2009 Eylül Anneleri

Emsalcim,

Bizim dr.umuz da tariş organik üzüm pekmezini önerdi.

Yanlız ben şimdiye kadar milupa falan hep kullandım. Bazen kendimi kötü hissediyorum. Bazen de bu kadar olacak, önüne ne kadar geçebilirim diyorum. Ne zor bu işler yaw :))

Zaten bulabildiğim ürünleri muhallebi, biskuvi gibi...hipp alıyorum hep.

Dilekçim , Defnede ciddi bir şey olmamasına sevindim , bu arada bebek kurabiyeside yapmışsın maşallah kızına sevmiş , ben bu hafta sonu cinnet halinde olduğum için yapmadım aynı gün içinde 4 çeşit çorba , 2 çeşit kahvaltı ve meyve püreleri denedim pazar günü hiç birini yemedi ..

Benimde sütüm 400/500 arası ancak çıkıyor yedek formül mama aldık hipp den ama içmiyor maalesef , bende ona sinir oldum ... Devam sütünden yoğurt yapılabiliyormu ya da başka nasıl değerlendirebilirim ?

İnşallah canım allah bebeklerimizin tümünü kötü hastalıklardan korusun inşallah.

Biz 1 gün tarhana 1 gün sebze çorbası ile başlamıştık dr.umuzun verdiği listeye göre.
Ben şu an sebzelere ağırlık verdiğim için haftada 2 kez ancak tarhana verebiliyorum, bir sakıncası yok yani canım.
Hatta bence bir çok karışık sebze çorbasına göre daha hafif kalıyor.

off inşallahh canım yaa inşallahh Allah ım inşallahh hepsi düzelirler
yaa varya siz ne güzel yazıyorsunuz saatleri öğünleri ben daha çok üzülüyorum
benim kızım gece 1:30 dan aşağı uyumuyor günzdüde 10 ar dakika uyuyor toplamda 2 saat anca ki 2 saat bile değil uykusu ama sürekli bi sıkılganlık ağlama falan ee tabii böyle oluncada ne emiyor nede yaptıklarımı yiyor artık mamayı uykuda bile içmiyor dün gece gözleri kapalı biberonu veriyorum deli gibi ağlama başlıyor ki dün gün boyu 3 kez emdi sadece bişeyde yemedi dudaklarımı ıssıra ıssıra dişlerim dudaklarıma girdi hırsımdan çok şükür ki yoğurt yiyor bazen kandırmak için yaptıgım çorbalara yoğurt katıyorum yine şükür 7-8 kaşık yiyor buda 2 yemek kadar falan işte (

canim mbebegin huysuzmu uyxumuyormu bole sorun varsa endise et ama karni ac olsa huysuzlasir rahat durmaz fazla baskida yapma sonraki donemler icin yemekden tiksindirrisin ne yerse onu ver ve bol sivi takviyesi yap disleride geliosa yemdeez

evet evet evet :)))
huysuz uykusuz memnuniyetsiz cadıııııııı :roflol::roflol::roflol:
canım bilmiyorum belkide diştir ama sıvı ne vereyim ki zaten meyve püreleri baya sıvı gibi mama desen içmiyor emmek desen sadece uykusu varsa emiyor çünkü memede uyumaya alıştı o yüzden emmek istemiyo uyuyacak sanıyor kendini sütü sağıp veriyorum biberonu almıyor havuç sıkıyorum suyunu veriyorum içmiyo falan falan (
ne yapacagımı bilmiyorum cumartesi muaynemiz var onu bekliyorum dr. sebzelere çorbalara önümüzdeki ay geçecegiz demişti ama labne vs. falan yemeyince ben kendim yapıyorum çorba deniyorum hepsini ama yemiyo

yasemincim devam sütünden tuba çok güzel yapıyormuş çokta güzel tutuyormuş
bana denemek istersen normal ölüçüsünden 1 ölçek fazla koyacaksın demişti tuba istersen gelince ona bi sor

Tuğbacım geçmiş olsun çok. Bizim melek kızımız neden böyle olduki? Doruktan vakit bulup yazamıyorum geçen anne sütü de içmiyor diye yazmışsın çok üzüldüm. Ama en azından Defne 6 ay sadece anne sütü aldı değilm,? Doruk da hala zorla emiyor. Biraz az kilo almıştı ama bu ay toparladı. Yemek seçiyor oyunla falan yediriyorum yanlış da olsa.

aynen anlattıkların bizde yaa demek hepsi aynı
inşallahh bende dedigin gibi alışacagı zamanları bekliyorum
yemin ederim bak saat 3:30 bu saate kadar 2 kez toplamda 20 dk. emdi hala tık yok
birazdan tarhana yapacagım bakalım yiyecekmi mama içse yada emse bu kadar üzülmeyeceğim ama günde 3 kez emince bişeyde yemeyinde içim acıyo vermesem yapmasam vicdan azabı çekeceğim acaba yapsaydım yermiydi diye yapıyorum yemiyo ağlıyo yap dök yap dök oluyo çok zormuş bu işler yaaaa ((

canım yaa ben sana söylemeyi unuttum
tarişin organik üzüm pekmezi metroda var haberin olsun 10 tl

canım maşallah alişin öğünleri çok zengin...
ben bu kadar hayatta yediremem defneye, yemez yani.

bizim öğünlerimiz:

sabah 9-10 arası kahvaltı (devam maması + toz kahvaltı içine peynir vs..)

12-1 gibi 1 meyve içine bebe biskuvisi

3-4 gibi çorba (et ve tavuk dönüşümlü)

6-7 yoğurt

9-10 muhallebi (devam maması veya meyve suyuna)

vee bunları yerse öpüp başıma koyayım.

anne sütü veya mama hiç almıyor.
ancak sağıyorum, ne çıkarsa uykusunda içirebilirsem içiriyorum.
bu arada da aşırı su içmek istiyor.

sagol canım...ben direk ksk da tariş var ordan aldım. 8,5 gibi birşeydi fiyatı yanlış hatırlamıyorsam canım.. konakda da var :)

Canım bencede Defne ile kıyasladığımda hakikaten benzer yiyorlar ve çok olduğunu da zannetmiyorum. Tabi miktarları da önemli. Defne sadece gündüzleri iyi besleniyor zaten geceleri içtiği sadece en fazla 200ml anne sütü başka hiçbir şey yok...

Canım sıkmamak en güzeli biz ilk ek gıdaya başladığımızda herşey berbattı bir ay canımız çıktı yediricez diye şimdi yeni düzeldi maşallah diyeyim demek ki anca alışıyor tadlara bebekler.

Çok teşekkürler canım bizde rahatladık... O kadar üstüne düşme bence Defnede öyle 1 aydır ek gıdalarla savaş halindeyiz ısrarla ağzını kilitlemeler, kendini kasmalar falan. Ama ben hiç zorlamadım yemediyse yenisini de yapmadım yemediği öğünlerde onun yerine anne sütünü fazla vermeye çalıştık ben bu ay kesin çok az kilo almıştır belkide kilo kaybetmiştir diyordum ki ona rağmen alması gerekeni almış. Şu an ise daha iyi gidiyor ek gıda durumlarımız zamanla alışacaklardır hepsi nasıl olsa.sende üstüne düşme bence. Bisküvimizde süper oldu:)) Misler gibi pekmez kokuyor:))

Bende öyle haftada 2 kez tarhana verdiriyorum...

Çok tşk.ederim Özlemcim. Sürekli değişiyor, günü gününü tutmuyor. Bu şekilde büyüyorlar işte. Kusmamız da geçse çok sevinicem. Evet canım 6 ay anne sütü aldı. Ama artık emmiyor. İyi bak Doruk zorla da olsa emiyor, aldığı kadar alsınlar en güzeli. İyi bari toparladığına sevindim. Kaç kilo oldu şimdi?

Kızlar, bir çorba yaptım tadına ben bayıldım...
Defnede çok sevdi. Yazıyorum size hemen. Belki denemek istersiniz.

günlük şişe süt 250 ml
(normalde önerilmez ama sebzelerle kaynadığı için arada kullanmamda sakınca yok dedi dr.umuz. ben de ilk kez kullandım)
belki mamaylada olabilir!
içine bir avuç bezelye
bir miktar göbek marul
1 minik patates
bir parça tavuk
1 tatlı kaşığı pirinç

hepsini yarım saat pişirdim. blendar dan geçirdim.
(blendar da normalde kullanmam ama bu biraz kremalı çorba havasında olduğu için özellikle kullandım)
gerçekten tadı çok güzel oldu :)) bu arada uydurmasyon bir çorba her zamanki gibi :)

Son düzenleme:
marul ilgincmis
40 yil dusunsem aklima gelmez
bizim doktorumuz tavuk vermeyin sakin hepsi hormonlu ilacli dedi
esim hayatta verdirmez (( o yuzden yoksa tavuk cok lezzet katiyor corbalara
biz surekli kirmizi et veriyoruz
dana kofte ya da kuzu eti katiyoruz corbalarina ve ne yazik ki yesin diye tum sebze ve eti her sefer blendirdan geciriyoruz

aysecim niye yazmiyorsun
seninle de gorusemiyoruz ne zamandir
valla sizlerle muhabbeti ozledim
tugba niye girmiyor haberin var mi bisey oldu ben mi kacirdim yaw

emsalcim sana da gamzeyi sorayimo da ne zamandir yok dugun dernek isleri bitmedi mi yaw niye gelmiyor

pazardan bir marul aldım. içi o kadar güzeldi ki. bunu kesin defneye yedirmem lazım diye düşündüm. aklıma böyle bir şey geldi.

dr.ların hepsi farklı konuşuyor ebrucum, dediklerine uyucaz başka şansımız yok. halbuki beyaz et en saglıklısıdır derler ama işte hepsi aynı fikirde degil demek ki.

bana kalsa blendar dan hep geçiricem ama korkuyorum pütürlü yemezse sonra diye. korkumdan da pek kullanmıyorum. baktım yiyemiyor. az tutuyorum, oyle idare ediyorum.

Dilekçim öyle bir söyledin ki benim bile canım çekti pekmezli kurabiyeyi bu hafta sonu kısmetse kesin yapıcam :)))

Ben de dün ilk defa çorbasına tereyağı koydum benimde hoşuma gitti , kaynarken içine soğanda koydum biraz tadı çorbaya benzedi , tarhanaya gelince baharatsız ve acısız olandan ben yapıyorum sade suyla Efe çok severek içiyordu bu haftaya kadar ama bu hafta diş ve hastalık huysuz yaptı oğlumu .

Bir de bir şey sorucam devam mamasını çorbasına koysam zarar verir mi ?

kızlar, her çocugun hikayesi, huyu farklı. yemeyen çocuk çok zor biliyorum 1 ay çok çektim defneden. şimdi öncesine göre şükürler olsun iyi. ben çorbalarına yogurt veya limon ekliyorum yemediği zaman kurtarıcı oluyor genelde. aklınızda bulunsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…