2009 Eylül Anneleri

dün kontrolümüz vardı bizim
kızımın boyu kilosu iyiymiş ama beslenmeyi arttıralım dedi
kahvaltı ekledik menüsüne
ben mama karşıtı olduğum için anne sütüyle bulamaç yapıcaz kahvaltısını
ama akşam muhallebi için mama daha besleyici dedi doktor
ben pirinç unu yapıyodum meyvelerle falan karıştırıyodum
yine de mama vermicem galiba
irmikle falan muhallebi yaparım
yoğurt yerine kefir verebilirmiyim diye sordum
eğer yedirebilirsen çok daha iyi olur tabi dedi
yürüteçi 9 aydan önce kesinlikle yasakladı
şimdilik aklımda kalanlar bunlar

canım benim kızımda da vardı
hatta ara ara yine oluyor
bizim doktorumuz la roshe markasının bir jelini ve kremini tavsiye etmişti
kremin ismi lipicar dı galiba
jeli hatırlayamıyorum şu anda
jel banyoda sürülüp durulanıyor
sonra şampuanla normal yıkanıyor bebek
banyo sonrası da kremini sürüyorum
oldukça işe yaradı

tüm güzel annelere günaydınnn...

Günaydın canım senin bebeğinde de atopik dermatit varmış cmt bizimde doktor kontrolümüz vardı bize de atopik dermatit teşhisi kondu. Çok üzgünüm bu nedenle sabahtan beri araştırıyorum İzmirde bir çocuk alerji uzmanına götrücez siz kime gidiyrosunuz?

Dilekcim annen nasıl oldu canım?

Çok teşekkürler canım annem iyi sayılır yavaş yavaş yürüyor artık hatta 1 saatlik yürüyüşler bile yapıyorlar babamla ama tabi kesi yeri hala çok acıyormuş kolay değil 50cm kesmişler ve kaburgayı ortadan ikiye ayırmalarını söylemiyorum bile:)

Kızlar benim kızdada sizin bebeklerinki gibi alerjik birşeyler var yüzünde. Arada çıkıp sönüyorlar. Kırmızı yara gibi ve sert oluyor. Sonra birden geçiyor. Bepanthen sür demişti doktoru. Sürüyoruz ama yine çıkıyor. Bu hafta kontrolu var bakalım ne dicek ?

Dilekcim kolay değil valla anneciğinin geçirdiği ameliyat. Allah bi daha yaşatmasın canım.

bizde de var bu alerji belası.. nasıl kurtulacaz bundan bilemiyom.. arakadışımın annesi kantoran yapömış zeytinyağında onu deniyorum bakalım nasıl gelecek..
dilek çok şükür yavaş yavaş toparlıyo kendini.. biz bile kendimize gelemedik kaç gün.. annenin kikim bilir nasıldır..

tavuk etine bı kac hafta once basladım once tavukları haslayıp sonra tarhana ıle beraber yapıp pıstıkten sonra tel suzgecte tahta kasıkla ezerek gecıorum pure oluyor zaten kıymayada dun basladım aynı sekılde yaapıyorum.kıymayı suda haslayıp suzgecten gecıyorum zateen 3 defa cekılmıs kıyma oldugu ıcın cok rahat ezılıyor suzgecte

dılek gecmış olsun annen amelyat olmuş tez vakıtte ıılesır ınsallah
bıde bısı soracam bu atopik dermati dedıınız sey ne oluyor acaba

dilekcim benim amcamda anjio oldugu zaman 2 3 yıl daha vize aldık demişti:) annende yenilendi maşallah. atlattı çok şükürr

gecmış olsun canım
benım kızın favorısı tavuku sehrıye corbsı bııldıın gbı yapıyorum ama ıcıne pırınç ve karnıbaharda eklıyorum (benım kız baska sebzeyı yemıoda sen ıstedını ekle) sonra suzgecten gecırıom zaten bıraz fazla kaynatınca tvuk hemen daglıo

İşte o atopik dermatit canım kırmızı kırmızı isilik gibi başlıyor sonra sertleşip kabuk halini alıyor bazen alevlenip bazen sönüyor. İlerde iyi tedavi edilmezse astıma bile yolaçıyor ben bu kadar ciddi olduğunu bilmiyordum...

Ben şimdilik sadece stelatopia kullanıyorum . doktorumuz expocial isimli bir nemlendirici ve elidel diye krem verdi. Ama Elideli almadım kanserle bağlantılı diyorlar bir sonraki ay kontrolünde izmirde bir çocuk alerji uzmanına götürcez.

dılek gecmış olsun annen amelyat olmuş tez vakıtte ıılesır ınsallah
bıde bısı soracam bu atopik dermati dedıınız sey ne oluyor acaba

Çok teşekkürler canım yukarıda yazdım nasıl odluğunu.

Kızlar maşallah Defnemin iştahı düzeldi gibi bu beni çok mutlu ediyor. Pazar günü cici bebe bisküvi yaptım ona sevmiş öyle diyor kayınvalidem. Ayrıca biz saat 16:00'dan sonra ek gıdayı tümüyle kesiyoruz bu şekilde 2 gecedir çok rahat uyuyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…