2009 Eylül Anneleri

gulaycim canim benim senin moralin bozulsun diye soylemedim dun
bebeklerimizin iyiligi icin bildiklerimizi paylasalim maksadiyla soyledim
haklisin tabi ne kadar sakinabiliriz sonucta buyuduklerinde ister istemez kendileri bunlari yemek isteyecekler
ben kendi adima tum sebze ve meyvalarini organik aliyorum onlari kullaniyorum
valla acikcasi iclerinde hormon ilac vb katki maddeleri olmadigina da guvenmek istiyorum
insallah oyledir ((

tubacim burda misin
ne zamandir gorusemedik cok merak etti acikcasi
defnenin uykulari ne alemde
bizimki hala ayni saat basi aglayip uyaniyor ali yalniz dun gece farkliydi onu da uzun uzun anlatayim

ebrum gecmisnolsun alisime canim galiba deil cok veriosun yanlis anlamada canim bebegin ogunu kendi avuclari kadarmis yani 4dk emmeler 1 elmanin yarisi onlari doyura biliyormus fazlasi mide buyumesi yani geresi obezitewlik ve saatli olmasi cok guzel oluyor.

dun gece alis saat 8 de uyudu saat 10 bucukta uyandi ve aglamaya basladi
yine disinden diye dusundum ve bir suru farkli yontemle uyutmya calistim
kucagima aldim biraz dolastirdim koydum yatagina 10 dakika sonra agladi
tekrar aldim gittik salonda biraz oyalandik uyur gibi oldu koydum yatagina 10 dakika sonra yine agladi
aldim emzirdim uyudu 10 dakika sonra yine uyandi
aldim artik son care ayagimda salladim uyudu 10 dakika sonra yine agladi
artik cildirmak uzereydim nasil moralim bozuldu anlatamam eyvah hic uyumayacak sanirim diye
esim dedi ki bu is boyle olmayacak sen kucagina aldikca alisti keyfi agliyor biraz aglatalim alma
dayanamam diye odalarin kapisini kapatti gitti aliin yanina
nasil bir aglama sesi geliyor dayanamadim kalktim gittim
esim alinin yanina yataginin icine yatmis bir yandan saclarini oksuyor bir yandan konusuyor ama ali babasinin yuzune bakarak nasil agliyor boyle katila katila herladeniye beni almiyorsun demek istiyor
boyle olmayacak dedim kalk ben yatir kaldir yapcam (bu yontemi daha once anlatmistim burda)
isigi kapattim aliyi kucagima aldim susar susmaz ki o katila katila aaglayan cocuk kucaga gelir gelmez susuyor bu da dusundurucu yatagina geri koydum
hemen tekrar aglamaya basladi tabi hemen yine aldim susar susmaz geri koydum
5. dakika gecti gecmedi daha once babasinin aglatmasinin da etkisiyle pes etti sustu ama ic geciriyor
ben tabi tum bunlari yaparken ayni zamanda cok yumusak bir sesle oglum aglama bak birazdan misil misil uyuyacaksin ben burdayim seni yalniz birakmiyorum gibisinden korku filmleri diyaloglari sergiliyorum
neyse sustu bir sure sonrada uyuyakaldi gittim yattim ama diyorum ki bakalim ne kadar surcek
tam 3 saat sonra uyandi ki bu 3 saat 1 aydir en uzun uyuma suresi yani rekor kirdik
sonra sabah 7 ye kadar her uyandiginda yatir kaldir yaptim
agladiginda yanina gider gitmez bakiyor ki ben almicam yine alip yatagina koyuyorum 3-4 seferde pes edip uykuya daliyor

bu hafta her gece bunu tekrarlamaya karar verdim aliye uyumayi tekrardan ogretecegim bakalim bu gecemiz nasil gececek

Çok geçmiş olsun canım ya.

tarhana veren varmı bebelere

Biz veriyoruz doktorumuzda verebilirsiniz dedi zaten Defne seviyorda.

tubacim burda misin
bizimki hala ayni saat basi aglayip uyaniyor ali yalniz dun gece farkliydi onu da uzun uzun anlatayim

Canım ekgıdaları geç veriyorsanız o da bebekte gece uykusuzluğa yolaçıyor. Mesele biz 2 gündür Defneye 16:00'dan sonra ek gıdayı kesiyoruz, kesintisiz uyuyoruz :lepi:

Ebrucum maşallah Aliş'e uzun bir aradan sonra iyi gelmiştir hakkatten gece yarısı yaptığı huysuzluklar insanın moralini ne kadar da bozuyor yalnızca 2-3 gece Defne yaptı da tüm sinirlerimiz altüst oldu eşimle.. Alllah kolaylık versin umarım bu yöntemle Aliş uyumayı öğrenir. Dün gecede Defne mızıldamaya başladı bir süre mızıldadı sonra eşime git al getir dedim ve kendiliğinden sustu ve yeniden uykuya daldı hanım.

sorma dilekcim yaaa ali resmen 2 aydir uyumuyor
surekli uyaniyor aglğiyor
bende uyku namina bisey kalmadi
gece 3-4 saat uyumussam seviniyorum cok kotu birseymis bu uykusuzluk

siz defnenin ogun saatlerini nasil ayarladiniz peki yazabilir misin
bende bi deniim aksam 4 ten sonra birsey yedirmemeyi

ebrucum kıyamam alişe ben yaa ne oldu kuzuya böyle yaaa inşallahh tez zamanda toparlar uykuları yemeleri düzene girer
dilek annenin iyi olmasına çok sevindim canım slm larımı ilet kendisine
sibelcim ben hipp in ürünlerini daha önce e bebekten almıştım yulaflı falan hepsi mevcut
bu arada bizim dr.umuz kesinlikle milupa alma verme bebeğe dedi onlar GDO lu hipp al dedi o tamamen organik dedi pekmez içinde tarişin organik üzüm pekmezi var onu al ver dedi haberiniz olsun

Ayy Ebrucum geçmiş olsun , bizde öğünü fazla kaçırıdğımızda 2/3 sefer Efe de öyle kusmuştu ben daha sonra rahat bıaktım özellikle doyduktan sonra fazla verildiğinde o şekilde oluyor .

Canım şimdi bizim hedefimiz saat 4'e kadar kahvaltı+sebze püresi veya çorbası+yoğurt+meyve'yi yemiş olması sıramız bu... Bugün mesela meyve saat 5'e sarkacak gibi. Ama avakadonun gaz yaptığını duymadığım için sesimi çıkarmadım. Sabah 8'de bizimle birlikte kalkıyor sütünü içiyor sonra kahvaltısını yapıyor. Sonra tekrar sabah uykusuna yatıyor tabi uykuda sütten yine içiyor içebildiği kadarıyla, 12 gibi çorbası veya püresi hazırlanıyor onu yiyor sonra 2 gibi yine uyku ve tabi uykuda süt. Uyanınca hemen bir kase yoğurt ve eğer ki zaman kalırsa (5 gibi olacak bugün) meyve saat 6 gibi yine uyku , uykusunda da her zamanki gibi yine süt. Bizim günlük programımız bu.. Hedef en geç 4'e kadar tüm ek gıdaları bitirmiş olması ve saat 6'ya kadar da 400ml anne sütü almış olması.... Bilmiyorum belki bizde çok veriyoruzdur. Ama bunlarla obez olacağını sanmıyorum bebeğin sağlıklı beslenen kim obez olmuş ki bizim bebekler olacak...

tarhana için 7 ayı beklemeye gerek yok dimi
uyku sorunu bizdede çok olmasada var bizimkide uykuya geçişlerde zorlanıyo ayakta sallıyom uyuyo 15 dakika sonra gözlerini açmaya başlıyo kucağım alıyorum anında dalıyo anneyi hissetmek istiyolar bence tam diş zamanları ek gıdalar çocuklar için değişik ve önemli bir dönem

Teşekkürler canım tabi görüştüğümde iletirim slmını. Bu arada biz Defne'ye cumartesi günü ekokardiyografi çektirdik ve bizimkide masum üfürümmüş ciddi birşey yokmuş çok şükür. kaydirigubbakcemile2

ebrum unutmadan alişin yediklerini özelden atmışsın çok teşekkür ederim canım
uygulamaya çalışıyorum ama bizimde yemekla aramız yok deliriyorum ne mama meyve ne çorba nede başka bişey sadece yoğurt günde 500 ml. süt alması gerekiyor olayları bizim için hikaye muhallebiyi ağzına bile koymuyor vitemini pekmezi enjektörle veriyorum kusuyor falan delirmemek elde değil inşallahh düzelir alışır

çok sevindim canım biz elimizden geldiği kadar her türlü tetkiki yaptıralımda i,çimiz böyle hep rahatlasın ve hep temiz çıksın sonuçlar inşallahh bebeklerimiz için
kızlar yaa aklım kalmadı benim herşeyi yazmayı sormayı unutuyorum :))))
hipp in tüm ürünleri metro da var haberiniz olsun ben ordanda aldım
birde muallakta kalarak bebek telsizi aldım aynı zamanda arzum yoğurt yapma makinesi aldım hepsiburada da indirimdeydi almak isteyen olursa

of of emsal valla bende bazen delirme noktasina geliyorum
gece uyumayinca gunduz birde yemek yemezse cinlerim tepeme cikiyor
napalim boyle boyle gececek buyuyecekler
insallah yemeleri de uykulari da duzelir artik

dilekcim aslinda sizin verdiklerinize bakarak cok deil bizimkilerde
bizde sabah 7 bucuk anne sutu
saat 8 bucuk anne sutu + kahvalti
saat 12 meyva+yogurt
saat 1 anne sutu
saat 3 bucuk sebze + etli yemek
saat 5 anne sutu

sonrasında eger tekrar verebilirsem bir goun daha yedirmeye caliiyorum ama az yiyor genelde
arrkasindan yatarken yine anne sutu aliyor
gecede 1 ya da 2 sefer emiyor

canim mbebegin huysuzmu uyxumuyormu bole sorun varsa endise et ama karni ac olsa huysuzlasir rahat durmaz fazla baskida yapma sonraki donemler icin yemekden tiksindirrisin ne yerse onu ver ve bol sivi takviyesi yap disleride geliosa yemdeez

Canım ek gıdaya ilk başladığımızda her şey yolundaydı daha sonra bizde de bu problemler başladı biz rahat bıraktım , işler rayına oturana kadar ve bebeğinin neler sevdiğini kestirene kadar kasma bence , sen ne kadar üstüne düşersen o da ters hareket ediyor ben çok iyi yaşadım :)) Ağız kilitlemeler , kaşığı görünce bağırmalar , yutmamalar , ytutunca kusmalar deliriyorduk biz .

tubacim burda misin

Ebrucum, unutmamışsın tatlım valla bu karmaşada sagol düşündüğün için.
Defne çok şükür eski haline döndü uyku anlamında. Sadece daha erken kalkıyor ve gündüz daha az uyuyor.
Ama uyumayıp bana eziyet etmiyor. Bir dönemdi geçti şükür.
Yanlız kusmalarımız var fışkırma tarzında.
Reflü dedi dr.umuz. Şurup kullanıyoruz ama arada yine oluyor eskisi kadar olmasa da.
Üstelik ben öğünlerini fazla tutmuyorum hiç. İstemezse, yediklerini de çıkarmasın diye ısrar etmiyorum.

Aliş de kusmuş okudum. Dediğin gibi fazla beslemeden de olabilir. Evet malesef çok üzücü bir durum.
Uykularıda daha düzelmemiş canım benim. Ne kadar düzenliydi halbuki!
Senin için de zor tabi çünkü ertesi gün iş var. Umarım bir an evvel düzene girer cnm.
Şu yatır kaldırı zaman zaman ben de deniyorum. Kesinlikle işe yarıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…