2009 Eylül Anneleri

canım sağol:) bu dr lar neden hepsi farklı konusuyor bizimkide katabilirsin demişti.ama ben meyveyle versem iyi olacak:)

canım sağol:) bu dr lar neden hepsi farklı konusuyor bizimkide katabilirsin demişti.ama ben meyveyle versem iyi olacak:)

bende bizimkine alerjisi arttı keşke söyleseydiniz dedim aaa ayrı ver o zaman dio..
ne yazıkki biraz tırnağımızla kaşıcaz kendimizi herbiri başka bişi dio doktorların

herkese merhaba...geçmişi okuyup geldim aynı yemek yememe sorunu benim kızda da var maalesef((
dün 6cı ay kutlamasını yaptık ama morelen bozuk bir şekilde ((
bende sabah kahvaltısında
yarım yumurta sarısı bir küp keçi peyniri çok az kaynamış su anne sütünü almıyor karıştırınca ve bir tatlı kaşığıda gün kurusu yediği iki kaşık...

Son düzenleme:
bende bizimkine alerjisi arttı keşke söyleseydiniz dedim aaa ayrı ver o zaman dio..
ne yazıkki biraz tırnağımızla kaşıcaz kendimizi herbiri başka bişi dio doktorların

nihalcim benim kızın yanaklarındakide atomik dermotit maalesef((o deil ne kadar nemlendirsekte geçmiyor...bepanten verdi dr ,başka dr da hematan verdi...biri soğuktan olmuş dedi diğeri elbiselerinden sabun tozu kullanıyoruz yünlü giydirmiyoruz vs vs artı mustela da işe yaramadı en son elidel varmış o kreme bakıcaz:gitme:

ayy canım geçmiş olsun yaaa grup kurcam ya atopikler die canım bizim drr. Maalesef ergenliğe kadar sürecek bi durum dio yediklerini dikkatle takip ediom ne dokunur die ama bi anda çoşuo yaralar ve malesef böle ciltler önce babayı sonra kocayı yorarmış öle demişti dr :)))

biz günlük mustella sürüoz artınca protopic sürüoz o ii gelio 2-3 günde geçirio oda geçirmesse gelin dio dr. Emziriosan sende dikkat et yediklerine ben aylardır çikolata ve şerbetli tatlıya hasretle bakıom sadece yapacak ne yazıkki başka bişi yok canım
HII BıDE banyosunda sebamedden başka bişi kullanamıoz çünkü bacağına ve kolunada sıçradı showeroil verdi vucudu onla yıkıoz

Son düzenleme:
nihalcim benim kızımda atopik biliyosundur, benmustelayı kullanıyorum üzenli,hem temizleme suyunu hem de kremini, her yekten sonra... gece yatmadan önce... yıkarken de sebamed banyo köpüğü kullanıyorum.... bir kaç kez tekrarlar gibi oldu ama şimdi maşallah çok iyi, 5 aydır sorunsuz... bence mustelayı aksatmadan kullanırsanız ve pes etmezseniz kontrol altında tutuyor.....

nurhan ben sabah kahvALTısında tahin labne peynır(kecı peynırıne gecıcem artık) cevız 1 tane hıpp ın bebe bıskuvısı bıraz meyve rendesı muz veya elma armut her gun yarım yumurta sarısı bunları ıhlamur yapıp onun suyuyla ıslatıp verıyorum

gun ıcınde bellı bır saatı ve sırası yok kahvaltı harıcı verdıklerımın cunku uyku duzenı farklı oluyor her gun.yogurt verıyorum kendım yapıyorum yogurdumu her gun mayalıyorum 1 kase.yogurdunun ıcıne meyva rendelıyorum muz elma veya armut.bazen bıraz portakal suyu sıkıyorum ıcıne az bı mıktar.bır tatlı kasıgı falan.yıne bır bebe bıskuvısı atıyorum.devam sutundende 1 kasık atıyorum.

eve gittim geldim ali yine tek meme emdi uyudu
simdi de bir suru is gelmis onlara bakayim yine yazarim

bu arada doktor bize de kesinlikle tavuk vermeyi dedi haberiniz olsun
kirmizi et balik ve biraz hindi(hindininde cok guvenli oldugundan emin olamadi) verebilirsin dedi

bebe buskivisi için dr una danıştınmı? bende kullandım dr çok erken kullanmayı bırak dedi. birde portakal suyu içinde emin değilim ama erken diye biliyorum

sebze corbasında da kombıne edıyorum sebzelerı.fakat en onemlısı mevsım sbzelerı verıyorum.organık tarıma pek guvenemıyorum.cunkı sadece oganık urun satan bır kac magazada bıle yapılan arastırmalarda yarısına yakın bır kısmı organık cıkmamıs.gecenlerede okudugum bır haber bu.havada ruzgarla bıle gdo lu tohumlar bulasıyormus dıger topraklara.zaten bı cok secenek var.brokoli ıspanak havuc sogan patates kerevız pancar gıbı sebzelerın bı rkacını kombıne edıp haslıyorum ıcıne mutlaka tahılalardan bırını atıyorum prınc yesıl veya kırmızı mercımek bulgur sehrıye gıbı.beraber pısırıp suzgecten gecırıp z.yagı dokup verıyorum.arada ıcıne yogurtta karıstırıyorum.

Merhaba hanımlar , ben bisküviyi Hipp marka aldım önerebilirim şeker oranı diğerine göre daha az bu hafta sonu güya kurabiye yapacaktım ama tüm yaptıklarım boşa çıkınca hevesim kalmadı ...

Ben pekmezi sabah kahvaltısına karıştrıyorum , birde hafta sonu portakal suyunu elma suyuyla karıştırıp verdim hasta olduğu için ...

benım her seyı dr uma danısmıyorum.zaten dr umda bana onemlı noktaları belırtıyor gerı kalan kısmında eskı annelerımızın beslenme seklını uygula dedı.tecrubelı annelere cok soruyorum.portakal suyu ıcnde 9 aydan sonra dıyorlar.ben beklemedım.denedım her hangı alerjık bı sey gormeyınce verıyorum halen.gaz olayına gelınce evet gaz yapıyor az bı sey ama sonucta rahatsız olmadan cıkarıyor.bıraz bagırsakları calıssın o kadarcıktan bı sey olmaz.

krüzgar biberon almadığı içn anne sütüyle yapılan muhalleb,leri veriyoruz gün boyunca, sabahları anne sütüyle milupanın 8 tahıllı ballı kahvaltısını y,yor, 3 saat sonra bebelacım anne sütüyle yapılan mısırlı çavdarlı muhallebisini veriyoruz... evde çorba yapımına geçmedik ama hippin ıspanak patatesli karışımını milupanın pirinçli muhallebisinin içine karıştıyorum çorbadan farksız oluyor. hippin diğer organik sebzelerine de geçecem... akşam üstü anne sütüyle bebelac tahıllı armutlu muzlusunu yiyor... yatmadan önce de eğer uykusu gelmemişse anne sütüyle hippin pirincini karıştıyorum içine de hipp bisküvi ezip veriyorum....sabahları da labne peyniri, yumurta yiyor... aralarda meyve yiyor....

gün içinde yemeklerimizden tatıyor, tavuk vs....

yoğurdu kesinlikle ağzına sürmüyor, keşke yese....

bu arada günde bir ölçü 5 ml sanasol vitamin ve 8 damla kan hapı kullanıyor...

bizden de bu kadar....

canım pekmezın sut urunlerı ıle karıstırmamak gerekıyor.hamıleyken demır hapları kullaıyoduk dr umuz bıze 1 saat ten once sut ve sut urunlerı alma dıyordu.ben pekmezı sade surup gıbı ıcırıyorum bır ogun sklınde sonra bol su ıcırıyorum aldıgı kadar.kalsıyum demırı olduruyor.

ben bebe bizküvisi kullanıyorum...

bu arada doktorum hazır ürünleri kullan dedi özellikle muhallebile için sakın kendin yapma dedi... çok da hak veridim , sonuçta muhallebi yaparken kullanacağın pirinç ununu sen kendin mi yapacaksın evde dedi... sonuçta dışardan bir ürün almadan birşeyi hazırlamak imkansız, ben özellikle hiip ve milupa organiklere çok güveniyorum....

yasemincim ben de hipp bebe bisküvisi kullanıyorum.... bir de her yaptığımız muhallebinin içine bir kaşık hipp pirinç koyuyorum....

meryemcim yanakların sert olması değil de tatlım kızarık olması , ilerlerse kızarıklar yara halini almaya başlıyor böyle kabuk yara değil de kırmızı renkte oluyor....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…