2009 Eylül Anneleri

canım, ben de bir kutu mama aldım ve içmedi. şimdi meyvesine, çorbasına, kahvaltısına katıyorum tüketiyorum. tabi seninki tadını anlamazsa bu şekilde kullanabilirsin.

Birde bana sorun çıkarttığı şeyleri babannesinde yiyor , zorlamıyorsun değil mi diye soruyoruz asla diyor sadece o rahat bırakıyormuş eline herşeyi almasına izin veriyormuş mamanın içine bile sokuyor diyor :) Hafta sonuda havucu verdim eline dişini kaşısın diye kendinden geçti sıpa ...

canım, ben de bir kutu mama aldım ve içmedi. şimdi meyvesine, çorbasına, kahvaltısına katıyorum tüketiyorum. tabi seninki tadını anlamazsa bu şekilde kullanabilirsin.

Toz halinde mi koyuyorsun canım ? Bende yoğurdu sevdiği için yemediklerine yoğurt koyuyorum yesin diye , bir de arkadaşım tarhanasına ciğer koy çok fayydalı dedi ben kendim ciğeri hiç sevmem üstelik ..

Bu arada sen tubaok musun saçma oldu ama , isimler değişince kafam karıştı :))

evet yaa her cocuk farkli
bende puturlu yemezse diye cok korkuyorum ama ilk baslarda catalla ezip veriyorduk cok oguruyordu kiyamadim boyle cok rahat yiyor
insallah puturlu yemede sorun yasamayiz

canım ben de 2008 eylül annesiyim. lütfen yanlış anlama canım ama ben de oğluma yesin de nasıl yerse yesin düşüncesiyle her şeyi blendırlayıp verdim şimdi birbuçuk yaşında ve hala katı şeyleri yemiyor. biraz toparlansın katıları o zaman alıştırırım diyordum ama yanılmışım bazı şeyleri küçükken daha iyi öğreniyolar.

iştahsız çocukla baş etmesi gerçekten çok zor allah hepimize kolaylık versin

ebrucum tavuk konusunda eşini destekliyorum bende vermeyi düşünmüyıorum. çokda gerekli değil zaten balık yesın bol bol. ben hamılelıgımın ılk zamanları kendım bıle çok sevmeme ragmen agzıma sürmedim aylarca...

evet canım benim :)) yok cnm saçma değil normal kaydirigubbakcemile5

kahvaltıya normal sulandırarak koyuyorum. meyve katıysa ona da aynı şekilde, suluysa toz halinde ekliyorum. çorba koyu ise yine sulandırarak.. yani kendim kıvamına gore ayarlıyorum.

bebegim 12 eylul dogumlu
bir cok yerde kefir cok faydali yogurt yerine verilirse daha iyi olur diye okuduk o yuzdenkendimiz mayalayip verdik

kizlar yaaatek blendirdan ben mi geciriyorum
siz nasil veriyorsunuz yediklerini catalla ezerek mi
sonucta sabah kahvaltisini catalla ezip anne sutune bulamac yapiyoruz
meyvelerinide cam rende de rendeleyip veriyorum muz ve avokadoyu catalla ezip veriyorum ama sebze yemeklerini icine ette koydugumuz icin hep blendirdan geciriyoruz siz nasil veriyorsunuz

ben önce kıyma veya tavuk az haşlıyorum.
sonra blendardan geçiriyorum.
sonra içine sebzeleri ekleyip pişince de tel süzgeç veya çok çok az blendardan geçiriyorum.
pütürlü kalıyor hep. kavanozdakilerin gibi olmuyor hiç kıvamı.

Ebru tanelı yıyorsa varsın corbalarda blanderdan gecsın ben ete gecmedım ondan hala suzgecle devam

Ben kefiri kendim bile sevmiyorum o yüzden vermeyi düşünmüyorum :))) Ebrucum bende ilk zamanlar rondo kullanıyordum , şimdi süzgeçten geçiriyorum , mesela tarhana pütürlü onu içiyor ama sebzenin içinde ki pütürü içmiyor Efe , ama mercimek gibi çorbaları rondodan geçirebiliriz bence sonuçta bizde öyle içiyoruz ben bu konuda katı değilim ama vaktim olunca o şekilde yapıyorum kayınvalidemde de blendırı yok o yaptığında hep süzüyor .

Buyur gel canım otlanalım Defnenin kurabiyelerinden:))) Afiyet olsun yarasın paşamıza..
Canım mama olaylarını hiç bilmediğim için cevap veremeyeceğim maalesef..

evet yasemincim ciger inanilmaz faydali ve her sitede bebekler icin mutlaka oneriliyor
ama bende nasil yediririz bilmiyorum sonucta agir ve degisik bir tadi var

Ama erken değil mi henüz ciğer için?

Bende o korkumdan ötürü sık sık pütürlü yedirmeye çalışıyoruz hatta rondomu bile kaldırdım ortalıktan kayınvalidem kullanmasın diye tel süzgeçten geçirtiyorum tabi o şekilde daha pütürlü oluyor.

baharcim bu ek gida isi bitmez

tubacim esim bu konularda arastirmaci gazeteci
sirf aliye ne yedirsek diye ugrasiyor arastiriyor okuyor
yabanci sitelerde amerikada felan bebeklere kefir veriliyormus cok faydali diye
adamlarin kefir uzerine mail gruplari felan var onlara uye oldu
bir de burdan biri sormustu unuttum kim doktoru verin cok iyi olur demis
bizim yaptigimiz oyle cok agir olmadi baya guzel tadi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…