2009 Eylül Anneleri

slm hatunlar ne var ne yok bakalım geçmişe accık baktabildim malum uzun süre giremedim.
dilekcim canım annen ameliyat olmuş çok geçmiş olsun canım.ya o kaburgaları falan demirle falan tutturuyorlarmış ay çok zor ya.canım tez zamanda iyileşir allah bi daha yaşatmaz inşallah.

O yıkama jelinin ismi ne canım?

Çok teşekkürler canım atlattık çok şükür ki. Amin..

slm kizlar bebegi hasta olan arkadaslar gecmis olsun
kizlar burda alerjiye krem veriolar ama kendi gozetimleri altinda dogal yontemlerle vucudunu nemlendirin diolar mesela banyodan sonra zeytin yagi ili gul yagi ile iyi gelkior emin ola bilir siniz cunku benim arkasdasin bebegindede vardi.neyse nasilsiniz bakalim.

O yıkama jelinin ismi ne canım?

Çok teşekkürler canım atlattık çok şükür ki. Amin..

la roshe posay ama başka bi ismi daha vardı

http://www.eczanemizde.com/?urun-de...pikar_Syndet_Yuz_ve_Vucut_Temizleme_Jeli.html

bu adresteki tam olarak değil sanırım ama bi fikrin olsun diye yolluyorum

krem de bu galiba
http://www.eczanemizde.com/?urun-de...Vucut_Bakim_Losyonu___Kuru_Ciltler_icin_.html

eve gidince tam isimlerine bakarım
daha doğru bilgi veririm

kızımın önce çok küçükken 1 aylıkken falan ergenlik sivilcesi gibi çıkıp tüm yüzünü sarmıştı
sonra kurudu yüzü çok sertleşti
biz bu ürünleri kullandık
şampuan olarak da sebamedi bırakıp mustela aldık
bi haftada falan düzeldi
jelini bittikten sonra tekrar almam diye düşünüyorum
ama krem gayet iyi
yüzü kuruduğunda sürüyorum hemen yumuşatıp rahatlatıyor

tabi yine de doktorunuza sorup kullanın mutlaka
bana iki farklı doktor da tavsiye edince ve faydasını da görünce içim rahatladı
umarım sizinkiler de bir an önce düzelir
onların yüzlerini öyle görmek gerçekten çok üzüyor insanı

İnşallah biran önce düzelirler canlarım ya daha bir parçacıklar...içim nasıl gidiyor anlatamam:çok üzgünüm:

teşekkür ederim canım ben bebeğimi banyo yaptırmadan önce tüm vücuduna zyağı ile masaj yaptım sebamed ile de yıkadım bakalım etkisi olucakmı...olursa haber veririm...
menekşe yağıda iyi geliyor demişler azaltıyormuş int de ne kadar doğru bilmiyorum

gülcüm hoşgeldin uzun zaman oldu nerelerdeydin...özlettin kendiniolumunekankayizsmile

günaydın kızlar

günden atopik bebiklerimiz :)

bizde 3 aylıkken başladı hala dewam edio bissürü krem kullandık fayda etmio yani bi iki gün için geçirio fakat yine tekrarlıo malesef kesin çözüm yok.
ayrıca sezeryanla bağlantısı olduğunıu bende düşünmyorum çünk genetik olarak bende de vardı yüzüm ergenliğe kadar benzer kabartılar olurdu sonra geçti üniversite döneminde ensede saç dibinde beyaz kepek gibi bişiler oluştu dr.lar strese bağlı dedi ama hala geçmedi sinirlenip bişeye üzüleyip kaşınıyorlar allahtan gözükmeyen bi yer diyorum.

atopik anneleri olarak hepimiz çözüm peşindeyiz ama kulaktan dolma bilgilerle rastgele ilaç krem kullanmayalım egzemanın bin türlü şekli var daha beter etmeylim kendi halimizle uzmana danışalım tabiki tecrübe tavsiyeleri alalım dinliyelim ama hemen uygulamayalım bi ilaç birine yarar die herkese yarıcak hali yok maalesef bunla yaşamaya alışıcaz

Slm kızlar. Şöyle bir göz attım hemen konuya dalayım. O söylediğin doktora biz Doruğugötürdükcanım. Hiç memnun kalmadık. Daha detaylı istersen özelden yazarım doktorla ilgili düşüncelerimi. Doruğun süt allerjisi vardı biliyorsun. Ondan emin olmak istedik ama pek yardımı olmadı bize.Kendisi Celel Bayar da prof. Allerji uzamanı demek doğru değil astım uzmanı...

nihalcim yok zaten iyice araştırıp baktırmadan olmaz elideli de eczacı söylemişti eşimin dr arkadaşıda onay verince ok dedik ama bugün yazılanları aynen eşime ilettim vazgeçtik((okadarda araştırdım doğal krem vs deniyordu dr da onaylayınca ama değilmiş...dediğin gibi alışıcaz Allah acil şifalar verin bebeklerimize...
bugüne kadar nemlendirici bepanten ve hematan kullandım dünde zyağı masajı yaptım ve sebamad ilede yıkadım yine bepanten sürdüm adam gibi dr olsa çevremizde maalesef yok ya alıp şöyle bir bakıyorlar...dünden beri yumurta ve benzeri şeyleri de yemiyorum bir hafta deniycem bakalım ...

kızlar farkettinizmi genelimizde bu sorun var acaba kaynak ne?yada eskiden varmıydı bu kadar da bizmi bilmiyorduk...çevrede büyüklere soruyorumda yok diyorlar ozamanlar bebeklerimizde yoktu diyorlar yada unutmuşlardır bilmiyorumkismile

dilekcim annnene çok geçmiş olsun, çok merak etmiştim seni, seni becerikli anne kurabiye demek, afiyet olsun defneye....

ben de ebrunun dün tavsiyelerinden sonra soya lesitinli muhallebileri kestim kızda, dün üç öğün kendi sütüme değişik meyvalar rendeledim, birinde de hipp patates ıspanak kattım, biraz da hipp pirinç kattım kıvamlı olsun diye afiyetle yedi..... her ne kadar doktorum yiyebilir dediyse de resmen uykularım kaçtı gece ....

sabah masanın üstünde çubuk kraker duruyodu onun içinde de soya lesitini (emülgatör) varmış... bebeklerimizden ne kadar uzak tutabiliriz ki diye düşündük.... offfffff

ah be canım ben doçent e gittim ablam çapaya gitti ne oldu sonuç : aynı bol bol nemlendirin ... bizimki protopic verdi ya diom prospektüste kanser vs yazıo uygun diil bebek için yok dio prospekstüse bakarsanız hiç bişi kullanamyız dio yasal uyarı onlar dio minimum kullanmaya çalışıom mesela şuan yarasını kaşımız tırnaklarıını farketmemişim kanatmış resmet ve üstü yara gibi kabuk tutcak sadece mustela sürüom şimdilik
keşke deseler şu krem şu ilaç herşeyimi versemde alsam ama ne yazıkki yok
hep nazarlığı diom beterinden saklasın diom varsın egzaması olsun insanlar ne hastalıklarla uğraşıo allah korusun (

tabi yine umut dünyası konu ile ilgili haberleşmeyi bırakmayalım hatta atopik topic açalım :))

Ben de milupa 7 tahıllı var sadece. Onda da soya lesitini yok ama mısır var mesela. Şimdi şüphe içindeyim. Acaba mısır da da gdo var mı? Vermelimiyim ? Ama nereye kadar sakınabilirizki. Onda yok bunda var. Pazardan aldıklarımızda da neler var kim bilir? . Mamalara mıgüveneceğiz pazardan aldıklarımıza mı hiçbirine mi.Belki de biraz salıvermek gerek bir yerden sonra.
Dilekcim kurabiye miyaptın!!! Tarifini bize de yaz bende arıyordum öle bişi.

gülaycım seni yakalamışken sorayım facede resimlere bakarken hataydaki eviniz sizin mi.bizimki merakla yer almak istiyor oralardan sizin oraya bayıldı da

canım dikkat etmek minimuma dşürmek güzel ama ne kadar neyden sakınabiliriz ki bizde bissürü hormanlu ilaçlı katkılı şeyler yiyoz sütümüze geçio hamişken yedik.. verdiğimiz sebzeler ne kadar organik hepsi tatsız tuzsuz yarın öbürgün aklı erdiğinde neler alıp yemek isticek ( keşke bu şartlarda yaşamasaydık ama çok kafanı takıp sıkıntı yapma kendinde (
tutabildiğimiz kadar tutabilmek güsel tabi

kızlar benim kızım iki aylıktan itibaren atopik dermatit, size tavsiyem internetten bu konuyu fazla araştırmamanız, bu konuda uzman bir doktora gitmeniz. ben araştırdım, bir ay boyunca geceleri uyuyamadım, resmen kabuslar gördüm, çünkü özellikle atopik dermatitli bebek fotoğraflarını görmek insanı çok etkiliyo....

benim gitiğim doktorun bana verdiği tavsiyeler,

* sık sık banyo ama banyodan sonra hemen kurulayacaksın, cilt hiçbi zaman ıslak kalmayacak...

*bebek yağı asla kullanma, nemlendirici krem kullan.... ben mustela kullanıyorum, atopik dermatitler için, günde 5 kez falan özellikle son uykusundan önce, suyuyla yüzünü silip kremini sürüyorum....

*her banyosundan sonra her yerini bepanten baby cream ile kremliyorum... vücudunun da bepanten banyo köpüğü kullanıyorum....

*dışarıya çıkarken mutlaka mustelaa ile kremliyorum....

atopik dermatit genetik bi hastalık, astım, saman nezlezi ile akraba hastalıklar. muhtemelen soyda bu hastalıklar vardır. benim küçükken ellerimde egzama vardı, abim ve annem saman nezlesi.... bence kortizonlu krem kullanmadan önce kontrol altında tutmaya çalışın mustela ile, en azından tekrarlama durumu azalıyor....

şuan bizimki bir kaç ufak durum dışında tekrarlamadı, kontrol altında tutuyoruz...bütün bebeklere geçmiş olsun.

nurhancım merhaba benı buradan takıp edebılırsın.kayısı hosafı dan daha etkılı oluyor cekırdeklı olan kayısı kurusunun hosafı.ama her gun duzenlı ver kakasını yumusatıncaya kadar.bırde tabı ek mamaya gecıs donemı sutunun azalması yetersız beslenme gıbı nedenlerden de oluyor kabızlık bunlarada dıkkat et.pırınc unu muz patates verme.yuksek nısasta ıceren gıdalarda kabızlık yapabılırmıs.kabızlıgı gecene kadar ben bunların hıc bırını vermedım.azar azar basladım sonrasında bu gıdalara.babulıne dıye bı kaka yumusatıcı var.dogal bıtkısel bı karısım eczanelerden bulabılırsın.en son onu kullan.bıraz zor bulunuyor eczanelerde.onuda duzenlı kullanman gerekıyor.multı tabs verıyorum vıtamın olarak.dr u onerdı.van da medıkal park ta calısıyor ve hacettepe cıkıslı ben cok memnunum dr umuzdan.cunkı dogumunun 6. gununde vıral enf. ıle bır hafta yogun bakımda kaldı. bebısım.Allaha şükürler olsun ılk once Allah sonra bu dr umuzun sayesınde hayata dondu bebegım.

gülaycım seni yakalamışken sorayım facede resimlere bakarken hataydaki eviniz sizin mi.bizimki merakla yer almak istiyor oralardan sizin oraya bayıldı da

evet canım kayınvalidemlerim, ama ev mersin de, hatay nerden çıktı :)

gerçekten harika bir yer, her yaz bayıla bayıla gidiyorum bu yüzden mersine....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…