kızlar kusura bakmayın geç yanıtlıyorum kızım uyandı o yüzden ancak gelebildimcanım benim kızımda da vardı
hatta ara ara yine oluyor
bizim doktorumuz la roshe markasının bir jelini ve kremini tavsiye etmişti
kremin ismi lipicar dı galiba
jeli hatırlayamıyorum şu anda
jel banyoda sürülüp durulanıyor
sonra şampuanla normal yıkanıyor bebek
banyo sonrası da kremini sürüyorum
oldukça işe yaradı
Günaydın canım senin bebeğinde de atopik dermatit varmış cmt bizimde doktor kontrolümüz vardı bize de atopik dermatit teşhisi kondu. Çok üzgünüm bu nedenle sabahtan beri araştırıyorum İzmirde bir çocuk alerji uzmanına götrücez siz kime gidiyrosunuz?
Çok teşekkürler canım annem iyi sayılır yavaş yavaş yürüyor artık hatta 1 saatlik yürüyüşler bile yapıyorlar babamla ama tabi kesi yeri hala çok acıyormuş kolay değil 50cm kesmişler ve kaburgayı ortadan ikiye ayırmalarını söylemiyorum bile:)
Dilekcim sevindim cnm çok şükür.
alerji sezeryanla doğan bebeklerin yaklaşık yüzde 80'inde görülüyomuş.. sanırım o yüzden bebişlerimizin oğunda var.. bene mustela kullanıyom ama pek kar etmiyo malesef.. Allahtan yayılmıyo tek sevincim o..
bu arada gülcan videeosunu gördükten sonra bende Bade'ye hoppala aldım.. sabitlemedik ama çok merak ediyom sevecek mi diye
kızlar kusura bakmayın geç yanıtlıyorum kızım uyandı o yüzden ancak gelebildim((...
tavsiye için teşekkür ederim öylesine içim gidiyorki inan bazen kendimi suçluyorum yeni bebek istiyordum vazgeçtim ya onda da olursa diye...Allah a şükürler olsun sağlıklı Allah başka dert sorun vermesin İnşallah....bu jel eczanelerde satılıyormu?ve içinde kortizon varmıbilmiyorumkismilebilmiyorumkismileen son elidel var çok işe yarıyor dedi eczacı duydunmu hiç?bayağı soru sordum kusura bakma
günaydın canım benim..,
evet benim bebikte de atomik dermatit var bepanten hematan işe yaramadı elbiselerini sabun tozu ile yıkıyorum dünde sebamed ile banyo yaptırmaya başladım onun öncesinde de yarım saat sırma zeytinyağı ile vücudunu iyice nemlendirip masaj yaptım...maalesef izmirde bildiğim yok askeri hastaneye gittik birde buradaki dermatolog ve inan hiç biri detaylı bakıp ilgili davranmıyor özel hastaneye gittik dermatoloji bölümü kırk tane test önerdiler babamızda bende içim el vermedi üstüne özel ya mutlaka sorun bulucaklar dır diye pek güvenemedim açıkcası...
ben bugün elidel kullanmaya başlıycam eczacımızın yiğeninde de bu sorun varmış tüm vücudunda elidel kullanmış şuan 8 aylıkmış kesinlikle kalmadı diyor extra şampuandı şuydu buydu kullanmadı dedi...baklım İnşallah benim kızda işe yararda sizede net cevap yazarım...
eylül 580 arkadaşımın önerdiği jel ve krem var onada aklım yattı elidel olmazsa ona başlıycam...
ELİDEL :
Egzama kremine kanser uyarısı
BBC’deki habere göre Amerika Gıda ve İlaç Bakanlığı araştırmalarında, Türkiye’de de kullanılan Elidel ve Protopic isimli ilaçların cilt tarafından emilmesinin kanser riskini artırabileceğini ortaya koydu.
Yapılan açıklamada Elidel veya Protopic ile tedavi olanlar arasında 7 lenf bezi kanseri ve 6 cilt kanseri vakası olduğu vurgulandı. Hayvanlar üzerindeki deneylerin kansere yol açma potansiyelini gösterdiği belirtildi. Bu iddia, Elidel’in üreticisi İsviçre merkezli ilaç şirketi Novartis ve Protopic’in üreticisi Fujisawa Pharmaceutical’in büyük tepkisini çekti. Elider’in bir yıldır Türkiye’de yaygın olarak kullanıldığını anlatan Kadir Has Üniversitesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Bekir Aybey, "Bu ilaç genetik yani ailesel egzemaların tedavisinde kortizon gerektirmediği için tercih ediyorduk. Bağışıklık sistemini düzenleyici etkisi bulunan bu ilacın yurtdışında da uzun süreli kullanımı var. Ancak bazı ilaçların etkileri bir süre kullanıldıktan sonra ortaya çıkar" diye konuştu.
Allah korusun aman aman ...hemen eşimi arıyım ...:gitme:ya ne kullanıcaz ne bepanten ne hematan ne diğer nemlendiriciler işe yaramıyor...benim kızın yüzünde var yakası değdikçede azıyor ya çıplak yatırıcam oralar değmesin diye yada gün geçtikçe büyüycek...eğer izmirde ki dr iyi ise bana bilgi verebilirmisin lütfen.bilmiyorumkismile
kızlar kusura bakmayın geç yanıtlıyorum kızım uyandı o yüzden ancak gelebildim((...
tavsiye için teşekkür ederim öylesine içim gidiyorki inan bazen kendimi suçluyorum yeni bebek istiyordum vazgeçtim ya onda da olursa diye...Allah a şükürler olsun sağlıklı Allah başka dert sorun vermesin İnşallah....bu jel eczanelerde satılıyormu?ve içinde kortizon varmıbilmiyorumkismilebilmiyorumkismileen son elidel var çok işe yarıyor dedi eczacı duydunmu hiç?bayağı soru sordum kusura bakma
günaydın canım benim..,
evet benim bebikte de atomik dermatit var bepanten hematan işe yaramadı elbiselerini sabun tozu ile yıkıyorum dünde sebamed ile banyo yaptırmaya başladım onun öncesinde de yarım saat sırma zeytinyağı ile vücudunu iyice nemlendirip masaj yaptım...maalesef izmirde bildiğim yok askeri hastaneye gittik birde buradaki dermatolog ve inan hiç biri detaylı bakıp ilgili davranmıyor özel hastaneye gittik dermatoloji bölümü kırk tane test önerdiler babamızda bende içim el vermedi üstüne özel ya mutlaka sorun bulucaklar dır diye pek güvenemedim açıkcası...
ben bugün elidel kullanmaya başlıycam eczacımızın yiğeninde de bu sorun varmış tüm vücudunda elidel kullanmış şuan 8 aylıkmış kesinlikle kalmadı diyor extra şampuandı şuydu buydu kullanmadı dedi...baklım İnşallah benim kızda işe yararda sizede net cevap yazarım...
eylül 580 arkadaşımın önerdiği jel ve krem var onada aklım yattı elidel olmazsa ona başlıycam...
Çok sağol canım...
Canım normal doğumla doğan bebeklerde de olabiliyormuş bunun doğum şekli ile ilgisi yokmuş çocuğun cilt yapısı ve genetik faktörlerle ilgiliymiş hatta bu forumda biri yazmış sezeryandan kaynaklı diye ama ona cevap olarakta birçok kişi ben normalle yaptım ama yine var falan demiş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?