Ben de milupa 7 tahıllı var sadece. Onda da soya lesitini yok ama mısır var mesela. Şimdi şüphe içindeyim. Acaba mısır da da gdo var mı? Vermelimiyim ? Ama nereye kadar sakınabilirizki. Onda yok bunda var. Pazardan aldıklarımızda da neler var kim bilir? . Mamalara mıgüveneceğiz pazardan aldıklarımıza mı hiçbirine mi.Belki de biraz salıvermek gerek bir yerden sonra.
Dilekcim kurabiye miyaptın!!! Tarifini bize de yaz bende arıyordum öle bişi.
canım dikkat etmek minimuma dşürmek güzel ama ne kadar neyden sakınabiliriz ki bizde bissürü hormanlu ilaçlı katkılı şeyler yiyoz sütümüze geçio hamişken yedik.. verdiğimiz sebzeler ne kadar organik hepsi tatsız tuzsuz yarın öbürgün aklı erdiğinde neler alıp yemek isticek( keşke bu şartlarda yaşamasaydık ama çok kafanı takıp sıkıntı yapma kendinde (
tutabildiğimiz kadar tutabilmek güsel tabi
haklısın canım benim...Allah beterinden saklasın bebeklerimizi umarım en kısa sürede de iyileşirler...senin kuzuna da kıyamam ya nasıl kaşınmışki kaşıyıp kanatmış yavrum yacanım dikkat etmek minimuma dşürmek güzel ama ne kadar neyden sakınabiliriz ki bizde bissürü hormanlu ilaçlı katkılı şeyler yiyoz sütümüze geçio hamişken yedik.. verdiğimiz sebzeler ne kadar organik hepsi tatsız tuzsuz yarın öbürgün aklı erdiğinde neler alıp yemek isticek( keşke bu şartlarda yaşamasaydık ama çok kafanı takıp sıkıntı yapma kendinde (
tutabildiğimiz kadar tutabilmek güsel tabi
kızlar benim kızım iki aylıktan itibaren atopik dermatit, size tavsiyem internetten bu konuyu fazla araştırmamanız, bu konuda uzman bir doktora gitmeniz. ben araştırdım, bir ay boyunca geceleri uyuyamadım, resmen kabuslar gördüm, çünkü özellikle atopik dermatitli bebek fotoğraflarını görmek insanı çok etkiliyo....
benim gitiğim doktorun bana verdiği tavsiyeler,
* sık sık banyo ama banyodan sonra hemen kurulayacaksın, cilt hiçbi zaman ıslak kalmayacak...
*bebek yağı asla kullanma, nemlendirici krem kullan.... ben mustela kullanıyorum, atopik dermatitler için, günde 5 kez falan özellikle son uykusundan önce, suyuyla yüzünü silip kremini sürüyorum....
*her banyosundan sonra her yerini bepanten baby cream ile kremliyorum... vücudunun da bepanten banyo köpüğü kullanıyorum....
*dışarıya çıkarken mutlaka mustelaa ile kremliyorum....
atopik dermatit genetik bi hastalık, astım, saman nezlezi ile akraba hastalıklar. muhtemelen soyda bu hastalıklar vardır. benim küçükken ellerimde egzama vardı, abim ve annem saman nezlesi.... bence kortizonlu krem kullanmadan önce kontrol altında tutmaya çalışın mustela ile, en azından tekrarlama durumu azalıyor....
şuan bizimki bir kaç ufak durum dışında tekrarlamadı, kontrol altında tutuyoruz...bütün bebeklere geçmiş olsun.
pardon aklımda öle kalmış...bizimkide tam öle bi yer istiyor.ilerde daha da değerlencek oralar diyor.hatta doğu görevinden sonra oraya düşünüyor...ama ilginçtir denizi sadece seyretmek için istiy.yüzme bilmiy de çok korkuyor.bende denize alışkınım eeeee zonguldak da büyüdüm.
ancak şimdi baktım tahılı tükenmiş ekoorganikte... pirinci var.
dilekcim annnene çok geçmiş olsun, çok merak etmiştim seni, seni becerikli anne kurabiye demek, afiyet olsun defneye....
ben de ebrunun dün tavsiyelerinden sonra soya lesitinli muhallebileri kestim kızda, dün üç öğün kendi sütüme değişik meyvalar rendeledim, birinde de hipp patates ıspanak kattım, biraz da hipp pirinç kattım kıvamlı olsun diye afiyetle yedi..... her ne kadar doktorum yiyebilir dediyse de resmen uykularım kaçtı gece ....
sabah masanın üstünde çubuk kraker duruyodu onun içinde de soya lesitini (emülgatör) varmış... bebeklerimizden ne kadar uzak tutabiliriz ki diye düşündük.... offfffff
ah be canım ben doçent e gittim ablam çapaya gitti ne oldu sonuç : aynı bol bol nemlendirin ... bizimki protopic verdi ya diom prospektüste kanser vs yazıo uygun diil bebek için yok dio prospekstüse bakarsanız hiç bişi kullanamyız dio yasal uyarı onlar dio minimum kullanmaya çalışıom mesela şuan yarasını kaşımız tırnaklarıını farketmemişim kanatmış resmet ve üstü yara gibi kabuk tutcak sadece mustela sürüom şimdilik
keşke deseler şu krem şu ilaç herşeyimi versemde alsam ama ne yazıkki yok
hep nazarlığı diom beterinden saklasın diom varsın egzaması olsun insanlar ne hastalıklarla uğraşıo allah korusun(
tabi yine umut dünyası konu ile ilgili haberleşmeyi bırakmayalım hatta atopik topic açalım :))
Ben de milupa 7 tahıllı var sadece. Onda da soya lesitini yok ama mısır var mesela. Şimdi şüphe içindeyim. Acaba mısır da da gdo var mı? Vermelimiyim ? Ama nereye kadar sakınabilirizki. Onda yok bunda var. Pazardan aldıklarımızda da neler var kim bilir? . Mamalara mıgüveneceğiz pazardan aldıklarımıza mı hiçbirine mi.Belki de biraz salıvermek gerek bir yerden sonra.
Dilekcim kurabiye miyaptın!!! Tarifini bize de yaz bende arıyordum öle bişi.
kızlar benim kızım iki aylıktan itibaren atopik dermatit, size tavsiyem internetten bu konuyu fazla araştırmamanız, bu konuda uzman bir doktora gitmeniz. ben araştırdım, bir ay boyunca geceleri uyuyamadım, resmen kabuslar gördüm, çünkü özellikle atopik dermatitli bebek fotoğraflarını görmek insanı çok etkiliyo....
benim gitiğim doktorun bana verdiği tavsiyeler,
* sık sık banyo ama banyodan sonra hemen kurulayacaksın, cilt hiçbi zaman ıslak kalmayacak...
*bebek yağı asla kullanma, nemlendirici krem kullan.... ben mustela kullanıyorum, atopik dermatitler için, günde 5 kez falan özellikle son uykusundan önce, suyuyla yüzünü silip kremini sürüyorum....
*her banyosundan sonra her yerini bepanten baby cream ile kremliyorum... vücudunun da bepanten banyo köpüğü kullanıyorum....
*dışarıya çıkarken mutlaka mustelaa ile kremliyorum....
atopik dermatit genetik bi hastalık, astım, saman nezlezi ile akraba hastalıklar. muhtemelen soyda bu hastalıklar vardır. benim küçükken ellerimde egzama vardı, abim ve annem saman nezlesi.... bence kortizonlu krem kullanmadan önce kontrol altında tutmaya çalışın mustela ile, en azından tekrarlama durumu azalıyor....
şuan bizimki bir kaç ufak durum dışında tekrarlamadı, kontrol altında tutuyoruz...bütün bebeklere geçmiş olsun.
evet zaten ben de aynı düşüncedeyim nereye kadar sakınabilirz ki.... ben zaten eşim yokken ankarada asla organik bulup yediremem, babama organik ürün bul diyemiyorum malesef... o yüzden sebzelerinde hipp kullanıyorum... belki de ona güvenmek istiyorum....
bir de sütüm çok fazla hala, günde tek göğüsten 700 cc- 1000cc çıkıyor, bu durumda en azından ebrunun dediği gibi yapıp içine bol meyve rendeledim düm, biraz da hipple kıvamlaştırdım... içim biraz daha rahat etti. keşke kızım biberon kullansa yada beni emse belki muhallebi bile vermicem, ama malesef asla emmiyor gündüzleri biberonda almıyor....
nurhancım merhaba benı buradan takıp edebılırsın.kayısı hosafı dan daha etkılı oluyor cekırdeklı olan kayısı kurusunun hosafı.ama her gun duzenlı ver kakasını yumusatıncaya kadar.bırde tabı ek mamaya gecıs donemı sutunun azalması yetersız beslenme gıbı nedenlerden de oluyor kabızlık bunlarada dıkkat et.pırınc unu muz patates verme.yuksek nısasta ıceren gıdalarda kabızlık yapabılırmıs.kabızlıgı gecene kadar ben bunların hıc bırını vermedım.azar azar basladım sonrasında bu gıdalara.babulıne dıye bı kaka yumusatıcı var.dogal bıtkısel bı karısım eczanelerden bulabılırsın.en son onu kullan.bıraz zor bulunuyor eczanelerde.onuda duzenlı kullanman gerekıyor.multı tabs verıyorum vıtamın olarak.dr u onerdı.van da medıkal park ta calısıyor ve hacettepe cıkıslı ben cok memnunum dr umuzdan.cunkı dogumunun 6. gununde vıral enf. ıle bır hafta yogun bakımda kaldı. bebısım.Allaha şükürler olsun ılk once Allah sonra bu dr umuzun sayesınde hayata dondu bebegım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?