazarsananız sevınırım kızım cok zayıf 6 800 gr daha
canım doktordan öğünler tarifler die bi topic var orda çeşitli tarif bulablirsingızem bana menunu emaıl atarmısın burdan takıp edemıyorum
selam kızlaar. ne var ne yok bakalım.. bizim dişler yola çıkmış dedi dr. huysuz ve sinirli oldu bizimki bu ara :)
ek gıda konsunda bende paylaşayım.. ,
kahvaltı mama dewam sütü peynir günaşırı yumurta bisküvi ve ceviz veriom arada kayısı rendeliom pekmez kesinlikle yok
sonra meyve rendesi içine 1 kaşık pekmez ekliom- ikindide yoğurt
akşam bol sebzeli çorba (kıyma kabak havuç patates brüksel lahanası enginar ve kereviz koyuyorum)
dr artık çiğnemeye geçicez dedi bulgur pilavı nohut -k.fasülye tanesi küçük kçük koy ağzına dedi ay sonunda köfte denicez
canım gün kurusu-kayısı ekleyeblirsin suyunu ihmall etme mama çok susatır. çorbandaki patatesi azalt o da kabız yapar
canım doktordan öğünler tarifler die bi topic var orda çeşitli tarif bulablirsin
kahvaltıda neden pekmez kesinlikle yok? anlamadım ben veriyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?