2009 Eylül Anneleri

Gözunuzaydın.darısı bızım egişimize.dış bugdayı yapıcakmısınız?

saol evet en uygun zamanda yapacam planlarım var

Hadi gözün aydın canım ben kendim görmüştüm ilk ama ilk görene hediye alınırmış he he :))ya da ilk gören mi alıyordu ööle bişeyler var akannehir

saol cnm benim bildiğim gören bebeğe alıyo iyikide öle kaydirigubbakcemile3

Ben artık bir menüden bahsetmicem , iştahsız bir oğlum var kırıntıyla beslenmeye ok canı ne zaman isterse ok ama emek sarfedip yapıp döktüğüm şeyler dolu ... Bana da eğer bebek iştahsızsa çocukluk dönemide öyle olur dediler o yüzden kasmıyorum her yemek yeme faslımız benim kabusum haline geldi ...

gulaycim ruzgar cok fazla hazir urun tuketiyor
burda gecen gun konusu oldu bu hazir mamalarin bir cogunun icerisinde gdo lu soya lesitini ve daha bircıok katki maddesi var
gunde bir kere sebze + et yese onun icinde degisiklik olur hemde protein de almis olur
sebze purelerini aksamdan sen hazirlayip dolaba koyabilirsin annen isitip verir
bir gece bekleyince de kullanilabiliyor burda bir cok arkadas gunluk hazirlayamadıklari icin oyle deniyorlar
anne sutunude sabah kahvaltisina eklersiniz
biz yumurta peyniri anne sutu katip bulamac yapip veriyoruz
ayrica muz felan yiyorsa gunduz onu da yine anne sutunde pure yapip verebilirsiniz boylece sen yokken anne sutunu muhallebi haric baska birseylerden de alabilirler

Gülaycım Bende milupa alıyordum , ama çoğu ürününde soya lesitini var o yüzden güvenim sarsıldı o yüzden şimdi sadece hipp marka alıyorum bir de ülkerin pişirilen pirinç ununu aldım ha yedi mi yemedi , benim oğlan muhallebileri sevmedi her çeşidini denedim ama sevmiyor ..

Ayrıca ben artık hiç bir yerden gördüğüm tarifleri uygulamıyorum ,herkezin çocuğu farklı kimi pütürlü şeyleri seviyor kimi su gibi , gibi muhallebi gibi şimdi daha yeniyiz ama zamanla çocuklarımızın ne sevdiklerini keşfedicez ...

aslinda cocuklarin beslenmesi her cocuga gore degisir
hicbirsey yemiyorsa napcaksin ac kalmamasi icin ne yiyorsa onu vereceksin
benim oglumda sebze +etleri bazen cok zorla yiyor ama bizim babamiz yuzunden biz menude degisiklige gidemiyoruz pek
cocuk max faydalansin diye sadece ona fayda saglayacak seyleri yiyecek kural boyle
biz hic mama muhallebi tahil vermiyoruz o yuzden
bana kalsa ben gunde 1 kez daha once meryem vermisti meyvelerden bir mama tarifi onu yapar veririm yatmadan once

filiz gozunaydin
su cocuklar agrisiz sizisiz cikarirlar insallah geri kalan dislerini

ben oglen gittim noldu 5 dakka emdi emmedi uyudu yine goremedim sevemedim
aksama sakliyorum kendimi

sizin bebeklerde yeni saatten etkilendiler mi
alinin uyku saati direk 1 saat kaymis oldu

slm kızlar nasılsınız uzun zamandır giremiyorum yağız diş çıkarıyo damakları yarılmış elleyince hissediliyo dişin başı ama görünümde bişey yok günlerdir böle herkes dişimiz çıktı falan yazınca ben mantar gibi birden çıkcak sanıyodum,ek gıdada sorun var bikaç kaşık yiyo sonrasında kabul etmiyo biberonla veriyoruz bizde haberler pek iç açıcı değil geçmişe göz atıp geliyorum

ebru gece 1:20 de uyudu:) yatarken etkilenmedide sabah anneme bıraktıgımdan yatagından daha erken cıktı kuzum

filiz ilk görmek isterdin elbet ama napalım akşama çalışan anne olmanın zorlugu

saol cnm benimki etkilendi 7 de ben giderken kalkardı bu sabh 8 de kalktı bence kötü oldu emziremedim o kadar seste yaptım uyanmadı bu akşam düzene sokmam lazım akşam gidince oğlumu nasıl severim bilmem özlemden yiyebilirim onu opuyorumnanaktan

ebru gece 1:20 de uyudu:) yatarken etkilenmedide sabah anneme bıraktıgımdan yatagından daha erken cıktı kuzum

filiz ilk görmek isterdin elbet ama napalım akşama çalışan anne olmanın zorlugu

hemde çok isterdim zaten çalışan anne olmanın zorlukları bunlar herşeyin ilkini kaçırıyorsun. insanın gücüne gidiyo

Bizim ki dün ilaçlardan erken uyudu yani 21.30 da ve tüm günde uyudu diyebilirim hiç alışık olmadığım bir şey , 1 saat uyuyuncagündüz panik yapıyorum ben ... sabahta 6. da biberonla sütünü içti hiç uyanmadı o kadar ses yaptım , 7.de zar zor kaldırdım sabah bakımını yapıp yollara koyulmamız gerekiyordu çünkü ...
Ne yalan söyleyeyim ikinci çocuğu hep istiyordum ama , ikinci de çalışmak isetmiyorum tüm ilklerini kendim yaşamak istiyorum .

canım benim senin bebişede benim bebişede tüm bebişlerede çok çok geçmiş olsun İnşallah hemencecik iyileşirler ve bir daha hastalanmazlar...kıyamam ya çok küçükler(( bu arada evet sık sık emziriyorum ama çikolata ile aram yok şekerli şerbetli şeylerde ayda bir yada iki kez yiyorum...ama yinede oluyor((
banyosuna gelince bed time johnsons kullandım doğduğundan beri ama şimdi sebamed şampuan aldırdım eşime siz ne kullanıyorsunuz sabun yada şampuanını mı?yağ olarakta yine johnsons bebek bed time kullanıyoruz acaba onlardamı azdırıyor...bide tam yanak kısmında hep elbieseleri sürtüp duruyor daha da azıyor:gitme:

ebrucum ben hippin sebzelerini kullanıyorum, daha doğrusu birinden başladım, gayet iyi gidiyor... hippe güveniyorum, o yüzden sebze pürelerini evde kendim yapmıcam, dışardan aldığım sebzelerin bundan daha sağlıklı olduğunu düşünmüyorum... gelinimizin ailesi sebze yetiştiricisi, onlardan bile alıp kullanmam... ben de bu konuyu doktorumla görüştüm.... seçimim bu yönde oldu...

daha doğrusu doktorum şu şekilde söyledi, kendin bişeyi üretmedikçe evde, dışardan aldığın herşey riskli diyor... bundan kaçışın yok, o yüzden bence mama endüstrisine güven dedi, evde hazırladığın ürünlerin onlardan daha sağlıklı olduğunu bilemezsin....

evde kullandığımız meyveler organik olmadığı sürece her zaman onlardada risk bulunuyor malesef...

ben de doktorumla konuşana kadar gerçekten çok rahatsızdım, ama içim şuan çok rahat....

soya lesitini konusunu okumadım ben de bi araştırıyım...hatta doktoruma sorayım...

meryemcim hazır ürünler derken mesela ben hep hippin pirincini kullanıyorum... hazır bir ürün anne sütünü ılıklaştırıp içine katıyorum içine muz veya hipp bisküvi koyuyorum... yani kendim pirinç unu alıp muhallebi yapmıyorum.....

bu arada kızlar neye güveneceğimizi şaşırdım gerçekten.... ama ben yemeklere geçene kadar tercihim bu yönde....

bu arada rüzgar gündüzleri bu şekilde 400 cc kendi sağdığım sütten almış oluyor, geceleri de 300 cc ye yakın yiyor.... toplamda 700 cc sütümü içmiş oluyor....

şimdi mesela rüzgara anne sütünün içine bir muz rendelik biraz da hipp pirinç koyduk.... ama muz organik ürün değildi yada iyi tarım... yani doktorumun dediği gibi bazı şeylerden kaçış imkansız....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…